Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druže nije pošta u pitanju već agencija za registraciju vozila.
Napisao sam to već.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Gosn atosovic je u pitanju ne ti bakara. :)

Pa da o tome i pričam
Platio sam MTS MasterCard usluge registracije na post terminali u iznosu od 30k u petak, a jutros mi skinuli 7.5€ provizije
AIK banka post terminal
E, to vec ne treba, jer podizanje sa MB karticom treba biti free u zemlji. Znaci, to prvo MBu se zali.
Ako izadje da oni to tretiraju kao podizanje na salteru... e hbg.

Ne placas uslugu nego podizes gotovinu.
Pise na svako salteru poste, samo nema ko da cita.
Nije tacno, kacio sam i kada je pocelo i skoro negde slike da ima aparata, ali u posto kod mene NIGDE naznaka da se naplacuje. Reci ce ti da nije POS, ako pitas, ali hbt, pa to ni ja ne pitam, sta da kaze prosecan covek?

Ne pravdaj takve stvari, sigurno nisu pravljene zbog korisnika, treba se zaliti na njih.

A sta to nije tacno, ako si meni odgovorio?
Na svakom salteru poste gde se vrsi uplata-isplata i gde ima pos terminala pise da sluze za podizanje gotovine. I da ta obavestenja su pravljena zbog korisnika i nigde ne pise da tvoja banka uzima proviziju, to valjda oni treba da ti kazu

Poslednja izmena:
Na svakom salteru poste gde se vrsi uplata-isplata i gde ima pos terminala pise da sluze za podizanje gotovine. I da ta obavestenja su pravljena zbog korisnika, i nigde ne pise da tvoja banka uzima proviziju, to valjda oni treba da ti kazu

Naravno da je tebi odgovorio,vidis da je tvoj post iznad odgovora.

Ljudi gubi se poenta onoga šta sam hteo da kažem...

Za poštu svi znamo da će provizija od 300din biti naplacena, poenta je da ovih terminala ima i na drugim neobelezenim mestima.

Altapay sistem imate skoro u svakoj menjačnici a kada provucete karticu provizija se naplaćuje tek nakon nekoliko dana tako da ne možete da reagujete na licu mesta.

^ti se zali prvo MBu, jer po tome cemo videti da li se vodi kao ATM, ili kao nesto skroz trece, pa cak i MB naplacuje.
Moji se zeznuse jednom tako u posti, jer sam zaboravio da im kazem za to tada, videlo se u Piraeus-u kao podizanje gotovine na ATMu.
Na svakom salteru poste gde se vrsi uplata-isplata i gde ima pos terminala pise da sluze za podizanje gotovine. I da ta obavestenja su pravljena zbog korisnika i nigde ne pise da tvoja banka uzima proviziju, to valjda oni treba da ti kazu
Citaj opet sta sam napisao. Slikao sam i postavio na forumu slike moje poste, gde nema nigde tog obavestenja. Video sam i u drugim postama, samo nisam slikao.
Znaci NE STOJI, kako ti tvrdis.

Nebitno je sta mislis, koliko posta to ima itd. Nasao sam nekoliko gde nema, jednu dokumentovao u razlicitim vremenima. U prevodu, nisi u pravu. Ne pravdaj ni da jesi! Tj. i da svugde stoji, ako ti ne kazu posebno da ce se to naplatiti kada probas (SVAKOME, LICNO, UVEK), to je prevara.
Samo sto im ne mozemo nista, sem da to razglasimo.

Poslednja izmena:
I u pošti proviziju naplaćuju tek nakon nekoliko dana a ne odmah.

To je onda ili do MB bug, u ovom slucaju, ili ono nisu cak ni kao ATM podeseni, nego salterski ATM.

bakara
U pošti proviziju ne naplaćuju za podizanje gotovine. (ako nesto drugo nisi hteo da kazes)
alfaunits
ako moze link do tih slika.

Ne razumem te?

Pričaš o nečemu što si probao lično?

Ja sam ovde pisao da su mi na 270din plaćenih za taksene marke naplatili 350din provizije kada sam platio karticom u pošti.

ha ha :)
pa ni ja tebe ne razumem.
Tebi je banka naplatila tu proviziju (verovatno neki minimum ) a ne posta?

bakara
U pošti proviziju ne naplaćuju za podizanje gotovine. (ako nesto drugo nisi hteo da kazes)
alfaunits
ako moze link do tih slika.
Imas Search, trazi sam :) Udji u vise 10 posta, sam ces videti.

ha ha :)
pa ni ja tebe ne razumem.
Tebi je banka naplatila tu proviziju (verovatno neki minimum ) a ne posta?

Pa nije mi MTS banka naplatila proviziju ako to mislis, evo nasao sam kada s eto dogodilo prosli put:
Proslog cetvrtka odlazim u postu da kupim neke taksene marke u iznosu od 390din, u dzepu imam 370 din i master card
Na ulazu u postu bankomat, ulazim unutra i pitam jel mogu da platim karticom taksene markice.
Sluzbenica kaze moze ali to se racuna kao podizanje gotovine

OK, to je besplatno kod MTS banke, dam karticu platim i zavrsim posao.
I jutros (znaci nedelju dana kasnije) u tacno 9:05 stize poruka da mi je skinuto 300din za neku transakciju.

Kontaktiram banku i dobijem objasnjenje da je isplata na bankomatu besplatna a na salteru 300din minimum, tako da sam ja za uplatu od 390din platio 300din naknadu.
Da sam podigao na bankomatu koji je par metara dalje bio stajao ne bi kostalo nista, a na salteru te ceka iznenadjenje.

Eto ko nije znao, neka zna :)
A sad me nece mrzeti da potrazim i tacno ko je to skinuo proviziju.

Evo lepo se vidi da mi je sama posta naplatila proviziju a i na dugoj slici se vidi da sam pored registracije od 250€ platio još 7.5€ dva dana kasnije.
I u posti su naplatili kasnije nego to kad proknjize ispadne da je na isti datum.

c35dcbb0-bc2d-4a06-9855-16e8de8893d4[1].png 77b317c4-670b-455b-986f-2b79f7986eec.png

Poslednja izmena:
Tu se lepo vidi da si podigao novac u posti 11081 i za to ti banka skinula naknadu a ne posta.
Koristite pogresnu terminologiju (99% + gradjana ).
U posti ne placas karicom nego gotovinom koju podignes sa tom karticom.
A to sto banka ne tretira isto bankomat i salter poste, nije do poste nego do banke.

Poslednja izmena:
Naravno da je do Pošte. Oni sami setuju svoje uređaje.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

haha :)
dobar si

A to sto banka ne tretira isto bankomat i salter poste, nije do poste nego do banke.

OK, to u posti, ajd objasni ovu drugu proviziju?

Za to tek nema nikakvo obavestenje a i cifra je mnogo veca, uz sve to ja sam platio proviziju i na tu celu uplatu.

I na kraju kako se zastititi od ovoga?

Mozes da se zastitis tako sto ces da podignes gotovinu tamo gde ti ne uzimaju naknadu za to i da odes da platis gde vec treba.

Ili jos lakše od te provizije za račune platiš sebi kafu, sedneš u kafić i sve lepo platiš preko aplikacije.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Zato sto je pos, a u posti se vodi kao bankomat ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ocigledno nije kao bankomat, inace bi bilo besplatno za MB kartice (i za TB Progresiv+).
To se izgleda vodi kao salter.

Problem je sto ljudi ne znaju, na previse mesta ne pise da se naplacuje, a niko ti, uglavnom, ne kaze da nije POS. Treba podici svest ljudima.

Mozes da se zastitis tako sto ces da podignes gotovinu tamo gde ti ne uzimaju naknadu za to i da odes da platis gde vec treba.

Pa poenta kartice je da se ne nosi kes a ne da se nosi.

I nagradno pitanje:

"kako da prepoznam mesto koje naplacuje proviziju?"

post terminal je AIK banke izgleda kao i svaki drugi... i mesto je kao i svako drugo.

Ili jos lakše od te provizije za račune platiš sebi kafu, sedneš u kafić i sve lepo platiš preko aplikacije.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

ne mozes usluge da platis preko aplikacije.
I to bi bilo kao u maxiju da dodjes na kasu i kazes ja cu taj racun da platim preko aplikacije....pa ne moze.

Problem je sto ljudi ne znaju, na previse mesta ne pise da se naplacuje, a niko ti, uglavnom, ne kaze da nije POS. Treba podici svest ljudima.

Ljudi i ne mogu da znaju jer to (ako pise) pise samo u postama i nigde vise, a na sajtu alta sistema se hvale kako imaju na hiljade terminala...tako da to sto niste naleteli ne znaci da necete.
A provizije su masne.

Pošta je isto kao i bilo koja druga banka, dakle važi pravilo da se podizanje novca naplaćuje (taj novac ide MTS banci u ovom slučaju a da li ga oni dele sa tom nekom bankom ili poštom gde ste podigli novac ne znam).

mts.png

E sad to što vi taj novac ne podižete već koristite da platite neku uslugu (gde plaćate ponovo proviziju ali ovaj put pošti ili toj nekoj banci) je drugi problem. Kad god idete u banku ili poštu da platite nešto pre toga podignete novac na bankomatu i jedna provizija manje.

I nagradno pitanje:

"kako da prepoznam mesto koje naplacuje proviziju?"

Treba samo zapamtiti: kada se kartica koristi za plaćanje robe i usluga na prodajnom mestu davaoca robe ili usluga - provizije nema i plaća se na POS terminalu (uostalom: POS = Point of Sale). Na primer, kad u poslovnici SBB-a platiš račun za kablovsku karticom, nema provizije.

Sve drugo računa se kao dizanje gotovine i uplata gotovine na račun davaoca roba ili usluga, a za to dizanje gotovine izdavalac kartice uzima proviziju.

То је и познато,већини,али није у томе проблем.Правила се често мијењају тако да оно што код већине банака важи(подизање с туђих банкомата уз провизију)овдје не важи.Треба све то испратити.:)

Ima li MTS opciju kao kod Telenora mCash, novac se može uplatiti na bankomatu pomoću generisanog koda iz app (nije potrebna kartica)? Nudi li ovo još neka banka sem Telenora pomoću app i generisanog koda?

Treba samo zapamtiti: kada se kartica koristi za plaćanje robe i usluga na prodajnom mestu davaoca robe ili usluga - provizije nema i plaća se na POS terminalu (uostalom: POS = Point of Sale). Na primer, kad u poslovnici SBB-a platiš račun za kablovsku karticom, nema provizije.
I u pošti na POS terminalu placam uslugu, recimo slanje paketa ili podizanje istog uz plaćanje carine. Ali mi obračunaju proviziju kao podizanje u banci na šalteru (iako nisu banka, PŠ je odvojena od Pošte) i da nema foruma, sigurno bih se jednom upecao - nigde u BG nisam video famozno objašnjenje.

Pri tome, znamo da pošta ima najviše transakcija građana i da mnogi račune plate karticom, uz poklon proviziju 300din. :(

Mozda nisam u toku, možda je neko udruženje reagovako kod NBS, npr. Kamatica ili Potrošački savetnik.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno