Šta je novo?

Monitor Audio RX2 i NAD C 355 BEE

• Začetnik teme Začetnik teme Ljanmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ga ne bih ni vezao na stereo pojacalo, voleo bih da imam duboke naglasene samo kada teba da se cuju(naravno da se ne cuju non stop) a srednji i visoki necu da mi se deru zbog sub-a i probijaju mozak. Znaci srednji i visoki(RX2) normalne glasnoce a kada zagrmi da zagrmi....

Kako ti ocekujes da povezes subwoofer? Nemas AVR, neces na stereo amp, pa kako onda? Izgleda da imas cestu predrasudu vezanu za sw. AKo se pravilno uskadi sw ne trese bez razloga, srednji i visoki ne moraju da se deru i probijaju mozak da se cuju a niski tonovi su prirodni. Neki ljudi ne znaju da povezu, nisu culi pa misle nesto drugacije. Kao kod surround sistema, svi zvucnici su podjednake glasnoce, povezani u celinu, nista ne iskace iz slike. Cak i te RX2 se sastoje iz 2 uklopljena zvucnika po kutiji, a sw je samo dodatni zvucnik (ili vise) u svojoj kutiji.

Ma znam Vlado ali bas volim earthquake efekat a da mi ostali tonovi ne biju po mozgu, jednostavno zakacim sub nezavisno od sterea na karticu u racunaru i njega samostalno pojacam koliko mi odgovara 😉

Pazi, ti efekti traze niske frekvencije. Njih jeftini sw ne proizvode. Imao sam Yamaha sw 216 i ona je samo pumpala 60-70Hz ali to nije bilo to. Ako hoces tako nesto, potrazi jeftine Yamahe, zakaci nezavisno od tog stereo sistema i teraj dalje. Inace, kad budes cuo i RX2 uz fin sw kakav stereo zvuk daju....... odusevices se.

pusti mi link nekog dobrog oglasa ako naidjes na neki skorije da vidim konkretno sta trazim 😉

Ok, samo slabije sam vidjao uopste sw u oglasima a jos manje kvalitetne.

Model je iz 1982. koliko sam ja video.
Cene novih -
1983 L86 $295 ea
Radi poredjenja, ja sam L50 platio 220e sa sve stalcima,
1981 L50 / L50A $370 ea

E sad, nisam cuo L86, ima manji bass driver ali mozda i bolje drajvere generalno.

Ali po mom misljenju, to je puno para za njih (L-86).

Kako se cuje JBL u odnosu na to, cuje se - drugacije i glasnije.

JBL je rock and roll, pun basa, kicka, rock i metal na njemu zvuce odlicno, mada moze on lepo da odsvira klasiku, nije to bas samo za otkidanje.
MA je englez, drugacije to zvuci od tog JBLa, sigurno ne moze da "otrese" kao on ali sigurno da ima i nesto sto moze lepse da odsvira.

Toliko mogu da ti kazem, kad budem cuo RX2 reci cu ti vise 🙂 Ali idi slusaj sve, ono sto se tebi najvise svidja - to je najbolje.
Ima generalno zvucnika koji su totalni krs, ima generalno high end zvucnika, ali kad pricamo o ovome, treba sve to poslusati.

:wave:

Poslednja izmena:
Razumem, a koji bi po tebi bio "best performing JBL speaker ever" bookshelf varijanta(znaci najbolji kvalitet zvuka uopste) - vidim iz tvojih drugih postova da dobro poznajes JBL modele...?

Ovo zadnje je pasivni sw, a ono pre toga je puno novca za te polovne modele jer one Yamahe i Jamoe sam cuo i nista special. Licno bih dodao para za REL ali drugi se ne moraju sloziti sa mnom.
Sto se tice JBL kako sviraju u poredjenju sa RX2, pa sviraju drugacije a da li je bolje ili gore moras sam odrediti.

Ne poznajem dobro JBL modele, cuo sam svega nekoliko modela (3-4), a jedan par posedujem. JBL ima generalnu "karakternu" crtu, otvoren, brz, malo ostriji, pun basa. Mozda se tebi to nece svideti, ko zna?
Pitaj ljude da poslusas pa uporedi, samo vodi racuna na kojim pojacalima ih slusas i sa kojih izvora.

Ako si u prolazu kroz Kovin, dodji da cujes L50, kad god hoces.

Ne poznajem dobro JBL modele, cuo sam svega nekoliko modela (3-4), a jedan par posedujem. JBL ima generalnu "karakternu" crtu, otvoren, brz, malo ostriji, pun basa. Mozda se tebi to nece svideti, ko zna?
Pitaj ljude da poslusas pa uporedi, samo vodi racuna na kojim pojacalima ih slusas i sa kojih izvora.

Ako si u prolazu kroz Kovin, dodji da cujes L50, kad god hoces.

Javljam se obavezno kada budem isao na tu stranu. A reci mi cisto me interesuje koja se pojacala najbolje slazu sa JBL zvucnicima?

Recmo imam ovaj audio sys koji imam u potpisu i on fenomenalno zvuci u muzici ali za filmove i igre mi se cini da je Altec MX-5021 bio daleko bolji ili ja mozda gresim. Zanima me misljenje vlasnika kvalitetnih Hi-Fi sistema na ovu temu(verujem da ste probali i jedno i drugo)?

Filmovi i igrice imaju dosta nizih tonova od 50Hz, fali ti sw.

A ostalo generalno gledano, to me najvise interesuje...?

+1 za to da ti fali sub za to na sta si navikao u filmovima i igricama. Ostalo generalno gledano, valjda NAD+RX2 ima nekih prednosti u odnosu na Altec?

+1 za to da ti fali sub za to na sta si navikao u filmovima i igricama. Ostalo generalno gledano, valjda NAD+RX2 ima nekih prednosti u odnosu na Altec?

Stvarno, trebalo bi 10x skuplji sys da definitivno da bolje rezultate ali da li je realno tako... ?

Stvarno, trebalo bi 10x skuplji sys da definitivno da bolje rezultate ali da li je realno tako... ?

Zar nije tako? 🙂 Mozda je pak problem u tvojim ocekivanjima, jer si ocekivao mozda da RX2 gruva kao nekoliko alteca zajedno? Ili si altec-om izvitoperio sluh i navikao se na takav zvuk, pa ti RX2 nedovoljno mastan i tezak na bass-u? Nesto svakako ima tu.🙂 Zvucnom ces popraviti malo stvari, ali da li je takav sveukupan zvuk zaista ono sto si zeleo? Ja evo mogu da se kladim da ces ubaciti neki woofer recimo.

Iiiihh da gruva, ne pricamo o snazi ovde. OK ja volim sub za filmove i igre. Ubacicu kada budem imao cash-a za to a to ce biti ko zna kada... Onako sam imao komplet resenje za mnogo manje pare, ne kazem da ovo nije bolje ali kosta dooosta 🙁

Prvo sacekaj da stigne STX, onda pusti zvuk. Inace RX2 ako se lepo pozicioniraju imaju pristojan bass. Meni licno to nije dovoljno pa ga kombinujem sa sw.

Haha, sta li bi bilo tek kad bi ih odvojio vise od zadnjeg zida? Kupio bi odmah 2 REL-a. 😀

pusti mi link nekog dobrog oglasa ako naidjes na neki skorije da vidim konkretno sta trazim 😉
Ovo su dobri subwooferi, samo cena mora malo da se obori(za 50€).
Ja imam B&W ASW300+Kef IQ1 i jako sam zadovoljan. Ovaj ASW600 mora da je predobar.

Prilozi

• ASW600.jpg
    ASW600.jpg
    881.9 KB · Pregleda: 87
  • ASW300.jpg
    ASW300.jpg
    814.2 KB · Pregleda: 94
Nebi da palim fajt ali sve ovo novo ne moze ni da prismrdi zvucnicima a i u velikoj meri pojacalima koja su radjena pre 20 i kusur godina... Sto se digitalije tice ...tu su stvari idi mi dodji mi...

Nebi da palim fajt ali sve ovo novo ne moze ni da prismrdi zvucnicima a i u velikoj meri pojacalima koja su radjena pre 20 i kusur godina... Sto se digitalije tice ...tu su stvari idi mi dodji mi...

Nemoj da si smeshan molim te, neko ko ovo cita i ne razume se u pricu moze i da ti poveruje i kazni sebe kupovinom nekih gluposti koje posle shvatanja da su bezvredne nece moci nikome da proda(znaci cist minus). Pretpostavljam da si trgovac iz kuce polovnim Hi-Fi komponentama i zvucnicima...

Toliko si siguran da je danasnji zvuk bolji? :smoke: Ima i danas tu i tamo ponesto dobro od novotarija, ali da bi iskesirao taj zvuk, morao bi mnogo kesa da imas. Okreni- obrni, za iste pare uvek bolji zvuk imas od dobro ukomponovanog vintage-a. Toliko bi bilo cak smesno kad bi u istoj sobi stavio nov sistem od 1000e i polovan za te iste pare od pre 20 i vise godina, jer bi nov bio obesmisljen u svemu, i najveci gluvac bi znao sta da izabere. Ko ne veruje, neka proba ako ima mogucnosti. Ustvari, siguran sam da je svako od vlasnika novijih sistema izbedario bar par puta kad je kod nekoga cuo dobar polovan koji kosta manje, a rastura taj novi. Onda nema nazad i da zelite, ostaje samo nabedjivanje sebe i drugih da je novo bolje za iste pare (da ne kazem i vece). A to da je novo lepse, modernije, sljastavije, "unapredjenije", ostaje kao podloga za picajzle koje i ne kupuju zvuk, nego modni detalj u sobi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno