Eh, kamo lepe srece da ja imam mogucnost da k'o covek skinem demo od 600 MB, da probam, vidim da li me privlaci igra dovoljno da puknem na nju 50€ i ako je odgovor da, odem i bez da mi se ruka osushi kupim je!stavrik je napisao(la):zato ce oni koji kupe xbox360 ili ps3 morati da pucaju po 50-60 evra za igre.
5 igri >250 evra,stvarno isplativo.
Nedjo je napisao(la):Ma najbolja stvar u vezi PS3-ke jeste da ce "doterati" hardverski akcelerisanu SMID tehnologiju u PC-e buducnosti! Ako se pokaze da se CELL-ovi SPE-ovi mogu razumno lako programirati, buducnost multicore procesora ce se razvijati u pravcu CELL-a, gde necemo imati homogenu strukturu koju cini vise potpuno identicnih general purpse procesora, vec jedan ili dva GP-a i nekoliko SPE-like SMID jedinica. To ce biti prava revolucija za PC jer ce sve ono o cemu se mastalo postati realnost.
filipenko je napisao(la):Hint: jel' moguce da niko nikada nije igrao neku igru preko tv outa? Ko nije, neka ne ubedjuje kako ps ima dobru grafiku i slicno
Hint2: a zaboravljate da u celu racunicu ubacite i hdtv, koji ce vam biti neophodan za adekvatan dozivljaj :d Ili cete da koristite stare, mutne televizore...A cena te zayebancije stvarno udara po usima, nije da ne udara 😀 Zar ne?
a rezolucija ne mora da bude veca od 800*600 za maksimalan kvalitet na TVu! ,)Ivan® je napisao(la):ja sam igrao preko tv out-a ...interesantno je sto je zbog nacina formiranja slike na tv-u (najobicnijem na 50hz) dovoljno 30 fps za savrseno glatku animaciju.....
Zbog cega se razvijeni svijet (Japan, Amerika, Zapadna Evropa) velikom vecinom igra na konzolam ako imaju los gameplay. Igre za PC se prodaju u odnosu na konzole 1:10. Vecina tih istih ljudi ima i konzolu i PC pa PC veoma rijetko koristi za igranje. PC moze da radi dosta toga cak se moze pratiti i satelitski tv program za male pare ali to nije to u odnosu na neki TV od 72cm ili veci, gledanje DVD filmova je moguce jedino ako sjedis na pola metra od monitora.Ser_Zile je napisao(la):lepo krene topic, da ne kazem normalno, i onda mora stoka ka krene sa "ove konzole ce ubiti PC" i slicna sran*a da postuju.
mislim svaka cast na hardware-u ali gameplay je do sada bio nula, a vidovit nisam 😉
Ser_Zile je napisao(la):ma ni taj PS3 kolko vidim nece moci da mi pruzi ono sto sad imam na PC-u, a onaj kome je grafika najbitniji deo neke igre taj bas nema veze sa zivotom.
no svi smo drugaciji i volimo drugacije stvari, pa ko sta voli nek izvoli ali smanjite to ubedjivanje drugih u ono sto vi mislite < mnogo smara!
filipenko je napisao(la):Igre za buduce konzole ce, kazu u svim najavama, morati da budu primetno skuplje, cak oko 60$. To je posledica toga sto su najjace "tvornice igara" pod direktnom kontrolom proizvodjaca konzola, tj. Sonyja i M$a te oni na taj nacin nadoknadjuju troskove razvoja i proizvodnje konzola.
A ja baš volim da se nabijem u monitor, da vidim kvalitet 🙂milosd77 je napisao(la):gledanje DVD filmova je moguce jedino ako sjedis na pola metra od monitora.
Treba da znas da monitor otkriva mane DVDa (niska rezolucija) a neprikazuje bolji kvalitet od TVa. Toliko o tome kad si prvi put vidio DVD.Voodoo_NBGD je napisao(la):Jeste, ja sam do sada mislio da je DVD ustvari 320x200 i video sam ga prvi put juče, fala ti ko lebu što si me uputio :smash: :S:
Mare je napisao(la):Ove konzole su kao komp nekad, idu na tv i imaju fixiran hardware. Da li je to zaista buducnost ili ipak proslost? Mislim da pre ili kasnije to mora da ode u zaborav...
Mare je napisao(la):Ove konzole su kao komp nekad, idu na tv i imaju fixiran hardware. Da li je to zaista buducnost ili ipak proslost? Mislim da pre ili kasnije to mora da ode u zaborav...
Pa imas monitor ali koliki, HDTV ce imati prosjek dijagonale TVa od barem 100 cm.Mare je napisao(la):DVD, a pogotovu DivX je krs 😀... eh, sve mi je bilo lepo dok sam gleado na staroj 15-ici, cim sam posle vise godina muke konacno presao na nesto malo bolje shvatio sam koliko je to zapravo lose, jadno itd. Mislim cemu przenje na HDTV, pa ja mogu na PC-u vec sada i vise od toga, 2048*1536 sad odmah, to je mnogo vise od 1920*1080 i to interlace, za progresive ce se extra nacekati jer vecina TV-a ni to ne moze da izgura vec rade na mnogo manje...
Bas me zanima koliki font moraju da imaju igre na konzolama, posto sam vec navikao na komp. standard. gde je sve noramlno tj. sitno... a vidim na nekim skrinovima igara za konzole font je skoro uvek ko za corave, mada tamo i nema takvih igara.
Ove konzole su kao komp nekad, idu na tv i imaju fixiran hardware. Da li je to zaista buducnost ili ipak proslost? Mislim da pre ili kasnije to mora da ode u zaborav...
Ali ja ne volim da se igram na 100 CM, meni je i prelazak na ovaj monitor bilo malo cudno iskustvo jer se treba naviknuti na veliku sliku ipak su ljudske oci ogranicene po tom pitanju; soba i stan uopste su mi toliko mali da nemam gde da se pristojno odaljim, uz to nemam nameru da kupjem TV od 50+" za igranje koji BTW ni malo nije jeftin. Smatram da je igarnje na CRT ili TFT svakako mnogo udobinije nego bilo kakovo gledanje u TV.... makar bio i HDTV, mislim koliki je pixel na tom cudu od 1.5m cak i sa HDTV rezolucijom?milosd77 je napisao(la):Pa imas monitor ali koliki, HDTV ce imati prosjek dijagonale TVa od barem 100 cm.
Po meni je bezobrazno davati po 1000 evra godisnje da bi odigrao 20 igara na konzoli, pa za te pare imam ceo nov komp i to besan 😀, i ne moram ni da se igram radicu nesto pametno... igracu free demoe...Boris Lozac je napisao(la):Pa da vidim kako ide u zaborav, vec 20-ak godina.. :d
Ne znam zasto necete da priznate da je bolje IGRANJE na konzolama, nista ne kazem za komp, komp je vrh stvar!! Nego jednostavno za igranje je bezobrazno davati po 200 evra minimum svakih godinu dana, da bi JEDVA mogao da igram novije igre!
A to sto ste pominjali da je bolja situacija na kompu zbog pirata, koji se lakse prave, sve govori u kakvoj zemlji zivimo, i kakvi smo klosari, to nema veze sa konzola vs PC, jer 80% sveta kupuje originale...
Ja uzeo GT4 original, i burazer, i ortaci gledaju na taj potez kao da sam kupio zlatnu statuu sfinge od milion dolara, kao izivljavanje..aaa 😡
stavrik je napisao(la):zato ce oni koji kupe xbox360 ili ps3 morati da pucaju po 50-60 evra za igre.
5 igri >250 evra,stvarno isplativo.
stavrik je napisao(la):Mozda treba vise vremena za SF3 ali to je moguce.
Da li bese Colin 5 imao SF3 pa ga ima, ili pogresna informacija.
Ako ne ima za 1200- 1800 original za PC sto je opet dosta jeftinije na odnosu
cenu igara sledecih konzola.
Nedjo je napisao(la):No, slazem se da je piraterija argument na strani PC-a kao igracke platforme, barem za nas nesrecnike u Srbiji.
filipenko je napisao(la):Igre za buduce konzole ce, kazu u svim najavama, morati da budu primetno skuplje, cak oko 60$. To je posledica toga sto su najjace "tvornice igara" pod direktnom kontrolom proizvodjaca konzola, tj. Sonyja i M$a te oni na taj nacin nadoknadjuju troskove razvoja i proizvodnje konzola. Naravno, to je potez koji necemo kritikovati vec pozdraviti jer su proizvodjaci konzola lepi, pametni i perspektivni i misle mnogo na nas, dok su oni sa PCa veliki smradovi koji gledaju kako da nam izvuku kintu iz dzepa :d
filipenko je napisao(la):Dalje, postavlja se problem na koji mnogi ovde zaboravljaju a koji se itekako vidi na pcu - a kako iskoristiti te potencijale konzola, ko ce to da iskoristi? Pa na pcu igre kasne za hardverom standardno 2 godine, pa i tada izadju svega 3-4 naslova sa tolikim kasnjenjem, ostali kasne znatno vise. Ima li programera, firmi, kuca, koji mogu da naprave igre koje ce u potpunosti koristiti hardver konzola? Tesko. Najjace firme ce izbaciti par igara poput ovih koje su ovde prezentovane - i? Bas kao sto je to i na pcu.
filipenko je napisao(la):Eh, rasirih se.
U svakom slucaju, ne sporim nikako da su neki zanrovi na konzolama superiorni, naprotiv, potvrdjujem. Posebno voznje. Ali najjaci su mi argumenti da kad se kao oduzmu fps i rts, inace 2 najmasovnija zanra, onda je ostatak na konzolama uglavnom bolji 😛 Ja bih tu dodao i rpg mada rpg na konzolama i pcu jednostavno nije isti zanr. E kad te 3 stvari oduzmemo stvarno je sve bolje na konzolama :d
filipenko je napisao(la):Hint: jel' moguce da niko nikada nije igrao neku igru preko tv outa? Ko nije, neka ne ubedjuje kako ps ima dobru grafiku i slicno
filipenko je napisao(la):Hint2: a zaboravljate da u celu racunicu ubacite i hdtv, koji ce vam biti neophodan za adekvatan dozivljaj :d Ili cete da koristite stare, mutne televizore...A cena te zayebancije stvarno udara po usima, nije da ne udara 😀 Zar ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari