^Pa analogija i nije prava. Jer auto se sastoji od milion delova. Mnogo novih resenja se pojavilo za 25god, novih materijala, te abs, te navigacija, te ekonomicna potrosnja, te ovo te ono. Zvucnik se sastoji od 3 dela koja se ne menjaju vec 60god. Ako je zvucnik bio vrhunski 80tih vrhunski je i dan danas. Jedino sta na zvucniku moze da ode to je eventualno vesanje, koje odgovarajuci lik zameni originalnim i vozi narednih 30god. Ko sto neko rece, vesanje su ko gume. Zar da ne kupis mecku S 2009 god za 5 soma zato sto su joj celave gume

? Uostalom, jedino merilo je: odes cujes. Ako se najezis - kupujes. Prosto ko pasulj. E sad sto prodavci prodaju maglu, i sto sto ljudi pokusavaju da komplikuju proste stvari, to je druga stvar. Ja sam isao iskljucivo po sluhu. 4k i vise evra za nove zvucnike nemam. A jedino sam na to reagovao. Dal to znaci da kupim nov "entry hifi" model i podvijem rep? Te fali mi basa te fali mi "ono". Ne. Jurimo polovno. Zabole me kako izgleda, koliko je staro, dal je "samo" 18khz po specifikaciji. Ocu beskompromisan zvuk. Nacrtam se i poslusam. Tako je najbolje. Cuo sam i djubreta a i fantasticnih stvari. Inace da sam ja raspravljao po forumima, citao preterano specifikacije, bez slusanja, ko zna kako bi se ispalio. Niko ne moze da me zaslepi nikakvom specifikacijom ili cenom ako je zvuk kita. Samo svojim usima verujem, nicemu drugom...