@jogi
gde piše na toj slici koju si postavio "podizanje gotovine"???
Baš takvu sliku imam ja na poslu (i takva je u svakoj prodavnici koja prima kartica), ali naravno nema provizije!
Pošta je vrhunac bezobrazluka, pre neki dan sam bio da podignem pošiljku i vidim na svakom šalteru stoji aparat za kartice - to ranije nije bilo, već je bio ispod pulta pa ga podignu kad neko plaća karticom. Sada verovatno masovnije plaćaju karticama pa su ih izbacili na šalter. A pomenutog obaveštenja "PODIZANJE GOTOVINE" nema nigde!!! Znam mnoge koji su se tako zeznuli (doduše znam i neke koji su dizali na tudjim bankomatima i ubedjivali me da nema provizije. Kad sam ih ubedio da pogledaju listing... kakav šok

... nije mi jasno da to ne primete.
Inače ni na jednom bankomatu takodje nema obaveštenja da ćete platiti proviziju ako koristite karticu druge banke - ali to je dizanje novca. Kad čovek ode u poštu i pita kao u prodavnici "jel mogu da platim karticom", normalno da ne očekuje proviziju - tako da bi trebalo obavestiti ljude.
Jednom sam inače uplatio novac u pošti a na račun u poštanskoj štedionici - uzeli proviziju. Tako da pošta i poštanska štedionica nisu isto, verovatno bi uzeli proviziju i da koristite karticu poštanske štedionice. Mada je ranije bilo moguće podići novac na šalteru pošte bez provizije sa računa u poštanskoj štedionici, ne znam da li je još uvek. Ja kad sam uplaćivao naplatili su proviziju.
edit
sad tek vidim da si napisao da iznad slike piše - nisi trebao ni postavljati ovu sliku.
A ja kao što nisam dobro video šta si ti napisao možda nisam video ni to obaveštenje. Što samo znači da je napisano extra sitnim slovima - kao i sve slične, bitne stvari...