@jogi
gde piše na toj slici koju si postavio "podizanje gotovine"???
Baš takvu sliku imam ja na poslu (i takva je u svakoj prodavnici koja prima kartica), ali naravno nema provizije!
Pošta je vrhunac bezobrazluka, pre neki dan sam bio da podignem pošiljku i vidim na svakom šalteru stoji aparat za kartice - to ranije nije bilo, već je bio ispod pulta pa ga podignu kad neko plaća karticom. Sada verovatno masovnije plaćaju karticama pa su ih izbacili na šalter. A pomenutog obaveštenja "PODIZANJE GOTOVINE" nema nigde!!! Znam mnoge koji su se tako zeznuli (doduše znam i neke koji su dizali na tudjim bankomatima i ubedjivali me da nema provizije. Kad sam ih ubedio da pogledaju listing... kakav šok🙂... nije mi jasno da to ne primete.
Inače ni na jednom bankomatu takodje nema obaveštenja da ćete platiti proviziju ako koristite karticu druge banke - ali to je dizanje novca. Kad čovek ode u poštu i pita kao u prodavnici "jel mogu da platim karticom", normalno da ne očekuje proviziju - tako da bi trebalo obavestiti ljude.
Jednom sam inače uplatio novac u pošti a na račun u poštanskoj štedionici - uzeli proviziju. Tako da pošta i poštanska štedionica nisu isto, verovatno bi uzeli proviziju i da koristite karticu poštanske štedionice. Mada je ranije bilo moguće podići novac na šalteru pošte bez provizije sa računa u poštanskoj štedionici, ne znam da li je još uvek. Ja kad sam uplaćivao naplatili su proviziju.
edit
sad tek vidim da si napisao da iznad slike piše - nisi trebao ni postavljati ovu sliku.
A ja kao što nisam dobro video šta si ti napisao možda nisam video ni to obaveštenje. Što samo znači da je napisano extra sitnim slovima - kao i sve slične, bitne stvari...