Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Uskoro mi istice paket BOX 3 plavi (net+tv+fixna), onaj od 200Mb/s.
Sta je najbolje sto mogu da dobijem od ovih promocija i koliko meseci za 1din ?

Jedna od opcija je da predjem na jaci paket (na primer ubacim i mobilni i predjem na BOX4) i dobijem tu 3 meseca za 1din.

Ovo sa raskidanjem ugovora i cekanjem mesec dana da bih se prijavio opet za onu promociju 12m za 1din je bas nezgodno posto radim od kuce.

^^^ Uzmeš Telenor na probu tih mesec dana da premostiš.

Imam problem sa zte H168N ruterom.
Desava se da se internet lampica upali crveno. I tek kad upalim i ugasim na telefonu wifi da se ponovo nakacim nece zelena lampica da proradi.
Retko kad laptop moze da pokrene ruter da proradi net preko lan porta. Jel ima negde u podesavanje da se podesi da ruter non stop drzi interner vezu.

Dsl konekcija radi / televizija radi bez problema. Kao da je podeswno net samo da stane kad nema requestova.

Ima podešavanje. I po default-u je ta WAN konekcija( "HSI"?) za internet podešena da bude "On demand" umesto "Always on" pa posle X sati ako ne koristi niko net diskonektuje se.

imam glupo pitanje, skidao sam preko uTorenta do pre nekog vremena normalno, uđem prekjuče, odjednom ne može, baca na neku stranicu vpn....šta je u pitanju i kako da prevažiđem? mts optika net (box paket)

radi .to bez problema

Ima neko ideju ako je vec radio to.. kako da spojim telekomov modem sa PC-jem koji je u drugoj sobi a modem je u hodniku. Probao sam sa wifi dongle ali nije to to, cesto puca net kada skidam vece fajlove, modem je okej, msm da dongle pravi problem.
Da li uzeti neki ruter koji bi bio AP pa onda sa LAN kablom povezati ili nekako drugacije?
Ne bih bas da vucem LAN kabl kroz ceo stan..

Pozdrav ljudi - nacuo sam neku pricu da neke ekstra boxove (ku jedanaest npr) koje dobijas u okviru box paketa mozes da nakacis na net koji nije u okviru stambenog prostora gde je taj paket i da daju sliku? Probao neko to?

Da li je moguće box uređaje povezati na ruter preko wifija? Treba uskoro da predjem na box 3 sa supernove, a ne bih da razvlačim nove kablove. Optika je u pitanju

Da li je moguće box uređaje povezati na ruter preko wifija? Treba uskoro da predjem na box 3 sa supernove, a ne bih da razvlačim nove kablove. Optika je u pitanju

Moguce je. Ja sam od pre 10 dana na boxu 3.. Dobijas extender preko kojeg povezujes drugi box, sve radi bez problema..

"Uređaje" je napisao :p Dakle više od jednog STB želi da kači na WiFi. A extender njihov može da kupi za 1 din samo jedan komad?

Koliko se sećam stb se kači preko lana na modem/ruter. Imaću 2 stb-a, pitanje je bilo da li oni imaju wifi? Biće relativno blizu rutera, signal će biti dobar.

Imaju wifi, ali Iptv mora preko kabla, extendera ili power line adaptera.

Čini mi se da daju jedan extender, a za drugi cu provući kabl umesto postojećeg antenskog.

Kako ste zadovoljni tim stb-ovima, ja sam probao preko adsl-a j to je užas.. Valjda su ovi bolji?

Čini mi se da daju jedan extender, a za drugi cu provući kabl umesto postojećeg antenskog.

Kako ste zadovoljni tim stb-ovima, ja sam probao preko adsl-a j to je užas.. Valjda su ovi bolji?

Stb je ok... za sada (koristim 10-ak dana) posto i dalje imam i sbb (krajem meseca vracam opremu) mogu da uporedim mts i sbb.

HD kanali - puno bolja slika na mts-u.
Obicni kanali - bolja slika na sbb-u.
Net puno bolji na mts-u, ali zaista puno bolji.... ping je 2 sec a kod sbb-a 7,8 sec. O ruterima samo bih rekao da je Huawei misaona imenica za raspali tehnicolor...
Prednost sbb-a je eon, iris je po meni previse komplikovan i veoma lose uradjen (mozda sam navikao na eon pa zbog toga)

Kako promeniti On Demand na Always On ,probao sam ne mogu da nadjem?
HG8245Q2

Prilozi

• Snimak ekrana 2022-02-20 193328.png
    Snimak ekrana 2022-02-20 193328.png
    74.8 KB · Pregleda: 45
Moguće je, ako povežes zasebni WiFi ruter sa Lan portom za Iptv, samo što u tom slučaju on emituje samo Iptv signal i možeš da nakacis više stb-ova preko tog WiFi-ja ali ne i uređaje za kačenje na internet.

Hvala za uputsvo 😃 koje ne dodeljuju kad ga preuzmes u poslovnici, kao i @MilanKragujevic na prevedenom uputstvu

https://milankragujevic.com/uploads/WiFi extender, opis i instalacija.pdf

Povezivanje je lako, kao sto je i na slici.

U poslovnici nisu imali Skyworth HP4024 kao dodatni STB u okviru box paketa, tako da to mora da se trazi od tehnicke sluzbe, ili u nekoj drugoj poslovnici.

Pozdrav svima, trebalo bi sutra da mi dođu monteri da ugrade kablovsku i net, da li otprilike znate koliko traje postupak ugradnje?

Na primer, u stan već imam uvučen koaksijalni kabl koji ide do TV-a, tako da pretpostavljam da im za televiziju neće trebati puno vremena....

Ne treba ti koaksijalac za tv, mora mrezni kabli. Optika ide do rutera, a nadalje utp do tv-a i kompa.
Inace su vrlo brzi sa ugradnjom, kod mene zavrsili za 20-ak minuta, ali sam imao utp razvucen do tv-a.
Drugi tv povezali preko extendera, wifi.

Ne treba ti koaksijalac za tv, mora mrezni kabli. Optika ide do rutera, a nadalje utp do tv-a i kompa.
Inace su vrlo brzi sa ugradnjom, kod mene zavrsili za 20-ak minuta, ali sam imao utp razvucen do tv-a.
Drugi tv povezali preko extendera, wifi.
Interesantno, hvala ti puno na odgovoru, onda mislim da će ugradnja biti komplikovana.
Sutra treba da se ugradi Box 2 paket, fiksni telefon + televizija.
Ali, mislim da će problem biti činjenica da u stanu već postoji optički internet, ali na skroz drugom imenu. Verovatno će onda morati da uvlače novo optičko vlakno samo za TV, ali videćemo šta će majstori da kažu...

^^^ Uzmeš Telenor na probu tih mesec dana da premostiš.
Do kad je (ako je jos aktuelna ta akcija da mozes da isprobas bez obavezivanja ugovorom) i na koliko dugo moze da se koristi?
Ostalo mi je mesec dana do isteka Box 4 (Plavi) na bakru trenutno, a usla mi je i optika pa bih da ih primoram (MTS) da mi ponude 12m po 1RSD za obnovu ugovora na neki nacin. Mada cenim da kad kazem da vracam opremu i gasim sve zbog prelaska na hipernet, mozda onaj zadnji poziv pre vracanja ucini da mi daju 12m. Sta vi mislite, kako najbolje odigrati?

Imam problem sa zte H168N ruterom.
Desava se da se internet lampica upali crveno. I tek kad upalim i ugasim na telefonu wifi da se ponovo nakacim nece zelena lampica da proradi.
Retko kad laptop moze da pokrene ruter da proradi net preko lan porta. Jel ima negde u podesavanje da se podesi da ruter non stop drzi interner vezu.

Dsl konekcija radi / televizija radi bez problema. Kao da je podeswno net samo da stane kad nema requestova.
Pokazalo se generalno da taj ruter ima problem sa wifieem ja sam ga resio tako sto sam na njega povezao svoj neki ruter. Fabricki su losi i sammo te ima telekom i mozes da ih prijavis da ti zamene ali ces opet imati problem. Znaju oni da je taj fabricki los ali sporo ide zamena za nove jer ih je tesko nabaviti

Do kad je (ako je jos aktuelna ta akcija da mozes da isprobas bez obavezivanja ugovorom) i na koliko dugo moze da se koristi?
Ostalo mi je mesec dana do isteka Box 4 (Plavi) na bakru trenutno, a usla mi je i optika pa bih da ih primoram (MTS) da mi ponude 12m po 1RSD za obnovu ugovora na neki nacin. Mada cenim da kad kazem da vracam opremu i gasim sve zbog prelaska na hipernet, mozda onaj zadnji poziv pre vracanja ucini da mi daju 12m. Sta vi mislite, kako najbolje odigrati?

Mislim da bi svakako ponudili posto se sa bakra prebacujes na optiku, bar je tako pre bilo. Pozovi, trazi uvodjenje optike i pitaj koja je njihova ponuda posto prelazis na novi i zvanicno bolji paket, iako oni povlace paralelu u nazivima paketa za bakar i optiku, ali je, normalno, solidna razlika u brzini. Ovo bi cak bilo jos sigurnije ako bi izabrao sledeci skuplji paket.

Vrh Dno