Naravno da nisam znao za ovo, da sam znao sigurno bih podelio to ovde i ne bih ugasio tamo račun najverovatnije. Razmišljao sam o tom Jednostavno računu, ali mi je to održavanje od 370 din. bilo preskupo baš, mada sam se premišljao zbog tih usluga majstora u kući i šlep službi. E, sad ovo je Srbistan, nije recimo Nemačka i ovde je sve što platiš uglavnom fuš i na mufte, jedino što kao korisnik bilo kakve usluge, servisa, ma bilo čega je jasno da moraš da platiš, to se nikad nije dovodilo u pitanje, a onda makar i nešto papreno platio moliš Boga bukvalno da te druga strana ispoštuje, ništa više od onog što je plaćeno naravno. Zato sam odustao od tog paketa, jer je ipak ovo Niš i onda sve te dodatne usluge majstora, lekara, šlepovanja odmah opadaju rapidno što se kvaliteta tiče. Ne mogu da tvrdim jer ne znam nikog ko je ovde uzeo Jednostavno paket i koristio pomenute benificije, kao što rekoh samo sam video par pozitivnih iskustava ljudi iz Bg-a, poput tebe.
Najjača stvar je što više ni prodavci bilo čega neće bre ni da te slažu makar i uvale ti nešto i što ti ne treba, tj. sada su takvi retki, onaj ko prodaje ne daje gram truda za to što radi. Tako meni u Sber niko nije pomenuo tu akciju od 6 meseci besplatnog održavanja + tih 5000 koje je ranije poklanjao i Rajfajzen i drugi za prenos plate. Da su mi ponudili to, ja bih verovatno prihvatio i sutra ću na Live Chat-u da proverim za tu akciju, jer mislim da je istekla iako Sber sada jako kreće sa promocijom jer oni imaju i tu Super platnu karticu i tako te fore... Kod Sber mi se nije svidelo kao što sam pomenuo što su Instant elektronske uplate 30 din. i to je puno baš, a ja recimo mesečno moram da obavim bar 5-6 takvih uplata. Dodatni minus iz mog iskustva je to što sam isto tako u filijali u Nišu dobio jedne informacije, a posle od centrale druge, ali to je klasika i pravilo za svaku od banaka kod nas - jednostavno ljudi koji rade u bankama(a, ima mnogo takvih kojima uopšte nije lako iako rade u mašinama za legalno zelenašenje i pranje novca) imaju neke svoje razloge zašto ne žele da se informišu dovoljno o poslu koji rade i posle svojim klijentima dostavljaju precizne i proverene informacije o uslugama banke za koje rade. Neko je u dobro nam znanom fazonu koji je ranije važio isključivo za državne firme: "ne možete vi mene toliko malo da platite, koliko ja malo mogu da radim" koji se sada polako primenjuje i u okviru privatnih, druge uhvatila apatija, svako ima neku svoju muku...
Erste za koju se sada kao i za Sber ponovo premišljam zaista naplaćuje svaku poruku 5 dinara, proverio sam danas i onda to ukidanje same mesečne usluge od 50 din. praktično ništa ne znači kad će porukama da te oljušte bukvalno. Tako da ko pređe tamo neka zaboravi na SMS obaveštetnja o prilivima i odlivima, samo app i proveravaš stalno, mora tako.
Ja sam svakako u MTS narednog meseca jer hoću da proverim zaista ovo što sada ponovo imamo različite informacije vezano za elektronske uplate da li se naplaćuju ili ne i šta ćemo dodatno da plaćamo sem ovog ogromnog uvećanja mesečnog održavanja. Ako se ispostavi da ima i dodatnih naknada, onda definitivno tražim dalje, a tražiću povremeno i ovih dana.
Svim korisnicima MTS banke koji čitaju ovo poručujem - podižite još koji dan fore radi i po 200 din. sa željenog vam bankomata, jer ova usluga polako, ali sigurno ode u istoriju 😉