Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Ok, hvala, nije problem da sacekam i taj 18. :)

Meni su verifikovali karticu a nisam ih zvao, samo sam poslao mail. :)

uzeo sam karticu pre 20ak dana i aktivirao sam na skrill ali mi sada opet trazi tu verifikaciuju od 2 evra i onda mi izbacuje 404... moze li neko da me uputi sta treba tacno da uradim

Procitaj bre koju zadnju stranicu, zasto vas toliko mrzi :)

Ne znam da li da se smejem ili da placem, verovatno treba da se smejem...

Slucajno sam otvorio spam folder, i video poruku od Skrilla "Your skrill account has been locked" (30. septembar, a u oktobru sam dobio novu karticu obicnom postom, ne znam koliko je putovala). Pise da je rok 24 sata (da kliknem dugme koje su ostavili u mejlu). Oblio me hladan znoj, trebalo mi je nekoliko minuta da skupim hrabrost da probam da se ulogojem...
Ulogovao sam se normalno. Onda se vratim u mejl i vidim da je poslat sa adrese engineering.computacenter.co.uk, a dugme za verifikaciju vodi na securityaccountverification.ru :laugh:

Naravno, smejem se. Ali razlozi za plakanje itekako postoje:
- moglo se desiti da na poruku od pravog Skrilla, koja mi daje neki razuman rok, ne reagujem na vreme, pa da posle nedeljama moram da otklanjam posledice.
- moglo se desiti da, onako sokiran, odem na neki sajt koji lici, i da tamo unesem lozinku, ne primetivsi nista sumnjivo

Pamet u glavu i dupe uza zid!

Ovo napisah pre neki dan:
Ali, pojavio se novi problem... :mad:
Na jednom stranom forumu, gde ima nasih, covek je obavesten da mu ukidaju karticu koju su mu poslali. Kaze da mu stara ostaje funkcionalna, a ima srece da mu ona istice tek 2019. Sad je pitanje - da li se moglo desiti da on verifikuje novu karticu (i time ponisti staru), pa nakon toga da mu ukinu novu, tako da ostane bez kartice...
Sledeci dan je stigla poruka da moze da ponisti staru i poruci novu. Pa je sledeci dan stigla poruka da ipak nece dobiti novu i da treba da sacuva staru...
I sve ovo su poruke od pravog Skrilla.

Koja papazjanija od servisa.... nije ni cudo da se koristi samo za shady business :(

Izgleda ovo o čemu ste pisali nije više problem, nisam bio oko 20 dana u Srbiji, sačekala me nova kartica i aktivirao je bez problema.

Ono što nije kul je da mi je stara koja je važia do 2018 postala neaktivna i pre nego što sam aktivirao novu (koju do danas nisam ni znao da sam dobio) pa sam ratovao sa bankomatima tamo gde sam bio i nije mi bilo jasno zašto ne radi :/

Aktivirao je danas bez cimanja CS-a.

Do juče nije moglo.

Nešto se pitam - na kartici piše "Electronic use only". Da li je neko podizao ovom novom karticom sa ATM-a?

Takođe, da li su ovo Paypass kartice ili ne?

Moralo bi da moze. Sutra cu da dizem kes pa javljam.

Upravo mi je stigao od skrilla mail sledece sadrzine:

Dear Skrill Merchant,

We are no longer able to accept USD deposits or issue USD settlements for your Skrill Merchant Account.

Please note, your account remains in good standing with us. You can continue to hold a USD balance and transact in USD with Skrill Members; however, you will not be able to fund or settle your USD balance with a USD bank account. If you wish to withdraw funds to your bank, it will be processed as a EUR payment. There are other deposit and withdrawal options available in My Account.

Should you have any questions, please do not hesitate to contact us.

Regards,

Skrill Merchant Services

U prevodu hoceno conversion fee da forsiramo :)

Ako sam dobro razumeo, jedina promena je što će obračun u devizama ako je u pitanju USD nalog biti USD-EUR-RSD umesto USD-RSD?

Ako sam dobro razumeo, jedina promena je što će obračun u devizama ako je u pitanju USD nalog biti USD-EUR-RSD umesto USD-RSD?

Grešim li gde?
I jel neko pokušao da podigne novac na bankomatu s nove kartice, i od kad ne raspolažu s $ već sa € ?

Ja podigao juče pare sa bankomata bez problema.

Za koriscenje kartice to ne bi trebalo da ima veze, jer MC treba da radi te konverzije. Sem ako ne biras u dinarima siguran kurs, kada POS/ATM radi.
Uzmi ovo sa malo rezerve doduse..

A razlika u obracunu iz usd u eur u rsd, u odnosu na pre?
Još transakcija nije obrađena ali mislim da razlike nema u odnosu na ranije, ili ako je ima neprimetna je.
Vodi računa čiji bankomat koristiš jer to može više da te košta.
Npr, Credite Agricole ima ubedljivo najnepovoljniji kurs.

Sent from mTalk

Još transakcija nije obrađena ali mislim da razlike nema u odnosu na ranije, ili ako je ima neprimetna je.
Vodi računa čiji bankomat koristiš jer to može više da te košta.
Npr, Credite Agricole ima ubedljivo najnepovoljniji kurs.

Sent from mTalk

A koji ima suprotno? :D

znaci prodavnice i bankomati rade besprekorno sa skrill mastercard novim karticama crnim.

Sto se tice skrilla sa dobijanjem kartica je gotovo

Thank you for contacting Skrill.

With regards to your inquiry we regret to inform you that we no longer support the Skrill card service for Serbia. Therefore a replacement card cannot be provided as for that geographical region our service are limited.

Da li je neko u poslednje vreme povlacio novac sa Skrilla na Visa karticu?
Meni se ta opcija izgubila u withdraw delu, samo je moguce bankarskim transferom(IBAN i SWIFT kodom)...Da napomenem da mi je Visa Intesa kartica aktivna, da sam vec dosta puta povlacio novac sa Skrilla na nju. Poslednji put pre 3 meseca. Ne bi mi ta informacija bila nesto narocito vazna da preko bank transfera posrednicke banke ne uzimaju proviziju za koju niko ne zna kolika je.

Hvala na odgovoru

Sto se tice skrilla sa dobijanjem kartica je gotovo

Thank you for contacting Skrill.

With regards to your inquiry we regret to inform you that we no longer support the Skrill card service for Serbia. Therefore a replacement card cannot be provided as for that geographical region our service are limited.

A zasto? Kako nema nikad nikakvo zvanicno saopstenje sa sve obrazlozenjem, nego odjednom mrak, nista..pa ti razmisljaj zasto i zbog cega

Zato sto Srbija nije clan SEPA. I generalno je ta firma koja je vlasnik Skrilla i Netellera napravila haos u poslednje vreme. Jako ogranicen broj drzava koje mogu da koriste sve usluge (EU+par bliskih drzava kao sto je Norveska), ubijanje dolarskih naloga u pojam time sto ce isplate vrsiti samo u evrima (obavezna konverzija), povecali su i provizije (i "cap-ove"), i generalno napravili drasticno nepovoljnije uslove za koriscenje tih servisa, pogotovo za drzave koje nisu clanice SEPA, ali delimicno i za clanice SEPA.

Jedini razlog zasto je Skrill uopste i izdao nove kartice i time omogucio nekim korisnicima da nastave da koriste tu uslugu jos 3 godine, je taj sto ove nove imaju onu mogucnost placanja bez kontakta. Neteller cak ni to nije uradio (iako je ista firma vlasnik).

Samo zasto smo onda ranije bili podrzani, a sada nismo? SEPA postoji jos od 2001. ? Koje ****** od haosa...

Jel još neko dobio mejl o gašenju kartice? Pretpostavljam da se misli na staru (pre slanja poslednje ture)?

A zasto? Kako nema nikad nikakvo zvanicno saopstenje sa sve obrazlozenjem, nego odjednom mrak, nista..pa ti razmisljaj zasto i zbog cega
Mislim da ima neke veze sa novim odlukama i pravilima NBS, ali nemoj da me držiš za reč.

Sent from mTalk

Vrh Dno