Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Banke između sebe razmenjuju te informacije i odbijaju ukoliko se ne podnese i zahtev za gašenje tekućeg u drugoj banci.
Sumnjam da banke razmjenjuju informacije izmedju sebe (mada ne mogu da tvrdim)... Prije bih rekao da prosto provjere kreditni biro, gdje se sve vidi (ukljucujuci info o racunima u svim bankama).

Bolje da su nas odmah prebacili na bps po automatizmu nego da nas drkaju ovako sa ove dina kartice,jedino da se ugasi racun i otvori kod bps i dobiti dinu nfc unionpay.

Можда није лоше да што више људи овде пошаље молбу/примедбу банци са захтевом да му се изда управо DinaCard UnionPay верзија картице па ће можда нешто и предузети ускоро. Не видим разлог да ср нама за картица не издаје. Ево линка за слање: https://www.posted.co.rs/site/kontakt.html

Realno smo svi mi korisnici postanske stedionice a imamo ocigledno razlicit tretman

@bakara A šta će ti koverta sa PIN-om? Uđeš na svoj nalog i odabereš PIN koji god želiš.

U pitanju je Dina, mislim da se za nju ne moze birati custom PIN.

Upravo sam usao u aplikaciju i zaista nudi opciju da se promijeni pin za Dinu iz podesavanja kartice.
Kad sam otvorio racun prije nekih 3.5 godine, ja licno nisam mogao promijeniti PIN za Dinu, dok sam isto to ucinio bes problema za MasterCard.

Kurs kod mts je povoljniji od bps.

Je li? Kliko je danas kod “MTS”-a? U BPŠ je danas 117,67/116,85 u menjacnici u app.

Isti je za mts i bpš mesec dana nakon spajanja, to se od onda ni danas nije menjalo.

Posto je isti kurs u cemu je prednost bps nad mts,osim dine nfc unionpay i onda nema svrhe prelaziti sa mts kod bps.

@anders To da li ima "prednost" neka banka ili račun zavisi od tebe i tvojih potreba, a ne banke. Valjda si otvorio račun koji najviše odgovara tvojim potrebama, poslu i načinu života, a ne stihijski po sistemu eci, peci, pec.

Jel ima BPS onu jednokratnu lozinku za plaćanje online? Čini mi se da sam u RFZ banci to imao davno..

Jel ima BPS onu jednokratnu lozinku za plaćanje online? Čini mi se da sam u RFZ banci to imao davno..
3D Secure i OTP kod se dobija sms-om, kao i u većini drugih banaka. Što se RF tiče, generišeš je isključivo iz aplikacije.

@nidzakv Šta da aktiviraš? BPŠ koristi 3D Secure servis kao i sve ostale banke. Svaki put kada nešto platiš karticom dobiješ OTP poruku za verifikaciju.

Da li je neko koristio onaj Tizi servis BPS za slanje novca iz inostranstva?

Kako da aktiviram to, da ih zovem?
Ako si menjao operatera, moraćeš da ih zoveš i prijaviš im promenu.
Verovatno iz istog razloga. Neke banke su to raspodelile zbog smanjenja troškova.
Da li je neko koristio onaj Tizi servis BPS za slanje novca iz inostranstva?
Predviđena je mogućnost uplate na Master karticu i mislim da ne ide direktno na tekući/devizni račun. Slično kao PaySend, koji je od nedavno omogućio i za Vizu.

pa samo upišem podatke sa kartice i prođe uplata

To zavisi i od sajta, npr. Aliexpress ne zahteva proveru i samo prođe uplata...

Kao što je kolega rekao, to zavisi od sajta, neki sajtovi nemaju implementiranu verifikaciju. Uglavnom su to strani sajtovi npr. Google Usluge, Apple, Netflix, Spotify, AliExpress itd.

Domaci SBB takodje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno