Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko ja shvatam, ova mts banka je bila klasicna navlakusa, da nabiju veliki broj korisnika i kada se ispuni zadata kvota pripoje je PS, izmene uslove, poskupe i svi po inerciji i po fazonu "nije ni ovo lose' ostanu u PS ni krivi ni duzni. Sto neko napisa iznad, bila je to zurka a ne banka.

gde je najpovoljnije tamo cu da predjem.
@Miki_ s obzirom da si napisao da ti treba samo za online kupovinu i placanja, mozda ti je onda i najpovoljnija varijanta
Visa Prepaid kartica u Komercijalnoj banci, kosta 500 dinara za tri godine (bez bilo kakvih naknadnih članarina i troškova održavanja u sve tri naredne godine)
moze se koristiti i za placanja u zemlji i inostranstvu i online kao i za podizanje gotovine.
Raspitaj se u banci da li je kao sto pise na sajtu tih 500 din jedini trosak za sve tri godine. Ako je tako, onda nemas povoljnije za to sta za sta ti treba. Izadje te 166 din godisnje ili nekih 14 din mesecno.

Poslednja izmena:
Definitivno je ovo sto mi treba. Bukvalno sam dzaba gubio vreme sa mts bankom (jeste bila ekstra povoljna ali meni sve to nije bilo potrebno)
Trebao sam odmah da izvadim takvu karticu u startu da dam 500din i miran sam naredne 3 godine,stvarno dzaba 14din na mesecnom nivou.
Uz vasu pomoc cu dobro da prodjem,nadam se da cete i vi da uspete da pronadjete sto povoljnije :)

Da, deluje ok za one kojima treba samo kartica za placanja, ali kazem svakako kontaktiraj Kom. banku i raspitaj se detaljno, posto nije precizno navedeno na sajtu kako se dobija ta prepaid kartica. Mora biti neki racun za koji je vezana tj. na kome stoji novac. Mozda je varijanta da tu karticu izdaju uz neki otvoreni placeni racun kod njih, sto bi znacilo da bi opet morao da placas odrzavanje nekakvog racuna.
A mozda, ipak samo otvore neki besplatan namenski racun za tu Prepad karticu i nema nikakvih dodatnh troskova osim tih 500 din za tri godine, sto bi bila stvarno dobra ponuda.

Realno dovoljna je i vurtualna kartica,kako se dobija deciji dodatak i socijalna pomoc ljudi imaju racun ali nemaju karticu,ne placa se odrzavanje.

Imas ti u nekim bankama skroz besplatan "Racun sa osnovnim uslugama" to je samo dinarski racun i obuhvata samo Dina karticu a sa njom ne mozes da placas online i u inostranstvu sto tebi treba. Ako hoces Visa/Master da placas na netu onda danas uglavnom mora nesto da se plati, ili odrzavanje racuna ili kartica ili neka usluga ili provizija, zavisi od banke do banke.

@Miki_

Ti isto kupujes na KP a sa ovom karticom to neces moci (treba ti racun za placanje). Isto tako placao si bese i neke racune, sa ovom karticom ces moci da placas neke ali ne sve. Tako da dobro izvagaj da li ti je ova kartica dovoljna ili ne. 500 din se placa, otvara se poseban namenski dinarski racun za nju za koji se ne placa odrzavanje.

@Miki_
Ako imas Rajfajzen banku u svom mestu ovo ce da bude pravi pogodak za tebe: https://www.raiffeisenbank.rs/home/racuni/e-racun/

Jos uvek zvanicno ne nude ovaj tip racuna ali kontam da ce uskoro poceti. Bice to paket racuna bez placanja bilo kakvog mesecnog odrzavanja, dobijace se i kartice gratis a takodje ce moci da se placa kao kod mts Banke bez ikakve provizije. Jedina mana je sto ovde nece postojati devizni deo racuna pa ako nesto placas na stranim sajtovima racunace ti onaj totalno nepovoljan gornji kurs banke +1% na to. Medjutim, ako nemas puno placanja na stranim sajtovima to i nece da bude neki trosak za tebe. Znaci sve isto kao kod mts Banke samo sto se nece placati odrzavanje, dok sa druge strane neces imati devizni deo racuna. Jos ako imas Rajfajen u svom mestu da mozes da uplacujes na svoj racun (do sada si u posti kod mts Banke) nista ti vise nece trebati.

• Like
Reagovanja: mnt
Kupujem i sa kp ali kad sve izvagam i ispadne da je jefftinije samo devizni racun onda cu tako i da uradim. Za svaki slucaj cu da se raspitam kod komercijalne i fajfazen banke isto. Taman cu imati vremena dok mi ne istekne jos 4 meseci bez odrzavanja u mts.

Kakav sad devizni racun? A kako ces da platis nekome na KP kad ugasis ovaj racun u mts Banci?

Pazi, moras dobro da razlikujes neke stvari. Imati racun za placanje i karticu su dve razlicite stvari. Recimo ova kartica Komercijalne banke ti omogucava da placas svuda gde prihvataju Visu, ali sa druge strane neces moci da platis bilo sta sto zahteva prebacivanje s racuna na racun (kao sto je placanje na KP).

Svakako za kp imam alternativu u krajnjem slucaju platim 45din proviziju,a za placanje na inostranim sajtovima nema alternative.

Ako imas Rajfajzen banku u svom mestu nista ne razmisljaj nego sacekaj malo i kad budu omogucili taj iRacun otvori njega. Bez troskova odrzavanja, gratis Dina i Visa, besplatna placanja, m-banking i e-banking ukljuceni. Ovo nigde nema besplatna placanja a bez troskova odrzavanja. Jedina mana je eto sto ces na AE i drugim stranim sajtovima placati po gornjem kursu evra + 1% ali ako nemas puno takvih placanja nista strasno. A mozes ovaj racun koristiti samo za dinarska placanja u zemlji kao sto si do sada koristio i mts Banku i bice ti bez provizije (sto bi placao provizuju u posti). A za strane sajtove se snadji izvadi neku internet karticu ako hoces i to je to.

nznm šta ocrniste kad je i dalje najpovoljnija banka, sta ce biti posle videcemo i retko ko nudi neke stvari koje se nude ovde
Ostali smo samo kraći za sve bankomate koje smo do sada mogli da koristimo, i mi koji primamo platu sada imamo dodatni trošak od 90 dinara za održavanje računa. Nije 100, neg 190.
Pa opet, nije tako loše, verovatno opet najpovoljnije. Bankomata skoro gde hoćeš i pošta, tako da je to-to. Sajt MTS banke i svega je deset puta bolji od ovog iz poštanske i verujem da će na kraju izaći neki treći sajt (tj novi poštanske) koji će ličiti na MTS-ov (ili čak skoro biti isti uz dodatak usluga iz poštanske...) tamo od 1.7.

Što se tiče plaćanja preko neta, paziti za pripeid kartice da li ima nekih provizija pri samoj uplati na tu karticu.

Ovo sa Rajfajzen računom, nije loše, neko prikaza gore, ali kada zaživi...Samo da ne bude mesečno održavanje preko 200.

Odrzavanje Racuna plus iz mts Banke od 01.07 ce u PS da bude 250, ne 190. Nema veze da li primas zaradu preko njega ili ne, pogresnu stavku u tarifniku gledas.
Ovo sa Rajfajzenom je odlicno, kome ne treba devizni nista bolje video nisam. Ne da nece biti preko 200, nego ce biti bez ikakve naknade.

Koliko ja shvatam, ova mts banka je bila klasicna navlakusa, da nabiju veliki broj korisnika i kada se ispuni zadata kvota pripoje je PS, izmene uslove, poskupe i svi po inerciji i po fazonu "nije ni ovo lose' ostanu u PS ni krivi ni duzni. Sto neko napisa iznad, bila je to zurka a ne banka.
totalno mašiš poentu, apsolutno ništa što si ovde napisao nema nikakvog smisla ali takođe očigledno nema ni koristi da ti neko rasprsne taj balon u kojem živiš

U pravu si. Za ostalo koliko vidim je ostalo sve isto, sem bankomata?
Odrzavanje Racuna plus iz mts Banke od 01.07 ce u PS da bude 250, ne 190. Nema veze da li primas zaradu preko njega ili ne, pogresnu stavku u tarifniku gledas.
Ovo sa Rajfajzenom je odlicno, kome ne treba devizni nista bolje video nisam. Ne da nece biti preko 200, nego ce biti bez ikakve naknade.

Koliko sam shvatio, odose bankomati, i odrzavanje racuna na 250din. Ako je ovo sve sto se menja, meni je ok. Ebes 150din vise.
Ali plasim se da cemo sve znati tek krajem juna..

Kako god, opet su izgleda najpovoljniji dok ne proradi onaj IRajfajzen, ali koji nema devizni, i pride ima mnogo manje bankomata. Ova postanska ima bankomate gde god se okreneš, nije tolika mana što se gube "svi" bankomati jer uglavnom se brzo nađe poštanski relativno brzo.

Imaš poštu? Nisam siguran, ali na šalteru pošte možeš uzeti novac bez provizije, naravno kad radi pošta. Nisam siguran, ali mislim da sam negde pročitao da ovi sada iz PŠ to mogu.Ti si baš u nekom malom mestu kada nema bankomata PŠ?

Fora sa svim tim bankomatima je sto je vecina unutar poslovnica i ne moze da se pridje kada posta ne radi. Barem u mom slucaju za moju okolinu.

Imaš poštu? Nisam siguran, ali na šalteru pošte možeš uzeti novac bez provizije, naravno kad radi pošta. Nisam siguran, ali mislim da sam negde pročitao da ovi sada iz PŠ to mogu.Ti si baš u nekom malom mestu kada nema bankomata PŠ?
Tako je, i na šalterima pošte može da se podiže bez provizije.

Tako da, PŠ bankomati + Moneyget bankomati + sve pošte (koje imamo u gotovo svakom mestu).

Poštu imam, radi do 14č. Nisam siguran, mislim da je ranije bio bankomat PŠ u pošti, zašto je sklonjen ne znam. Malo mesto, ali znam i za manja mesta koja imaju i ekspozituru i bankomat PŠ.

A ja se čudio što na mondu već mesecima pišu kako će banke povećati cene usluga, pa će uvesti nove usluge, pa naplaćivati ono što do sada nisu... Ja mislio reklamiraju svoje pogodnosti, kad ono oni pisali o sebi, ali u trećem licu! 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno