Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ja izbegavam Flash gde god mogu.

Dobro je da su konačno stavili na sajt direktno 64-bit, jer 42 64-bit je morala da se traži. U principu dobro radi performanse bi mogle da budu bolje.
Nightly 46 64-bit mi je recimo mnogo življi. Samo što uvek bude sporiji dok pređe u stabilno.
Ne znam kakvi su im planovi da napišu Firefox iz početka u Rust-u, ali bi definitivno trebali to da urade.
Trenutno je samo novi rendering engine - Servo - u Rustu, i prvi rezultati su odlični. Mislim da ne postoji plan za rewrite - postepeno će biti uvođeni delovi bazirani na Servou i Rustu.

Poslednja izmena:
Hoće li zbog tih promena poslati u penziju dosta ekstenzija koje čine FF tim što jeste, ili je to sa ekstenzijama iz nekog drugog razloga?

Hoće li zbog tih promena poslati u penziju dosta ekstenzija koje čine FF tim što jeste, ili je to sa ekstenzijama iz nekog drugog razloga?
Pluginovi sa NPAPI-jem idu u penziju i to je normalno, a dolazi i novi API za ekstenzije - WebExtensions, tako da je moguće da neke ekstenzije neće moći biti implementirane na isti način kao sad (NoScript recimo).

Provukao sam 43.0.1 64-bit kroz sve one benchmark-e, i dobio daleko bolje rezultate. Ali nisam uporedio sa 32-bit.
Nightly je malo gori bio na nekim mestima, a na nekim bolji.

Na linux-u u html5 testu na youtube prvi put je "sve plavo" i radi npapi-vlc. Flash više nisam ni instalirao, mada treba za online tv

Poslednja izmena:
Instalirao sam od skoro Mozilla Firefox, i nikako ne mogu da nađem gde se podešava veličina strane. Znam za strl + "+" ali meni treba za stalno. Isto me zanima kako da zapamti kada otvorim recimo 5 taba, pa ga restartuejm da ih opet otvori. Nadam se da dasm dobro postavio pitanje :)

Za ovo drugo: Options > General > When Firefox starts (stavis Show my windows and tabs from last time)

Za default zoom stranica vidi neki add-on, trebalo bi da postoji tako nesto.

Мени је памтио подешавања када мењам величину али само уз један отворен таб. Ако их има више, следећи пут врати претходну величину.

Otvoriš Task Manager, ako ne piše ništa pored 64-bit je, ako nije piše 32-bit.

Ne koristim Chrome, s toga ne znam na šta misliš.

Necete zameriti sto ne procitah prvih 85 strana vec odma predjoh na pitanje u vezi problema sto me muci...

Malo sam se upusatio u instalaciju W10, ko velim da probam, IAKO NA NJEMU NE RADI MOJ DRAZESNI SHOGUN...
Pocinje ovo sve polako a me nervira, opako...

Pitanje u vezi FF je KAKO i GDE da promenim da mi nije na srpskom vec na engleskom teks od svih ovih opcija, sve mi ispisano cirilicno na srpskom.
Moram da prevodim sa srb na eng i razmisljam sta je sta.

W10/64 , ff je v.45.00 engleska verzija...

Prilozi

• cirilicni ff.jpg
    cirilicni ff.jpg
    135.5 KB · Pregleda: 56
Necete zameriti sto ne procitah prvih 85 strana vec odma predjoh na pitanje u vezi problema sto me muci...

Malo sam se upusatio u instalaciju W10, ko velim da probam, IAKO NA NJEMU NE RADI MOJ DRAZESNI SHOGUN...
Pocinje ovo sve polako a me nervira, opako...

Pitanje u vezi FF je KAKO i GDE da promenim da mi nije na srpskom vec na engleskom teks od svih ovih opcija, sve mi ispisano cirilicno na srpskom.
Moram da prevodim sa srb na eng i razmisljam sta je sta.

W10/64 , ff je v.45.00 engleska verzija...

Obrisi tu verziju i instaliraj ovu.

https://download.mozilla.org/?product=firefox-45.0-SSL&os=win64&lang=en-US

Skonto sam i ja u medjuvremenu da sam povukao srpsku verziju, skinuo eng, instalirao i pogledao ovde sat sepise...

Opako me nervira ovaj W10 a i ne radi mi Shogun...

U svakom slucaju hvala.

Neki addon kojim bi flash video gledao u fullscreenu ali samo u browseru ne preko celog ekrana??

firefox-addon.png

Poslednja izmena:
Zelim da fles video bude u full screenu ne ceo brauzer.

Poslednja izmena:
jel se nekome desava da mu zabaguje video ( youtube,klipovi na face) nece da pusti,samo vrti loading ... kada se mozzila zatvori i ponovo klikne onda hoce... java mi je ok
desava se s vremena na vreme

Meni se dešava samo na YT i to riješim tako što kliknem na seekbar.

sta stisnes??!!! ako moze pomoc

Zašto auto update ne nudi update ni na 45 ni na 45.0.1???

Ljudi jel mi moze neko reci zasto na firefoxu kada pustim full screen video da gledam u donjem delu ekrana se pojavi bela traka celom duzinom... Pokriva komande za start stop i trajanje videa...
Na chromu mi se to ne desava...
I kako to da resim,hvala :)

Nazad
Vrh Dno