Šta je novo?

Motorola EDGE 40 PRO

SteffanXDe

Poznat
Učlanjen(a)
10.05.2023
Poena
30
Pojavila se u prodaji, kakvi su utisci, misljenja, da li je neko vec ima? Vidim da nema svoju temu, pa sam napravio ovu.

Jeli urađen hard reset nakon update? (Da li uopšte pokušan hard reset) Alarm se neće aktivirati ako je tel ugašen to je činjenica. Kod nekih proizvođača postoji opcija da se tel ugasi i posle sam upali u određeno vreme i tada alarm može da radi.
-
-
Ima li opciju pametnog punjenja?
Ma znam ja da neće da se oglasi alarm, ali nisam znao da je normalno da se telefon sam gasi... 😂

Nije rađen i neće ni biti rađen, prosto znam da neće rešiti problem, jer nikome nije, a nemam ni vreme za bacanje i igranje zbog nečijeg *****a.

Ma znam ja da neće da se oglasi alarm, ali nisam znao da je normalno da se telefon sam gasi... 😂

Nije rađen i neće ni biti rađen, prosto znam da neće rešiti problem, jer nikome nije, a nemam ni vreme za bacanje i igranje zbog nečijeg *****a.
Probaj, verovatno će ti rešiti problem.

Ako telefon funkcioniše dobro, ne znam kakva je to podrška potrebna. Razumem da postoji situacija u kojoj softver ne funkcioniše kako treba i potrebu za ispravkom istog, što se može videti i ovde na forumu za pojedine modele.
Za moj 20 pro, na dva meseca dolazi sigurnosna zakrpa i to je to. Sve ostalo radi kako treba. Potrebu za popravkom nečega što radi kako treba ne vidim.

Faličan model možeš da ubodeš sa bilo kojim proizvođačem i bilo kojim proizvodom. Ono što ti ostaje je samo da ili dobiješ satisfakciju garancijom ili zamrziš brend. Mene je na taj način smorio Boš. Moja žalba je odbijena. Posle toga ništa više od njih nisam kupio.

strašno, znači odprilike ako ubodeš falično model...sada već razmišljam da li da pazarim ovo ili nešto iz Huawei Tabora?
Mislim da nije priča faličnog primerka, jednostavno je u OS neki *****, garant, a evo i zašto to mislim. Kada telefon koristiš intenzivno ili je na punjaču u toku večeri, on se neće gasiti, medjutim ako ga ne koristiš par sati skoro sigurno se ugasi.

Namestio sam ženin telefon da mi uveče, na sat vremena šalje po jedan SMS, tek toliko da ga probudi, odnosno da zasvetli ekran ili šta već, problema nije bilo više od 2 nedelje koliko smo bili na odmoru, a čim sam to ugasio, posle par dana se javlja problem, jer ja telefon ne punim preko noći, nego ga ostavim na 30-50% i ujutru ga nakačim, dok se spremim za posao on je pun.

Baš me zanima sta ce Yettel odnoso neki Moto servis izjaviti.

Za stabilizaciju kamere već vidim kako će me odbiti, jer mi je sinoć ispao telefon i napravio par oštećenja na ramu, prilično vidljiva, iako problem datira od ranije

Jeli ovo of prvog dana da se desava gasenje ili je tu bilo update pa nakon toga?
A u drugim "taborima" si 100% siguran da nema faličnih modela/primeraka?
nikada ne mozes biti siguran, trenutno opcije su motorola ili huawei.
Mislim da nije priča faličnog primerka, jednostavno je u OS neki *****, garant, a evo i zašto to mislim. Kada telefon koristiš intenzivno ili je na punjaču u toku večeri, on se neće gasiti, medjutim ako ga ne koristiš par sati skoro sigurno se ugasi.

Namestio sam ženin telefon da mi uveče, na sat vremena šalje po jedan SMS, tek toliko da ga probudi, odnosno da zasvetli ekran ili šta već, problema nije bilo više od 2 nedelje koliko smo bili na odmoru, a čim sam to ugasio, posle par dana se javlja problem, jer ja telefon ne punim preko noći, nego ga ostavim na 30-50% i ujutru ga nakačim, dok se spremim za posao on je pun.

Za stabilizaciju kamere već vidim kako će me odbiti, jer mi je sinoć ispao telefon i napravio par oštećenja na ramu, prilično vidljiva, iako problem datira od ranije
da li se gasenje pocelo javljati outofbox ili je uraden neki update?

Napiši ovde kada rešiš problem...
Ja sam razmišljao da li da pređen na 40 pro, ali sam odustao, jer bi bilo bacanje novca, a svakako mi zbog posla treba telefoto kamera sa bar 5x optikom (da štedim noge) što moj trenutni telefon ima

Pa nadam se da neću rešavati, jer mi je ideja da ako priznaju garanciju i problem, tražim zamenu uredjajem, jer je star manje od 6 meseci, a te ovaj problem sa gašenjem, plus ovo sa stabilizacijom, malko mi previše...

Dzabe ja trosim tastaturu kad ti neces da shvatis. Ne znam koji telefon furas, predpostavljam Motorolu jer moras opravdati kupovinu.
Jedan te isti problem na svim telefonima, od jeftinih po skupe.

Ne moram ja ništa, nikome da pravdam. Sve svoje kupovine na ovom forumu sam i obrazložio i dao manju recenziju. Gde sam pojeo ono što se ne jede skrenuo sam pažnju da i drugi ne pojedu.

Upravo tako,ali isto tako shvati da je nekome podrska bitna stavka
Sto se Motorole kao brenda tice doslo je do toga da si trazio po dark netu jesu li izbacili neki model ,do stancana modela u zadnje vreme
Mene to neizbezno asocira na Xiaomi politiku izbacivanja modela
Videli smo da to ne vodi nigde,bar kod ljudi koji se koliko toliko razumeju u materiju
Motorolu inace pratim jer mi se njihovi modeli dopadaju i ne mislim da su losi vec naprotiv,da dosta daju za ulozeni novac
Medjutim losa podrska i nedostatak Aod,za mene licno nedopustivo,pogotovo kod skupljih modela,kome to ne smeta telefoni su pun pogodak
Jer kad apple korisnici gutaju sotver iz 2007 za 1000 i kusur eura za najslabiji model ovo i nisu neki nedostaci za motorolu
Licno mi se najvise dopada povratak Huawei (citaj Honor)i mislim da su oni najbolji takmac Samsungu ako i njih ne zeznu
I mislim da su trenutno bolja kupovina od Motorole

Inace licno koristim s22 ultru pljuvanu,omalovazavanu itd,bez ijednog problema navedenog za istu

Poslednja izmena:
Vidi, promenio sam do sada preko 300 telefona, za svaki uređaj imam i kritiku i pohvalu-bar te koje sam nosio od 1999. godine.
Stoji sve što je rekao kvaka22 za iphone i za ostale android smartphonove.
Honor realno nikada stvarno nije promenio vlasničku strukturu nego samo na "papiru".
Huawei se nasuprot sankcijama održao i uskoro na velika vrata ulazi u sve pore-jaki su-velika lova je u pitanju.(pogledajte Mate 60 seriju, a to je samo početak)
Hvala svima na konstruktivnim odgovorima.
Moje troumljenje je izmedju ove edge 40 pro, P60Pro, Mate50Pro. Svaki ima prednosti i nedostatke.

Ja koristim već više godina Motorola modele i nijedan mi se nije nikada sam od sebe resetovao, sada koristim Motorolu Edge 40 Pro i isto mi se to nije nijednom desilo, ovde na forumu nisam čuo da se žali više ljudi na taj problem kod Motorola modela tako da to nije problem kod svih uređaja, mora da je problem do hardver @Mixer93 inače bi svi mi korisnici imali isti problem.
@ProMaster mislim da ti zbog vidljivih oštećenja prilikom pada koje si naveo neće dozvoliti zamenu za nov uređaj, kako da znaju da stabilizacija nije prestala sa radom pre pada ali naravno treba probati pa šta bude.

Ja koristim već više godina Motorola modele i nijedan mi se nije nikada sam od sebe resetovao, sada koristim Motorolu Edge 40 Pro i isto mi se to nije nijednom desilo, ovde na forumu nisam čuo da se žali više ljudi na taj problem kod Motorola modela tako da to nije problem kod svih uređaja, mora da je problem do hardver @Mixer93 inače bi svi mi korisnici imali isti problem.
@ProMaster mislim da ti zbog vidljivih oštećenja prilikom pada koje si naveo neće dozvoliti zamenu za nov uređaj, kako da znaju da stabilizacija nije prestala sa radom pre pada ali naravno treba probati pa šta bude.
Mislim i ja, neka ga u poprave da ga ne prodajem ovako i da se razilazimo, šta god da bude, moja krivica je što sam dozvolio pad, šta da radim...

Imao sam velika očekivanja izgleda od Motorole.
Problem nije sporadičan, mnogo ga ljudi prijavljuje, mislim na gašenje...

Poslednja izmena:
Drug je uzeo zimus nov edge 30 fusion u A1, i imao je problem da mu se telefon restartuje, to je trajalo nekih mesec dana, i na kraju se telefon ugasio i više nije hteo da se uključi. Ispostavilo se da mu je crkla matična, i dobio je nov uređaj sa kojim, koliko znam, za sada nema problema.
Osim gore navednog restartovanja, dešavalo mu se da kad priključi tel na punjač, on se ne puni brzim punjenjem, već se puni sporo. Naravno koristio je punjač koji je dobio uz telefon.

Da ne bi ovog foruma pazario bi je odma... Ovako nista (mozda je i greska ko zna sa moje strane naravno...) prelistao sve forume to godinama tako kod Motorole i jos uvek problem nije priznat da postoji... Mada zenin telefon xiaomi Redmi note 12 pro 4g (samo sto nije pisalo 4g kad sam ga pazario u telenoru ***** sta da se radi...) od prve nedelje radi isto bez ikakvog objasnjenja... Tako da ne verujem da je to vezani samo za marku... kazu los OS losi konektori za bateriju, losa sama baterija, pregrevanje usled nekih aplikacija koje rade u pozadini, lose samo hladjenje ovaj telefon ima bolje perforamnse od maltene svih snapdragon 8 gen 2 cipova (mislim na izdrzljivost samih performansi) izuzev Xiaomija, sto znaci da mora da greje vise same komponente unutra, razlika bude i preko 15 stepeni veca(prema recenzijama) nisu neke firme za dzabe ogranicile moc samih tih cipova, vise nekomptabilnost OS i samih aplikacija. Samo neka moja razmisljanja...

Prilozi

• Screenshot_20230926_110310_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230926_110310_com.android.chrome.jpg
    92 KB · Pregleda: 88
  • Screenshot_20230926_110242_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230926_110242_com.android.chrome.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20230926_110230_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230926_110230_com.android.chrome.jpg
    120.7 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20230926_110139_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230926_110139_com.android.chrome.jpg
    110 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_20230926_110057_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20230926_110057_com.android.chrome.jpg
    103.2 KB · Pregleda: 85
1. Moto g5s - radio 2 nedelje, jedan servis (baterija), drugi servis(zamena ploče) , ghost touch - bye
2. One action nakon godinu dana konzervativnog korišćenja (boot loop) - bye
*Svi uzeti na paket kor Yettel-a
3. E..nećeš više

Prešao na Xiaomi:

1. Redmi Note 10 pro - fenomenalno
(nakon dve godine predao članu porodice kome je crkla motorola, i sad radi - pun gas)
2. Redmi Note 12 pro+ 5g - fenomenalno - za sad.
U pravu ste, nije to ista klasa..
Ali...problema jednostavno - nema.

Evo sinoć ponovo se u toku noci ugasio.
Jutros ludnica, nije zvonio alarm, kasnim da vodim malog u vrtić, kasnim na posao, vozim pun gas da bi stigao, zbog faking govneta... Ideš na vraćanje, ako ne na lupanje čekićem.

Prilozi

• Screenshot_20231004-085808.png
    Screenshot_20231004-085808.png
    92.5 KB · Pregleda: 48
Nisam primetio da se i drugi modeli gase i da se ljudi žale na to. Jel to izolovano na 40 PRO?

Evo sinoć ponovo se u toku noci ugasio.
Jutros ludnica, nije zvonio alarm, kasnim da vodim malog u vrtić, kasnim na posao, vozim pun gas da bi stigao, zbog faking govneta... Ideš na vraćanje, ako ne na lupanje čekićem.
Ne znam za ostalo ali što se tiče alarma tako meni jednom zabagovao telefon pa mi nije zvonio alarm tako da uvek uključujemo jedan stari fon kao alarm plus tablet za svaki slučaj.

Nazad
Vrh Dno