Pre nekoliko dana prešao iz mts-a u Globaltel, OTP stiže uredno bez ikakvih problema. SMS baba Poštanske takođe stiže instant. Nikog nisam zvao da ažurira bilo kakvu numeraciju, broj je isti, preneo sam ga kao što rekoh iz mts-a u Globaltel, u pitanju je 065 broj koji koristim mislim 10-ak godina. Tako da i ovde ima izuzetaka, a verenica je recimo morala da zove Intesu i obavesti je o prenosu svog broja u drugu mrežu jer nakon prenosa broja nije dobijala SMS-ove o prilivima. Poenta je naravno da uvek ima izuzetaka.Ok jer nece da stize ako promenis mrezu a ne javis da oni podese u sistemu da ta numeracija nije vise u maticnoj mrezi.
Sprdam se j sa svim ovim, bolje da se malo nasmejemo i prozezamo, sta cemo drugo. Kazem, postoje uvek izuzeci.... Znam jos ljudi kojima nije stizala po mesec dana, pa su potom slali u filijalu. Znam i ljude kojima je uredno stigla kao i tebi. Ukazujem samo na problematiku da baba Postanska zna za ovo i najpre zasto odmah ne salje na adresu neke od filijala? Znaci, operateri meni vise puta jasno kazu da je ovo "cest problem", ali da je takav sistem, ako ne stigne za mesec dana, ne ispituje se gde je zavrsila i sta je problem da bi se to regulisalo, nego se izradjuje nova !?!?!?!? Znaci, ne resavas uzrok problema, nego lecis posledicu, stancanjem novih kartica, a ko placa te kartice? Sigurno ne ide iz budzeta Postanske, nego mi to placamo nazalost, kroz razne dazbine.Ne znam meni je dina stigla brzo. Izrađena je 30.11.21, a dobio sam je 08.12.21. doneo poštar. Tako da pretpostavljam da je problem do pošte ili ti poštara.
Ja pricam za moje i kumovo iskustvo iz cetri banke, morao sam Postansku da zovem, Raiffeisen i OTP gde imam racune jer mi nigde nije stizalo nikakvo obavestenje a kum je morao Intesu da zove iz istog razloga tako da na osnovu toga sam to rekao, a nikad nisam cuo da nekome stizu obavestenja iako je menjao numeraciju a da nije najavio banci, to prvi put cujem.Pre nekoliko dana prešao iz mts-a u Globaltel, OTP stiže uredno bez ikakvih problema. SMS baba Poštanske takođe stiže instant. Nikog nisam zvao da ažurira bilo kakvu numeraciju, broj je isti, preneo sam ga kao što rekoh iz mts-a u Globaltel, u pitanju je 065 broj koji koristim mislim 10-ak godina. Tako da i ovde ima izuzetaka, a verenica je recimo morala da zove Intesu i obavesti je o prenosu svog broja u drugu mrežu jer nakon prenosa broja nije dobijala SMS-ove o prilivima. Poenta je naravno da uvek ima izuzetaka.
I ja ti rekoh svoje iskustvo. Iskreno mi nije palo napamet da zovem da ovo azuriraju, ali vec sam obavio online nekoliko kupovina, bas mi danas stize preciscivac vazduha jer se pogusismo u Nisu, isto online kupljen pre 2 dana. Znaci niti sam zvao Postansku, niti slao mail-ove, niti bilo sta trece. Samo preneo mts broj u Globaltel i sve radi po PS-u, OTP stize uredno, svi aktivacioni kodovi kada otvaram bilo kakav drugi nalog koji to zahteva, SMS prilivi/odlivi stizu instant sada, u mts-u cesto kasnili bar po minut.Ja pricam za moje i kumovo iskustvo iz cetri banke, morao sam Postansku da zovem, Raiffeisen i OTP gde imam racune jer mi nigde nije stizalo nikakvo obavestenje a kum je morao Intesu da zove iz istog razloga tako da na osnovu toga sam to rekao, a nikad nisam cuo da nekome stizu obavestenja iako je menjao numeraciju a da nije najavio banci, to prvi put cujem.
Zavisi od same banke i jos dosta faktora kao sto kazes. Ja sam do sada racune u nasim bankama otvarao sem u mts jos u Intesi, Erste i Sberbanci. U svakoj od pomenutih su kartice, bilo Visa bilo MC, stizale za 10-15 dana max. U Postanskoj eto moze i za mesec dana i opet Dina nije stigla puna 2 meseca i ne zna se ni kada ce zapravo, kao sto sam prethodno pisao. U Erste sam otvorio ponovo racun pre 10 dana bukvalno i danas mi stigao mail da podignem u filijali MC i Dinu u paketu.Izvesno je da PŠ ima više kanala sms servisa, tako da su barem dva prisutna za Račun plus. A što se kartica tiče, izradu i personalizaciju radi ChipCard pa zato se verovatno na njih i čeka duže u odnosu na recimo Raiffeisen koji ih unutar banke izrađuje i personalizuje pa samim tim se odmah šalju poštom ili uručuju u poslovnicama gde postoji aparatura za to.
Dadada, ok samo kazem vidi ni meni ne bi palo na pamet da mi OTP nije stizao, ja ih okrenem i kazem da mi ne stize a ona meni ko iz topa jel ste menjali mrezu, reko da pre 2 dana e to je problem nece zato da stizu MORA u sistemu da se naznaci da nije maticna mreza(u mom slucaju Vip tada sad A1) inace ne mogu da stizu poruke. I jos za kraj pitam tad jel mora kaze DA mora da se sistem uvek podesi kad se menja mreza. Sad vidim da ne mora uvek ali ako se prenese u drugu mrezu a ne stizu obavestenja, prvo obavestiti banku o promeni mozda ce tako da se resi.I ja ti rekoh svoje iskustvo. Iskreno mi nije palo napamet da zovem da ovo azuriraju, ali vec sam obavio online nekoliko kupovina, bas mi danas stize preciscivac vazduha jer se pogusismo u Nisu, isto online kupljen pre 2 dana. Znaci niti sam zvao Postansku, niti slao mail-ove, niti bilo sta trece. Samo preneo mts broj u Globaltel i sve radi po PS-u, OTP stize uredno, svi aktivacioni kodovi kada otvaram bilo kakav drugi nalog koji to zahteva, SMS prilivi/odlivi stizu instant sada, u mts-u cesto kasnili bar po minut.
Tako da kazem ti, jedino pravilo je da izgleda nema pravila![]()
Stednja se isplati ako imas milionce na racunu recimo i orocis to na tipa 3 godneKamate na štednju u € teže minus beskonačno, i u drugim bankama je manje više slično.
Udaram od uzbuđenja reply sam sebi - nakon preko 60 dana čekanja, desetine poziva, razjašnjavanja i kritikovanja sistema baba Poštanske, stigla Diiiiiina!!!Pre nekoliko dana prešao iz mts-a u Globaltel, OTP stiže uredno bez ikakvih problema. SMS baba Poštanske takođe stiže instant. Nikog nisam zvao da ažurira bilo kakvu numeraciju, broj je isti, preneo sam ga kao što rekoh iz mts-a u Globaltel, u pitanju je 065 broj koji koristim mislim 10-ak godina. Tako da i ovde ima izuzetaka, a verenica je recimo morala da zove Intesu i obavesti je o prenosu svog broja u drugu mrežu jer nakon prenosa broja nije dobijala SMS-ove o prilivima. Poenta je naravno da uvek ima izuzetaka.
Inače, Dina kartica koju sam čekao oko 40 dana i zvao nebrojano puta vezano za istu i dalje nije stigla nakon 2 meseca. Baba Poštanska je već upućena u to da ima sjaset problema sa slanjem Dina kartica na kućne adrese, bilo da čovek živi u Bg-u ili zamislite pa i to čudo, dalje od njega. Dakle, oni znaju sve vreme za ogromno kašnjenje, znaju i da se dešava da kartica nikada ne stigne na adresu klijenta kako su sami potvrdili... I baš je u tome fora, sve to se zna, konstatuje i dalje sve isto (ne)funkcioniše.
Algoritam je takav da pošalju na adresu i pisamce stiže u roku od 15-30 dana, što oni sami garantuju. Nakon isteka 30 dana, što se dešava u najvećem broju slučajeva i kada klijent to prijavi, ulazi se u detektivski posao, gde je zaboga kartica završila? Nakon nekoliko ispijenih kafa i par ispušenih cigareta se dolazi do zaključka da je sistem takav da nikada niko ne može da utvrdi šta je sa karticom, ne zna se da li je makar stigla do Pošte u drugom gradu recimo. Nakon višednevnog razmišljanja i žestokih i temeljitih analiza se dolazi do novog zaključka da je ipak sigurnije poslati karticu direktno u neku od filijala baba Poštanske u gradu u kome živi klijent. Ponovo se određuje rok 15-30 dana za pristizanje te kartice u filijalu u kojoj će radnici instant obavestiti klijenta po pristizanju Dine...
Ako i u tada istekne novi rok od 30 dana za koji naravno garantuje baba Poštanska, onda se zaseda ponovo i više nedelja diskutuje o tome gde je zaboga kartica, ajde na adresu klijenta što ne stiže to već sve znamo, ali u filijalu nije stigla. Nema druge, vraćamo se na prvi korak u algoritmu, šaljemo ponovo na adresu klijenta pa šta bude, ali ovog puta držimo fige 😉
Jel to neka novina u koju ja nisam upućen? Pretpostavka da će za nas obične smrtnike ići svi na varijantu virtuelne Dine kroz mobilnu app ili nešto drugo? Ako je to razlog, teško da će tako nešto biti brzo uvedeno u našim bankama, ali ovo je samo nagađanje jer ne znam na šta konkretno mislite ti i @uji.Čuvaj je dok traje, na žalost kako stvari idu uskoro će fizička Dina postati privilegija za korisnike najskupljih paketa tekućih računa 😃
Ja kad sam zvao par meseci posle pripajanja i pitao "kad ce?" (ovo boldovano iznad), odgovor je uvek bio "verovatno tek posle NG". Kad sam negde ispred NG ponovo zvao, odgovor je bio da "promena numeracije racuna nije u planu" (nama sa Racuna Plus, sa 360 na 200). Tad nisam hteo da mračim, a i to mi je izgledalo prilicno nemoguce da nece biti promene, ali evo, stvarno nece ko zna do kada. Zakonski rok je valjda do juna, ali to kod PS moze biti i jun 2023. Neverovatno je koliko su spori, prava burazerska firma.Inače, ne vidim nikakvih naznaka da će u 2022. integrisati ostale ekspoziture da mogu da rade sa klijentima bivše MTS banke.
Pitanje je sta je jeftinije, da li placanje koriscenja bankomata drugih banaka ili otvarati citavu mrezu filijala, obucavati i placati osoblje itd. Po meni su pogresili sto su placali bas svim bankama, to jeste besmisleno, dovoljno je da su sklopili ugovor sa PŠ i Komercijalnom i to bi bilo manje-vise isto, jer njihovih poslovnica/bankomata ima u skoro svakom mestu, a ako ih nema, onda sigurno nema ni ostalih.Ako im je zaista cilj da najure što više klijenata Računa Plus onda im to odlično polazi za rukom. Mada mi nije jasno zašto su uopšte stvorili MTS banku na prvom mestu, naročito sa besplatnim podizanjem gotovine na svim bankomatima u državi što je na duge staze bilo neodrživo.
Po meni bi Poštanska napravila najpametniji biznis potez da u svakom gradu gde postoji filijala (ili u gradovima gde su bar bankomati Pošte) nadogradi postojeći bankomat da korisnici mogu da uplaćuju/podižu i evre na primer ali to je praktično NEizvodljivo, jer na stranu da tu postoje i neke pravne poteškoće recimo, ovako da banalizujem - za ovako nešto treba najpre nešto promeniti i još gore uložiti, a državna banka teško može da svari ovakve dve radnje pogotovo u jednoj rečenici 😉. Da odradi samo ovo i da šibne malo jaču promociju "Računa Plus" promovišući sem postojećih benefita i online menjačnicu koja ima verovatno ubedljivo najbolji kurs što se banaka tiče, dakle samo ovim da se pozabavi ljudi će prosto zbog same situacije i pandemije otvarati račune ili ih ponovo aktivirati, jer online kupujete, prodajete čak i devize + sve možete da odradite na bankomatu jer su filijale zapravo glavne kočnice svega.Za Račun plus nema naplate, ali prema tarifi, za druge tipove računa preuzetih iz mts banke je 3 dinara po poruci.
Što se ovog drugog dela tiče, eto odgovoreno je par postova unazad. Slažem se da je ovo trebalo od starta da se desi, jer je u trenutnom stanju Račun plus poluproizvod. Za mene on to svakako jeste, jer je neko odavde povukao novac sa WebMoney-a i otišao u minus pa morao lično to da ispravlja. Svakako, za Poštansku je ipak ogroman pomak Visa Direct i automatska raspoloživost sredstava.Kada se ažuriranje softvera završi, svi korisnici računa plus moći će u bilo kojoj ekspozituri da završe sve što žele, a ne kao do sada samo u ekspoziturama plus.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari