E, to vec ne treba, jer podizanje sa MB karticom treba biti free u zemlji. Znaci, to prvo MBu se zali.Pa da o tome i pričam
Platio sam MTS MasterCard usluge registracije na post terminali u iznosu od 30k u petak, a jutros mi skinuli 7.5€ provizije
AIK banka post terminal
Nije tacno, kacio sam i kada je pocelo i skoro negde slike da ima aparata, ali u posto kod mene NIGDE naznaka da se naplacuje. Reci ce ti da nije POS, ako pitas, ali hbt, pa to ni ja ne pitam, sta da kaze prosecan covek?Ne placas uslugu nego podizes gotovinu.
Pise na svako salteru poste, samo nema ko da cita.
A sta to nije tacno, ako si meni odgovorio?
Na svakom salteru poste gde se vrsi uplata-isplata i gde ima pos terminala pise da sluze za podizanje gotovine. I da ta obavestenja su pravljena zbog korisnika, i nigde ne pise da tvoja banka uzima proviziju, to valjda oni treba da ti kazu
Citaj opet sta sam napisao. Slikao sam i postavio na forumu slike moje poste, gde nema nigde tog obavestenja. Video sam i u drugim postama, samo nisam slikao.A sta to nije tacno, ako si meni odgovorio?
Na svakom salteru poste gde se vrsi uplata-isplata i gde ima pos terminala pise da sluze za podizanje gotovine. I da ta obavestenja su pravljena zbog korisnika i nigde ne pise da tvoja banka uzima proviziju, to valjda oni treba da ti kazu
Imas Search, trazi sambakara
U pošti proviziju ne naplaćuju za podizanje gotovine. (ako nesto drugo nisi hteo da kazes)
alfaunits
ako moze link do tih slika.
ha ha
pa ni ja tebe ne razumem.
Tebi je banka naplatila tu proviziju (verovatno neki minimum ) a ne posta?
A sad me nece mrzeti da potrazim i tacno ko je to skinuo proviziju.Proslog cetvrtka odlazim u postu da kupim neke taksene marke u iznosu od 390din, u dzepu imam 370 din i master card
Na ulazu u postu bankomat, ulazim unutra i pitam jel mogu da platim karticom taksene markice.
Sluzbenica kaze moze ali to se racuna kao podizanje gotovine
OK, to je besplatno kod MTS banke, dam karticu platim i zavrsim posao.
I jutros (znaci nedelju dana kasnije) u tacno 9:05 stize poruka da mi je skinuto 300din za neku transakciju.
Kontaktiram banku i dobijem objasnjenje da je isplata na bankomatu besplatna a na salteru 300din minimum, tako da sam ja za uplatu od 390din platio 300din naknadu.
Da sam podigao na bankomatu koji je par metara dalje bio stajao ne bi kostalo nista, a na salteru te ceka iznenadjenje.
Eto ko nije znao, neka zna![]()
A to sto banka ne tretira isto bankomat i salter poste, nije do poste nego do banke.
Kako u Elektrodistribuciji ili SBB-u platim račun karticom na POS-u na šalteru i nema nikakve provizije?U posti ne placas karicom nego gotovinom koju podignes sa tom karticom.
Mozes da se zastitis tako sto ces da podignes gotovinu tamo gde ti ne uzimaju naknadu za to i da odes da platis gde vec treba.
Ili jos lakše od te provizije za račune platiš sebi kafu, sedneš u kafić i sve lepo platiš preko aplikacije.
Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
Problem je sto ljudi ne znaju, na previse mesta ne pise da se naplacuje, a niko ti, uglavnom, ne kaze da nije POS. Treba podici svest ljudima.
I nagradno pitanje:
"kako da prepoznam mesto koje naplacuje proviziju?"
I u pošti na POS terminalu placam uslugu, recimo slanje paketa ili podizanje istog uz plaćanje carine. Ali mi obračunaju proviziju kao podizanje u banci na šalteru (iako nisu banka, PŠ je odvojena od Pošte) i da nema foruma, sigurno bih se jednom upecao - nigde u BG nisam video famozno objašnjenje.Treba samo zapamtiti: kada se kartica koristi za plaćanje robe i usluga na prodajnom mestu davaoca robe ili usluga - provizije nema i plaća se na POS terminalu (uostalom: POS = Point of Sale). Na primer, kad u poslovnici SBB-a platiš račun za kablovsku karticom, nema provizije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari