Ne znam da li je neko imao sličnu situaciju, ali kod mene na računu se preključe i juče desila blaga havarija kao što možete da vidite na priloženim slikama. Najpre mi je u okviru odlaznih transakcija 15.6. skinuto 3 x 3000 din., onda isto tako u okviru odlaznih transakcija mi je izvšen povraćaj novca -8.57 EUR-a, da bi mi juče u okviru odlaznih transakcija 3 puta stornirali prethodne transakcije, tj. kao što vidite imam 3 x -3000. Ne znam šta se ovo desilo, nijednu poruku nisam dobio, nemam predstavu o ovom povraćaju eura sa Master Card jer ništa nisam plaćao sa deviznog računa. U svakom slučaju, prema trenutnom stanju, ja imam 3000 više nego juče na dinarskom što bi trebala da bude uplata za vakcinisane i još ovih 8.57 EUR-a o kojima i dalje ne znam ništa u okviru deviznog dela računa... Ako neko zna da protumači ovo neka se javi, a ja svakako sutra idem do banke...
Zdravo forumaši! Prvi deo teksta se odnosi na objašenjenje situacije od juče vezane za
neregularne transakcije od strane MTS banke, a drugi deo je vezan za
dezinformacije koje i dalje kruže među zaposlenima iste banke širom naše lepe zemlje...
Upravo sam se vratio iz svima nam drage MTS banke, filijalu u Nišu sam mislim posetio ukupno treći put sada za preko 3 god. koliko sam klijent. Pisao sam već o tome da je radno vreme MTS banke totalna nebuloza, radnim danima u Nišu rade do 16h, subotom ne rade i ljudi koji rade klasika do 16 ili 17h moraju da izlaze sa posla bukvalno da bi odradili bilo šta u banci. Danas nisam radio, zato sam i otišao da izgubim još malo svog vremena na svakodnevne bankarske malverzacije. Ogroman minus je upravo radno vreme banke, ali to je verovatno jedina pozitivna stvar kod pripajanja Poštanskoj, koja bar radi duže radnim danima i radi subotom. Uglavnom, u filijali sam bio jedini klijent kada sam ušao, ljubazna službenica me je dočekala i odmah na prvu pitala u fazonu:
"Došli ste jer ste u okvriu transakcija ili putem SMS-a prethodnih dana videli da je bilo vama nerazumljivih dupliranih transakcija?" Nasmejao sam se i rekao: "Ne dupliranih,
tripliranih transakcija + bonus u evrima". Dakle, kako mi je sama rekla, opšta havarija je sa tim ovih dana po svim gradovima u zemlji, konkretno u Nišu se to vezuje za bankomate AIK banke, a ja sam baš njega potrefio pre neki dan kada sam podigao 3k. Nekima su stizale poruke o tome, meni kao što sam već pisao nisu, samo sam slučajno zapazio ove nergularnosti o kojima sam vas juče obavestio.
Nijednog trenutka naravno službenica nije dovela u pitanje
pouzdanost sistema MTS banke, naprotiv u neku ruku je optuživala pomenute bakomate AIK banke koji im prave ove problematike. Odštampala mi je listing jer nije htela da gleda u mobilnu aplikaciju i objasnila mi je da je zbog "greške" (naravno, ne zna se čije) ovih dana nastala cela problematika. Rekla je da ništa ne brinem, sve je to ubrzo, praktično za 24h stornirano i tipa u mom slučaju mi je tim storniranjem na račun vraćeno 6000 koje niti sam video, niti trošio, niti sam planirao sa njima da radim bilo šta tih dana. Podvlačim, ja
nisam ni dobio SMS obavešenje o tome, a kada sad pogledam bolje što nisam. Naime, čovek koji je posle mene stigao u banku bio je vidno nervozan i potpuno pometen, jadan čovek je izašao sa posla zbog istog problema - on je kako je rekao podigao poslednjih 1500 din. sa računa pre posla i onda mu je stigao SMS da je otišao u minus 3000 din., pa se zato sjurio sa posla direktno u banku. Ne znam da li ima kreditnu karticu i kakav je njegov slučaj, ali poenta je da na ovom primeru možete da vidite šta bankarske koještarije rade ljudima, koji moraju da izlaze sa posla, troše svoje vreme, gube živce samo zbog nečijih
gluposti i neprofesionalizma.
Za onaj neočekivani priliv od 8.57 EUR nije imala objašenjenje, samo je rekla da je to moj novac odakle god on došao i da to imam na raspolaganju u svakom trenutku. Tako da to pripisujemo onom Master Card bajagi programu za benificije kupovine preko interneta. Generalno, ovo je prvi put da me iko ikada "nagradio", a da me nije odrapio i preko onoga što sam svakako morao da platim.
Uplata od 3000 za vakcinisane je legla juče, a ni o tome nisam dobio SMS poruku sve do sada dok vam pišem ovo, tako da više ni ne mogu da ispratim stanje na svom računu zbog svih ovih malverzacija, ali dok god sam u plusu, neću da se žalim, jer uvek ima gore...
Kada sam završio sa razjašnjavanjem transakcija, informativno sam pitao komunikativnu službenicu šta se dešava sa promenama nakon kontraverznog svima nam znanog i danima očekivanog pripajanja Poštanskoj. Koliko je ona obaveštena:
- Što se bankomata tiče možemo da koristimo bankomate Poštanske bez provizije i bez provizije podižemo iz bilo koje pošte, Poštanske i same MTS banke što već svi znamo. Informacija za Nišlije koje čitaju ovo je da
jedini zvanični bankomat MTS banke u Forumu više neće biti na usluzi, jer ga upravno "prazne" i kako je rekla to će biti gotovo
do 28. juna. Pitao sam šta je sa MoneyGet bankomatima, ona prvi put čuje za taj naziv. Rekao sam da su to ex-multicard bankomati, ona je rekla da drugih informacija vezanih za bankomate nema
- Što se elektronskih transakcija poput plaćanja preko mobilne aplikacije tiče rekla je da će se
one naplaćivati min. 10 din.,tj. 0.25% od sume koja se uplaćuje.
Pitao sam je iz kog tarifnika mi upravo diktira podatke, na šta mi je rekla da je to tarifnik koji smo svi dobili u mail-u. Ja sam joj rekao da postoji novi tarifnik, koji sam na licu mesta preuzeo direktno sa sajta MTS banke, onaj famozni "Pročišćeni..." ili kako se već zove i dao joj telefon da se upozna sa istim. Prošla je tarifnik i rekla da je to ipak tarifnik od 26. aprila i da je on bajat praktično, da je ono što je u mail-u zapravo tačno i da je to svežiji tarifnik i da taj treba da gledam. Ja sam joj rekao da postoji mnogo kontradiktornosti u informacijama koje pružaju svojim klijentima, da ne pominjem dezinformacije ovde i pokazao joj mail koji sam dobio od korisničkog centra MTS banke koji sam vam već poslao ranije. Ona je naravno rekla da mi je prenela informacije koje ona ima i da ne može da tvdi da li su podaci iz mail-a tačni i da ćemo najverovatnije dobiti još jedan mail početkom jula o novim pravilima...
Zaklučak celokupne ove pisanije je da su
naši bankari u najvećem broju slučajeva dezinformisani, da ne rade svoj posao kako valja, tj. ceo sistem svih banaka u Srbiji je u opštem haosu, a on je samo prizma društvenog sistema u čitavoj zemlji.
Na različitim mestima istih institucija dobijate različite informacije koje vama surtadan rade o glavi, tj. džepu i utiču na vašu svakodnevicu. Ovo je nepopravljivo i na žalost neće se popraviti u skorije vreme, zato čovek mora biti što je moguće više distanciran od svega ovoga kako bi sačuvao svoje zdravlje i dragoceno vreme.
Po mom mišljenju i pored gore iznetih dezinformacija dajem prednost MTS korisničkom centru i informacijama koje sam već slao direktno iz mail-a koje se poklapaju sa tarifnikom Poštanske vezano za Račun Plus i takođe sa Pročišćenim pravilnikom koji je na sajtu MTS banke, a kako će sve to izgledati u praksi videćemo početkom jula...
Pozdrav!