Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ne znam za vas, ali meni ova nova verzija Ff radi mnogo i znatno bolje i brze od prethodne, pogotovo YT, on napokon radi brzo kao na Chrome.

Meni počeo malo da zapinje Bookmarks u clasičnom meniju i zaglavi ceo FF ako neka stranica ne počne download odmah. Žuta traka na vrhu i Waiting obaveštenje. Neće ni drugi tab da otvori dok de ovo ne završi. Počelo tek sada od 46.01.

Zaboravio sam pasword za pristup sajtu jer ga godinama nisam koristio zbog toga sto sam navikao da ga program automatski popunjava. Da li postoji nacin da ga izvucem iz Firefoksa ?

Poslednja izmena:
Samo da vas podsetim da x86 i x64 verzije rado potpuno drugačije, te nije svejedno koju koristite...!

Zaboravio sam pasword za pristup sajtu jer ga godinama nisam koristio zbog toga sto sam navikao da ga program automatski popunjava. Da li postoji nacin da ga izvucem iz Firefoksa ?
Naravno:
- pritisni "hamburger" dugme (one tri crtice)
- Options > Security > Saved logins > Show passwords > Yes ;)

Hvala. Nisam znao da ima tu opciju. :)

Poslednja izmena:
Samo da vas podsetim da x86 i x64 verzije rado potpuno drugačije, te nije svejedno koju koristite...!

64-bitna radi bolje kod tebe? Ja iskreno ne osjetim veliko poboljšanje u odnosu na x86 verziju.

Poslednja izmena:
Sem da vise memorije trosi :)

I ja koristim 64-bit kao i svaki program koji mi je dostupan, trenutno mi je Opera 32-bit silom prilika, ali dolazi i ona u 64-bit uskoro.

Ne znam na šta tačno misliš da drastično drugačije radi.

Kod mene nema apsolutno nikakve razlike. Mada mi je ova poslednja verzija vec par puta crash-ovala.

Stvarno se nadam da ce biti poboljsanja, jer trenutno na poslednjoj verziji (a i dosta vremena unazad, vise se i ne secam) imam stuttering i svakakva usporenja, dok npr. EDGE radi svetlosnom brzinom, probao sam sve moguce varijante i fixeve i nista nije pomoglo...

Ne znam da li je ovaj moj problem do jutjuba ili fajerfoksa ali javio mi se kada sam obrisao cache i cookies u fajerfoksu. Na jutjub homepage sada mi klipovi nisu sortirani po kanalima vec su samo nabacani, ovako to izgleda:

2016-07-04 23_55_43-YouTube.jpg

A na primer na Chrome mi je sve normalno:

2016-07-04 23_56_45-Program Manager.jpg

Kako mogu ovo da sredim?

Ova 47.0.1 radi dobro, mada ga ne koristim puno, edge uglavnom...
Primetio sam da HW acceleration na ovoj verziji radi dobro sto nije bio slucaj na ranijim verzijama.

Meni ne radi nikako, ni 47.0.1, ni beta 48.x, probao sam i Waterfox i Cyberfox itd. Chrome radi nesto bolje a EDGE perfektno ali dzabe kad jos mesec dana nece biti podrske za ekstenzije, kad to srede i ako budu brzo sve portovali, dizem ruke od Firefox-a.

Kada guglam o ovim problemima koje sam pomenuo u postu iznad, dobijam samo klasicna resenja tipa ugasi HW acceleration, smooth scroll itd. Ona malo dublja poput menjanja stavki u about:config isto ne rade, safe mode isto, nije ni do plug in-ova, probao sam i 64 bit verziju, brisao sam profil, brisao Firefox, cak i reinstalacija celog OS-a nije pomogla...

Pominjali su ljudi i drajvere ali bosto imam dual GPU laptop, bilo kojom grafikom da pokrenem ista je prica tako da vise nemam pojma sta moze da bude problem.

EDIT: jedna stvar mi je bezala sve vreme i kad sam ovo povecao znacajno, ubrzao se firefox. I dalje nije to to ali je dosta bolje: Browser.sessionstore.interval

Poslednja izmena:
Firefox će imati dizanje iz pepela verovatno kroz godinu, dve sa Servo engine-om ako to prođe dobro. Mnogo su se srozali zadnjih godina, ja ga imam reda radi. Skoro uopšte ga ne koristim a nekad mi je bio glavni browser.

Ja ne vidim nikakve probleme sa Firefoxom (koristim ga na dva laptopa, jedan sa Win7, drugi sa Win10). U oba slučaja, imam instalirano i po 10-15 addonova.

I ja nemam problema...

Kako mogu da podesim u svim pretraživačima (explorer, firefox, chrome) da svi sajtovi automatski budu prilagodjeni velicini i rezoluciji ekrana mog laptopa (15,6'' 1366 x 768)?

Recimo kada udjem u exploreru u developer mod i podesim na custom ovaj ekran i ovu rezoluciju on mi zapamti to samo za sajt na kojem sam trenutno, dok mi na svakom narednom sajtu rezoluciju ponovo vrati na default i nije potpuno optimozovano).

Poslednja izmena:
Tesko u sve, da je samo Firefox, mozda neka skripta preko Greasemonkey npr., ovako nemam ideja sta je zaokruzeno.

Bilo bi dovoljno i da na samo jednom zakucam podešavanja (ja najviše koristim firefox inače).

Mala pomoc oko videomega,naime video sa tog sajta mi u firefox ili ucitava veoma sporo,ili radi par minuta i prekine i prijavi problem sa mrezom.
Na chromu je radio neko vreme sad tamo prijavljuje problem sa flesom.

Od danas ništa ne mogu da skinem preko FF? Download sa bilo kog sajta ili bilo šta ne radi... Probao sam i da je obrišem i ponovo instaliram i da gasim AV al neće,šta može da bude problem?

Kako da podesim da FF otvara torrent fajlove direktno u Bittorent kao sto mi je bilo do pre neki dan?
Sad ga samo baci u download listu i ne otvori ga automatski.

To podesavanje ti je u options>applications. nadji magnet i podesi default radnju.

Uuu extra, hvala! :banana:

Kako da se resim pop up-ova sa kickass-a?
Imam Adblock Plus i ne radi posao.

uBlock Origin probaj, ja ga koristim vec neko vreme i radi mi super :)

Sent from my Sony Xperia Z3

Vrh Dno