Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

ima li ko problema na youtube sa mozillom..od kad sam instalirao posljednju verziju 45.0.1 u 720p i vece rezolucije ocita mi 2,3 sekunde video i stane..zna li ko u cemu je problem mozda ako mu se desilo slicno jer ja sam bukvalno skoro sve probao i nista nisam uspio

ima li ko problema na youtube sa mozillom..od kad sam instalirao posljednju verziju 45.0.1 u 720p i vece rezolucije ocita mi 2,3 sekunde video i stane..zna li ko u cemu je problem mozda ako mu se desilo slicno jer ja sam bukvalno skoro sve probao i nista nisam uspio
Je l' x64 verzija i da li je video 45/60 fps?

Na zalost x64 verzija i dalje pati od odredjenih "bugova", duze mu treba da predje u full screen na YT videu, crni ekran traje i po par sekundi, mnogi HD videi koji su 45/60fps (pogotovo in game) trzaju i gube sinhronizaciju sa zvukom, ja sam se zbog toga vratio na x86 verziju koja ove probleme nema.

Pitanje u vezi adblock-a verzija je 2.4 kao i adblock plus verzija 2.7.2,firefox je verzija 45.0.1 (32bit),Win 8.1,ne mogu sve reklame da blokiram,adblock ih kao blokira i kada refresuje stranicu one se opet pojave.
Ima li nekog resenja?

uBlock Origin jeste odlican, ali recimo na pojedinim sajtovima mi blokira slike iz postova/vesti, misleci da su reklame.

Te click bait gluposti su za ignorisanje. To je side projekat za istraživanje. Ako nešto bude od toga ići će na Firefox.

Razgovarao sa kreatorom AdBlock Plus (Wladimir Palant) kojem sam predložio da ABP opciji za sakrivanje elemenata (element hiding) doda opciju gde će se iz trenutne web stranice učitati svi ID-ovi i classes u jednu listu i izabrao jednim klikom miša šta bi blokirao, ali on je odbio predlog uz obrazloženje "I'm generally rejecting things that aren't argumented sufficiently ;)" a pre toga je rekao "if we could recognize ads automatically we wouldn't need filters ;)"

Rekao sam čoveku da je ABP napravljen da UBRZA a ne da USPORI pregledanje web-a tako što im easylist ima 5MB, milion "filtera" koji dok se učitaju izgubiš želju za životom, a sem toga tu su i "prihvatljive reklame" (acceptable ads) pa se pitam koja je poenta add-ona koji služi za blokiranje reklama a ne blokira ih? :mad:

U suštini njima je, kao i većini, bitan profit a ne zadovoljstvo korisnika :smackbum:

Inače Wladimira Palanta možete naći na irc.mozilla.org chatu, kanal #adblockplus

Poslednja izmena:
Pa zasto mislis da je prodat AdBlock Plus i da se ljudi prebacuju na druge opcije... ?

Pa i druge opcije poput uBlock origin koristi isti taj EasyList koji koristi i ABP ...

Na primer promena koju je Ghostery napravio izazvao je buru negodovanja među korisnicima ali oni ništa nisu promenili posle toga. Da Ghostery prodaje "usage data" odnosno podatke o upotrebi je odavno poznato pa ne razumem kako programi poput ABP-a i Ghostery-ja mogu sebe da zovu "privacy tools" kada to u suštini nisu...

I pored svega i ABP i Ghostery su i dalje među 10 najpopularnijih ekstenzija.

Naprednijim korisnicima predlažem Karma blocker a početnicima Policeman

NoScript je dobar ali koristim Karma blocker uz custom ABP filtere i to mi je dovoljno.

Svaki put kad ukljucim mozilu, ukljuce se ove 3 stranice, jel ima neko resenje da se iskljuci, smara vise :)
Untitled.png

Probao sam i pre, isto se dogadja. Sad sam poceo da koristim Microsoft Edge, mnogo brze radi od mozile

Ne pomaze, sve sam to radio, al ne vredi... Hvala na odg :)

Koji je vrag sa firefoxom na linuxu (na pola distroa cirkus) poslije updatea gtk3? Da li je imao neko probleme tipa nema scrollbara, ne radi hajlajt kad selektuješ, addressbar i searchbar užasno izgledaju.

Pratio sam službene teme po netu i uglavnom niko nije uspio riješiti bez prebacivanja na drugu temu ili slično. Da nema ko na ovom forumu da je uspio?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ја сам се дуго нервирао око тога али сам онда чачкао по GTK темама и успео да вратим да се лепо види. Не могу баш да напишем шта сам урадио, када се следећи пут то деси, запамтићу.

Ја сам се дуго нервирао око тога али сам онда чачкао по GTK темама и успео да вратим да се лепо види. Не могу баш да напишем шта сам урадио, када се следећи пут то деси, запамтићу.

Ja sam skinuo breeze-gtk (git) source (kompajlovao ga sa nekim drugim PKGBUILD-om sa githuba) i nabacio ga. I sada mi imam scroll i sve na firefoxu (službeni paket), dok sa AUR-a nijedan firefox ne fercera. Užas. Još sam brljao po config fajlovima, ali jednostavno neće. Međutim firefox radi besprijekorno i neću da ga mijenjam.

Imam problema sa filmovizijom,naime koristio sam adblock+,adguard i sad ublock origin i stalno mi se otvaraju novi prozori na tom sajtu.
Ima li neki krsten adblock koji blokira takva ******?

5sK18xT.png

Nisam do sada nikada probao Filmoviziju, ali evo kako je kod mene: kad probam da pustim neki film, pojavi mi se upozorenje da moram da disejblujem blokiranje reklama (koristim uBlock Origin). Onda sam kliknuo na onaj Openload link iznad "zamrznutog" videa i on lepo radi.

Ne znam da li je bitno, ali kod mene je Flash blokiran u FFu.

Meni se nije javljalo da iskljucim blokiranje reklama vec cu se pojavljivalin ovi prozori tipa onog na slici ili aliexpres.
Instalirao sam AdMuncher i hosts block i situacija je bolja.

Koji je vrag sa firefoxom na linuxu (na pola distroa cirkus) poslije updatea gtk3? Da li je imao neko probleme tipa nema scrollbara, ne radi hajlajt kad selektuješ, addressbar i searchbar užasno izgledaju.

Pratio sam službene teme po netu i uglavnom niko nije uspio riješiti bez prebacivanja na drugu temu ili slično. Da nema ko na ovom forumu da je uspio?

Promeni temu, stavi neku drugu GTK3 temu, mene je razludeo, ja koristim Kubuntu i imao sam klasiku oxigent temu. Sve je radilo ok, svi prograi, kad je stigao FF 46 haos, sistemom nabadanja uspeo sam da nadjem sta je problem.

Promeni temu, stavi neku drugu GTK3 temu, mene je razludeo, ja koristim Kubuntu i imao sam klasiku oxigent temu. Sve je radilo ok, svi prograi, kad je stigao FF 46 haos, sistemom nabadanja uspeo sam da nadjem sta je problem.
Mijenjao i radilo je na default temi ali jako ružno izgledalo. Sad je izašao update za gtk i radi sa ovom temom koju koristim (breeze-gtk-git) čak nema nijedan bag (oficijelna verzija firefoxa), dok ova community i dalje nema scroll. :(

Nazad
Vrh Dno