Šta je novo?

MoneyBookers - informacije / iskustva

Visa kartice (bar Intesa i Raifaisen) vise ne mogu da se verifikuju na Skrillu, niti se njima mogu vrsiti ikakve gambling uplate (zbog toga i ne mogu da se verifikuju).

Nakon sto one koje su vec verifikovane ranije, isteknu, nece vise biti moguce povlacenje na njih, vec samo direktno na devizni.

Visa kartice (bar Intesa i Raifaisen) vise ne mogu da se verifikuju na Skrillu, niti se njima mogu vrsiti ikakve gambling uplate (zbog toga i ne mogu da se verifikuju).
Jesi li ti to zakljucio ili imas eksplicitnu informaciju? Ako je tacno da je verifikacija nemoguca, to bi znacilo da Skrill odbija da verifikuje karticu...

@Matori
To je bio odgovor na post ispred mog, nema veze sa ovom najnovijom situacijom. Ja visa internet (intesa) nisam mogao da verifikujem, kontaktirao sam ih, i objasnili su mi zasto ne moze, tako da definitivno ne moze (mogu se verifikovati samo one kartice sa kojih se moze izvrsiti gambling uplata)

Mada, obzirom na to da je ovo vec odavno poznata stvar, pretpostavljam da ti mislis na aktivaciju njihovog rodjenog MasterCarda i ove papazjanije koja je nastala poslednjih dana, a o tome nisam ni pricao. To je @IvaNftw rekao da ce javiti kako je proslo.

@Rio
Prvo moram da ti kazem da ne uzimas preozbiljno moja pitanja - mnogo sam zadrt, zato sto sam mnogo radoznao :D. A imam i mnogo emocija ulozenih - pre 10+ godina je trebalo MNOGO truda za novcani promet na webu. Tesko mi je da gledam da se nesto, sto sam se toliko namucio da izgradim, sada u razvijenom XXI veku urusava.
Insistiram, zato sto postoje neke suptilnosti. Ja cu da redjam pitanja koja meni padaju na pamet, bez trazenja da ti na njih odgovoris :)...

Prva suptilnost:
Automatski sam pretpostavio da si ti ranije dao izjavu da ces Moneybookers koristiti za gambling. To odmah otvara svezanj pitanja.
- Da li je sposobnost kartice da izvrsi gambling uplatu generalno neophodna, ili samo za juzere koji su dali izjavu? (Npr, ako ja nagovorim burazera da otvori non-gambling Skrill nalog, mozda ce njegova kartica moci da se verifikuje)
- Da li neko ko se ranije izjasnio da ce se kockati moze sada da se izjasni drugacije?

Naravno, ako je Visa odlucila da vise uopste ne uplacuje na Skrill, samo zato sto se sa Skrilla MOZE uplacivati na gambling sajtove, onda nista ne moze da se ucini. Ali tesko mi je da poverujem da su otisli toliko daleko. Mozda samo treba da nastavimo inspekciju domacih banaka, mozda ima neka koja (jos) nije uvela restrikciju... :D

Druga suptilnost:
I pored mog trubljenja na ovom forumu, ljudi su slabo reagovali na ideju da treba da verifikuju SEBE. Ja sam to uradio pre vise od 10 godina i od tad vise nikad nisam morao da verifikujem nista; uvodio sam i nove racune i nove kartice i sve mi je uvek bilo unapred verifikovano. Doduse, sve je to bilo "Rajfajzen issued". Sad mi je zao sto nisam na vreme probao Intezinu karticu, mozda bi mi i ona bila unapred verifikovana.

Zasto ovo pisem? Ja sam sad dobio novu Skrill karticu koja vazi do septembra 2019, ali ako nekom istice znatno ranije, neka proba kako bilo da ubaci neku karticu, zbog povlacenja para... Mislim da je i tu uvedena neka dodatna provizija, ali svejedno je znatno povoljnije nego na klasican devizni racun.

Ne postoje gambling i non-gambling skrill nalog. Postoje samo gambling i non-gambling uplate, to se checkira, i da, moze da se promeni u svakom trenutku, ukoliko ti kartica podrzava gambling uplate, naravno.

Nije visa zabranila uplate. Mozes uplati pare na skrill preko visa, ali ne za gambling. I nije visa zabranila, nego domace banke, tj. drzava.

Nema veze ovo sa verifikovanjem identiteta. Mogao si imati i verifikovan identitet i visa kartice, ali u trenutku kada kartica istekne, ona automatski nestaje sa naloga i mora se dodati nova, koja se takodje mora verifikovati, sto nije moguce bez tzv. gambling uplate, nevezano za to da li se ti kockas ili ne. Ta vrsta uplate se zahteva da bi pare mogle da se cashoutuju na visa. U suprotnom moze samo na racun (ili skrill mastercard, ko ima).

Inace, ovo oko zabrane za gambling uplate intesinom karticom se desilo pre nekih godinu dana, ili tako nesto. Kartice imaju vazenje dve godine, tako da ljudi koji su verifikovali pre zabrane, a ta kartica im jos vazi, imaju pravo na visa cashout.
Kada istekne ta visa, gotovo.

Inace, ovo oko zabrane za gambling uplate intesinom karticom se desilo pre nekih godinu dana, ili tako nesto. Kartice imaju vazenje dve godine, tako da ljudi koji su verifikovali pre zabrane, a ta kartica im jos vazi, imaju pravo na visa cashout.
Kada istekne ta visa, gotovo.

Nije intesa zabranila gambling uplate svojom karticom nego NBS. NBS je blokirala sve uplate prema svim gambling sajtovima u inostranstvu, kao I prema skrillu, I to vazi za sve banke. Kada vrsite uplatu na sajt postoji neka sifra placanja koji se pojavljuje u tom trenutku i ta sifra placanja (lupam 1234) oznacava o kakvoj se vrsti uplate radi, tj ta sifra je indenticna za sve gambling sajtove. Jednostavno, mozgovi u NBS su videli da previse para odlazi na gambling u inostranstvu i blokirali su sve transakcije sa tom sifrom.

@Matori
To je bio odgovor na post ispred mog, nema veze sa ovom najnovijom situacijom. Ja visa internet (intesa) nisam mogao da verifikujem, kontaktirao sam ih, i objasnili su mi zasto ne moze, tako da definitivno ne moze (mogu se verifikovati samo one kartice sa kojih se moze izvrsiti gambling uplata)
Nije tacno, upravo sam verifikovao Visa Electron Intesinu, koja nikada nije bila na Skrill nalogu.

A ne kapiram ko je sve uspeo uzeti Lyricist-u novac, ali da je do Intese, ni meni ne bi stizale pune sume, a stizu (-10-15EUR koliko uzima intermediary bank, ako ne idu bez njih nekako, ili ako nije OUR opcija placanja)

Nije intesa zabranila gambling uplate svojom karticom nego NBS. NBS je blokirala sve uplate prema svim gambling sajtovima u inostranstvu, kao I prema skrillu, I to vazi za sve banke. Kada vrsite uplatu na sajt postoji neka sifra placanja koji se pojavljuje u tom trenutku i ta sifra placanja (lupam 1234) oznacava o kakvoj se vrsti uplate radi, tj ta sifra je indenticna za sve gambling sajtove. Jednostavno, mozgovi u NBS su videli da previse para odlazi na gambling u inostranstvu i blokirali su sve transakcije sa tom sifrom.
Ne kazem da to nema logike, ali, koliko se secam rajfajzenova visa virtuon je prestala da radi mnogo pre nego intesa internet.

Nije tacno, upravo sam verifikovao Visa Electron Intesinu, koja nikada nije bila na Skrill nalogu.

A ne kapiram ko je sve uspeo uzeti Lyricist-u novac, ali da je do Intese, ni meni ne bi stizale pune sume, a stizu (-10-15EUR koliko uzima intermediary bank, ako ne idu bez njih nekako, ili ako nije OUR opcija placanja)
I imas tu visa electron u withdraw opcijama?

Hmm, imam je, ali kaze da treba Verification opet... (a onda ode na Page not found)

Mislio si da ne moze za withdraw samo da se verifikuje?

svima se ponasa tako kao tebi.
Da radi gambling uplata, ne bi ni trazio taj drugi korak.

A da, mislio sam na withdraw. Cak i ne znam koje su druge koristi verifikacije (pretpostavljam visi limiti za uplatu sa kartice, ali to mi ne znaci mnogo).

Ranije nije moglo da se Uploaduje bez verifikacije kartice, uvek mi je to trazio.

Nemam trenutno kako da isprobam na Oandi da li radi cashout na Visu (nije gambling uopste, vec financial). Moguce da je Skrill nesto zeznuo, namerno, da bi naplacivao wire fee :)

Potvrdjeno mi je u razgovoru sa supportom da ce problem aktivacije kartica biti resen mozda vec sutra, mada verovatnije u narednih nekoliko dana. Takodje, nece biti moguce poruciti nove kartice.
Dva puta ih zvao, za svaki slucaj. :D

Poslednja izmena:
Nema veze ovo sa verifikovanjem identiteta. Mogao si imati i verifikovan identitet i visa kartice, ali u trenutku kada kartica istekne, ona automatski nestaje sa naloga i mora se dodati nova, koja se takodje mora verifikovati, sto nije moguce bez tzv. gambling uplate, nevezano za to da li se ti kockas ili ne. Ta vrsta uplate se zahteva da bi pare mogle da se cashoutuju na visa. U suprotnom moze samo na racun (ili skrill mastercard, ko ima).
Izvini sto davim, ali ovo crveno si pogresio. Kad je identitet propisno verifikovan, svaka nova kartica (i racun) je automatski verifikovana; nema potrebe ni za kakvom dodatnom verifikacijom.
A ovo plavo mi je vrlo sumnjivo i nelogicno. Ali, alfaunits ce pomoci da se to razjasni...

Hmm, imam je, ali kaze da treba Verification opet...

A ne kazes da li si (osim verifikacije) napravio pravu uplatu. Ako nisi, da li bi ti bio problem da napravis neku malu uplatu, pa onda da probas?

Ali, pojavio se novi problem... :mad:
Na jednom stranom forumu, gde ima nasih, covek je obavesten da mu ukidaju karticu koju su mu poslali. Kaze da mu stara ostaje funkcionalna, a ima srece da mu ona istice tek 2019. Sad je pitanje - da li se moglo desiti da on verifikuje novu karticu (i time ponisti staru), pa nakon toga da mu ukinu novu, tako da ostane bez kartice...
Ja se sad ne usudjujem ni da probam da verifikujem svoju (a time zapravo povecavam verovatnocu da mi je ukinu). Ali ako to uradim, pa mi je ipak ukinu, onda gubim staru koja je mogla trajati jos godinu dana. Lepo bi bilo znati da verifikovana kartica nece biti ukinuta, ali ne smem da ih pitam da ne skrecem paznju na sebe... Prati li ih neko na Fejsbuku ili Tviteru?

Uplaceno je 2.xx EUR kada sam "verifikovao" karticu :( Ako mislis da uradim pravi upload, pa jeste problem - ne koristim Skrill ni za sta :D
Rio je izgleda u pravu, samo nije napomenuo da mora da se kaze da zeli da se koristi za Gambling, ako zelis da povlacis posle novac na nju (ne izgleda uopste povezano, ali jeste!)

Moj identitet je verifikovan slanjem licne isprave i prijemom onog njihovog pisma sa verifikacionim kodom, clan sam od, 2008. Ili 2009. I svaki put kada je istekla kartica, novu (sa istim brojem) sam morao nanovo da verifikujem tako sto bi mi skinuli iznos koji bih posle upisao u polje predvidjeno za to.

Ali, poslednji put se desilo isto sto i alfaunitsu, tj. verifikovao sam na isti nacin, ali kada se ode na withdraw trazi jos jednu verifikaciju, i kada se to pokusa izbacuje gresku.

Ljudi, pitao sam ih, i to sto sam ovde napisao je njihov odgovor, nema potrebe da preispitujete, jer nije to moja procena, nego njihova izjava. A i znam vise ljudi koji imaju isti problem, i ne znam nikoga ko je uspeo da potpuno verifikuje karticu.

Poslednja izmena:
Ja karticu ne koristim za kockanje ali ne ulazi mi u glavu što je to uopšte njima bitno?

Ja mislim da to ima veze sa našim kladionicama pošto su one uglavnom u vlasništvu ljudi iz vrha vladajućih stranaka.
Naravno da im nije u interesu da uplacujes tikete spolja nego isključivo kod njih u kladionici .

Poslednja izmena:
Ja karticu ne koristim za kockanje ali ne ulazi mi u glavu što je to uopšte njima bitno?
To da li je uplata za kockanje mislim da imaju obavezu da prate, jer i oni rade po nekim raspalim propisima.

Ali, zasto ne daju withdraw bez kockarske uplate, to vec ne znam, i nije mi bas logicno, iako je MB nastao kao pretezno kockarski servis.

Ja njih vec 2 dana ne mogu da dobijem.

Posle cimanja na tw/fb, odgovorise mi na ticket od pre 3 dana, da su me navodno zvali na mob jer im je tako lakse, medjutim poziv nisam dobio.

Ja se baš sada ulogovao na Skrill i vidim nemam nigde opciju za poručivanje njihove MasterCard kartice...e sad pošto imam na Netteleru MasterCard jel to znači da će i tamo da ukinu isporuku kartice za našu zemlju kada mi istekne njihova kartica, a ističe mi sad u Decembru? :(

Update:

Posle 16 min cekanja, konacno se javio support.

Dobio sam ponovo skrill card tab u dashboard-u, potom aktivirao karticu i dobio PIN.
Sve radi normalno.

Zena upravo zvala da aktivira karticu, samo rekli poslacemo vam odgovor na mail.

Od toga nema nista, pre ovoga smarao sam i na twitteru i na fb, i support preko ticketa...
Dok se ne okrene ( pod uslovom, da dobijes nekog normalnog) nista...

Upravo poslali mail sa Skrilla: "Your new card has now been activated. To obtain the new PIN please visit the Skrill Prepaid Card tab in your account."
Ulogovao se kliknuo na PIN Retrieval i dobio novi pin za novu karticu.

Juce poslepodne im po drugi put pisao (da mi jos ne radi), danas dobio mejl da sam dobio mogucnost aktivacije, aktivirao, odmah dobio pin i sve u redu :)

Jos samo da prosetam novu karticu do prodavnice :D

Pozdrav!
joint2.gif

Ok oni su vama na vas zahtev omogucili te stvari, ali kakva je sada zvanicna politika za Srbiju? Jel ce svima to biti omoguceno ili cemo morati da ih zovemo, pisemo mailove i sl.?

Nazad
Vrh Dno