Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Toshiro Mifune interni prenos znači da ide unutar banke pa samim tim nisam siguran da može eksterni tj. ka drugoj banci, jer se možda tom prilikom koristi šifra plaćanja isplata gotovine itd. Konkretno bi to značilo da Miki otvori 360 račun pa da mu na taj tekući prenesu. E sad, da li je to izvodljivo ili ne, takođe ne mogu da tvrdim. Za Mobi znam nekoliko slučajeva kojima se to desilo, pošto su im očekivanja bila da će im biti otvoren osnovni račun bez dolaska ili potpisivanja umesto namenskog i kroz chat ili kontakt centar su to tako rešili.

Znaci koliko sam ukapirao jedini nacin da podignem novac je da odem licno do mts banke koja mi je najbliza.
Moracu da platim put ali bar da mi ostane nesta.
Samo ako odluce ponovo da daju neku crkavicu da me ponovo ne zeznu i otvore namenski raucn u mts banci.
Mnogo je bilo bolje da se prijavljuje svaki put posebno. Ovako te vezu da imas odgovornosti ka drugoj banci kao ja.

Brzo skenira QR kodove, ranije nije baš išlo naročito sa ekrana.

@Toshiro Mifune interni prenos znači da ide unutar banke pa samim tim nisam siguran da može eksterni tj. ka drugoj banci,
Ma znam sta je interni prenos, ali dosta ljudi misli da je interni prenos i kad saltaju novac sa svojih racuna, tipa prebacim novac iz PŠ na svoj racun u RF, a interni je jer su oba racuna moja. :D Pa reko' da nisi napravio lapsus, al' nisi, tebi se to ne desava. :cool:

• Like
Reagovanja: uji
@Miki_ pare će ti stajati na namenskom u nedogled sve do isplate, a čak mogu biti i predmet nasleđa za ne daj Bože. To je stav ministra finansija i poreske. Povlačili su nazad novce samo preduzetnicima i pravnim licima ako ih nisu u roku preneli, ali to je zato što je preduzetnicima išlo po automatizmu pa onima koji su imali upošljenike, a planirali otpuštanja, novac nisu smeli da isplaćuju radnicima tj. vraćali su razliku ako ne nađu zamenu za one koji su otišli (otkaz, istek na određeno, sporazumni raskid, smrt i drugo).

Moja supruga je pokusala da podigne novac MTS banke na salteru poste i PS, inace nema racun u MTS pa ni karticu....
I to definitivno ne moze, podigla je na kraju u MTS poslovnici.

Moja supruga je pokusala da podigne novac MTS banke na salteru poste i PS, inace nema racun u MTS pa ni karticu....
I to definitivno ne moze, podigla je na kraju u MTS poslovnici.
A kako mogu da se podignu u poslovnici ako nemas karticu,da li mogu samo sa licnom kartom?
Ja sam racun otvorio licno. Ali tamo novac kazu da nemogu da isplate. Ali ja nisam ni probao,cuo sam od drugih koji imaju isti problem.

Posto je BPS preuzela mtsB posaljite podatke ( ime , JMBG i broj ugasenog racuna ) na kontakt @ posted.co.rs i zahtevajte da vam posalju pisano obavestenje o broju
namenskog racuna i nacinu kako da u filijali BPS podignete novac.

A kako mogu da se podignu u poslovnici ako nemas karticu,da li mogu samo sa licnom kartom?
Sa LK naravno.

Evo covek ti je gore dao dobar savet, probaj tako.
Obrati se pismeno, koliko god oni da nisu povezani do kraja PS je duzna da preuzme obaveze MTS banke.

Dugo nisam koristio karticu u inostranstvu, pa da pitam - da li i dalje vazi da je 0% provizija na ino-transakcije, tj i dalje koristi mastercardov kurs. Znaci i online kupovine a i fizicki na POS terminalima u EU/USA. Placam ono odrzavanje ili sta vec, koristim je mahom kao backup vec godinu i nesto.

Da. Sve vazi kao i ranije. Nema provizije, MC kurs za placanja u valutama koje nisu evro. Znaci samo imaj evre na racunu kod ino placanja i to je to.

@magnetic članovi koji su otvorili Račun plus posle pripajanja, potvrdili su da kartice sada izgledaju isto ovako kao u ebankingu:
card-master-debit.jpg dina-debit-preview.png
Za Dinu je zadržan isti dizajn i nema promena, osim logotipa.

Da. Sve vazi kao i ranije. Nema provizije, MC kurs za placanja u valutama koje nisu evro. Znaci samo imaj evre na racunu kod ino placanja i to je to.
Znaci losa bi bila ideja da imam dinare ako sam u USA na primer, i trosim dolare? RSD u USD je gori od EUR-USD (pod pretpostavkom da sam evre kupio u menjacnici pod pristojnim tj pristojnijem kursu nego u appu)

@euanknik
Sve sto potrosis u USA u dolarima MC ce konvertovati u evre tako da je najbolje da imas evre na racunu. Ako bi imao samo dinare nekadasnja mtsBanka je i tu ispadala korektna pa je dinare interno menjala za evre skoro kao po kursu u online menjacnici. E sada da li je to i dalje tako od kad ih je preuzela Postanska stedionica ne znam. Nikako nemoj da imas dolare jer ce onda da te oderu na dvostrukoj konverziji. Ti iako placas u USA u dolarima, kada je banka u pitanju nikakve veze sa dolarima nemas vec samo sa evrima.

Da bas tako. Samo evre gde god da si u inostranstvu i nemas brige. Mozda ce da rezervisu neki procenat vise ali kad proknjize vratice i sve ce da bude ok.

• Like
Trebalo je da povežem karticu na fb ads i imao sam samo dinare u datom trenutku. Rezervacija je išla po kursu od oko 120 dinara pa nešto kasnije i storno, tako da je najbolje da koristite menjačnicu i obezbedite evre za ino potrošnju, ako nemate poslovnicu Plus.

nfc neće ni za sto godina uvesti
kažu tek da razmišljaju o beskontaktnoj dini

Pa zato su i kupili mtsBanku da uđe malo sveža mlada krv. Kao kada devizna pezionerka od 80+ nabaci dečka od 20+ godina. 😆
Ovi iz mtsBanke ih polako unapređuju, ne može to brzo ipak je PŠ mnogo zaostala.

Jedino što je PŠ faktički unapredila je instant transfer i momentalna raspoloživost sredstava na Visa internet kartici kada se povlači sa PayPal-a, ali s druge strane je jako začuđujuće zašto ne žele da omoguće uplatu evra na bankomatima, ako su već sa te strane tehnički ispred većine koja ručno knjiži Visa Direct prilive izuzev Komercijalne i Erste.

Posto oni mts bankomati koliko sam video barem u Knezu ne rade, a glupo mi je da pitam za provinciju, postoji li neki nacin uplatiti evre na racun (osim da se ode licno u banku tj postu gde su obicno, sa evrima, pa tako)? Ne bih da koristim aplikaciin kurs.

kurs je dosta dobar tako da ja koristim aplikaciju

A za podizanje eur, isto moram da tražim malobrojne poslovnice sa šalterom Mts?

Da, meni je 1.000 eura zarobljeno u Postanskoj, jer ne mogu da ih podignem u Ue (nema mts salter), nadam se da ce moci posle Ng.

Jedino što je PŠ faktički unapredila je instant transfer i momentalna raspoloživost sredstava na Visa internet kartici kada se povlači sa PayPal-a, ali s druge strane je jako začuđujuće zašto ne žele da omoguće uplatu evra na bankomatima, ako su već sa te strane tehnički ispred većine koja ručno knjiži Visa Direct prilive izuzev Komercijalne i Erste.
Nukud im se ne zuri i moze im se.

• Like
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno