Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

Naravno ;).
Kada mi stigne igra, probacu ovaj trial od 2 dana, pa ako bude radilo dobro makar sa ljudima sa foruma(kupice valjda neko), necu je prodavati.

Ma videces svidece ti se :) Ako ti se svidjao MK2 i MK3 i ovo ce. Veoma je identicno, samo sto sada mi imamo preko 20 godina a pre smo bili osnovna a to ne mozemo da vratimo :D
Ima vise poteza i mogucnosti kombinovanja su vece, ne znam kako vi vidite te lose animacije uopste ili ja ne znam sta treba da gledam. Borci se ne unose u lice bas kao SF ali ima se osecaj kada udarite protivnika a kad ga onako bas dobro spicite, veoma je dobar osecaj :D

Hahah, kakva igra. Skoro nisam video na jednom mestu vise krvi, mesa, organa :d Na hard mi je malo pretesko, al' dobro, navikavam se :D

Najbolesniji fatality za sada ima Noob Saibot... prevrnuo mi se stomak dok sam gledao. Preterase malo :)

Nego jel promenjeno "FaaaAAaaAaAjjtt" u full verziji? :)

Fight i Fatality svaki put drugacije kaze,sad sve zavisi kako ti zapadne ;)

Nego ljudi kako vam se svidja igrica? Jel zasluzuje srednju ocenu kako su joj dali 8/10? :)

Nego jel promenjeno "FaaaAAaaAaAjjtt" u full verziji? :)

Od ovog tvog cepidlačenja mi se sere :p Promenjeno je, ponekada, ali sve su to neprimetne razlike, tako da verujem da ćeš iskreno biti razočaran :)

Inače, iako volim mnogo krvi i brutalnosti, ovo sa fatalitima je baš baš baš preterano, ponekad se poprilično zgrozim :/

Poslednja izmena:
Igra je ono sto se kaze IGRA, dobar storyline, korektna grafika i zvuk, zabavna je.... Vredi igrati. 100 ljudi 100 cudi. Ko trazi mane u igri nacice, ko hoce zabavu ima je.

Boris ne zeli da mu se svidi igra :), a s tim pristupom stvarno i ima sta da se zameri (ima i bez, ali kad se jos naostris :))

Ajde grafika je verovatno mogla jos bolje, ali zato zvuk je definitivno najbolji od svih igara ovog zanra. Ono koliko su se potrudili oko nekih stvari koje se i ne primete u toku borbe to me je stvarno iznenadilo.
Da fight! neki put kaze normalno neki put ga otegne, sve zavisi :D

Poslednja izmena:
Mozda covek jednostavno zeleo da u ovom MK-u da sve bude savrseno ili perfektno, a po njemu nije i sad se malo razocarao :)
I citam ove "kriticare" kakve mane nalaze u igrici, pa to nisu istine :smash: Nema veze sto igrica ima dobar story mode, sto ima gomilu sakrivenih stvari, sto ima najzanimljiviji i neobicniji roster, sto je zvuk fenomenalan, sto ima onaj magarac od 300 izazova i posle svega toga naravno ima vrlo dobar gameplay. To pomenu i jednoj do 2 recenice, bitno je da su im izazovi preteski a bossovi Bogovi.
Pa ajde da pitam nesto jel u SF-u mnogo to laksi izazovi u single playeru (ako ih i ima uopste??) pa se nekima vise svideo? Svi kukaju na tezinu igrice i kao nije dobro ibalansirano. Pa moze da balansiraju koliko hoces ali za one koji veze nemaju ne moze da bude tako lako.

Nesto se ne secam da sam ja to rekao, ali ok, verujem ti :). Ne moras da iskopas to sad odnekud iz radne memorije (kao nano.tube :))

Mozda mi je bilo zao sto ste ga svi napadali ili tako nesto :D

Doduse, treba imati kriticki stav da bi bilo napretka, sto da ne, ali Boris ima kriticki stav prema nekim sitnicama i onda sam sebi ogadi igru godinu dana pre izlaska, pa mu kad izadje ostaje samo da se jos vise zgadi :)

Jel zasluzuje srednju ocenu kako su joj dali 8/10? :)

Oko 8.5.
Iznecu detaljnije utiske kada zavrsim ladder sa svim likovima(trenutno sam na pola) i tower(stigao sam do 130).

Pa ajde da pitam nesto jel u SF-u mnogo to laksi izazovi u single playeru (ako ih i ima uopste??) pa se nekima vise svideo? Svi kukaju na tezinu igrice i kao nije dobro ibalansirano. Pa moze da balansiraju koliko hoces ali za one koji veze nemaju ne moze da bude tako lako.

Kriticari su i za Setha/Azazela kukali kako su preteski, a ja ni sa jednim nisam imao problema, kao sto uostalom nisam imao ni sa Shao Kahnom.
Veci je problem sto je AI bossova glup i vara(armor potezi i slicne gluposti). Ako odlucis da i ti igras na isti nacin i radis poteze za koje Kahn nema resenja(recimo Demon Fire), lako se pobedjuje.

Nadam se da cete se pojaviti na Sakurabaninom turniru 22. maja :).

Pa da, ja sam tako pobedio Kana. Ali koje je uopste resenje za potez, osim da si stalno u vazduhu...

Igrali smo danas malo sa drugarima. Igra je OK, ali smo primetili da je dosta sporija od MK3. Navikli smo se na MK3 pa sad ovo dodje nekako sporo. Dobar je onaj x-ray udarac. :D

BTW, ne radi mi story mod. Samo crno. Jel ima jos neko slican problem, ili sam ja jedini. Izgleda da moram opet da nabavljam iso. Dal ce da mi radi ako ga ne spustam na vawe 3?

Za Kana je fora samo bezati od njega sto dalje i onda pocinje sa proseravanjima "You'll never win bla bla" i u tim trenucima mu se baca madjija i tako se zicka pomalo do kraja :)

Igrali smo danas malo sa drugarima. Igra je OK, ali smo primetili da je dosta sporija od MK3. Navikli smo se na MK3 pa sad ovo dodje nekako sporo. Dobar je onaj x-ray udarac. :D

BTW, ne radi mi story mod. Samo crno. Jel ima jos neko slican problem, ili sam ja jedini. Izgleda da moram opet da nabavljam iso. Dal ce da mi radi ako ga ne spustam na vawe 3?

Ubacio sam drugi disk i sad mi radi i story. Onako, nije lose. Likovi su lose uradjeni. Odeca im je nepomicna, kao da je od kartona. To se vidi na pantalonama. Uopste ne izgleda kao tkanina. I sam dizajn likova je los. Posebno zenskih likova. Na sta lici sonja. Samo sise od nje. Grafika je generalno daleko iza tekkena ili soul calibura.

Ali kao sto rekoh, nije lose. Prica je ok. Zanimljivo je da se igra. Borba je veoma uverljiva. Svaki udarac se "oseca", sto bi rekli. Versus mod je interesantan, posebno kad se skupi drustvo koje non stop nesto komentarise za vreme igre. Jos kad izvedes x-ray udarac.... :)

Ovo je sjajno, jel ima ta priča a da je u 1 komadu? :)
Ima jedino da ti je uploadujem na neki hoster pa da je downloadujes :) Ali ja sam seckao sve borbe i ostavio samo radnju i to je nekih 60-ak delova. Pa ako hoces mogu da ti uploadujem?

A sto se tice grafike, stvarno ne vidim sta su to bolje Tekken borci uradjeni od ovih iz MK-a? Jedino ako neko bas voli onaj anime ili kako vec i preferira taj stil pa mu je to lepse. O dizajnu arena necu ni da pricam. Mislim dajte molim vas......

[youtube]fuqL29cK8hY[/youtube]

A sto se tice grafike, stvarno ne vidim sta su to bolje Tekken borci uradjeni od ovih iz MK-a? Jedino ako neko bas voli onaj anime ili kako vec i preferira taj stil pa mu je to lepse. O dizajnu arena necu ni da pricam. Mislim dajte molim vas

Modeli likova su bolji, lice ne ljude/zene, nisu svi iste visine/debljine(za razliku od MK-a gde su, sto bi Boris rekao, svi isti kao u Fifi :)), animacije su dosta bolje i ima ih bar 10 puta vise po liku. Da ne govorim o gomili sitnih animacija prilikom ustajanja lika sa zemlje, specificnim throw break-ovima i slicnim stvarima.
O arenama ne bih pricao, jer su u Tekkenu one uradjene u 3d sa gomilom sitnih detalja, mada stoji da su i u MK-u dobro uradjene.

Ne znam, moguce. Znam samo da kad vidim modele u Tekkenu da pomislim da su svi kao roboti. Mozda imaju dosta animacija ali su lose prezentovane. Kad sam igrao Tekken pre imao sam osecaj da igram i da se bijem sa robotima a ne ljudima. Sa ovim novim MK-om nije takav slucaj i zbog toga je po meni tuca bolje prezentovana od Tekkena npr. a samim tim i animacije. I lica mi nikako nisu bolje uradjena u Tekkenu, (kad vec pomenusmo da Sonyino ne valja) previse su mi kockasta nekako. Dodouse i ja kazem da su mogli bolje da ih odrade ovi iz MK-a s obzirom kako sad tehnologija dozvoljava. A za taj Soul Calibur ne znam kakva su, nisam nikad video.

Ako su u Tekkenu roboti, u MK-u su puppet dolls.
I po ovome sto pricas ispada da MK ima detaljnije modele lica u sta zaista sumnjam.
Ono oko cega nema dileme je da zenski likovi u MK-u jednostavno ne izgledaju kao zene - muskobanjaste face, siroka ramena i ogromne sise ... kao da ih je pubertetlija osmisljavao :).

U MKsu likovi veoma neproporcionalni. Ko zna anatomiju primetice odmah. U tekkenu je anatomija do kraja ispostovana. Sad i mk i tekken imaju dobru animaciju pokreta. MK ima socniju borbu, udarci pucaju sve prsti od energije. I to je jedini kvalitet igre. kao i nasilje koje u tekenu ne postoji. Zato je tekken vise kao borilacki simulator, jer su svi potezi realni, kao i borbeni stilovi likova.

Likovi u mk: sonja, veliko dupe, ogromne sise koje se ne mrdaju sta god radila. Nerealno. Liu kang, tanke nogice sa kartonskim pantalonama, nema dupeta ni kukova, odmah se siri na gore kao levak. nema veze sa anatomijom. U tekkenu je sve ispostovano do detalja. I ne hvatajte se za ainme. Tekken nije anima. Samo su lica kao malo stilizovana. jedno je to a drugo je anatomija. Anatomija je ista i u americi i u japanu.

A u mk anatomija ne postoji. Odela nisu animirana vec su samo zalepljena za likove. U tekkenu se odeca realno pomera. U tekkenu postoje odlicni svetlosni efekti, dok ih u mk nema.

P.S. izvinajvam se sto sam vam dirnuo u igru, ali samo pricam istinu. Ako mislite ad ja mrzim mortal kombat , tu ste se zeznuli. JA sam veliki ljubitelj mortal kombata jos od vremena kad je treci deo bio aktuelan. Samo ne mogu da im ovo oprostim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno