Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

@omnik

Kazi mi da li se treba negde prijaviti/registrovati za upgrade(da ne bude nesporazuma:garancije) ili svi koji su kupili wind automatski se kvalifikuju za to.Posto koliko sam skapirao reklamacija se ne ostvaruje tamo gde ste kupili vec u zvanicnom servisu..jel tako?

A moze neki upgrade na veci hard disk za one koji su kupili sa verzijom od 80Gb...:p
Shala

Poz

MSI ima centralizovan servis - http://www.msi-serbia.com/index.php?func=html&name=72h

To isto vazi i za Wind (automatski 2 godine garancija).

Kako se "aktivira" upgrade garancije?

@omnik

Cool,hvala.
A da te pitam,gde moze da se zvanicno(bez gubljenja garancije)odradi dogradnja komponenti.Npr.dodavanje jos 1GB ram-a.I da li se eventualno radi zamena wi-fi kartice i hard diska a da MSI nastavlja da garantuje za te komponente unutra.

Ako je varijanta da se ne gubi garancija u kucnoj radinosti da li mozes da preporucis neki "zvanicniji" ili dobar servis za taj posao(na PM,ako ti nije problem)

Hvala jos jednom
Poz

Nisi me dobro razumeo ili se ja nisam dobro izrazio :)

Besplatan upgrade garancije, ne komponenata.

OK, hvala. Ja sam razumeo, onako kako mi odgovara :) tj. da je garancija produžena na 2 godine i da se MSI servisu može apgrejdovati hardver bez gubljenja garancije :)

Vec ne bilo price o tome... gubi se garancija.

Uskoro stize model sa 2GB RAM i 160GB hdd.

Poslednja izmena:
^Koja je ocekivana cena?
Ако ти нешто значи, цена у Немачкој је 419.00 EUR (а пошто је политика произвођача да је цена мање више иста у свим европским државама...).
:wave:

@omnik

OK.Hvala..
Nego sam mislio kada se vec promenila duzina garancije mozda se nesto promenilo i po tom pitanju dogradnje komponenti.A bilo bi lepo da se promeni.Otvaranje servisa ili u postojecem da moze da se dogradi ram,hdd ili slicno

Hvala u svakom slucaju.
Poz

Поздрав за marcusnbg

MSI Wind with 3-cell battery goes down to $350
In time for the holiday shopping mania, and in the wake of the Wind U120's release, MSI has lower the price tag of one U100 model. Priced as high as $499 just last month, the 3-cell battery-equipped Wind U100 can now be found for $349 over @ BestBuy. The 10-inch netbook features a 1.6 GHz Atom CPU, 1GB of DDR2 memory, a 120GB hard drive, integrated graphics and Microsoft's Windows XP Home Edition.

http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=22719&catid=2

Много велико снижавање цене (са 499 на 350) :). Нешто "Ферарију" (како га овде неко назва ;)) не иде најбоље :).

ajde imam želju ja nešto da kažem... :)

držao sam u rukama MSI Wind, uporedo sa mojim Asusom, i mislim da je simpatičnog dizajna, malo je širi (što mu i ne zameram toliko, dimenzije su i dalje male u odnose na regularne laptopove, a extra 1" svakako je dobrodošao), i veeelika prednost mu je veća tastatura (mada sam već i naučio na ovoj da se snađem). deluje mi tanje od Asusa (bio je model sa 3-cell baterijom), i generalno j vrlo dopadljiv. nisam mogao da ga palim, tako da ne znam kako se ponaša u radu...

:wave:

@DukeofSerbia

Pa da caste malo..kada si "ferari" mozes da si dozvolis...:p
U svakom slucaju video sam bez da me obavestavas ali hvala svejedno..
Jos ce neko da pomisli da radim za MSI kada me tako juris i pozdravljas mada ako ponude nesto sto da ne.
Aj pozdrav

Jel tebe neko placa da pljujes MSI po forumu ili si jednostavno rodjen sa manom?
Камо среће да ме неко плаћа :). А где сам ја то пљувао по MSI-ју по форуму?

Када је један члан форума спамовао по другим темама како је Wind непревазиђен, онда је то било у реду. Зато сам га и поздравио у наслову поруке (и разумемо се потпуно) :wave:.

Вест је пренешена, а коментар може, а и не мора да се свиђа. Зашто бих се узбуђивао :)?

@marcusnbg
Видиш да се разумемо, само ме модератор који ради, беше за MSI, не разуме ;). Мало да се погура продаја, па ајмо ниже с ценама :p...

Poslednja izmena:
@DukeofSerbia

Ma razumemo se ali malo gresis sto se tiche mog postovanja u temama vezanim sa druge netbook uredjaje koji nisu MSI.Pre nego sto sam kupio wind dobro sam odradio domaci i skupio sva misljenja i na to ubacio i licni dozivljaj i ishod je poznat.Stvarno mislim da je wind najbolji u citavoj ponudi pa i ako je bio najskuplji to me nije odvratilo od kupovine i svakim danom opravdava svaki dinar ulozen u njega.
Samo mi je zao sto nisi pazljivo procitao sve moje postove a primetio sam da si poceo odgovaras na moje postove kada sam odgovorio na konkretno pitanje koje mi je Darko postavio.U tom slucaju nije da sam se ja pojavio kao odjednom i poceo da spamujem i pljujem vec sam odgovorio na direktno pitanje.
Nadam se da neko nece pomisliti da me jos neko placa za ovo.Bilo bi lepo ali nije tako.Kada se sve uzme u obzir da me neko placa za ovo i da sam ili profesionalni ili amater spamer siguran sam da bi bilo ljudima vrlo lako da zakljuce da sam najgori u tome.Ako ne mrzi ljude mogu da pogledaju neke moje postove u tim asus i acer netbook temama pa da to zakljuce.Samo iz recenice koju sam naveo ja mislim u asus temi : i acer i asus su odlicni uredjaji i ljudi nece pogresiti ako ih kupe!U svakom slucaju ok si lik i necu zameriti nista sto kazes ali samo malo vise paznje obrati i detaljnije procitaj postove koji ti se ne svide da mozes argumentovano da kazes da je neko spamer ili sta ja znam sta.

Poz
P.S
Sorry za off svima

Ocigledno je da Vojvoda od Srbije nikada nece biti Vojvoda od MSI-a. On ne zna sta je zbog toga propustio. Ali, ni ja ne znam sta propustam zato sto nisam Vojvoda od Srbije.

Mail se salje, a Ferari ide dalje....:type:

Sto dirate coveka, pa on je izneo svoje misljenje. I vi dajete primedbe drugim uredjajima pa vas niko ne dira.

Ja sam zakljucio da ako bilo ko da primedbu ovom MSI-u svi se pocnete buniti i naglabati razne gluposti.

Nijedan uredjaj nemoze biti savrsen, kao nijedna kompanija. Politika svake kompanije je da uzme svoj udeo u trzistu, koje postaje poplavljeno u ovom netbook polju. To sto MSI obara cene je neka njihova politika, i necu da ulazim u to.

I nemojte molim vas sad i mene da..... :):)

Pozdrav

Dokle god cene padaju meni je ok, koji god da je razlog :)
Voleo bi da se pojavi wind sa baterijom >6000mAh.

Ma ja bih voleo da se pojavi 6-cell baterija mada i onaj prestigio(valjda)power bank sa 10000mAh mi zvuci poprilicno dobro..

6-cell + Prestigio :-devil-:
Dobar je prestigio, ali ne mozes sve to da nosis u rukama, a ovako netbook pod misku...
Ako moram i torbu sa svim ovim da nosim onda mi dodje ko da sam kupio laptop :S:

Kako bi to bilo jedno lepih 12 sati rada,uh..
mada kada pogledas dimenzije PrestigioPB501
Depth 175 mm
Height 23 mm
Width 85 mm
Nominal Weight 445 g
izgleda da bi nekako mogao da se uglavi u msi torbicu.Ako bi to moglo da se izvede onda je to pravi hit.samo ne znam koji kablovi moraju uz ovaj power bank da se vukljaju ili mora i wind punjac da se prikaci na njega.
Ma barem kada bi msi izbacio neki kompaktniji punjac mada vidim na netu da vec kupuju neki manji ali ne znam da li je zvanicno msi-ev.Eto,manji punjac i 6-cell bi meni bili idealna kombinacija.

Poslednja izmena:
Ja sa ozbiljno razmisljam o kupovini MSI Wind-a. Ali ovde nigde nema da se kupi bez legalnog windows-a. U par prodavnica sam video modele sa 2Giga rama 120Gb HDD-om i 6cell baterijom. Cena im je bila oko 32-33 hiljade!

Ja sa ozbiljno razmisljam o kupovini MSI Wind-a. Ali ovde nigde nema da se kupi bez legalnog windows-a. U par prodavnica sam video modele sa 2Giga rama 120Gb HDD-om i 6cell baterijom. Cena im je bila oko 32-33 hiljade!

SA 6-cell baterijom sigurno nisi video, osim ako u prodavnicama nisu pogresili specifikaciju. U100 je svaki sa XP-om a U90 sa Linux-om. Inace, verovao ili ne, XP ne utice bitno na cenu.

U prodavnici na Bogosloviji (Comp centar, ili tako nesto) sam gledao U100, na deklaraciji je pisalo da ima 120Gb HDD, 2Gb rama i 6cell bateriju!

Evo ja samo da dam još jedan veliki plus Windu što se tiče kvaliteta izrade. Kupio sam ženi beli Wind a ona ja posle samo mesec dana korišćenja uspela da ga baci sa 2 metra na parket (pritom je to izgledalo jako graciozno :)) Ja sam se naravno uhvatio za glavu i posle prvobitnog šoka uzeo winda u ruke. I za divno čudo kad sam ga pregledao ustanovio sam da je malo rastavljen po žabicama i da je na donjem desnom uglu gde su lampice malo naprsla plastika. Ispritiskao sam ga sa svih strana sastavio žabice i upalio.
Radi ko sat nije mu ništa.
Wind je definitivno neuništiv :banana:

Samo da dodam da jedna firma iz Cvijiceve je reklamirala na sajtu da wind ima dial up modem.
Kazem ne treba mi nesto prvise ali ako ima sto da ne.Odem kad ono nema naravno uz komentare pa decko koji uredjuje sajt je pogresio nije tu i sl.To je bilo pre nego sto sam kupio wind tako da nisam proveravao kasnije ali verujem da i dalje stoji ista informacija..Tako da sta oni napisu u specifikaciji..boze me sacuvaj!!!

Vrh Dno