Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Moj drugar i ja imamo Wind vec neko vreme (on 2 meseca, ja negde oko tri sedmice), i imamo ozbiljne probleme sa Wi-Fijem. Prvih nekoliko dana je veza trajala svega 2 minuta, a onda se prekidala na po 5 ili 10 minuta. Nakon toga vise nismo mogli da uhvatimo niijednu bezicnu mrezu, iako smo bili potpuni sigurni da postoji u krugu u kome smo se nalazili (imali smo sa sobom i neki bedni mali Asus koji je radio besprekorno). E sad posto sam video da si prilicno upucen u vecinu Windowe problematike, jel' mozda kojim slucajem znas sta je u pitanju, trazimo pomoc pre nego sto se obratimo servisu (verovatno smo nesto zabrljlai, shavatices ipak smo obicni korisnici). Hvala na pomoci unapred.

Na moju ali i vasu veliku zalost wi-fi kartica koja dolazi uz wind je vrlo problematicna.Kada smo vec kod toga upravo mi pravi velike probleme.Pokusavam da se konektujem na ap(mada sam prvo mislio da je do njega ali izgleda da nije,resetovao sam ga i ponovo ucitavao podesavanja) i kada pretrazim mrezu malo ne uspeva da je nadje malo je nadje ali nece da se konektuje i slicno.E sada sto se tice zbog cega se to desava ne znam.Trenutno je testiram posto sam ubacio ap ruter tek pre par dana pa sam se tek sada detaljno posvetio tome.Kada sam danas izasao wind je ostao upaljen na stolu i sve vreme je bio na punjacu i bio je upaljen wireless.I kada sam se malopre vratio poceo je da me zeza dok je danas radio savrseno kao i prethodnih dana.Posto se kartica nalazi u neposrednoj blizini harda plasim se da dolazi do blagog pregrevanja ili nje same ili u kombinaciji sa hardom i zelim prvo to da proverim pa cu da krenem dalje sa driverima i sta mi sve padne na pamet ali za sada mora da se ohladi pa cu sutra da javim sta se desilo.
Sto se tiche same kartice ona u sustini generalno nije losa.To je revizija rltk 8187 koji se zove 8187se ali iz nekog razloga desi se da se zaglupi i kada sam tek uzeo wind malo sam ga testirao na nekim mrezama i desavalo se da neki ap iako je bio najblizi prestane da vidi i tek posle par restarta i slicnih akrobacija je uspeo ponovo da je nadje.Vidim da ljudi po svetu je dosta menjaju i stavljaju neku sa atheros chipom zato sto su mnogo bolje a i imaju jako zanimljivu podrsku..Mozda veceras upalim linux i proverim kako radi tako i da nije problem do wina ili sl ali u svakom slucaju vise o ovome sutra..
Poz

Imao sam i ja slicne probleme sa Wifi-jem .... dok nisam instalirao nove drajvere sa MSI sajta.

Posle toga sve radi - bez prekida i stabilno. I na kucnoj mrezi sa Linksys WAG200G i na vise Wifi Hotspotova u gradu.

Zato, jeste li skinuli i instalirali drajvere i Utility koji odgovaraju vasoj Wifi Kartici?

Imao sam i ja slicne probleme sa Wifi-jem .... dok nisam instalirao nove drajvere sa MSI sajta.

Posle toga sve radi - bez prekida i stabilno. I na kucnoj mrezi sa Linksys WAG200G i na vise Wifi Hotspotova u gradu.

Zato, jeste li skinuli i instalirali drajvere i Utility koji odgovaraju vasoj Wifi Kartici?

Da,barem kod mene su poslednji..

Samo da dodam da mi je sa poslednjim driverima manji domet nego sa starim..

Slican problem sam imao sa dva Winda koja sam sredjivao prijateljima. U oba slucaja je bio problem sa nestabilnim WiFi, dok jednostavno nisam preinstalirao sistem i stavio XPpro umesto onog njihovog home. Od tada se kace bilo gde u gradu i u bilo kom lokalu bez ikakvih problema.

@Jurke

Vec prvog dana sam napravio image celog diska i stavio pro tako da ne znam sta se sada desava..
Od juce mi je pao domet drasticno.Ap je asus wl-530g.Stavio sam i stare i nove drivere opet i sa starim mi je domet malo bolji ali i dalje losiji nego pre par dana.Jos isprobavam razlicite opcije a vratio sam se i na ap da vidim da u njemu nije mozda problem mada ne verujem..

Poz

Moj drugar i ja imamo Wind vec neko vreme (on 2 meseca, ja negde oko tri sedmice), i imamo ozbiljne probleme sa Wi-Fijem. Prvih nekoliko dana je veza trajala svega 2 minuta, a onda se prekidala na po 5 ili 10 minuta. Nakon toga vise nismo mogli da uhvatimo niijednu bezicnu mrezu, iako smo bili potpuni sigurni da postoji u krugu u kome smo se nalazili (imali smo sa sobom i neki bedni mali Asus koji je radio besprekorno). E sad posto sam video da si prilicno upucen u vecinu Windowe problematike, jel' mozda kojim slucajem znas sta je u pitanju, trazimo pomoc pre nego sto se obratimo servisu (verovatno smo nesto zabrljlai, shavatices ipak smo obicni korisnici). Hvala na pomoci unapred.

novi drajveri za RTL8187se

I dalje mislim da je ova realtekova kartica poprilicno losa ali sam ipak uspeo da nadjem u cemu je problem.Rec je o pansaonic KX-TSC12W fiksnom telefonu koji je uklucen bez mog znanja i blokirao mi je mrezu potpuno i sada se sve vratilo u normalu ali i dalje mi je download na 75Kbs i ping ka gateway-u poprilicno dobar i na 483 paketa je izgubio 2.Samo jos moram da vratim stare drivere da vidim da li se bolje snalazi wind sa njima.

@Globo

Sto se tiche nekog preciznijeg ogovora zaista ne znam sta moze da bude.Kacio sam se sa windom na razne otvorene mreze i generalno nisam imao problema.Signal jeste varirao u zavisnosti od podesavanja ap rutera i slicnih stvari a kao i sto sam rekao neke ap-ove iako ih je pre sekundu video kako treba odjednom su nestali.Mozes da probas ako se nesto zaglupi da disable-ujes wireles karticu i da je ponovo enable-ujes ali iskreno ova kartica,iako je naslednik realteka 8187 koja je bila jako zadovoljavajuca,je poprilicno problematicna i mozes da ocekujes probleme sa njom.Takodje mozes i da probas sa novim driverima ali moje iskustvo nije bas pozitivno ali tebi moze da pomogne a nista te ne kosta da probas.

Poz

Poslednja izmena:
I dalje mislim da je ova realtekova kartica poprilicno losa ali sam ipak uspeo da nadjem u cemu je problem.Rec je o pansaonic KX-TSC12W fiksnom telefonu koji je uklucen bez mog znanja i blokirao mi je mrezu potpuno i sada se sve vratilo u normalu ali i dalje mi je download na 75Kbs i ping ka gateway-u poprilicno dobar i na 483 paketa je izgubio 2.Samo jos moram da vratim stare drivere da vidim da li se bolje snalazi wind sa njima.

@Globo

Sto se tiche nekog preciznijeg ogovora zaista ne znam sta moze da bude.Kacio sam se sa windom na razne otvorene mreze i generalno nisam imao problema.Signal jeste varirao u zavisnosti od podesavanja ap rutera i slicnih stvari a kao i sto sam rekao neke ap-ove iako ih je pre sekundu video kako treba odjednom su nestali.Mozes da probas ako se nesto zaglupi da disable-ujes wireles karticu i da je ponovo enable-ujes ali iskreno ova kartica,iako je naslednik realteka 8187 koja je bila jako zadovoljavajuca,je poprilicno problematicna i mozes da ocekujes probleme sa njom.Takodje mozes i da probas sa novim driverima ali moje iskustvo nije bas pozitivno ali tebi moze da pomogne a nista te ne kosta da probas.

Poz

Hvala svima na savetima, pocecu da istrazujem pa cemo videti sta ce se desiti. Obavesticu vas ako uspem nesto da saznam vise, jer vidim da ocigledno nas dvojica nismo jedini koji imaju taj problem, koji u principu i nije veliki, ali me nenormalno IRITIRA!!!!!!! A za ove tri sedmice rada na njemu sam poprilicno iznenadjen sta sve moze da izdrzi (montaza i obrada zvuka). Jedva cekam da ga nosim na terenska snimanja da vidim da li ce da eksplodira :) Hvala

Hvala svima na savetima, pocecu da istrazujem pa cemo videti sta ce se desiti. Obavesticu vas ako uspem nesto da saznam vise, jer vidim da ocigledno nas dvojica nismo jedini koji imaju taj problem, koji u principu i nije veliki, ali me nenormalno IRITIRA!!!!!!! A za ove tri sedmice rada na njemu sam poprilicno iznenadjen sta sve moze da izdrzi (montaza i obrada zvuka). Jedva cekam da ga nosim na terenska snimanja da vidim da li ce da eksplodira :) Hvala

Problem sa Wi-Fijem (skoro) resen. Nista od ovoga sto ste predlozili nije imalo veze sa njegovim nefunkcionisanjem. Kao po obicaju, necete verovati, problem je ljudska glupost i lenjost. Trebalo je samo procitati uputstvo ZA UKLJUCIVANJE BEZICNIH KONEKCIJA I UKLJUCITI MODEM SA TASTATURE!!!!!!!!!! . E sad, on i dalje ispada na svakih 50-ak minuta i vrati se u roku od 2 minuta, ali to je skroz podnosljivo. Dakle nemojte da vas mrzi, prvo procitajte uputstvo za koriscenje, !!!!! (nemojte ispasti tupavi kao ja:wall:) E sad, knsultovao sam se sa jos jednim vlasnikom ok svega ovoga i on takodje kao i Marcusnbg sumnja da ce ipak biti problema i u buducnosti i da je modem vrlo problematican. Videcemo , za sada ovo radi recimo blizu zadovoljavajuceg.

ja sam problem uočio prvog dana kada sam uzeo winda, novi drajveri su ga u potpunosti izlečili.

Posle dužeg perioda korišćenja mališe, imam samo jednu zamerku. Potreban mi je ekran od 12"! Kad to naprave, za male pare, kupujem! Odgovara mi ostali hardver, samo oću veći ekran :)

Posle dužeg perioda korišćenja mališe, imam samo jednu zamerku. Potreban mi je ekran od 12"! Kad to naprave, za male pare, kupujem! Odgovara mi ostali hardver, samo oću veći ekran :)

Pa onda to vise nije netbook vec je notebook i tako nesto vec postoji u msi varijanti i bila je cena negde oko 45k.Doduse ne sa atom-om ali ako ti treba vec veci ekran mozes da probas sa tim.Mada verujem da ce ove godine krenuti veliki broj notebookova sa atom procesorom i slicnim konfiguracijama ali to je vec tema za neki drugi topic tj. neki topic o notebookovima..

Poz

Tako je, poenta je ultra light (portabilnost) sa niskom cenom... no, bice 12" atom based od vise vendora pa cemo videti kako ce to da izgleda...

dal moze i koji wind da pusti 720 @ 30 fps mpg4 150MB 5min... hvala :)

koji wind imas? :) hvala na odgovoru...

jel ima neko da je probao? :)

Ja sam pustao iz km player-a i seckalo je pristojno.Sa CoreAVC nisam pokusavao pa ne znam a nemam pored sebe neki hd filmic da poskusam ali u svakom slucaju bi trebalo da radi.Pokusacu da vidim nesto ovih dana ako ne probas pre toga pa javljam sta se desilo..
Poz

Probao sam ja u medjuvremenu i ne moze da pusta bez usporenja... doduse nije veliko al se primeti... trebalo mi je za devojku da ne vucara maca na put a svideo joj se rozi :) na kraju sam je ponela moj mini note i smanjio sam joj te klipove koji joj trebaju :)
hvala na odgovorima :)

Poslednja izmena:
probano, kad god je zahtevnija scena zasecka...

evo preveden tutorial,meni licno i dalje koci,ali jako malo doduse :),ne znam zasto ali svi na forumu nahvalise da im je uspelo,tako da vredi probati :)
1.instaliraj CCCP sve po default-u nista ne menjati
2.instaliraj CoreAVC ali bez Haali Media Splitter,koristices onaj koji dolazi uz CCCP
3.idi u Settings deo CCCP-a i "untick"(ne znam kako bih ovo preveo:) )H.264/AVC koje se nalazi na prvoj stranici u delu FFDShow....zatim klikni na next,pa na apply
4.idi u CoreAVC properties i iskljuci obavezno Deblocking(stikliraj "Skip always"),zatim Deinterlacing(stikliraj "None") i iskljuci "Aggressive deinterlacing" i "Crop 1088 to 1080"...
to je to :)
kada pustas film probaj da otvoris task menager i u njemu das najveci prioritet media player clasicu

Poslednja izmena:
Pusta HD materijal iz linuxa bez problema sa mplayerom.
Pogledao sam fight club od 8gb bez trunke seckanja i to na televizoru preko vga izlaza na laptop-u. TV je 1080p, a film je 720p.

Citao sam na nekim sajtovima da notebook pod vistom radi bolje nego pod xp-om.
Neki su cak instalirali i novi crapdows 7 i kazu da radi dobro. Ko hoce nek proba.

Da li je neko mozda vidjao ili se raspitivao negde za punjac manjeg formata?
Poz

A video sam to ali iskreno ne bih to narucivao vec bih voleo kada bi bila neka zvanicnija varijanta i da ima da se kupi i nadje kod nas.Mada verujem da ako se naponi i voltaze poklapaju ne bi trebalo da bude problema.To moze da potvrdi vec neko ko se vise razume u te stvari.Ne znam da li MSI ima takav program kao sto su ti travel chargeri...
Pa sobzirom da stoji "for MSI Wind Notebook U100" predpostavljam da se voltaza poklapa :)

Ma ja bih voleo da se pojavi 6-cell baterija mada i onaj prestigio(valjda)power bank sa 10000mAh mi zvuci poprilicno dobro..

Jes' da ovaj odgovor malo kasni, ali ce nekom mozda koristiti.

Probao sam par puta taj Prestigio Powerbank na kome pise da je 10000mAh na 4V. Treba inače paziti sa podešavanjem napona za svaki uređaj, jer to može spržiti uređaj ako je podešen veći napon od potrebnog..

Prikljucio sam ga na MSI Wind U100 (sa kog sam skinuo bateriju) i postavio na max. napon od 19V, jer drugačije MSI Wind nije hteo da radi.

MSI Wind inače traži 20V, ali Prestigio se može podesiti i na 14V. Tada MSI Wind radi kada je priključena i njegova baterija, ali onda Prestigio ne puni Wind-ovu bateriju.

Dakle, sa Prestigio Powerbank-om na naponu od 19V (i bez svoje baterije) MSI Wind je radio 3 sata i 15 minuta. WiFi je bio ON, kamera je bila ON, BT je bio OFF, normalna jačina zvuka i osvetljenje ekrana, a sve vreme se "vrteo" neki .avi film sa Wind-ovog hard diska. (Na Windu je, inače, stalno i USB dongle za bežičnog miša.)

Čini mi se da za bateriju te (fizičke) veličine i težine to nije loše vreme, ali to svakako nije 10000mAh.

Videću još koje vreme ću dobiti pod sličnim uslovima i sa Powerbank-om na 14V i Wind-om na kome je njegova baterija.

Poslednja izmena:
Ne mogu preciznije,jer nisam upucen u detalje.Bateriju mi je kupio drug koji saradjuje sa Pakom-om,i da ga ja ne bi smarao da on ide u servis i da je reklamira otisao sam ja.Tamo su tu bateriju stavili na neki drugi MSI WIND(koji je fizicki isti kao i moj,ne znam koju oznaku nosi,nisam zagledao) i baterija je radila.Rekli su mi da vratim bateriju i da za 3 nedelje narucim drugu koja je za moj model MS-N011 i da napomenem da mi treba baterija za MS-N011.Inace baterija koju sam kupio bila je MS-N0111P (black).Eto....to je sve sto znam.

Verzo,

Da li si kupio tu drugu bateriju. Kako radi?

Nazad
Vrh Dno