Šta je novo?

Monitor Audio RX2 i NAD C 355 BEE

• Začetnik teme Začetnik teme Ljanmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta ce mi pojacavac za sluske na kartici kada imam na pojacalu recimo? Da lli cu moci sa mojim setup-om da reprodukujem HD zvuk(zvucnici znam da podrzavaju, za pojacalo ne znam)?

Recimo da je u STX pojacalo za slusalice dosta bolje. Ako zelis odlican zvuk i mozes da das 170e za STX, kupi. Ako ne zelis da das te pare kupi neku jeftiniju zvucnu kartu, Garson ti je lepo nabrojao neke. Uopste nisu lose, nisu bas kao STX ali ne zaostaju. Za HD zvuk ti treba AVR sa Dolby TrueHD i DTS HD-Master dekoderom, naravno i surround sistem.

Sto se NAD-a tice, nas cenjeni drugar Garson ima stari dobri 3240PE pa moze da posvedoci, ako je nad sto je nekad bio (a nije sudeci po tome kako svira c315bee, tuga) to je izuzetno utegnut bass i izuzetno prijatni visoki. To nije samo moje misljenje, cinjenica je da je takav.
Od novih samo znam da je c315bee bas BEEE, totalna truba.

Ovaj nad bi trebao (mada ga nikada nisam cuo) da bude bolji, ali opet, to ljudi kazu, nisam cuo, a za te male zvucnike necu ni da komentarisem. Ako taj drajver nije Dynaudio i slicno, falice tu podosta zvuka. Pa i da je inzenjer, brate, mali je :d

Sto se tice zvucnika, necu da se ponavljam, bass-a tu nema, osetljivost niska, a oni i nisu nesto "analiticni" tako da silne z......e sa kablovima nece nista da pomognu. Mozes da kacis i srebro, i OFC I PFC I PRC bakar, opet isti djavo, to da ti "utegne" nesto nikada nece moci.

Nikk i Garson znaju moj stav prema novim kombinacijama, i znaju da sam ja za DO 200 evra (npr. bas taj NAD 3240PE i MB Quart) preslusao/imao fenomenalne kombinacije, realno visa klasa od ove. Dobar zvucnik, dobro pojacalo i obican kabl je UVEK bolje od entry level novog pojacala, novih zvucnika i ultra mega giga kabla.

Pa sam opet uzeo da slusam sad "prcopevce" wharfedale i subwoofer - nema neke veze sa HI-FI jem, ali zvuci interesantno, prijatno, raspevano.

Na kraju, vise slusaj a manje citaj gluposti po internetu koje pisu ljudi koji rade za proizvodjace, sta ti se svidja, to je za tebe, ne bacaj pare na kablove nego na ZVUCNIKE, uvek. Uzmi neki solidan i jeftin kabl i vozi misko 😉 Skup kabl po mom misljenju dolazi u obzir ako imas zvucnike od 1000e, pa da stavis kabl od 100 (i to bih teska srca uradio 😛).
A ne na nesto jeftino novo da kacis raznorazna cuda od kabla i da ocekujes bog zna sta.

Jos jedan vrhunski poznavalac... kuda ide ovaj forum.

Da, sve moj do mojega. Jos nisam nasao jednu osobu koja cula te male zvucnike (RX2) i da nije bila, najblaze receno, odusevljena. Toliko dobar zvuk daju, tolika prostornost, transparentnost, dovoljno bassa.... dobro.... daju ono dovoljno bassa ali ne idu ispod 50-ak Hz sto za vecinu muzike i nije bitno ali ipak je potreban subwoofer uz njih. 🙂
Moj stav i stojim iza njega. Neko drugi ima pravo (kao sto i jeste uradio) da kaze suprotno. Opet pojnavaljam, saslusaj tj procitaj i ja i drugi sta kazemo pa to kao info onda sam preslusaj i proveri.

Stvarno nisam cuo bolji zvuk od RX2 i Marantz 8003 🙁 ...

Jos jedan vrhunski poznavalac... kuda ide ovaj forum.

Nisam razumeo najbolje ovu polurecenicu, ako mozes, obrazlozi, ako ne onda cuti. Gde li sam te ubo, sa kablovima ili NADom? Pa ja volim NAD! Forum ide u pravcu normalne diskusije a ne Hi-Fi forum zaludjivanja i prodavanja magle.

Sve moj do mojega, ako je upuceno meni, je cuo MA BR2 i slicno i dosta mi je takvih "nazovi" zvucnika, bezim koliko me noge nose. Za iste pare sam kupio ZVUCNIKE. Za RX2 stvarno ne mogu da tvrdim, voleo bih da ih cujem pa da onda kazem, samo znam da taj 50Hz moze da odsvira ali na -mnogo dB.
Ali ne kazem da je bas sve u velicini, cuo sam npr. DM 602S3, to je vec ozbiljniji zvucnik.
Subwoofer moze lepo da dopuni i daleko vecu kutiju, tu se slazem, za onog ko to voli.

NHF :wave:

Da bi imao takvu dubinu i kick koji daje iole krsten subwoofer, treba floorstander od puno, puno para.

Covek prica za RX2 a ne BR2, a izmedju je razlika neverovatna. Kutija iako je bookshelf sa 8" bass jedinicom itekako puni i vece sobe.

BR2 je teski s**t. Dno dna hifi klase, jedino sto ih vezuje sa hifi-jem je sto ih proizvodi MA.

Mali ali fenomenalni RS1 zvucnici su punili sobu sa svojim basom,a RX2 je veci zvucnik

Poslednja izmena od urednika:
Da li cu moci da sa NAD-om C355 BEE reprodukujem 192/24 audio? Znam da RX2 moze da reprodukuje do 35Khz i STX(kao source) pusta 192/24. Sad freq response ovog pojacala je od 20Hz-a do 20KHz-a sto me "malo" brine da necu moci da uzivam u punom kvalitetu zvuka koji nudi BD recimo ili DTS-HD High Resolution Audio... Ako lupetam, moze li malo pojasnjenje?

Pa po skolskom primeru covek cuje od 20Hz-20Khz, sve ostalo je ludorija 🙂 Ne brini se za to uopste, realno mi ni ne cujemo ceo taj opseg, tako da nemas brige.

Naravno da ces moci da reprodukujes 192/24. Tih 192Khz su "sample rate" ili po naski vreme uzorkovanja, a 24 je broj bitova u samom enkodovanju digitalnog formata.
Kada taj zvuk prodje kroz DAC (digitalno-analogni konvertor) tvoje kartice, dobices audio signal, a on je u rasponu od 20Hz-20Khz, tako da pojacalo "ne zna" i "ne interesuje ga" format snimka, da li je 192/24 ili neki drugi. To radi DAC.

Drugo, sto taj zvucnik "reprodukuje" ultrazvuk (35Khz), moze da ide samo u prilog njegovoj linearnosti pri najvisim cujnim frekvencijama (<20Khz) i eventualno uticaju visih harmonika zvuka...

aha, dobro 🙂 ...

Poslednja izmena:
herr zhule, morao bih da vey ispravim.

mi ne 'cujemo' frekvencije iznad 20.000Hz , ali ih de fakto 'percipiramo'
ne usima, vec nekim drugim ekstremitetima / bowels and such /.

Tako da je >20.kHz arena definitivno buducnost muzike. /mnogi su mislili da i 3d video nikad nece komercijalno da zazivi /

za uzivanje u visokim harmonicima nece da ti treba samo pojacalo sa 192khz sampling rateom /koje je jeftina stavka u celoj prici/ ,
nego , mnogo vaznije, zvucnici koji mogu da idu preko 40.000 everybody Hertza,
a oni kostaju skupo. veri skupo.

Pojcalo nije lose ali karakter Yamaha zvuka nije bas najsrecnije resenje sa MA zvucnicima. Zato je i preporucen NAD, Marantz, Arkam. Idi u 4audio, trazi da ti povezu Yamahu i MA pa ako ti se dopadne.... opet ti pricam iz licnog iskustva, vezano za moj ukus. Nekome moze bas da prija Yamaha i MA. Ovo shvatis kao info pa proveris.

el si ti uopste cuo tu yamahu

Nisam, samo sam citao o njoj po forumu what hi-fi... 🙁

Neko ima takav utisak pa napisao na forumu, isto i kad citas review na netu. To sto procitas je licni utisak jednog coveka i to je u redu ali to ne mora nuzno da znaci da ce se i tebi dopasti. Procits, ims neku predstavu o zvuku pa odes i sam proveris.

To nije bila negativna konotacija, ja sam je cuo i svira veoma lepo , malo je otvorenija (neutralnija) i mozda te ne obori na prvo slusanje ali se malo zamisli dali hoces da slusas farbano ili onako kako je snimljeno, meni licno ovo drugo mnogo vise odgovara pogotovo kad te prodje pocetni hype.... posebno sto je bas muski napravljena za razliku od danasnje konfekcije ima TOP art topologiju sa dva velika hladnjaka po kanalu muske elektrolite i veliki trafo...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Znam, nego sam se nadao da mozda ima neko ko je imao slicnu dilemu...

Slusam vec 2 nedelje NAD + RX2 i mogu reci da zvuci sjajno. Neke "zvukove" uopste i nisam primecivao u pesmama koje volim da cujem cesto... Lepo nema sta, zadovoljan sam. Mogao bih i zvucnu da ubacim skorije ali otom-potom. Fali mi malo snaznog niskog basa za gledanje filmova i igranje igara kao kod Alteca MX5021, neka preporuka za aktivan sub koji bi sluzio samo za filmove i video igre?

Do koje cene? Ti imas samo stereo pojacalo? Onda ti treba sw koji na sebi ima precizno podesavanje cross-overa i jacine.

Da, ne zelim da mi niski tonovi idu i zavise od stereo pojacala, znaci da mi treba aktivan sub... Sta znam, nesto polovno ali da je dosta dobro tj da je u klasi sa ovim ostatkom sistema koji vec imam. Neki Best Buy sta znam ako tako nesto postoji?

Kad sam trazio za sebe sw, koji je kvalitetniji, ima povezivanje kako za AVR tako i za stereo amp jedino sam nasao u REL modelima. Niko drugi nema ispod 500e to sto trazis (cene kod nas su mnogo manje nego napolju). Ne znam sta ima polovno, mogu samo da preporucim T3 ili Quake model uz RX2.

Jesi slusao neki od tih modela?

REL T2 imam kuci i sasvim sam zadovoljan istim. Moze da prati muziku, dovoljno je snazan da zatrese za filmove.... nabavljen u BM.

Aj opisi ga malo, precizan i ostar ili muljavi tup... Zasto si bas njega odvojio od svih ostalih sub-ova, da li si slusao neke druge. Sta mislis o tome da ga palim samo za igre i filmove uopste bilo koji sub? Koliko nisko idu REL sub-ovi, drmaju li specijalno dobro ili prosecno....?

REL koristi posebni tip konekcije sa stero pojacalom, gde se vezuje direktno na izlaz za zvucnike. Ima veoma veliki otpor 100k ohm pa ne opterecuje amp ali zato prati pecat koji amp daje. Moze biti dovoljno precizan, a moze i razdrmati ako zatreba. Izdvojio sam ga jer su mlatene duplo skuplji napolju, imaju bolji kvalitet izrade, mnogo vecu funkcionalnost od ostalih sw ovde. Kad sam pustao test diskove osetilo se podrhtavanje i ispod 25Hz u sobi. Sigurno da 20Hz ne daje na -3dB ali ide mnogo nize nego drugi u ponudi za isti novac. Uz svaki REL ide uputstvo kako ga psotaviti, povezati, podesiti da bi se dobio najbolji efekat. Nije problem da ti uzmes bilo koji ali nemas AVR, koji u sebi sam odredjuje reznu frekvencu, jacinu i sl vec stereo pojacalo koje salje sirov signal pa mora sw sam to da zavrsava.

Nazad
Vrh Dno