Šta je novo?

Monstruozni XBoX 360 hardware

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ako si im reko! :eyebrows: :d
Hoce li moci PS3 na TFT monitore da se kachi?

Poslednja izmena:
Ni jedna nova konzola nece moci da se kachi na bilo kakav monitor direktno...

I samo shto se tiche modela automobila, odavno je proshlo to vreme da oni sami prave modele. Sada se svi modeli dobijaju iz fabrika proizvodjacha, pa su zato automobili u GT4 bez greshke, a s obzirom da Polyphony vec ima i daleko kvalitetnije modele staza nego shto su u GT4, to ce im mnogo skratiti posao za GT5. Ali, slazem se da se danas daleko vishe ljudi i para ulaze u izradu jedne igre, pa je to i razlog porasta cene.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ni jedna nova konzola nece moci da se kachi na bilo kakav monitor direktno...

I samo shto se tiche modela automobila, odavno je proshlo to vreme da oni sami prave modele. Sada se svi modeli dobijaju iz fabrika proizvodjacha, pa su zato automobili u GT4 bez greshke, a s obzirom da Polyphony vec ima i daleko kvalitetnije modele staza nego shto su u GT4, to ce im mnogo skratiti posao za GT5. Ali, slazem se da se danas daleko vishe ljudi i para ulaze u izradu jedne igre, pa je to i razlog porasta cene.

Eh...pa koliko ja znam, Yamauchi se žalio kako im je za jedan automobil u GT3 trebalo po dve nedelje, a za isti posao u GT2 jedan dan. Za GT4 je postupak znatno skraćen, ali je i dalje mnogo duži nego u prva 2 GT-a za PSX.

Kacenje na monitor nije problem moj prijatelj je za 30$ kupio VGA adapter za x-box... ne znam kako radi, ali mislim da je sasvim OK i to jos pre 3 god....

Sto se tice 3d modela pa cak i u prastara vremena modeli su uvek radjeni u high-poly count modu, pa su onda sakaceni koliko je potrebno. To je najjednostavniji nacin, posebno ako se radi o "organiskim" objektima, ali i bilo cemu kompleksnijem.....

Nista ne moze da opravda visu cenu, to je isto kao da kazete treba da naplate vise za filmove u kojima ima puno efekata nego za one u kojima nema.

Mislim da je granica od 50-70$ ono sto sigurno nece preci u dogledno vreme sem retki izuzetci.

Nije mi jasno zasto ne stave izlaz za TFT,jesu li u pitanju rezolucije konzola ili nesto drugo?

Somilic je napisao(la):
Nije mi jasno zasto ne stave izlaz za TFT,jesu li u pitanju rezolucije konzola ili nesto drugo?

pa bice dovoljan neki HDMI-DVI kabl...kao sto vidite ovde, to vec sad nije problem... http://www.ramelectronics.net/html/DVI-hdmi_cables.html

nego je problem rezoluciija, tj. mogucnost prikazivanja u native rezoluciji na tft-ovima.....

ali na svakom ce moci da izgleda ok, sa manjim ili vecim scaling-om.....

recimo, novi sony-jevi tft ovi iz HT serije, tj. hibridi lcd hdtv-ova i monitora, imaju HDMI ulaz pored dvi-a.... 19-ica iz te serije ( http://www.sonystyle.com/is-bin/INT...Dept=computers&CategoryName=cpu_Displays_PCTV ) ima native rezoluciju 1280*1024, tako da pretpostavljam da rezolucija nece predstavljati problem ni za ostale monitore preko pomenutog kabla....

a ovim monitorima sony ocigledno tezi da objedini pc, tv,dvd playback i igranje na konzolama.........

forsaken demon koji tripujes.

Ne, Demon prodavace konzole za upola cene nego koliko vrede a onda ce pustiti nas da pravimo pirate.Sto neko rece ima da naplacuju softer.
Star force ima da razbiju ko malo dete.Dok se pojavi PS3 i XBOX360 u srbiji vec ce biti 1000 jezgra procesori i graficke 100 GPU.
Idi popi jedno ladno pivo.

stavrik je napisao(la):
forsaken demon koji tripujes.

Ne, Demon prodavace konzole za upola cene nego koliko vrede a onda ce pustiti nas da pravimo pirate.Sto neko rece ima da naplacuju softer.
Star force ima da razbiju ko malo dete.Dok se pojavi PS3 i XBOX360 u srbiji vec ce biti 1000 jezgra procesori i graficke 100 GPU.
Idi popi jedno ladno pivo.

Pričaš bezveze - i PSX, odnosno PS2, Xbox i mnoge druge konzole su se u startu prodavale daleko ispod realne cene, pa su i Sony i Microsoft "dozvolili" da pravimo pirate.

Starforce 3 ne uspevaju da razbiju već godinama. Uz sve to, svaka Starforce 3 igra ima pomalo drugačiju zaštitu, tako da ne postoji jedan univerzalni crack.

Molim te, ne ostavljaj komentare pre nego što malo razmisliš o tome koliko je smisleno ono što napišeš.

Pivo ne pijem, hvala 🙂

G, ne igraju svi igre koje ne mogu bez misha iz tastature 🙂

Shto se tiche inovativnosti, kladim se da nisi video 5 igara sa neke konzole 😉 To shto su najprodavanije igre debiliteti (Sims i oni Tycoon-i), ne znachi da su sve igre takve. PC je taj koji nema inovativnosti i gde dobra igra izadje jednom godishnje, ima sve manje razlichitih igara, sve se pravi na dva enginea, i svaki fps ima chudovishta, makar to bio WWII 🙂 Ne znam za te tvoje RPG, MMORPG i te skracenice, ali koliko kapiram dobra takva igra se pojavi jednom u par godina. Ajde odigraj 100 najboljih igara (od 8000) za PS2, pa se javi ponovo 😉

driver je napisao(la):
G, ne igraju svi igre koje ne mogu bez misha iz tastature 🙂

Shto se tiche inovativnosti, kladim se da nisi video 5 igara sa neke konzole 😉 To shto su najprodavanije igre debiliteti (Sims i oni Tycoon-i), ne znachi da su sve igre takve. PC je taj koji nema inovativnosti i gde dobra igra izadje jednom godishnje, ima sve manje razlichitih igara, sve se pravi na dva enginea, i svaki fps ima chudovishta, makar to bio WWII 🙂 Ne znam za te tvoje RPG, MMORPG i te skracenice, ali koliko kapiram dobra takva igra se pojavi jednom u par godina. Ajde odigraj 100 najboljih igara (od 8000) za PS2, pa se javi ponovo 😉

Da.... bice da je tako... evo ti primer jednog star control 2, koji je izasao ravno pre 12 godina, a po kompleksnosti, originalnosti jede sve do danas sto je izaslo za ps2...da ne pricam o space rangers 1 pa i dvojci koja ce uskoro izaci, i zamisli igra je prodata u 100k primeraka, sa jadnim budzetom, ali ponovo tako nesto neces moci naci na ps2...

ATI FAN je napisao(la):
Da.... bice da je tako... evo ti primer jednog star control 2, koji je izasao ravno pre 12 godina, a po kompleksnosti, originalnosti jede sve do danas sto je izaslo za ps2...da ne pricam o space rangers 1 pa i dvojci koja ce uskoro izaci, i zamisli igra je prodata u 100k primeraka, sa jadnim budzetom, ali ponovo tako nesto neces moci naci na ps2...

Misliš li da bi tako ostvarenje zanimalo preterano igračku publiku? I da li inovacija sama po sebi znači da je igra kvalitetna? Iznenadio bi se koliko sitnijih i krupnijih inovacija ima samo u borilačkim igrama ili arkadnim sportovima iz EA Big serije na konzolama.

Zamislimo da su hipotetički inovacije u igrama veće na PC-ju, onda iz toga proizilazi ili da inovativnost nije ni približno bitan faktor za plasman jedne igračke platforme (jer PC nikada u svojoj istoriji nije bio popularniji od konzola kao igračka platforma) ili da inovativnost nije na strani PC-ja.

ogranichen? da zaboga hvala bogu da sam ogranichen da se ne lozim na gta i tuche (dodushe jeste mi bilo cool tako neshto pre 10ak i vishe godina) i slichne gluposti... priznajem i sam da nisam imao vremena/prilike da isprobam sve sa konzola (taman posla josh i tu bedu sebi na vrat da stavim)

ne znam zasto fanovi konzola toliko hvataju na prodavanost igara... pa dobro se zna da kvantitet ne znachi i kvalitet... ako vam je cool shto se poistovecujete sa prosechnim igrachem konzola ok vasha izbor... znachi ako je titanik najgledaniji film on je i najbolji?!? wtf? najjednostavniji primer... kupovina licenci za serijal igara koji je bio extra na pcu i onda ga pojednostavniti do maximuma da moze da se igra od 7 do 77 a samim tim i najvishe prodaje... wooho thats the way to go...

inovativnosti na pcu ima to shto vi ne igrate/ne gotivite takve igre pa tvrdite suprotno je samo vas problem

driveru za rpg i mmorpg lupash najgore te se molim te nemoj vise blamirati 🙂

Ovaj tred se odaaaaavno udaljio od svoje teme. Ajde lepo svako zavrsnu rec, izljubite se pa da zatvaramo kafanu.

forsaken demon je napisao(la):
Pretpostavljam da za tebe ni Eyetoy nije ništa posebno.

Sta je uopste taj Eyetoy??, vidim da se dosta to pominje na netu, a nigde neko konkretno objasnjenje...

Eyetoy je kamerica koja radi kao "motion sensor", i u eyetoy igrama se umesto joypada koriste pokreti pred TVom na kome je kamera...Te igre su naravno ogranichene kompleksnosti i mogu se igrati samo pomocu eyetoy-a. Od skoro, eyetoy moze da koristi i za video chat, a na PS3 ce po onome shto su pokazali koristiti za mnogo komplikovanije igre. Najavljen je i HD eyetoy visoke rezolucije (preciznije prepoznavanje pokreta)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno