Moj drugar i ja imamo Wind vec neko vreme (on 2 meseca, ja negde oko tri sedmice), i imamo ozbiljne probleme sa Wi-Fijem. Prvih nekoliko dana je veza trajala svega 2 minuta, a onda se prekidala na po 5 ili 10 minuta. Nakon toga vise nismo mogli da uhvatimo niijednu bezicnu mrezu, iako smo bili potpuni sigurni da postoji u krugu u kome smo se nalazili (imali smo sa sobom i neki bedni mali Asus koji je radio besprekorno). E sad posto sam video da si prilicno upucen u vecinu Windowe problematike, jel' mozda kojim slucajem znas sta je u pitanju, trazimo pomoc pre nego sto se obratimo servisu (verovatno smo nesto zabrljlai, shavatices ipak smo obicni korisnici). Hvala na pomoci unapred.
Na moju ali i vasu veliku zalost wi-fi kartica koja dolazi uz wind je vrlo problematicna.Kada smo vec kod toga upravo mi pravi velike probleme.Pokusavam da se konektujem na ap(mada sam prvo mislio da je do njega ali izgleda da nije,resetovao sam ga i ponovo ucitavao podesavanja) i kada pretrazim mrezu malo ne uspeva da je nadje malo je nadje ali nece da se konektuje i slicno.E sada sto se tice zbog cega se to desava ne znam.Trenutno je testiram posto sam ubacio ap ruter tek pre par dana pa sam se tek sada detaljno posvetio tome.Kada sam danas izasao wind je ostao upaljen na stolu i sve vreme je bio na punjacu i bio je upaljen wireless.I kada sam se malopre vratio poceo je da me zeza dok je danas radio savrseno kao i prethodnih dana.Posto se kartica nalazi u neposrednoj blizini harda plasim se da dolazi do blagog pregrevanja ili nje same ili u kombinaciji sa hardom i zelim prvo to da proverim pa cu da krenem dalje sa driverima i sta mi sve padne na pamet ali za sada mora da se ohladi pa cu sutra da javim sta se desilo.
Sto se tiche same kartice ona u sustini generalno nije losa.To je revizija rltk 8187 koji se zove 8187se ali iz nekog razloga desi se da se zaglupi i kada sam tek uzeo wind malo sam ga testirao na nekim mrezama i desavalo se da neki ap iako je bio najblizi prestane da vidi i tek posle par restarta i slicnih akrobacija je uspeo ponovo da je nadje.Vidim da ljudi po svetu je dosta menjaju i stavljaju neku sa atheros chipom zato sto su mnogo bolje a i imaju jako zanimljivu podrsku..Mozda veceras upalim linux i proverim kako radi tako i da nije problem do wina ili sl ali u svakom slucaju vise o ovome sutra..
Poz