Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

+1

Sent from my x600

ispade da je do jaja što sam produžio box 4 pre mesec dana, jedino što ću i u 2018. imati 10mb brz net

izgleda da su stvarno uzeli premijer ligu čim hoće da sa skupljim cenama privuku nove korisnike, a ujedno i povrate deo para koji su dali za pl

Poslednja izmena:
Čekajte, iako sam produžio box4 pre 2 meseca ja sad mogu da produzim opet sa nekim drugim paketom za postpaid broj?

Mene samo zanima da li su sada te brzine od 50mb dostupne svima ili je opet ona fora sa udaljenošću od centrale? Ja sam na 1050m tačno i po mojoj atenuaciji mogao sam oko 40 da imam i kad sam zvao za super box uvek su me odbijali iako sam rekao da ću da plaćam za superbox iako nemam tih 50. Ako je opet ta fora gde neće da mi daju više onda nemam razloga da prelazim u taj "novi" paket gde je skuplje samo a ne dobijam ništa konkretno.

Naravno da ne mogu svi tj. nije svima dostupno samo onima sa teh. mogucnostima ali su dali sad da sam biras jer nece svi koji imaju mogucnost za 50 da uzmu toliko neko hoce recimo 20 zbog para ili mu je dovoljno, drugo verovatno su ljudi trazili da uz box mogu da koriste i druge tarife za mobilni pa su i to promenili, e sad da li se neko negde vidi u nekom paketu to je na svakome od potencijalnih kupaca da se odluci.
Da je moguce 50 to bi znacilo da je kod svih postavljen IS u krugu od 500 ako nisu u blizini same centrale, sto svakako nisu uradili u celoj Srbiji, sto dovodi do zakljucka da ne mogu i dalje svi 50, ali su mozda olabavili sa tom udaljenoscu da bi se 50 dobilo, jer koliko citam tesko su davali svima preko 300m udaljenosti sad mozda daju bez problema do 500m jer 50 moze fino da radi u koliko ce infrastruktura OK.

My Samsung S6 sent this

Meni nije jasno, ako se ima u vidu da se većina potencijalnih i sadašnjih korisnika ne razume u problematiku o kojoj razglabamo ovde na forumu, mocućnostima, prednostima i manama kako paketa tako i svega drugog, zašto taj isti telekom još više pravi konfuziju oko same ponude? Svi mogući prodavci stavljaju minimalne cene (akcijske), neki čak stavljaju krupno ispisane cene bez pdv-a, samo da bi privukli kupca, dok telekom postavlja maksimalne cene bez dobijenih gratis meseci koji su ispisani sitnim slovima i jedva vidljivi. Zlo i naopako!

Mene samo zanima da li su sada te brzine od 50mb dostupne svima ili je opet ona fora sa udaljenošću od centrale?
Нема разлике, мора да буде близу за 50+ али сада углавном већини понуде 20 па после тога можда може да се тражи више. Није неки проблем да свакоме дају на захтев 50 а не може ни десет, једино што ће такви после неког времена да почну да кукају како им интернет не ради на брзини за коју плаћају и опет би била пљувачина. Можда да смисле неки уговор у коме корисник потписује анекс по коме је брзину добио на свој захтев и слаже се да може да буде било колико, па и 10-15 ако не може више.

Mene su zvali posto mi je istekao stari BOX i ponudili su mi samo da obnovim ugovor, pitao sam za povecanje brzine i dali su 20 posto sam udaljen i ne daju 50 nikako. Bas sam trazio da bar probamo 50 mesec dana ali ne moze...

A kome je istekao ugovor za BOX, a i dalje ga koristi,jel ce morati od sad da placa fixni?

Nije nama istekao ugovor nego ugovorna obaveza, što znači da sutra mogu da prekinem ugovor ili da ga zamenim za neki drugi, ali dok ga ne diram ono što sam potpisao treba da važi.
...osim ako oni na silu ne odluče da ne važi

Ако си имао неке повластице уз стару УО, мислим да они престају да важе, остаје редовна цена и редовне услуге за тај пакет.

Ако си имао неке повластице уз стару УО, мислим да они престају да важе, остаје редовна цена и редовне услуге за тај пакет.

Nisu to nikakve povlastice, već paket za koji je potpisan ugovor.
Ugovorna obaveza mi je istekla pre godinu i po dana i nikakve promene se do sada nisu desile, ni što se tiče sadržaja paketa usluga, ni što se tiče cene. U ugovoru ne stoji da je predviđeno da se menjaju ni usluge ni cena posle isteka ugovorne obaveze, ako ostajem na istom paketu. Sada eksplicitno navode da za nove pakete važi pretplata viša za 100 dinara posle isteka ugovorne obaveze.

Poslednja izmena:
Pa pisao sam vec niko ne cita od Avgusta ce svima da naplacuju fix koliko su meni rekli u poslovnici, a posto je ti nemas bice ti u Avgustu naplacivano ali ces dobiti sms da to pocinje.
Vidi svako ko je i tada pod UO moci ce istu da orekine jer se bitno menja stavka iz UO koju ste potpisali i ti i mts i bez penala ce moci da prekine istu.

My Samsung S6 sent this

kako ce slatko da se predje u orion (samo fiksni), a net cao cao telekome

Ma one stare halo kartice su u pitanju...
Ja pitam da li je prepaid MIX alternativa :) Cini mi se da je imao i ka fixnim pozive ranije?

Meni nije jasno, ako se ima u vidu da se većina potencijalnih i sadašnjih korisnika ne razume u problematiku o kojoj razglabamo ovde na forumu, mocućnostima, prednostima i manama kako paketa tako i svega drugog, zašto taj isti telekom još više pravi konfuziju oko same ponude? Svi mogući prodavci stavljaju minimalne cene (akcijske), neki čak stavljaju krupno ispisane cene bez pdv-a, samo da bi privukli kupca, dok telekom postavlja maksimalne cene bez dobijenih gratis meseci koji su ispisani sitnim slovima i jedva vidljivi. Zlo i naopako!

Ti mene zezas ili ovo ozbiljno stavljas kao losu stranu Telekoma???? Varati kupce cenama koje nisu tacne je OK, a isticanje najvisih cena nije dobro za kupce???????????
Koji raspad sistema kada smo dosli dotle!

kako ce slatko da se predje u orion (samo fiksni), a net cao cao telekome
Problem može da bude u tome što promena operatera fiksne telefonije nije besplatna; instalaciona taksa kod Oriona košta i do 7000din... :S:
Jedino možda OrionRing+ za ljude koji imaju voip gateway (i malo želje i znanja da sve to podese) pa time dobiju prepaid fiksni (platiš koliko potrošiš). Minus u ovom rešenju je što se ne može preneti broj, već mora novi iz Orion numeracije, koji je inače besplatan.

Poslednja izmena:
Ljudi i za Skype odmahuju rukom, a ti mislis da koriste VoIP gateway? :D

Ljudi su i za 56k modem odmahivali. A kad se namesti (manje od 30 minuta), to je to... jednostavno je, odnosno komplikovano, koliko i svaki drugi fiksni.

Ja pitam da li je prepaid MIX alternativa :) Cini mi se da je imao i ka fixnim pozive ranije?

Za ranije ko da se seti... :D ,a za mix kao da te culi,uveli promociju danas,platis mix 7 dana,sledecih sedam dana oni caste mix,i imas 6000 minuta za 500din mesecno (ono bese vazi samo za mts,ne moze fixni ili moze)

Poslednja izmena:
Problem može da bude u tome što promena operatera fiksne telefonije nije besplatna; instalaciona taksa kod Oriona košta i do 7000din... :S:
Jedino možda OrionRing+ za ljude koji imaju voip gateway (i malo želje i znanja da sve to podese) pa time dobiju prepaid fiksni (platiš koliko potrošiš). Minus u ovom rešenju je što se ne može preneti broj, već mora novi iz Orion numeracije, koji je inače besplatan.

7000, ali posle je 150din mesecno, koliko se secam... nisam proveravao...

posle godinu dana,bude isto kao da sam placao telekomu 600 ili koliko vec kosta pretplata...
net cu da uzmem kod kopernikusa, iako su losi, vrlo los mi je i adsl...
jedino mobilni cu da ostavim,neki najbedniji paket od 500din ima da uzmem.

Nisu to nikakve povlastice, već paket za koji je potpisan ugovor.
Мислио сам на евентуалне повластице које су дошле уз УО на годину, две а не на редовну понуду пакета. Ако их није било или су се истрошиле, онда остаје како је било. Док не промене.

Za ranije ko da se seti... :D ,a za mix kao da te culi,uveli promociju danas,platis mix 7 dana,sledecih sedam dana oni caste mix,i imas 6000 minuta za 500din mesecno (ono bese vazi samo za mts,ne moze fixni ili moze)
Tu "ponudu" ja dobijam svake nedelje :)
I cini mi se da u njoj bas pise da vazi i za fixne, jer gledam u ponudi na *100#, pod Mix, pise samo MTS, ne kaze da li vazi i MTS fixni ili ne.

Imam box3 (fiksni, net 10/1 i iptv). Ugovor mi istice 14.3.2017 god. Interesuje me da li mogu da potpisem ovaj novi box3 paket (fiksni, net 20/2 i iptv) posto sam pod ugovornom obavezom jos nekih 10 meseci? Dakle povecavam samo net, sa 10/1 na 20/2 Hvala svima na odgovoru.

Ne znamo za sada, ali verovatno mozes preci posto je na veci paket (moglo je ranije!)

Pre mesec dana sam pitao i nije moglo, imam mogucnost samo za 20/2, ne i za 50/2 koji je super box stari.... Tako da nije moglo u mom slucaju.

Pre mesec dana sam pitao i nije moglo, imam mogucnost samo za 20/2, ne i za 50/2 koji je super box stari.... Tako da nije moglo u mom slucaju.

Pre svega pitanje je tehničkih mogucnosti tvoje parice tj. koliko si udaljen od centrale i koliki kvalitet i brzinu interneta mozes izvuci na tvojoj adresi

Posto imas i IPTV racunaj da za njega mora da odvoje dodatni protok od najmanje 6mb/s (toliko treba za HD kanale) i to samo za jedan resiver

Ako imas vise ili zelis da uvedes vise morace dodatni protok da se obezbedi.

Onda tek odluciti da li ce i protok za internet da se povecava ili ne

Zovi 0800 100100 i pitaj ako u njihovoj bazi stoji da je moguce da ti odobre oni ce to i uciniti ako ne recice ti da nemas tehnicki mogucnosti.

Administrativno je sada svakako omoguceno

To je zato sto tehnicki nisi mogao onda, ali je moglo na veci Box inace. Pretpostavljam da i sada moze.

Vrh Dno