Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ako sam, još pre nekoliko verzija, namestio da je "Y" prečica za YouTube pretragu iz address bara i tako stoji u podešavanjima, zašto se posle svake nove verzije to resetuje na Yahoo, ali u podešavanjima ostane YouTube (Yahoo ni nema na listi)?
I kako resetovanje da sprečim?

Ćuti to je još i dobro, u Operi ne može ni da se obrišu podrazumevani pretraživači, niti da im se menja slovo, niti da se pretraživači dodati od strane korisnika postave kao podrazumevani.

Nek se neko javi ko zna FF bolje od mene i kaže u kom fajlu se čuva podatak o pretraživačima. U korisničkom profilu je, samo ne znam tačno koji fajl... E kada nađeš koji fajl, promeni mu NTFS dozvolu da je read only za system, a ako to ne upali, read only i za sistem i za tebe i onda sigurno neće menjati nakon svake instalacije nove verzije.

Ili stavi da je Yotube prečica yt kao što sam ja uradio, jes' slovo duže, ali se navikne čovek vremenom. :)

Podešavanja za search nalaze u search.json fajlu u korisničkom profilu,npr.
C:\Users\[korisnik]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\[random].default

Holy shitsticks, Batman! Nemoguće da su degeni tolikog kalibra da nova verzija resetuje ova podešavanja? Da li je Gugl tajno ubacio kontraški element u Mozilu, kao jedinu pravu konkurenciju Hromu, pa im je stepen prenosa razvoja u rikvercu?

Ovako je kod mene već mesecima:

qx0XJqG.png

Mada, vidim da je postojao i bug: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1041880

Poslednja izmena:
Podešavanja ne izgeldaju tako već nekoliko verzija FF, sada su hromolika. I Kod mene piše Youtube → y, ali otvara Yahoo. Kad pogledam u search.json fajlu, Yahoo ima hidden:true vrednost.

Link nije za moj problem, ali je povezan (hehe, povezan link).

A, da, ja sam odavno vratio na "stari" izgled pomoću Classic Theme Restorer-a, pa mi možda on nekako održava tu listu ;)

Meni vec neko vreme ovde na forumu kad neko postavi YT video dole nema onih ikonica u donjem desnom uglu -podesavanje,gledajte na youtube i prikaz preko celog ekrana.Kada stavim misa tamo gde su one,on mi izbaci "baloncic" u kom pise cemu to dugme sluzi i mogu da kliknem tu na prazan prostor i on odradi to sto sam kliknuo,ali samih tih "dugmica" nema!Ne vide se.Do cega bi to moglo biti i kako to da sredim?

Primer:

Screenshot - 23_10_2015_ , 11_37.png

Ne znam do cega je,na primer na sk.rs i na b92 lepo radi,a ovde i na blic-u na primer,nece.

I meni se to često ne vidi. Nekako mislim da je do ad-blocka ;)

Sad sam nesto gledao,izgleda da ako je video postavljen ovde na forum,onako kao link (bez da moze da se gleda full screen) onda mi ne da vidim te dole dugmice,a ako je postavljen onako da moze da se gleda u full screen,onda ih ima!Samo ne znam zasto je to tako?

Imam cudnu situaciju na Firefoxu. Od kad mi se update-ovala na poslednju verziju ne mogu da se ulogujem na facebook. Pise mi "pokusavate suvise cesto" i ne pusta me da se ulogujem. A nisam pokusao ni jednom do tada. Preko IE se normalno ulogujem, preko telefona isto. Probao sam da promenim i sifru i opet nece. Da li je problem u Mozilli?

Sad sam nesto gledao,izgleda da ako je video postavljen ovde na forum,onako kao link (bez da moze da se gleda full screen) onda mi ne da vidim te dole dugmice,a ako je postavljen onako da moze da se gleda u full screen,onda ih ima!Samo ne znam zasto je to tako?
Do samoga Firefoxa nije, inače bi kod svih nas sa istom verzijom Firefoxa bio isti problem...

Koristim poslednju verziju WF-a i primetio sam bagove na YT. Desava se da uopste nece da ucita video ili jednostavno baguje, npr 1080p 60fps snimci seckaju na svakih par sekundi a 4k video da ne pricam.

Uz to, primetio sam i odredjenu tromost pretrazivaca i lagove.. jeste da uvek imam veliki broj tabova ali..
Sa druge strane WF zauzima daleko manje rama od Chrome-a i Opere koji prosto pojedu svu kolicinu memorije sa slicnom brojem tabova i postaju neupotrebljivi.

Moze da se desi da je ovaj WD black postao slab za 2015 surfovanje, bas me zanima da li bi SSD pomogao..

Ovo sam i ja primetio u poslednje vreme.

npr 1080p 60fps snimci seckaju na svakih par sekundi a 4k video da ne pricam.
Gledaj 720p ;)

Sad bez zezanja, kod mene FF radi odlično, YT takođe, mada nikada nisam probao da pustim 1080p 60fps ili pogotovo ne 4K video :)

Poslednja izmena:
4k mi ne treba, to je vise kad hocu da odgledam test semplove sa kamera, telefona itd.

Ali mi je podeseno da automatski ucitava 1080p (a nekada su to klipovi sa 60 fps) i onda eto problema. I uopste, YT mnogo vise baguje nego ranije na kilavom flash-u..

Sto se tice ne ucitavanja nekih YT snimaka, MrAlex (autor Waterfoxa) je rekao da ce pokusati da resi za 41.0. Trenutna test verzija 41.0 nema fix.

Kako se rešiti iskačućih prozora tj. reklama? Uguši brate, to nekad nije bilo tako cini mi se
I zašto se to nekom dešava a neko uopšte nema tih problema?

Ako koristiš AdBlock plus ukucaj $popup u listu. Napominjem da ti $popup neće blokirati pop-up (iskačuće) prozore ukoliko koristiš easylist ili exception list jer se tada ova blokada zaobilazi pa će ti i dalje iskakati reklame. Ukoliko nemaš easylist ili exception list ili bilo koju drugu listu koja dozvoljava "acceptable ads" odnosno "prihvatljive reklame" pravilo $popup bi trebao da reši sve tvoje probleme. Ono što je loša strana $popup je to što će blokirati i sajtove je koriste komandu za otvaranje nove stranice u novom a ne u postojećem prozoru. Testiraj pa vidi da li ti odgovara. Ukoliko ti ne odgovara uz prethodno instaliran ABP instaliraj i ABP pop-up add-on

Dodajte sledeće stavke u vašu ABP listu za uklanjanje reklama.

##[style$="width: 0px; height: 0px;"]
##[style*="width: 0px; height: 0px;"]
##[style^="width: 0px; height: 0px;"]
##[style="width: 0px; height: 0px;"]
##[style$="width:0px; height:0px;"]
##[style*="width:0px; height:0px;"]
##[style^="width:0px; height:0px;"]
##[style="width:0px; height:0px;"]
##[style$="width:0px;height:0px;"]
##[style*="width:0px;height:0px;"]
##[style^="width:0px;height:0px;"]
##[style="width:0px;height:0px;"]
##[style$="width: 1px; height: 1px;"]
##[style*="width: 1px; height: 1px;"]
##[style^="width: 1px; height: 1px;"]
##[style="width: 1px; height: 1px;"]
##[style$="width:1px; height:1px;"]
##[style*="width:1px; height:1px;"]
##[style^="width:1px; height:1px;"]
##[style="width:1px; height:1px;"]
##[style$="width:1px;height:1px;"]
##[style*="width:1px;height:1px;"]
##[style^="width:1px;height:1px;"]
##[style="width:1px;height:1px;"]

##[width="728"][height="90"]
##[width="468"][height="60"]
##[width="336"][height="280"]
##[width="300"][height="600"]
##[width="300"][height="250"]
##[width="300"][height="100"]
##[width="240"][height="400"]
##[width="234"][height="60"]
##[width="180"][height="150"]
##[width="160"][height="600"]
##[width="125"][height="125"]
##[width="120"][height="600"]
##[width="120"][height="240"]
##[width="120"][height="60"]
##[width="88"][height="31"]
##[width="1"][height="1"]
##[width="0"][height="0"]

##[width="728px"][height="90px"]
##[width="468px"][height="60px"]
##[width="336px"][height="280px"]
##[width="300px"][height="600px"]
##[width="300px"][height="250px"]
##[width="300px"][height="100px"]
##[width="240px"][height="400px"]
##[width="234px"][height="60px"]
##[width="180px"][height="150px"]
##[width="160px"][height="600px"]
##[width="125px"][height="125px"]
##[width="120px"][height="600px"]
##[width="120px"][height="240px"]
##[width="120px"][height="60px"]
##[width="88px"][height="31px"]
##[width="1px"][height="1px"]
##[width="0px"][height="0px"]

Poslednja izmena:
U poslednje vreme imam problem sa Google pretragom, a gmail neće uopšte da se otvori u FF. Samo ona plava traka dođe do pred kraj i tu stoji beskonačno dugo. Mislio sam da je do rutera ili eventualno do provajdera, ali to sve normalno radi u Edge na win10. Isključio sam i Adblock ali je sve isto. Prčao sam nešto po setovanjima, ali nisam našao ništa pametno. Problem imam samo sa google pretragom i Google nalogom, sve ostalno normalno funkcioniše. Ima li neka caka da se to sredi?

Evo da dodam da sam se malo bavio FF ... Obrisao History i sve ostalo u tom prozoru, uradio sken sa malwarebytes, očistio sa CCleaner, i onda kao nešto proradelo, polovično :d , sa nekim erorima, a onda opet sve po starom. Dakle, neće da radi sam gmail u FF, dok iz drugih brauzera radi. Probao u IE, Edge, Operi, Hromu, Safariju. Samo u FF neće. Šta to može biti?

Pojma nemam da le je podli ili nije :)

Probao sam sa nekim DNS što ima puno osmica, ali sve isto. Sad je kao nešto proradilo ponovo, ali probaću ovo programče, možda pomogne. Hvala :)

Nego, zna li neko kako da se spreči pojavljivanje one "pop-up" informacije o kolačićima (cookies)? Znate ono kad odete na neki sajt, a on negde, pri vrhu ili dnu strane, izbaci kao neku traku na kojoj piše da taj sajt koristi kolačiće...

Poslednja izmena:
Hvala, moglo bi da bude rešenje ovog problema :)

Nazad
Vrh Dno