Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јел еври са рачуна могу да се подигну само у банци?

Koliko ce da nas rebnu od 1.7 za podizanje evrica u inostranstvu a i koriscenje kartice u trgovinama

Za koriscenje debit MC kartice za placanje roba i usluga u inostranstvu nema nikakve provizije kao ni do sada, a podizanje gotovine na bankomatima u inostranstvu je isto nepromenjeno, kao sto je i do sada: 2% od iznosa ili minimum 3EUR, sto je otprilike kao i kod vecine drugih.
Post automatically merged:

Јел еври са рачуна могу да се подигну само у банци?
Mogu i na njihovom bankomatu.

Poslednja izmena:
Da li sam pogresno protumacio cenovnik ili ce se placati transfer novca u drugu banku u Srbiji za ljude koji dolaze iz mts-a? Do sada se ne secam da su ovo naplacivali. Mislim na instant placanje.

Eksperiment je neslavno završio sa, kada se sve sabere i oduzme, gubitkom.
Akumulirani gubitak Mts banke iznosi oko 850.000 evra, a retke su godine koje je ova banka završila u plusu.

Doduše ostaje pitanje i da li je zaista namera države bila da Telekom pravi mobilnu, onlajn, digitalnu banku ili samo da skine teret sa posrćućeg državnog Dunav osiguranja i prebaci ga na mnogo moćniju državnu kompaniju.

Na ovo upućuje i to što je jako malo poslova Telekom prebacio na svoju banku, već se većina računa za telefone plaća preko drugih banaka. Na kraju krajeva, aktiva Mts banke na kraju 2020. godine iznosila je svega 122,4 miliona evra ili 0,3 odsto bankarskog tržišta.

Mobilni operateri u Srbiji odustali od ulaska u bankarski biznis​

A u tekstu ima pozamasan deo i o Telenor / Mobi banci.

Nama su u mom mestu sa 3000 stanovnika renovirali poštu. Stavili su sve najmodernije unutra, a ispred pošte umesto bankomata - POŠTANSKO SANDUČE! Kao iz 1985 godine. Uglavnom, ne plaća se provizija ako se uzima novac niti uplaćuje na svoj račun PŠ. Gužve nema tako da su šalteruše uglavnom dokone i rade od 8 do 14. Jedino 20-og u mesecu je gužva. Tada se okupi pola sela jer se isplaćuje socijala: dečiji, roditeljski, invalidnina, hraniteljstvo, tuđa nega itd..

P.S. Jednom mi se pak dogodilo da sam hteo da podignem 50.000 dinara preko kartice, ali šalteruša kaže da trenutno nemaju toliko novca na pošti. Izbrojala mi jedva 20 hiljada. :)

Poslednja izmena:
Čitajući postove, a u tarifniku mi je zapetljano pa nisam baš siguran da li dobro razumem, sve što se tiče e-bank i m-bank ostaje isto , nema provizija, jedino je mesečna tarifa 250 umesto 100 i mislim da se menja i kupoprodaja deviza? Molim da mi potvrdite ili objasnite ako grešim.

Mesečna tarifa u PŠ je 90 dinara + 50 dinara za E-bankarstvo. I provizija svake uplate preko e-bankarstva je 10 dinara do 4000 dinara. Ako uplatiš više od 4000, onda ide nešto više. Recimo, provizija uplate od 8000 dinara je 20 dinara. Dakle, nema apsolutno nikakvih identičnosti sa MTS bankom. Jedino ako ne planiraju da i PŠ tarifu od 90 dinara ne povećaju na 250.

Nama su u mom mestu sa 3000 stanovnika renovirali poštu. Stavili su sve najmodernije unutra, a ispred pošte umesto bankomata - POŠTANSKO SANDUČE! Kao iz 1985 godine. Uglavnom, ne plaća se provizija ako se uzima novac niti uplaćuje na svoj račun PŠ.
Da je pameti sve bi elektronski radili sa minimalnom provizijom - i vuk sit i ovce na broju.
Ja sam jednom dizao pare sa bankomata. Elektronika treba da je uveliko standard.

Socijala i ostali bi trebali odavno da imaju izdate besplatne DINA kartice. Kakav kesh, kakvi bakrachi.

Mesečna tarifa u PŠ je 90 dinara + 50 dinara za E-bankarstvo. I provizija svake uplate preko e-bankarstva je 10 dinara do 4000 dinara. Ako uplatiš više od 4000, onda ide nešto više. Recimo, provizija uplate od 8000 dinara je 20 dinara. Dakle, nema apsolutno nikakvih identičnosti sa MTS bankom. Jedino ako ne planiraju da i PŠ tarifu od 90 dinara ne povećaju na 250.
Hvala , toliko su zakomplikovali da više ne znam šta čitam, koliko vidim , vraćam se u mobi banku , tamo imam besplatan račun, ali nema ništa u njemu, sad mogu na progresiv i za 300 ima sve besplatno plus i online štednja. Čak štednja funkcioniše tako da kada ti zatreba novac, prebaciš sa štednje na normalan tekući , ja sam tako radio 2 godine , iz revolta radi umanjenih kamata na štednju sam prešao u MTS i pogrešio, i MTS mora da se u ekspozituri otvara račun što meni nije dostupno , iz unutrašnjosti, tako da mobi banka i progresiv+ je zakon.

• Like
Reagovanja: mnt
file015, ne brzaj, sve lepo piše od 37 strane što napisa downtown. Nije 100, već 250 mesečno i bankomati PŠ, Pošte i Money G.
Opet trenutno dosta povoljno koliko me zapažanje služi...

Ako može malo pojašnjenje i šta im znače stavke pod 1.4.2.1 i 1.4.2.2?
Da li se to odnosi ako na primer deci preko e-bank ili m-bank prebacim novac sa mog mts računa na njihov račun u drugoj banci (Komercijalna), da li tada plaćam neku proviziju...?

1.4.2.1 i 1.4.2.2.jpg

Piše "Na šalteru"

Znači nije ebankingom.

Imam i ja isti problem... koliko sam ja uspeo da istražim, najsličnija banka MTS banci je Mobi banka, jedino što košta 200din više (i nema čekove koje ne koristim). Kurs je, koliko sam video, ko nekada u MTS banci, nema provizije za podizanje keša na drugim bankomatima, nema provizije za plaćanja... neka me neko ispravi ako grešim? Ono što mi je privuklo pažnju je da postoje neke kartice nekih banaka koje takođe nemaju proviziju na bankomatima? To pročitah negde na sajtu Erste banke, ali nisu njihove kartice u pitanju? Zna li mozda neko nešto o tome?

Ono što mi je privuklo pažnju je da postoje neke kartice nekih banaka koje takođe nemaju proviziju na bankomatima? To pročitah negde na sajtu Erste banke, ali nisu njihove kartice u pitanju? Zna li mozda neko nešto o tome?
Za Erste, samo najskuplji paket (595din) omogućava podizanje sa svih bankomata.

Obični paketi (200 i 250din) - besplatno je podizanje samo na Erste i MoneyGet bankomatima

Za Erste, samo najskuplji paket (595din) omogućava podizanje sa svih bankomata.

Obični paketi (200 i 250din) - besplatno je podizanje samo na Erste i MoneyGet bankomatima
"Ako često podižete gotovinu, i to na raznim bankomatima, znajte da nekoliko kartica u ponudi domaćih banaka ima i mogućnost podizanja gotovine bez provizije, na bankomatima bilo koje banke. Raspitajte se o njima."

Više je bilo pitanje usmereno na druge banke :)

Da li je iko shvatio sta su zeleli da postignu sa bankom i 800k evra minusa zbog skupljeg odrzavanja poslovanja od zarade? Neko je iznad okacio post sa ovom informacijom i konstantnim minusom mts banke svake godine. Odmah su videli profitabilnost, a cak su delili i one bonuse od 5k dinara ko predje kod njih (iako su negativno poslovali).

Sada su samo presli u Postansku bez nadoknade i jedina promena je pretplata od 250 din koju su mogli da podignu i sami bez akvizicije.

file015, ne brzaj, sve lepo piše od 37 strane što napisa downtown. Nije 100, već 250 mesečno i bankomati PŠ, Pošte i Money G.
Opet trenutno dosta povoljno koliko me zapažanje služi...

Mislim da grešiš , za 50 din više na progresiv plus imam ali baš sve besplatno, koliko sam ja čitao kod poštanske se plaća provizija na uplate trećim licima .Ja imam minimalno 10-15 uplata mesečno i ako to bude u poštanskoj samo po 10 din, to je sa održavanjem puno više nego progresiv u mobi. Ova opcija rajfajzen banke je izgleda dobra , jedino me muči plaćanje na alliju ili drugim sajtovima. Sledeće, kod MTS i kod MOBI banke se dobija penzija 1 dan ranije , tojest, leže uplata drđave i dobiješ obaveštenje da je legla penzija, kod poštanske , ako je 10. u subotu, dobijaš uplatu u ponedeljak. To je provereno jer mi brat ima u poštanskoj. Nije nikako zadovoljan.

Ja sam najvise koristio da pare uplatim u posti bez provizije i one mi u toku dana legnu na mts racun.
Da li ce i ovo sad naplacivati?

Mislim da grešiš , za 50 din više na progresiv plus imam ali baš sve besplatno, koliko sam ja čitao kod poštanske se plaća provizija na uplate trećim licima .Ja imam minimalno 10-15 uplata mesečno i ako to bude u poštanskoj samo po 10 din, to je sa održavanjem puno više nego progresiv u mobi. Ova opcija rajfajzen banke je izgleda dobra , jedino me muči plaćanje na alliju ili drugim sajtovima. Sledeće, kod MTS i kod MOBI banke se dobija penzija 1 dan ranije , tojest, leže uplata drđave i dobiješ obaveštenje da je legla penzija, kod poštanske , ako je 10. u subotu, dobijaš uplatu u ponedeljak. To je provereno jer mi brat ima u poštanskoj. Nije nikako zadovoljan.
biće da ti grešiš, lepo je navedeno u novom tarifniku str. 38, transakcije preko ebank/mbank ostaju besplatne bez obzira na spajanje sa PŠ

ali svakako stoji da je Mobi progresiv + bolje rešenje za ljude koji imaju bilo kakav bankomat u svom mestu prebivališta

Napisao ti je i weatherman. OK, verujem da si u pravu za penziju kod PŠ. Verujem da je progresiv za +50 din bolji ako nemaš bankomat PŠ u svommestu.
Za sada opet ovde nije loše, videćemo kako će biti od juna.
Najbolje je, što mi kao klijenti možemo kada god želimo da pređemo tamo gde mislimo da nam je najbolje.
Ovde su "samo" sada i kurs u menjačnici pomerili, nzm možda su sve banke to uradile, ranije je bio povoljniji od svih banaka i menjačnica na e-bankingu.

jedan mali paradoks
PŠ trenutno ima bolji kurs za kupovinu EUR preko mbank aplikacije nego MTS banka

Ukoliko bude tačno ono obaveštenje koje su nam poslali, najbolja stvar ovog prelaska u PŠ je što će omogućiti plaćanje na 6 meseci bez kamate Dina karticom.

Jedno pitanje vezano za vođenje Računa Plus, stavka od 250 dinara će se naravno odnositi samo na to ako je na računu bilo nekih promena u tom mesecu?
Ali šta će se dešavati ako na računu dva i više meseci nema nikakvih priliva ni odliva (promena), da li će se i tada naplaćuivati tih 250 dinara ili neće ništa?

Prilozi

• У месецу у коме је било промена.jpg
    У месецу у коме је било промена.jpg
    216.1 KB · Pregleda: 33
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno