Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

pa evo, ljudi koji su dobili novu karticu mogu da probaju da je aktiviraju pa neka kazu. Ne vidim uopste u koji ce odeljak na sajtu da udju da bi je aktivirali, jer ne vidim da vise postoji.

Ja sam menjao valutu pre nekoliko meseci, tako da mi je stara kartica ponistena, i u sustini, da, imam novi nalog. Ali fora je sto su me cak i smarali mejlovima da uzmem novu karticu odmah, i mogao sam da je narucim, tj postojao je odeljak na sajtu za to, nego mi nije trebala pa nisam ni narucio. Ali to vise ne postoji, sto je bas cudno. A kroz isti taj "mastercard" odeljak se kartica i aktivirala nakon sto stigne, koliko se secam.

Nema opcije za aktivaciju, bar ne kao za staru karticu. Ja sam dobio karticu nrki da i ne znam ni koja je aktivna ni sta da radim sa ovom.

I ja sam dobio novu karticu juce. Kada se ulogujem na Skrill i odem na Skrill Prepaid Card ima opcija Acitivate, ali kad kliknem samo ide loading screen i nista se ne desava, samo vrti onaj kruzic. Zvao sam ih i lik mi je manuelno aktivirao karticu, trazio je par podataka. Posle toga trebate da se izlogujete i ponovo ulogujete na Skrill, u Skrill Prepaid Card pojavice se opcija PIN Retrieval, kliknete i trazice vam broj kartice, svih 16 cifara, kada potvrdite izaci ce vam novi PIN za novu karticu i to je to. Probao sam danas na bankomatu i radi nova kartica.

... pojavice se opcija PIN Retrieval, kliknete i trazice vam broj kartice, svih 16 cifara, kada potvrdite izaci ce vam novi PIN za novu karticu i to je to...

Jel moze bese da se promeni PIN po zelji?

Nekako sam se srodio sa starim, pa mi tesko ide odvikavanje :D

Pozdrav! :cigar:

I ja sam pitao lika da zadrzim stari pin jer mi je bio izuzetno lagan, kaze da ne moze.

Ja sam takođe pre par dana dobio novu karticu koju nisam uspeo da aktiviram.

Pisao sam im povodom toga i dobio sam ovaj odgovor:

We are aware that you are not able to activate your card. This issue is currently been reviewed with priority and we hope to have it resolved within the next few days.

I da jos jedna informacija. Na kevu imam otvoren Skrill vec par godina, ulogovao sam se i hteo da porucim i za nju karticu, ali nema opcije Skrill Prepaid Card. Kada sam pitao sta se desava poslali su sledece:
"Thank you for contacting the Skrill Help Team.
Regrettably, the Skrill Prepaid card service is no longer available in your country of registration."

Ja sam pare sa skrila dizao na Planetwin365, drug mi je napravio nalog na planetwin365 i ja jedino u toj poslovnici sam mogao da uplacujem i dizem pare kada hocu da se kladim , naravno mogao sam online.

Izgleda da je to-to sto se izdavanja kartica za Srbiju tice.

Nismo clan SEPA, a navodno je odluceno da samo clanice imaju prava na kartice. I u toj nesrecnoj grupi smo mi, i ovih par komsijskih banana koje nisu u eu.

Vazece kartice bi, navodno, ipak trebale da odrade do kraja.

E, Srbijo ..... Da požurimo onda sa aktivacijama kartica, možda zato i neće .... Kako si zvao, skype, fon ... ?

zvao sam ih na fiksni preko voip-a nekog koji sam iskopao. I ovo mi je rekao lik iz netellera, dok durdubak iz skrilla pojma nema o cemu se radi...po njemu, sve bi moralo da radi i cak je kao i proverio negde na 2 sekunde i rekao, nesto na fazon, da, da Srbija je na listi, mora da radi, posalji screenshot kao dokaz pa cemo videti. Bilo bi dobro da ovaj iz netellera lupeta, ali cisto sumnjam.

Inace, prvo sto je ovaj iz netellera rekao je da trenutno to sa karticama ne radi za ceo svet, i da ce da proradi za nedelju dve, sto se, pretpostavljam, odnosi i na aktivacije i na zahteve za nove kartice (za one koji ce moci da ih zahtevaju), tako da ce verovatno biti sve ok za ljude koji su dobili te nove kartice.

Ali stvarno neverovatno da ljudi tako nesto urade bez ikakve najave, nadam se da je neka greska, i da ce to da vazi od tipa, pocetka sledece godine il nesto, jer ja skrill karticu i nemam posto sam promenio valutu naloga relativno skoro, a neteller istice ubrzo (a bar jedna od njih mi bas treba). Mrtvi neteller nije ni slao nove kartice sam od sebe, niti opomenuo.

To su ovi naši vlastelini "išli tamo" da im kažu da nam više ne šalju kartice, jerbo tako samo trošimo i oni nemaju uvid i ne ljušte porez... nego da povlačimo preko banaka i da potpisujemo izjave tipa "odakle ti lova, frajeru?"

prilicno sam siguran da to ovaj put nije slucaj, i pre ce biti da je nesto do politike ovih kompanija, ili da se desila neka promena u zakonodavstvu drzave u kojima se ovi nalaze, ili ne znam na kom vec nivou.

Ako je istina ovo za SEPA, to onda znaci da ne radi ni za CG, Albaniju, BiH, Makedoniju, i verovatno jos neke drzave.

A meni stara kartica istice tek novembra 2017god.

Posto zbog istih problema oko aktiviranja nove kartice ne mogu nista da uradim da li i dalje vazi ova moja stara kartica ili ne?

Da li ce mi stara vaziti do datuma naznaceog na njoj ili prestaje da vazi po aktiviranju nove kartice?

Nema banka nista sa porezom, osim zaradu od provizije za transakcije ka poreskoj.
To nije Intesa skidala! Ako si prebacivao po 100-200EUR, onda nije ni cudno da mislis da ti je "porez" 10-20 % :)

od 300-700.
Najbolje pamtim kada je bilo nekih 360/380 evra gde mi je, posle 17 dana stiglo samo 320.

To uzima deo posiljalac, a deo intermediary bank.

To se nekad moze izbeci tako sto ne upises uopste intermediary bank, ali nece to uvek/svugde proci.

Dobio na email gde sam pitao kako da aktiviram:

"Dear "MagicMaster" (ovo se ja zezam),
Thank you for contacting the Skrill Help Team.

We have launched a new card with improved features. We are sending it to you so you can begin benefiting immediately from this new card. This new card will ensure that there is no interruption to your Skrill prepaid card services.

You can activate your new card quickly and easily via your online Skrill account. Simply log in, click on the “Skrill Prepaid Card” section and enter your personal details to activate your new card.

Once you have activated the new Skrill Prepaid MasterCard®, your old card will become invalid. We recommend you discard your old card securely as soon you have activated your new Skrill Prepaid MasterCard®.

Your new PIN will be displayed online immediately once you have activated your new Skrill Prepaid MasterCard®. You can always access your PIN by logging into your Skrill account and clicking on the “Skrill Prepaid Card” section.

Kind regards,
Francis
Skrill Help Team"

nešto tu ne štima.....

Sta bi ovo trebalo da znaci? Da stara kartica vise nece biti u funkciji? Pa kako ces onda da stavljas pare na nalog :D?

Sta bi ovo trebalo da znaci? Da stara kartica vise nece biti u funkciji? Pa kako ces onda da stavljas pare na nalog :D?

Pare na nalog stavljas pomocu tvoje kreditne/debitne kartice koju si dobio u banci i registrovao na skrill

Eventualno ako neces preko kartice onda koriscenjem IBAN/SWIFT koda deviznog racuna

Pa da :D.
Ali mene buni ovo: Once you have activated the new Skrill Prepaid MasterCard®, your old card will become invalid. We recommend you discard your old card securely as soon you have activated your new Skrill Prepaid MasterCard®.

Prema ovome ti kad podneses zahtev za njihovu kreditnu karticu tvoja postaje nevazeca?

Pa da :D.
Ali mene buni ovo: Once you have activated the new Skrill Prepaid MasterCard®, your old card will become invalid. We recommend you discard your old card securely as soon you have activated your new Skrill Prepaid MasterCard®.

Prema ovome ti kad podneses zahtev za njihovu kreditnu karticu tvoja postaje nevazeca?
To se odnosi na prethodnu Skrill master karticu, ako je posedujes. Kad aktiviras ovu novu, ta stara postaje nevazeca, bez obzira na njen datum isteka.

od 300-700.
Najbolje pamtim kada je bilo nekih 360/380 evra gde mi je, posle 17 dana stiglo samo 320.
odakle si to skidao pare da te tako oderu? Bas sa Skrilla, ili sa nekog drugog sajta?

I kakva je situacija sa kockarskim sajtovima? Sta, tu nema ono kao sto je bilo sa Visa...koliko povuces toliko stigne, nego mora da te sisa ko stigne (ok provizija nase banke, to nije veliko koliko videh, ali ove gluposti sa 15%, wtf?). Koliko je uobicajeno da stigne ako se podigne 500 necega?

I da li USD stizu na nas racun kao USD, ili se prisilno konvertuju u evre od domace banke, ili koga vec (kao sto je bilo na VISA, od strane same visa kompanije)?

9a647098637338290b574177c6242503.jpg

Meni je danas stigla nova kartica, i ne mogu da je aktiviram, nemam skrill card tab vise u dashbordu.

Stara mi je istekla pre par dana.
Zvacu ih sutra, pa javljam rezultate.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
odakle si to skidao pare da te tako oderu? Bas sa Skrilla, ili sa nekog drugog sajta?

Direktno sa skrill-a na intezin racun. Doduse, bilo je to pre oko 4 godine, ali i dalje. Mnogo smo se patili sa tom intezom dok nisam uzeo skrill karticu,
Mislim, ispadali su iz inteze tu prilicno bezobrazni, nedelju dana posle transakcije ja kukam skrill-u zasto mi nisu legle pare, oni mi posalju potvrdu transakcije (da su intezi legle pare), i narednih nedelju dana mene u intezi vozaju kako im nije stigla uplata. I to je trajalo dok nisam odstampao mail potvrde, i krenuo da se svadjam po banci dobrih 20 minuta, trazi jednog sefa drugog sefa, i magicno, posle 20 minuta rasprave, "jao vidi, evo upravo su legle. Ali samo (50ak evra manje nego sto treba)"...

Nazad
Vrh Dno