Šta je novo?

Monstruozni XBoX 360 hardware

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
p.s. sad sam procitao ovu specifikaciju koju je Nedjo dao. Dakle, po prvim nagadjanjima, PS3 ima mocniji CPU... Kako stoje stvari sa GPU-om? Kazu da je ovaj (citao sam anandov preview) next gen od nvidie jaci od dve 6800 Ultre u SLI rezimu. Ima preko 300M tranzistora. Mislim da ce XBox i PS3 imati grafike slicnih performansi i mogucnosti, samo ce jedan imati od crvenih a drugi od zelenih 🙂

gledano spolja, meni se PS3 vise dopada, ne znam za vas...

Sony PS3:
System Floating Point Performance 2 TFLOPS

Negde procitah da ce Xbox imati total floating point performance 1 TFLPOS sto znaci duplo sporije. E sada ako pogledamo Nedjinu tabelu sa specifikacijama dolazimo do toga da 1.8 TFLOPS-a dolaze od GPU-a a 8 CPU cora isporucuju 218 GFLOPS-a sto ukupno cini tih 2 TFLOPS-a. Prema tome, ako Xbox bude pruzao ukupno 1 TFLOPS to znaci da ce ATI-jev GPU biti prilicno sporiji od Nvidie ugradjene u PS3.
U svakom slucaju bice veoma zanimljivo...

Evo sad se zna sve...PS3 spenkuje X360 u svemu, osim u online (u USA), ali se za PS3 online josh ne zna nishta konkretno...U svakom sluchaju, PS3 ne samo da je jachi duplo hardverski, nego je i sve ostalo bolje, vishe USB konektora, 7 BT joypadova, SD/CF/MS kartice. gigabit lan (3 konektora), dva HD izlaza (ko josh ima dvd HD monitora 🙂) i 1080p support, a da ne pominjem DVD vs BD-rom...

Evo ovde filmova iz svih igara koje su predstavljene, zajedno sa konferencijama za shtampu, prvo skidajte Killzone 2 i motorstorm, da vidite shta znachi next-gen (pogotovo nedjo i max 🙂)

http://www.gamespot.com/e3/e3movies.html

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Evo sad se zna sve...PS3 spenkuje X360 u svemu, osim u online (u USA), ali se za PS3 online josh ne zna nishta konkretno...U svakom sluchaju, PS3 ne samo da je jachi duplo hardverski, nego je i sve ostalo bolje, vishe USB konektora, 7 BT joypadova, SD/CF/MS kartice. gigabit lan (3 konektora), dva HD izlaza (ko josh ima dvd HD monitora 🙂) i 1080p support, a da ne pominjem DVD vs BD-rom...

Evo ovde filmova iz svih igara koje su predstavljene, zajedno sa konferencijama za shtampu, prvo skidajte Killzone 2 i motorstorm, da vidite shta znachi next-gen (pogotovo nedjo i max 🙂)

au... znaci da stedim za hd tv 🙂

driver je napisao(la):

Smor, moras se sajnovati za dl! :trust:

Vidim ja da ce ovo biti zanimljivije prepucavanje nego AMD vs. Intel :guitar: :d

LM, kako ono rekose ti tvoji japanci?! Nije sve u snazi! Bitan je balans! 😉
To sto CELL ima monstruoznu snagu ne mora da znaci nista i 3 Power Elemneta unutar XB360 mogu da budu mnogo bolje resenje, konkretno za konzolu, nego CELL sa svojim SPE-ovima! Ne treba gubiti iz vida da Za one koji razvijaju igre za XB360 razvojna platforma postoji jos od kada je Apple izbacio svoj G5 Mac! Pitanje je sta je uradio Sony da svojim developerima obezbedi lagano razvijanje aplikacija koje do maksimuma mogu da iskorite arhitekturu CELL-a. Vrlo lako s emoze desiti da barem prvi talas igara za PS3 koristi samo PPE unutar Cell-a, i da se oslanja na RSX (dobar im je naziv za graficki koprocesor 😉 a da ce tek nakon 2 do 3 godine poceti da se koristi sva snaga CELL-a i njegovih vektorskih jedinica - SPE-ova.
Do tada ce Xb360 imati dovoljno veliku bazu igara da same hardverske specifikacije i sirpova snaga nece ni biti od presudnog znacaja za konacnu pobedu.
Ukratko, moj favorit je XB360 (mozda zato sto ne volim glupave japanske igrice koje sve manje vise lice na neku od FF igara - jos kad vidim one humanoidne machice, veverice i pitaj boga kakva jos stvorenja... bljak 😀)
:wave:

Ma bre, Nedjo, nece za PS3 biti samo tih japanskih igara. Poenta je u tome da ce sve igre koje tebe ili mene budu interesovale, izlaziti i za PS3 i za XBox360, ali tek kasnije za PC (if ever). Razmisljam se opako da uzmem neku od te dve konzole kad dodju regularnim putem. Samo jos ne znam koju. Ali ne mora da znaci da ce Xb360 imati prednost kad su igre u pitanju. Sve zverske igre izlaze za obe konzole, zar ne? A meni se ipak vise svidjaju trke koje su na PS3.

driver je napisao(la):

Nisam skinuo Killzone 2, ali sam skinuo gomilu (bar 10) hi res trejlera za PS3 igre i ostao sam zapanjen - pogotovo sa Gran Turismom. Ono izgleda j#beno fotorealisticno. Animacija onih ljudi sto menjaju gume i dolivaju gorivo, okolina... f$ckin' incredible...! Daj neke linkove gde moze da se skine onako lepo, sve, sa DL menadzerom. Ili neke torrente...

Nedjo je napisao(la):
To sto CELL ima monstruoznu snagu ne mora da znaci nista i 3 Power Elemneta unutar XB360 mogu da budu mnogo bolje resenje, konkretno za konzolu, nego CELL sa svojim SPE-ovima! Ne treba gubiti iz vida da Za one koji razvijaju igre za XB360 razvojna platforma postoji jos od kada je Apple izbacio svoj G5 Mac! Pitanje je sta je uradio Sony da svojim developerima obezbedi lagano razvijanje aplikacija koje do maksimuma mogu da iskorite arhitekturu CELL-a. Vrlo lako s emoze desiti da barem prvi talas igara za PS3 koristi samo PPE unutar Cell-a, i da se oslanja na RSX (dobar im je naziv za graficki koprocesor 😉 a da ce tek nakon 2 do 3 godine poceti da se koristi sva snaga CELL-a i njegovih vektorskih jedinica - SPE-ova.
Do tada ce Xb360 imati dovoljno veliku bazu igara da same hardverske specifikacije i sirpova snaga nece ni biti od presudnog znacaja za konacnu pobedu.
Ukratko, moj favorit je XB360 (mozda zato sto ne volim glupave japanske igrice koje sve manje vise lice na neku od FF igara - jos kad vidim one humanoidne machice, veverice i pitaj boga kakva jos stvorenja... bljak 😀)

Nedjo otkud znas da je u XBOXu 3 PPE? To si procitao negde ili nagadjas? Osim toga koji ce ti PPE (pa jos 3?!?) ako nemas SPE? U XBOX-u jeste CPU baziran na PowerPC-u ali pitanje kakav.
Kako mislis da razvojna platforma za XBOX 360 postoji jos od kada je Mac izbacio G5?
SP3 podrzava OpenGL tako da je napokon standardizovano okruzenje za razvoj (od sada pa nadalje i ubuduce).
U EPICu kazu da vec dva meseca imaju SP3 hardware i da se UT3 engine vec vrti na njemu.
...i sudeci po onim demo-ima za SP cisto sumnjam da se ne koriste SPE 🙂)))

Playstation 3 Official Specs:

Backwards compatibility with both PSone and PS2 games.
Will use Blu-Ray discs for media; also supports: CD-ROM, CD+RW, DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD+R
Cell processor at 3.2GHz
2.18 teraflops of performance
512MB total: 256MB XDR system RAM at 3.2 GHz; 256MB of GDDRVRAM at 700MHz
Slot that supports a detachable 2.5in HDD
Six USB ports; Memory Stick Duo, SD and Compact Flash support
2 HDMI outputs, 1 A/V output, 1 SPDIF optical output, and a 1 gigabit ethernet port Video chat, Internet access, digital picture, audio, and video viewing
Capable of handling seven Bluetooth controllers

Graphics:
Chip is called RSX "Reality Synthesizer" by nVidia
128 bit pixel precision and 1080p support
300 million transistors; 90nm process
Said to be more powerful than two GeForce 6800 Ultras

Nedjo je napisao(la):
Smor, moras se sajnovati za dl! :trust:

Vidim ja da ce ovo biti zanimljivije prepucavanje nego AMD vs. Intel :guitar: :d

LM, kako ono rekose ti tvoji japanci?! Nije sve u snazi! Bitan je balans! 😉
:wave:

E, vidi se da si PC fantom, ajde bar prvo malo neshto pogledaj/prochitaj pre nego shto zakljuchujesh 🙂

1. Skini Unreal pa pogledaj kako to izgleda, a onda pogledaj press conference, gde cesh saznati da je to uradjeno za 2 meseca...
2. Pogledaj obe pres konferencije i sve filmove, pre nego shto bilo shta zakljuchish..
3. PS2 ima daleko vishe igara od Xboxa, i od toga je manji deo japanskih, mnogo si loshe upucen bre...A vecina onoga shto PS2 nema, je upravo japansko, a u krajnjem sluchaju, to su uglavnom najbolje igre (ne mislim na RPG uopshte, niti igram to)...
4. Da li sam pomenuo da pogledash pres konferencije i filmove ? 🙂
Kada budesh video sve filmove sa xboxa i ps3, pogotovo killzone 2, motorstorm, getaway, fight night 3, javi, i uzmi u obzir da je xbox mnogo blize konachnom hardveru/softveru nego PS3...

byMaX je napisao(la):
Nisam skinuo Killzone 2, ali sam skinuo gomilu (bar 10) hi res trejlera za PS3 igre i ostao sam zapanjen - pogotovo sa Gran Turismom. Ono izgleda j#beno fotorealisticno. Animacija onih ljudi sto menjaju gume i dolivaju gorivo, okolina... f$ckin' incredible...! Daj neke linkove gde moze da se skine onako lepo, sve, sa DL menadzerom. Ili neke torrente...

Pogledaj ove shto sam naveo u reply-u nedji, to su najbolji, tek cesh ostati bez daha...GT5 nema veze sa onim shto ce biti, jer su uzeli samo modele iz GT4 koje je PS3 izrenderovao, pa izgleda isto kao na PS2 u vecoj rezoluciji (ili PS2 na HDTVu)...

X360 nema nishta bolje od PS3, chak i da su iste jachine hardverski...

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
4. Da li sam pomenuo da pogledash pres konferencije i filmove ? 🙂
Kada budesh video sve filmove sa xboxa i ps3, pogotovo killzone 2, motorstorm, getaway, fight night 3, javi, i uzmi u obzir da je xbox mnogo blize konachnom hardveru/softveru nego PS3...
Guru, daj bre direktne linkove! Znamo da imas! Ovo je smor sa registrovanjem 🙂

iIash na www.gametrailers.com, a za registraciju na ignu i GSu ti treba 2 minuta, stvarno si lenchuga 🙂 Mada ni na jednom ne mozesh bez full naloga da vidish/skinesh vece filmove od 320x240...
Ajde, evo sad cu da uploadujem par najboljih filmova u 640, samo to je 35-60mb, ako to mozete da izdrzite sa vezama 🙂

Ahaahaha, nintendo revolution je ladno kompatibilan unazad sa svim nintendo konzolama koje su postojale 😀

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ahaahaha, nintendo revolution je ladno kompatibilan unazad sa svim nintendo konzolama koje su postojale 😀
brate Nintendo je po pitanju dizajna zayebao i Sony i MIcrosoft!
Ovo je do yaya dizajn!

Hvala Guru, PS3 PR-u za SCG... 🙂 Cinjenica je da je PS2 imao mnooogo bolji izbor igara od X-Kante (evo, poceo sam i ja 😀), ali da li ce tako biti ubuduce??? Za sada si me ubedio da ipak izbor bude PS3, ali da li ce kostati koliko i Xb360? Mislim da ce biti skuplji, i to bar 100-ak evra!

Pa i da bude skuplji 100 ili nesto vise evra, ima Blue Ray video player, i jos ako hd lcd monitorima do tada padne cena ispod 1000 evra, eto zanimacije. Ne verujem da ce samostalni BD video playeri kostati manje od 200 evra. Sto se tice izbora igara da kazem svoje misljenje i po tom pitanju. Koja se konzola bude bolje prodavala imace veci i bolji i izbor igara sto je i logicno. A smem da se opkladim da iako Xbox izlazi 3-4 meseca ranije, PS3 ce samo u prvih 24 h, i to samo u Japanu da se proda u vise primeraka nego Xbox u prva 3-4 meseca u celom svetu.

driver je napisao(la):
Evo 2 filma, ostale cu da ubacim kad podignem na server...

Killzone 2
:Klanjanje
Fora: Kupis klincu (djaku, srednjoskolcu, studentu) ovo cudo kao nagradu za dobar uspeh u skoli i zagarantovao si mu ponavljanje razreda/obnavljanje godine (mozda i vise od nekoliko puta)... Ma buducnost je u igranju, yebo skolu i ucenje!

P.S
Drajveru bacaj ostale filmove sto pre! 😉
Ja bih voleo onaj sa same konferencije na kojoj je PS3 lansiran

driver je napisao(la):
Evo 2 filma, ostale cu da ubacim kad podignem na server...
Unreal 3
Eto zasto je Sony angazovao 'vidiju! Da bi iskoristili njihove fenomenalne kontakte sa developerima i tehnologije koje omogucavaju brz razvoj igara.
A da ce Epic da se natuce para to nije normalno! Ja sam gledao filmic iz njihove igre za XB360 isto zsnovane na U3 mashini (u sustini to je jedan te isti naslov, ali za obe konzole) i isto tako fenomenalno izgleda!
U svakom slucaju Kilzone je unfuckable! NIje brate normalno kako dobro izgleda! Ima Bungi i M$ dobrano da se nategnu kako bi Helo3 mogao da parira ovoj igri! Doduse KZ mi izgleda mnogo ozbiljnije! Halo je za malu decu!

Ja sam ga odgledao evo 5. put zaredom... stvarno nisam pametan kad ovako nesto vidim! Ovo je jump u odnosu na sadasnju generaciju pucacina (HL2 kao predstavnik) kao sto je Doom bio u odnosu na skrolujuce platformice... Najbolje bi bilo da Nedjo uzme Xb360, a ja PS3 pa da se po potrebi menjamo 😉... Jezivo!

p.s.

mislim da ce graficki procesor u Xb360 biti mocniji nego u PS3 konzoli, ali opet, PS3 ima mocniji CPU (a samim tim i fizicki procesor). Ipak je to neki R5xx sa 48 pajplajna, dok na Sony konferencijama nisu rekli koliko ima pajpova njihov RSX ili kako se vec zove...

pocetnik - pa sta ako je prerenderovan. PS3 ce to moci u realtime-u da izvuce... Samo jos nisu stigli da odrade sve kako treba, mozda nisu imali working peace of hw u tom trenutku da bi pokrenuli demo... Killzone ce tako izgledati, to je sigurno.

Pa niko nije rekao da nece..ali ne verujme da ce igre odmah tako da izgledaju...proci ce neko vreme dok igre ne dobiju takav izgled(jeste da nemam neke argumente ali tako mi moja logika nalaze 😀 )

byMaX je napisao(la):
Samo jos nisu stigli da odrade sve kako treba, mozda nisu imali working peace of hw u tom trenutku da bi pokrenuli demo... Killzone ce tako izgledati, to je sigurno.
Kako bre nisu?!
Pa Sweeny kaze da je dobio dev. platformu pre dva meseca?!

Sad sam pogledao onaj film na game spot-u od sat i pedeset- to je cello predstavljanje ps3 i sve sto moze da se kaze je WOW :Klanjanje :Klanjanje !
Kad samo pomislim da sam hteo da izvrsim upgrade svog racunara na neki amd 64 koji ce da kosta kao ps3 :lupko:
Ovo sto imam sasvim je dovoljno i previse za internet,pocinje stednja za PS3 ,)

Poslednja izmena:
Ovo je ozbiljna pretnja za PC trziste... jel vi vidite sta su strpali u ove konzole, pogotovo u PS3, nemoguc hardver, slotovi za sve moguce memorijske kartice, gomilu bluetooth ulaza, Blu ray tehnologija.. aaaaa!! izivljavanje.. jos kad bi podrzavao USB tastature i misa kao sto i PS2 podrzava, i da mozes da igras pucacine sa misom, tastaturom, pa to bi cudo bilo..!! Znaci bukvalno ne bi dinara vise dao za komp, ne bi me videle PC igrice... Ja ne verujem kakvo cudo od konzole, nadam se da ce imati ugradjen neki OS, neke plejere za MP3, audio diskove, slike, Divx, sam u sebi, bez nekih cipova, ili loadovanja raznih plejera.... a tek kako izgleda je*eno dobro!!! PREPARE FOR THE CHANGE!! 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno