Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Sta nude za stare korisnike koliko mogu meseci besplatno da izvucem. Imam BOX 3 Plus paket ili neka druga opcija na sta da predjem? Yettel?
Meni su nudili 10 meseci 50 posto, pa 12, na kraju 16, ali nisam jos pristala. Svi na forumu savetuju da cekamo kraj UO, pa da trazimo IDP broj, i onda nude 24 meseca 50%. U svakom slucaju, SBB daje novim korisnicima godinu dana za dinar, a i Yettel slicno, samo mislim da oni imaju manji br. programa, bar na M paketu.

Evo sad bas poredih to kod SBB premium paket i tri Yettela 20(sa 50%) izadje isto ko Box 4 Zlatni sa Soko Max i dva KT. Odnosno 6500din.
MTS neuporedivo bolja ponuda definitivno, makar za mene.
Cilj je bio najbrzi NET + TV + 3 Mobilna.

Sad su me zvali povodom žalbe na poskupljenje. Budući da mi box paket (optika) ističe za manje od tri meseca procedura je drugačija nego za one koji ističi kasnije. Koliko sam ja shvatio, ne mogu da izađu u susret da ostane ista cena već da se sklopi novi ugovor sa benefitom 14x50% za box3 i 16x50% za box4.
Naravno da sam odbio i rekao može novi ugovor sa 24x50% ili da mi ostane ista cena do kraja UO. Rekla je proslediće ali sumnja da može ijedna od te dve opcije.
Izgleda da ćemo se rastati posle više od 6 godina saradnje. Samo još da procenim da li ću na yettel ili sbb

Samo opusteno. Dace ti 24x50% na kraju ali ne bez borbe. Naravno da ce dati jer nije njihovo vec drzavno, tj nase...
Sto bi se odrekli 2,3,5 hiljada mesecno za prodavanje magle u vidu digitalnih proizvoda i time te vezali ponovo na 2 godine.

Mislim da će pre dati istu cenu do kraja UO jer ne znam da su ikom 2,5 meseca pre kraja UO dali 24x50% ali kako god. Sreća pa imam alternativu u obliku yettela i sbb-a. Teško je ljudima koji nemaju alternativu

A sta se gubi od usluga ako ostane stara cena? Dal se ne dobija veci mob net roming net veci itd? Msm nije neka razlika tih 200din na 24m 50%

@adachi
Koliko sam shvatio SVI idu na nove pakete i tu nema pogodbe. Ko ima mobilni u paketu dobija nešto, roming pre svega ali se zato gubi dosta kanala.
I nije 200 din, u proseku poskupljuju preko 1000 din tako da za 50% izađe preko 500din mesečno

Box zlatni nista ne gubi dobija 2GB vise za Zonu 0 i to je to.
Tako da bas ne gube svi kanale.

Da, od 7 postojećih paketa (ako sam dobro izbrojao, tri box3 i četiri box4) 6 paketa gubi kanale

Box zlatni nista ne gubi dobija 2GB vise za Zonu 0 i to je to.
Tako da bas ne gube svi kanale.
Pa realno i ne dobija nista sem tih 2GB(kome to koristi), simetricni net ne dobija.
To je uvek bio naj jaci paket koji sadrzi sve, e sad opravdati poskupljenje njega za 300din (50%) ili 600din puna cena ....
Da li je 70eu/m za nase uslove bezobrazno mnogo ostavljam vama da zakljucite.

Pa realno i ne dobija nista sem tih 2GB(kome to koristi), simetricni net ne dobija.
To je uvek bio naj jaci paket koji sadrzi sve, e sad opravdati poskupljenje njega za 300din (50%) ili 600din puna cena ....
Da li je 70eu/m za nase uslove bezobrazno mnogo ostavljam vama da zakljucite.
Pa i rekao sam sta se jedino promenilo u box zlatni paketu kojeg i sam imam.
I ne znam kako si zakljucio da opravdavam bilo kakvo povecanje bilo koje cene? Naprotiv, smatram da realno nisu imali osnova za povecanje cene jer ako glavni prica a i cela drzavna administracija ekonomskog sektora da inflacija pada da je 3.5% sada da cene idu nanize da ljudi bolje zive, cime onda opravdavati poskuljenje i to ne malo?
Prema tome, protiv sam poskupljenja a za 70€ mesecno da li je mnogo ili ne ostavio bih ipak vama koji ste i uputili to pitanje jer ste se i sami pitali a da ja nijednom recju ili mislju nisam ni pomislio da kazem ili napisem da je ista dobro u ovom poskupljenju samo sam naveo da se u zlatnom box paketu jedino razlikuje to sto ima 2GB vise neta u zoni 0 ako to ikom i znaci.
Pozdrav.
Da, od 7 postojećih paketa (ako sam dobro izbrojao, tri box3 i četiri box4) 6 paketa gubi kanale
Pa da ja samo konstatovao da zlatni ne gubi, ne moras meni da se pravdas znam sve i znam da brojim nego si generalno naveo da se gube kanali ja rekoh da se na zlatnom ne gube a da je jedina razlika sto se dobija nepotrebnih 2GB u zoni 0, nista vise.
Nit podrzavam promenu paketa nit podrzavam poskupljenja, ja ne znam sto mislite da ako kazem da bas niste 100% u pravu za ono sto napisete da sam apriori za poskupljenje i promwnu paketa u toku trajanja UO.
Nisam, i meni se sve to gadi i smatram da to tako ne bi smelo i da sam vlast tj organ koji to sve kontrolise morali bi da mi elaboriraju zasto poskupljenje i toliko i svakako te migracije u toku UO ne bih dozvoljavao.
Nazalost, ne odlucujem o tome😢
Tako da znate da kad vas ispravim za nesto sto ste pogresno, netacno slucajno napisali, ne znaci da suprotno i podrzavam.

Poslednja izmena:
Bio juce da mi pisu zalbu u MTS-u zbog poskupljenja. Decko sto je pisao zalbu kaze (citiram) :"Bice vam po dogovorenoj/staroj ceni. Ko god da se javi tako bude. Ko se ne javi ide nova cena".

Koliko najduze vremenski ste cekali na bilo kakav odgovor na zalbu puetm emaila?

Ja cekam od 09.12. Naravno zvali su pre 5-6 dana da "pojasne" benefite koje dobijam sa većom cenom. Na kraju je ispalo da mi ukidaju jedan paket kanala i da eto net umesto 600/300 dobijam 600/600 :)
Da napomenem da sam u mailu napisao da želim raskid ugovora zbog povećanje cena dok traja UO.
Onda su kao prosledili dalje moj prigovor, za sada bez bilo kakvog odgovora.

Ево и мени послали поруку да цена остаје иста до истека уговора, плави лајт.

Ako zelim da raskinem ugovor svakako sad zbog poskupljenja do kad to mogu posto sam jos pre 10ak dana poslao mejl zalbu ali niko ne odgovara sa konkretnim info...
I jel za raskid najbolje otici uzivo u poslovnicu i odmah poneti svu opremu tj. Sam da je raskacim i odnesem..
Box3 sam optika.
Hvala unapred na odgovorima.
Ja cekam od 09.12. Naravno zvali su pre 5-6 dana da "pojasne" benefite koje dobijam sa većom cenom. Na kraju je ispalo da mi ukidaju jedan paket kanala i da eto net umesto 600/300 dobijam 600/600 :)
Da napomenem da sam u mailu napisao da želim raskid ugovora zbog povećanje cena dok traja UO.
To sad i ja pitam, mislim da za raskid moras uzivo da odes i odneses svu opremu. Pa ce valjda neko da potvrdi.

Istice ugovor oko 15.februara.

Kada je vreme da se dejstvuje - u smislu obnove ugovora ali sa popustom, kao i zastite od poskupljenja do kraja sadasnje UO

Istice ugovor oko 15.februara.

Kada je vreme da se dejstvuje - u smislu obnove ugovora ali sa popustom, kao i zastite od poskupljenja do kraja sadasnje UO
Meni istice početkom marta. Žalio se i zvali i ponudili da obnovim ugovor po novim cenama, prvo 14x50% pa onda 16x50%. Ja rekao da me ne intetrsuje novi ugovor (osim ako nije 24x50%), već da hoću da mi ostane ista cena do kraja UO. Žena kaže da ti ugovori koji ističu za manje od 3 meseca imaju drugačiju proceduru i da će proslediti ali nije sigurna da će mi odobriti upravo zato što ističe za manje od 3 meseca.
Imam još jedan ugovor koji ističe u septembru i na njemu su mi ostavili staru cenu.
Za ovaj čekam, da vidim šta će biti.
Naravno, sve ovo pričam za optiku, ako si na bakru vrv je sve drugačije

Za zaštitu od poskuljenja do kraja UO reaguj odmah i pošalji prigovor. Za obnovu sačekaj da istekne UO i sledeći dan podnesi zahtev za IDP.
Supruga ima potpuno istu situaciju, samo za mobilnu tarifu kod njih. 8.12. podnela zahtev za raskid, 10.12. zvali da nude nešto, to je odbila, od 12.12. stoji u Moj mts da je prigovor Rešen, bili dva puta do poslovnice od tada, poslednja informacija je da jeste odobren raskid, ali da imaju otkazni rok od 30 dana i da će UO biti oslobođena 8.1.

@MixaBG ne postoji otkazni rok u slučaju otkupa ugovorne obaveze, tipa ako ti je ostalo nekoliko dana ili mesec, dva...
Čitav period koji otkupljuješ se pojavljuje na finalnom računu kao zasebna stavka otkupa tj. naknade ''štete''
U ovom slučaju odmah možeš u Yunet ili Yettel jer je vlakno oslobođeno a opermu si razdužio.

@MixaBG ne postoji otkazni rok u tom slučaju, kad želiš otkup ugovorne obaveze, tipa ako ti je ostalo nekoliko dana ili mesec, dva...
Čitav period koji otkupljuješ se pojavljuje na finalnom računu kao zasebna stavka otkupa tj. naknade ''štete''
U ovom slučaju odmah možeš u Yunet ili Yettel jer je vlakno oslobođeno a opermu si razdužio.
Ne ja ne raskidam prevremeno. Hocu da raskinem zbog promene paketa i poskupljenja. Koliko sam video neki su uspeli da samo spakuju opremu i odmah raskinu na licu mesta a vidim neki pominju otkazni rok. Zato pitam jel mogu da odmah raskacim sve i vratim ili ne mogu?

I u slucaju da ne mogu dal moze drugi provajder da se nakaci. Konkretno Orion?

@MixaBG
Poslao sam mail kao što je verovatno većina odavde, primer je i na nekoj od prethodnih strana postavljen.

Ne ja ne raskidam prevremeno. Hocu da raskinem zbog promene paketa i poskupljenja. Koliko sam video neki su uspeli da samo spakuju opremu i odmah raskinu na licu mesta a vidim neki pominju otkazni rok. Zato pitam jel mogu da odmah raskacim sve i vratim ili ne mogu?

I u slucaju da ne mogu dal moze drugi provajder da se nakaci. Konkretno Orion?
Znam da ne placam nista jer je razlog promena usluga sa kojom se ne slazem. Samo me zanima dal mogu odmah da ih se resim. Preko mejla sam im pisao pre 10 dana i nosta zato hocu danas da odem sa opremom i odjednom im sve vratim i raskinem ugovor. Dal moze vec sutra Orion da poveze svoje?

@MixaBG orion koristi svoja vlakna do tebe i oni nemaju ništa s tim što ti imaš aktivnu MTS opermu kod tebe.
Ti jedino ovako sam možeš sa orionom da na jednom delu prekineš MTS vlakno u hodniku koje ide do tebe pa da orion iz hodnika sebe nakači sa svojim vlaknom iz hodnika na to prekinuto vlakno što se nastavlja kod tebe u stan.

U ovom slučaju prema najnovijim opštim uslovima, izgleda i za fiksne usluge i za mobilne usluge se čeka otkazni rok do 9.jan

Okej to mi je vazno. Onda samo jos jedno pitanje. Posto mi je decembar poslednji mesec da imam za 1din a ostatak ugovorne placam. Ako im sad vratim opremu i raskinem ugovor. Sta se desava sa tih 8 dana u Januaru? Posto prakticno necu imati uslugu dal ih placam ili kako?

Hvala svima na odgovorima! Izvinjavam se ako sam malo napadan, gledam da resim to danas 😅😄

Nazad
Vrh Dno