Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Čemu onda pitanje, ako ćeš "normalno" da platiš. Dovoljno kulturno?

Tuzno kao starom korisniku danas me zovu da mi daju 7 meseci upola cene na box4 beli paket... Vidim da cu preci u telenor, samo novi korisnici svuda dobijaju ponude kako valjaju.
Druze mislim da je ova prica bukvalno od starta ovakva i da stari korisnici nikad nisu imali benefite a i pise lepo da je 12x1 promocija samo za nove korisnike na optici pa ne znam zasto se srdis? Iz tog razloga nama preostaje da se snalazimo... Ili gimnastika ako hoces da nastavis sa njima poput cekanja 30dana, potpisivanja na drugog clana porodice ili jurenja agenta koji ce da ti pomogne... Druga opcija je naravno Telenor, ali njihove informacije na sajtu su da promocija vazi do 28.02 odnosno jos 4 dana. Pretpostavljam da ce kao i MTS tu akciju produzavati u nedogled, ali opet oni su samo posrednici pa moze da se desi da tih 12x1 uzmu kao profit sebi
Само добро провјерите да ли може да се узме услуга на другог члана породице, баш због онога што је @m1tsu писао о (не)информисаности и (не)знању оних који раде у пословницама и дају информације. До скоро то дефинитивно није могло, иста адреса услуге је била примарни параметар, а исто презиме су одмах повезивали са бившим корисником и нису дозвољавали. Ми смо одрадили варијанту 30 дана без услуге, тј. 2.5 мјесеца смо било код Теленора и тестирали Хипернет, потрефило нам се тако па смо могли...
Елем, уопште није искључено да сад дају и тако, на другог члана породице, с обзиром на то да и акцију 12 мјесеци за 1 динар константно продужавају мјесец по мјесец, из њима знаних разлога. Скренух пажњу чисто да се неко не ослони на ту варијанту и испланира све кораке и тајминг, па се испостави да то не може...
Slazem se totalno... Ni na pijaci nije ista cena za svakoga, tako da proverite i isplanirajte na sta ste spremni pa u pregovore. Isto tako, ako u jednoj poslovnici ne moze, treba probati u drugoj, trecoj.

Druze mislim da je ova prica bukvalno od starta ovakva i da stari korisnici nikad nisu imali benefite a i pise lepo da je 12x1 promocija samo za nove korisnike na optici pa ne znam zasto se srdis? Iz tog razloga nama preostaje da se snalazimo... Ili gimnastika ako hoces da nastavis sa njima poput cekanja 30dana, potpisivanja na drugog clana porodice ili jurenja agenta koji ce da ti pomogne... Druga opcija je naravno Telenor, ali njihove informacije na sajtu su da promocija vazi do 28.02 odnosno jos 4 dana. Pretpostavljam da ce kao i MTS tu akciju produzavati u nedogled, ali opet oni su samo posrednici pa moze da se desi da tih 12x1 uzmu kao profit sebi

Slazem se totalno... Ni na pijaci nije ista cena za svakoga, tako da proverite i isplanirajte na sta ste spremni pa u pregovore. Isto tako, ako u jednoj poslovnici ne moze, treba probati u drugoj, trecoj.
Ili nadjes druga, tasta, tastu, udatu sestru (kao podstanari kod tebe), pa ko hoće da potpise ugovor na svoje ime, a na tvoju adresu i samo nastavljas sa uslugom, a novom opremom i 12 meseci za dinar

Da li se vrsi upit u kreditni biro kada se uzima mobilni telefon na rate kao korisnik BOX4 paketa?

Pozdrav svima. Danas sam opet postao korisnik MTS-a i od opreme dobio Huawei HG8245Q2 i Skyworth HP4024. Sa ovim Skyworth-om cini mi se da je slika bolja nego ranije, ALI prebacivanje izmedju kanala traje od 2 do 4 sekunde. Slika se cak u nekom delicu sekunde nekada i zamrzne. Premotavanje, vracanje, unos brojeva.. sve je mnogo sporije nego na starom Huawei STB Q11 modelu.
Da li je neko ima slican problem i da li je uspeo da ga resi? Znam da je ovo kao Android i noviji je, ali ne znam ni kako da koristim Android funkcije na njemu.

Mislim da je vecina ljudi, koji su dobili taj STB, pisala upravo o tome u ovoj temi. Nekima, koji su se zalili i zvali njihovu podrsku, je receno da bi to trebalo da se ispravi navodnim update-om firmware-a tok prethodnog meseca, ali se ne secam da je to neko od clanova napisao.
Sa sad Skyworth HP4024 sporije radi kod prebacivanja kanala i premotavanja, u odnosu na Q11.

Hvala puno na odgovoru!
Bas je iritantno. Probao sam da povezem opet Q11 od komsije i radi savrseno. Prebacim na novi, radi ko kanta. Secka, ton smanjen...
Probao sam u onom njegovom skrivenom meniju da nesto resim, ali ne vredi. Dodje mi da negde preko oglasa kupim Q11 ili kod MTS-a... :)

Hvala puno na odgovoru!
Bas je iritantno. Probao sam da povezem opet Q11 od komsije i radi savrseno. Prebacim na novi, radi ko kanta. Secka, ton smanjen...
Probao sam u onom njegovom skrivenom meniju da nesto resim, ali ne vredi. Dodje mi da negde preko oglasa kupim Q11 ili kod MTS-a... :)
07 који изгледа исто као 4024, мења брже од оба(моментално) и стабилнији је од ку11, сигурно их још имају јер ја сам добио око новембра мислим - ако те мрзи да чекаш тај фамозни апдејт, нађи неког промотера ако може да ти среди замену.
Као што рече човек купљен ти неће радити, имам ја два упакована 07, јер тренутно користим само један тв, али све је то већ подешено кад су доносили.

I meni je bilo cudno, ali kao sto rekoh raskacio sam HP4024, povezao Q11 i sve radi normalno, cak i daljinac od HP4024 radi na Q11. Povezem HP4024, ne radi daljinac sa Q11.
Kako radi i zasto radi Q11 nemam pojma i bio sam ubedjen da je on kao sto vi kazete podesen da radi samo sa jednim ruterom... Zato sam i pomislio da moze da se nakaci bilo koji Q11.

Jos samo da probam sa tim 07, pa ako i sa njim bude radio... vadim novce odmah. :) Ako budem cekao njih da izbace taj update, nacekacu se

Pisao sam vec, idi u poslovnicu, reci da hoces jos jedan STB, koji ti sleduje uz paket i pitaj da ti pokazu koji model imaju u toj poslovnici. Ako ti odgovara, uzimas, ako je isti kao tvoj, ides u sledecu 😄
U poslovnici u Bulevaru (kod Metropola), poznatija kao "Lola", trenutno drze Q11. Ovo vazi ako si iz Beograda 😃

Ако је тачно ово што каже ајос, не заборави само да за разлиу од ку11, 07 и 4204 изгледају исто, мора да се чита ,-)
Иначе гомила људи чека тај фамозни апдејт(ако је уопште истина) и за друге уређаје, али углавном због квалитета слике и понекад штуцања када се гледа уназад...

@iOS Ja pojma nisam imao da imam prava na dodatni STB uredjaj. Tek sam sad procitao na njihovom sajtu. Eto mene jos koliko sutra kod Metropola 😀
@Boemstari Da videh da su razlike minimalne. Ovaj Q11 je nesto kao uvucen... Obraticu paznju. Moracu da povedem i zenu za svaki slucaj.😄
Hvala vam puno! Vec sam pomislio da cu naredne 2 godine prebacivati TV kao da sam na lampasu. :)

Tacna adresa je

Beograd - Lola 2​

Bulevar Kralja Aleksandra 84

@Boemstari

Tacno je da su ta dva modela vizuelno isti (sitna slova su nezgodna za citanje 😄).
Prvo su, kad sam ih pitao, doneli samo STB i na osnovu toga ne moze da se napravi razlika, kao sto kazes, a onda lepo zamolis da donesu nov, u kutiji, i na njoj je pisalo Q11 :)

07 који изгледа исто као 4024, мења брже од оба(моментално) и стабилнији је од ку11, сигурно их још имају јер ја сам добио око новембра мислим - ако те мрзи да чекаш тај фамозни апдејт, нађи неког промотера ако може да ти среди замену.
Као што рече човек купљен ти неће радити, имам ја два упакована 07, јер тренутно користим само један тв, али све је то већ подешено кад су доносили.
Da li je 07 isto Huawei ili je to neka druga marka? Sad se razmisljam mozda je bolje ako vec uzimam taj drugi da uzmem njega ako vec kazes da je bolji od ova dva...

После ове поруке идем офлајн, тако да ако будеш питао још нешто начекаћеш се одговора.

Јесте, али ради боље од оба, бар по ономе што сам читао утиске других и поредио са мојим.
На њему је андроид 8 тренутно, али не служи ничему(бар за сад). Верзија коју си ти добио је најновија, али ето...
Не могу да одлучим за тебе, а не желим после да ти будем крив, али пошто је q11 прво што су делили, ако већ нећеш то што имаш
ја бих узео 07. Опет твој избор, не радим у мтсу и немам искуства са свим уређајима, као што рекох савет по ономе што сам читао и причао са људима.
Реално сутра може да дође апдејт и да тај нови који си добио ради боље...

Иначе ти си добио јако чудну комбинацију HG8245Q2 i HP4024 обично је или q2 i 07 или нешто sa W i 4024.

Ја иначе имам бокс 4 плави, оптику, q2 i 07 x3, мрзело ме да идем по екстендер јер ми тренутно не треба, рекли су могу да узмем кад хоћу.
Моје утиске можеш прочитати у овој теми или друге две о мтсу(екстра ме нервира што је тако разуђено, поготово кад видим да људи понављају исте
ствари на свакој теми јер друге не прате, али шта да се ради то је БМ одлука...).
Најкраће, препородио сам се после преласка са СББа, једино је слика на ТВу објективно лошија.

Ево ме назад преко телефона )
После се сетих питао си да ли је исто хуавеи, мало ме збунило. 07 i 4024 су иста марка.

Istice mi za mesec dana Orion - Kakvo je stanje u MTS-u?

Vidim da se BOX4 daleko isplati u odnosu na Orion ali su brzine daleko manje - Postoji li mogucnost da se kombinuju paketi ili su iskljucivo ovi prikazani na sajtu?

Nekako mi prelazak sa 1000Mbps na 200Mbps deluje kao ogroman korak unazad. U 99% vremena ne koristim ni 50Mbps, ali kada pustim neki film da se skine nekako je fino kada mu treba 20s da zavrsi.

Jedan " pravni" savet potreban : u junu ove godine mi istice ugovor za Box3 , ja bih ga otkazao sada. Da li sam u obavezi da za penal platim samo prva 2 meseca koja sam dobio za 1 dinar ili i plus ovih 4 meseca do juna ? Inace taj ugovor sam obnavljao 4 x 2 god .

Prva dva meseca po dinar sigurno jer ti je to povoljnije nego četiri, zakon tu ide u korist korisnika, i plus oni tu još mogu da dodaju razne stvari. Dešava se da izmisle neke troškove koji su besplatni kad se uzima box na ugovor, pa onda znaju i to da uračunaju. Možda bi bilo najbolje da podneseš zahtev za raskid i oni će ti onda reći koliko da platiš.

U call centru su mi rekli da bih trebao ta 2 meseca po 1 din i plus ova 4 do isteka ?

Zakonski je ili jedno ili drugo, sta je povoljnije za korisnika. Ako pokusaju da izvuku oba, napises zalbu i Ratelu i obavestis i njih da si to prosledio. Najbolje je da komuniciras mailom i odmah napisi da si upoznat sa zakonskim regulativama.

Znaci da ako mi u poslovnici traze da platim obe stavke , ne zapocinjem proceduru ? Ili da zapocnem proceduru a kada dobijem racun ili nalog za uplatu " penala" , obavestim Ratel i prosledim i MTS na email ?

Moras da iniciras proceduru da bi ti poslali ponudu, najbolje od pocetka mailom.

Moras da iniciras proceduru da bi ti poslali ponudu, najbolje od pocetka mailom.
HVala (y)
Zahtev za raskid (otkaz) Ugovora i odjavu usluga se podnosi u poslovnici ili poštom u pisanoj formi na adresu Telekom Srbija, Dubrovačka 35 11000 Beograd. Potrebno je navesti razlog raskida, podatke o usluzi, šifru korisnika, broj telefona, podatke o vlasniku usluge i kontakt telefon. Zahtev za raskid može podneti isključivo vlasnik usluga.

Ovako kaze teta "Mila" na mojMTS portalu .

• Like
Reagovanja: iOS
Nazad
Vrh Dno