Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se mene tice sad je nebitno ko se kome prilagodjava. Podignes odrzavanje racuna sa 100 na 250 din u mom slucaju, jednostavno mnogo. Imam racun u kombank, ovaj u mts-u sam koristio jer je bio povoljan i to je sve.

Hteo sam danas odmah da odem do Vasine i ugasim racun, ali ne stigoh, tako da cu posle praznika odmah to uraditi.

I ja sam kao i mnogi smo korstili mts kao sekundarnu banku za placanje i podizanja svuda sve za dz i za samo stotku mesecno. Dok je trajalo trajalo, znali smo da nece vecno trajati sa tom cenom. Sad pored prvog racuna u drugoj banci, placati jos 250 svakako nije vise zanemarljiva igracka.
Sa druge strane, kome je mts bila jedina banka, realno, ponuda od 250 dinara sa uslugama koje tu ostaju je i dalje medju povoljnijima, a alternative u ovom cenovnom rangu i ovim uslugama su:
gotovo identicna ponuda AIK banke: Start paket racun A (250din), prednost mts samo u broju bankomata PS+posta+moneyget u odnosu na AIK
ili za 60 din vise Kombanke Aktiv racun (310), rasprostranjenost bankomata slicna kao i ps+posta, besplatno 25 ebank/mbank naloga, povoljan kurs, Visa Debit
ili u mobi banci Progresiv+ u (za one koji prebace platu) (300dn), podizanje bez provizije na svim bankomatima i bez provizije za mbank/ebank naloge

u AIKu se dobija i kreditna kartica za tih 250

većina drugih banaka, uključiv i MTS, naplaćuje članarinu dodatno

ed.: no, za razliku od intese i komercijalne, stavlja se administrativna na platu

za 60 din vise Kombanke Aktiv racun (310), rasprostranjenost bankomata slicna kao i ps+posta, besplatno 25 ebank/mbank naloga, povoljan kurs, Visa Debit
Imam ja ovaj aktiv za 310. Dodao bih da imam kreditnu mc bez odrzavanja iste na 12 meseci odlozeno placanje, cekove po 20 komada mi daju. Imam blizu uplatu, isplatu eura na bankomatu itd. Gratis uz racun ide i neka pomoc na putu u zemlji (nikad se ne zna :) )

Ispred Komercijalne su uvek redovi, Aik onako, kod PŠ ih nema, ali kao da ima, takva je brzina šalteruša.

A sta mislite o Intezi? Znam da je odrzavanje 300din i da je povoljan kurs menjacnice, plus postoji dosta radnji koje daju popust na placanje Inteza karticom. Ne svidja mi se sto su uvek velike guzve u poslovnicama ali bar je ozbiljna banka. Ove drzavne zezancije sa mts i PS mi vise ne ulivaju poverenje...

Imam negativno iskustvo sa Intezom u vezi gašenja neaktivnih računa, jer sam morao tri puta da idem u banku zbog toga, prvi put da iniciram gašenje, drugi put da podignem preostali novac i treći put da potpišem papire za raskid ugovora. Mi koji imamo račune u ovim onlajn bankama često nismo ni svesni koliko papira i čekanja ima u poslovnicama.
Inače Inteza ima dobru kreditnu karticu, mesec dana grejs perioda i relativno niske kamate, kao i mogućnost kupovine u mnogo objekata.

A sta mislite o Intezi? Znam da je odrzavanje 300din i da je povoljan kurs menjacnice, plus postoji dosta radnji koje daju popust na placanje Inteza karticom. Ne svidja mi se sto su uvek velike guzve u poslovnicama ali bar je ozbiljna banka. Ove drzavne zezancije sa mts i PS mi vise ne ulivaju poverenje...
za 300 rsd ne dobijes devizni racun i mogucnost deviznog placanja. na to dodaj 120rsd ako ti treba devizni. ili da placas hit plus 470sd.
plus ce se sve transakcije naplacivati ako sam u pravu. idi u intesa temu i videces da svi beze.

Kako ne dobiješ?
Ja imam u intezi devizni i visa karticu na njoj i ne plaćam ništa.

I tako ode i najbolja banka na tržištu od 01.07. (a taman sam sve prebacio iz intese).

Čekam kraj jula, pa da se lomi kuda dalje.

Prilozi

• Obaveštenje.pdf
    367.9 KB · Pregleda: 25
U mtsu je kurs sada kao u Intezi. Ja sam presao pre 2 meseca iz Raifaizena u mts, ali je sreca kratko trajala. Sad kada ih je preuzela PS koja izgleda kao iz proslog veka i ja se nekako osecam kao penzioner :(

Taman si 6 meseci miran koliko bi trebalo da ti bude račun u Raiffeisen-u ugašen da bi otvorio iRačun, a do tada bi zvanično trebalo u međuvremenu i da ga uvedu, iako je uveliko prisutan u tarifama:

Nisam znao za iRačun. Koja im je logika za zahtevanje tih 6 meseci i zašto bi iko otvarao tekući račun u poslovnici i plaćao 300 dinara ako praktično sve to isto dobija uz iRačun džabe? U čemu je kvaka?

Taman si 6 meseci miran koliko bi trebalo da ti bude račun u Raiffeisen-u ugašen da bi otvorio iRačun, a do tada bi zvanično trebalo u međuvremenu i da ga uvedu, iako je uveliko prisutan u tarifama:
Raifaizen ima najnepovoljniji online kurs, velike naknade za placanje u inostranstvu, naplacuju cak i placanje QR kodom... Nisu bas najpovoljniji ali ozbiljna banka u odnosu na mts

Za kurs i ino provizije je tačno, ali već neki mesec unazad ne naplaćuju plaćanje QR kodom. Paradoksalno, za domaći platni promet su među povoljnijim bankama.

U istom sam sosu kao i vi. Jako me odbija što PŠ preuzima mts i još više me odvlače provizije koje bivaju uvećane. Ok, u odnosu na druge banke nije neka razlika ali to nije trošak za koji smatram da ja kao korisnik trebam da dam poštanskoj :D Tako da razmišljam gde bih mogla da pređem. Dvoumim se između Erste i Unicredit, da li neko ima iskustva sa njima (ne trebaju mi čekovi, krediti itd. znači ništa zahtevnije)?
Cilj mi samo da imam što manje poseta filijali i ako neki bankomat ima opciju za uplatu na račun (kao što ima mts), ako znate tako nešto, javite :)

Kolika je provizija za naloge kod ovog e racuna? Na telefonu sam, pa mi nezgodno da jurim po pdf tarifniku ovako sitno.

@markomix

Pisao sam im mail, ne odgovaraju za to.

Ali po svemu sudeću, nema dž. Maksimum tamo do 01.07. će da bude dž. Nama koji smo tek otvorili račun i kome je naplaćeno 500 din za izradu Master-a... somebody got scammed.

• Like
Reagovanja: s5p
Sad umesto 100din odrzavanje je 250din?
Cak i da se ne placa provizija za online placanje to je preskupo.

Ovo je bilo ko grom iz vedra neba i to bas na danasnji dan.
Da li moze da se iskoristi bonud od 6 meseci dzabe koriscenja,ostalo mi je jos nekih 4 meseci ja mislim. Jos sam na taj racun stavio da mi legnu onih 30 eura od drzave,sta ce da bude kad raskinem ugovor.

Ovo je bilo ko grom iz vedra neba i to bas na danasnji dan.
Da li moze da se iskoristi bonud od 6 meseci dzabe koriscenja,ostalo mi je jos nekih 4 meseci ja mislim. Jos sam na taj racun stavio da mi legnu onih 30 eura od drzave,sta ce da bude kad raskinem ugovor.
I ukoliko odmah ugasiš račun, otvoriće ti namenski da podigneš novac.

A da je bio grom, bio je definitivno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno