Boyce, veliki si optimista, ali to tako nece da moze 🙂
Igre sa konzola nikad nece raditi na PCu, upravo se radi obrnuta stvar...Do pre nekoliko godina, nije postojao jedan jedini FPS ili slichna PC only igra (koja je i nastala na PCu), a danas ih ima sve vishe, i sve su bolji. Sa druge strane, za PC sve manje igara, i sve se suzava u pravcu igara koje je najbolje igrati na PCu...Sledeca generacija omogucava daleko veci gaming experience, sa velikim HD televizorima rezolucije najvecih monitora, tako da je to teren ko stvoren za RTS, MMORPG i sve ono shto je do sada stidljivo izlazilo za konzole. Zamisli neki RTS koji se igra na 2 HD TVa, velike dijagonale u 32:9 aspect ratio-u. Sa takvim dozivljajem se bilo koja PC igra na bilo kojoj konfiguraciji jednostavno ne moze porediti, a to je danas glavna prednost PC igranja...
Shto se tiche jachine, kako mislish da ce se sve zaustaviti i nece se vishe nishta razvijati od hardvera ? 🙂 PC ce uvek biti modularno orjentisan, jer tako mora ako mislimo da imamo nove i bolje komponente, a chemu onaj koji ce biti "zapechacen" pa da ne mozesh nishta da menjash u njemu, jer jedino takav hardver moze da podrzi optimizaciju softvera iskljuchivo za njega. To postoji odavno, i to su konzole 🙂 Takav setup je odavno napushen, i sve shto je bilo u tom fazonu, propalo je (Atari, Amiga, MAC koji se sada slichnom politikom PCja vraca polako)...
Kao shto sam vec rekao, u buducnosti ce se PC koristiti za ozbiljan rad i sve shto nisu igre cesh moci da radish na njemu..Naravno, postojace igre, ali nece biti onih velikih igara koje danas imamo, mada ih i sad ima sve manje...
Sa druge strane, konzole ce dobiti (vec dobijaju) multimedijalne mogucnosti, i svi najveci projekti se rade ako ne samo za njih, onda prvo za njih. Sve vishe je portova sa konzola za PC, i to dovoljno govori gde je PC na trzishtu igara. Naravno da sam i ja za ujedinjenje shto vishe mogucnosti u jedan komad hardvera, ali nemoguce je napraviti vesh mashinu, TV, bojler i frizider u jednom, postoje valjda neke granice 🙂
PSP je neshto shto je napravilo revoluciju, i postavilo standarde za buducnost, i to je tek pochetak ekspanzije handheld uredjaja za igranje, koji pored toga imaju i druge vrlo korisne mogucnosti...