Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Nasao sam neki svoj stari wallet.bin, pa reko da proverim da li ima nesto na njemu :) Ali dzabe, Monero GUI nece da se startuje (kaze daemon wont start...)... Kako proveriti?

Slabe su nvidije na moneru brzo ce diff gore ne isplati se njih pustat na moner, primjera radi moja R9 380 daje 700sol, nije nvidija optimizovana za monero, mozda ima neki miner bolji ali nije dostupan free.
Koja podesavanja za 700?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nasao sam neki svoj stari wallet.bin, pa reko da proverim da li ima nesto na njemu :) Ali dzabe, Monero GUI nece da se startuje (kaze daemon wont start...)... Kako proveriti?

Upotrebi CLI.

Kod:
simplewallet --wallet-file C:\putanja\do\fajla\wallet.bin.keys

Ili:

Kod:
simplewallet --wallet-file C:\putanja\do\fajla\wallet.bin

Sve zavisi od putanje i kako si nazvao fajl.

Daemon nece da se startuje, ali je proradio iz safe moda :) Hvala!

Ja upravo prebacih rigove na XMR preko SuprNove ili predlažete neki bolji/jači pool?

Još jedno pitanje/potrebna pomoć!?
Naime, imao sam na Poloniexu uključen 2FA Authenticator, međutim, zeznuo mi se mobilni a nisam odradio bekap kodova iz 2FA Authenticatora na mobilnom i sada nikako ne mogu da pristupim Poloniexu jer mi non-stop traži kod sa mobilnog da unesem a ja ga tamo više nemam.
Ima li leka da prisupim svom Poloniex nalogu?

TNX

Kontaktoraj podrsku ali trazice ti sve i svasta + cekanje

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Tako će i biti.
Ma neka traže šta im volja, samo da mi oslobode nalog. Ne snalazim se na BittRexu ni malo.

Može li još jedna pomoć:
Kako da valjano konfigurišem Dwarf Pool XMR start.bat fajl za Claya?

Tnx

Cena se polako izjednacava sa eth... To je upravo slika onoga sto ce da se desi kad isplativost padne. Mnogi govore precicu na drugi koin... Precice i kinez sa svojim mašinama pa ce spustiti isplativost na svim koinima da budu jednako isplativi/neisplativi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ovako se još bolje se vidi šta nas čeka kad eth ode u pos. Sve grafike se raspodeljuju na druge coine i kopa se za struju...

Ovako se još bolje se vidi šta nas čeka kad eth ode u pos. Sve grafike se raspodeljuju na druge coine i kopa se za struju...
+1

Upravo sam isto hteo reci u svom postu.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tako će i biti.
Ma neka traže šta im volja, samo da mi oslobode nalog. Ne snalazim se na BittRexu ni malo.

Može li još jedna pomoć:
Kako da valjano konfigurišem Dwarf Pool XMR start.bat fajl za Claya?

Tnx

klej bat za dvarf:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
NsGpuCNMiner.exe -u novcanik.0 -p x -o stratum+tcp://xmr-eu.dwarfpool.com:8005 -a 1
(1,2,3,4) gde su 1 i 4 algoritam za 7850/270/280], 2 za 290 (15% majne struje 1% manji hash) , 3 za stare karte 5x, 6x, (za rx izgleda da je najbolje 4)

ne znam sto se tice pulova koji je dobar , svi zakidaju , svi nestabilni , u dosta slucajeva hash odlazi u prazno , a u zadnje vreme , bar za dvarf sve vise i vise low diff share baca i kada zaredja "zna da se ne mane"
od minera najvise i dalje daje kachur ,al samo za stare karte, i ima najvise problema sa low diff share , dal je u pitanju nekompatibilnost programa koj ce ga znati. ko zna gde je rus program bi trebalo optimizovati , al njega nema . dve godine se ne javlja :)
clay mineri za monero su omrazeni visok fi , u odnosu na kachur u teoriji je sporiji 5-10% a u praksi kachur kao da baca i 20-30% vise share,
kachur na nekim pulovima ne radi . .(tj na dosta :( )
sgminer-gm je "zakon" za rx karte fina stvar. mozda cak i najbolje resenje , al za mene ne vredi jer nece da radi sa starim karticama (7850/270(x)2gb). sgminer je na dvarfu imao problema pre par meseca ,ali ne znam da li je to reseno.
pre nego sto je izasao sgminer-gm postojao je wolfov miner ver 0,3 i 0,4, takodje 0.4 verzija na starim kartama baca samo low diff share... sporiji je dosta ,ali su karte ladne kao spricer. 0.3 verziju nisam uspeo da nadesim da radi stabilno ,steta jer bi to bio moj izbor

u principu skoro kako i za sve ko ga je iskopao iskopao ga je. sada da krece da kopa ... bolno jer pulovi debelo zakidaju.. nisu to oscilacije tipa 10%. ko se navikao pokajuci zeca na flypool, neka zaboravi na preciznu matematiku proporcije snage/isplate kod monera oscilacije su u zaradi 30-50% ..

u principu skoro kako i za sve ko ga je iskopao iskopao ga je. sada da krece da kopa ... bolno jer pulovi debelo zakidaju.. nisu to oscilacije tipa 10%. ko se navikao pokajuci zeca na flypool, neka zaboravi na preciznu matematiku proporcije snage/isplate kod monera oscilacije su u zaradi 30-50% ..

Znaci smatras da je sad prekasno za pocinjati kopanje sa nekih 1300-1500e ne bi se isplatilo?Mislim na Monero?Jedan dan pisu jedno drugi dan drugo...

Poslednja izmena:
ma ne kazem da se ne isplati,eto ja ga kopam manje vise sve vreme , doduse sa prekidima, isada ga kopam , nego kazem da ces se sigurno nervirati , kada budes video da te na oci svi kradu ... :)

sada je na dwarf isplata 2 monera pre par meseci bilo je na 5xmr .. trenutno sam na 1,69 a ono otelicu se dok me isplati ...

Ovaj kalkulator na whattomine za duplo laze za xmr tako da cete se z ako prebacite rigove na xmr :D

coinwarz ima dobar calc, mada onaj na mycryptobuddy ide korek vise...

Ovaj kalkulator na whattomine za duplo laze za xmr tako da cete se z ako prebacite rigove na xmr :D

kalkulatori su dobri ali polovi su uzas cim krene da dolazi veca snaga pool se raspada. npr Francuz 63% efikasnost znaci gubi se debelo, to je ta razlika u odnosu na caclucator.

Na ovom supernova pool statistka je uzas.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

klej bat za dvarf:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
NsGpuCNMiner.exe -u novcanik.0 -p x -o stratum+tcp://xmr-eu.dwarfpool.com:8005 -a 1
(1,2,3,4) gde su 1 i 4 algoritam za 7850/270/280], 2 za 290 (15% majne struje 1% manji hash) , 3 za stare karte 5x, 6x, (za rx izgleda da je najbolje 4)

ne znam sto se tice pulova koji je dobar , svi zakidaju , svi nestabilni , u dosta slucajeva hash odlazi u prazno , a u zadnje vreme , bar za dvarf sve vise i vise low diff share baca i kada zaredja "zna da se ne mane"
od minera najvise i dalje daje kachur ,al samo za stare karte, i ima najvise problema sa low diff share , dal je u pitanju nekompatibilnost programa koj ce ga znati. ko zna gde je rus program bi trebalo optimizovati , al njega nema . dve godine se ne javlja :)
clay mineri za monero su omrazeni visok fi , u odnosu na kachur u teoriji je sporiji 5-10% a u praksi kachur kao da baca i 20-30% vise share,
kachur na nekim pulovima ne radi . .(tj na dosta :( )
sgminer-gm je "zakon" za rx karte fina stvar. mozda cak i najbolje resenje , al za mene ne vredi jer nece da radi sa starim karticama (7850/270(x)2gb). sgminer je na dvarfu imao problema pre par meseca ,ali ne znam da li je to reseno.
pre nego sto je izasao sgminer-gm postojao je wolfov miner ver 0,3 i 0,4, takodje 0.4 verzija na starim kartama baca samo low diff share... sporiji je dosta ,ali su karte ladne kao spricer. 0.3 verziju nisam uspeo da nadesim da radi stabilno ,steta jer bi to bio moj izbor

TNX

Namestio sam vako pa da li valja:
NsGpuCNMiner.exe -o stratum+tcp://xmr-eu.dwarfpool.com:8050 -u Base_Wallet_Address.Payment_ID.Worker_Name -p x -allpools 1
Izbacio sam -a i -h parametre jer ako stavim -a 1 ili -a 4 za rx 570/580 dobijem isti Hash Rate pa sam to izbacio i znači da miner setuje na Auto...
-h ne znam koliko da stavim za 570/580 4GB karte???

P.S. wallet i base_id su mi sa Bittrex-a a grafe rade na 1150/1930 klokovima i tako daobijam 3.5Kh/s po rigu sa 5 kartica
P.P.S. Sa Dwarfa sam pokupio setovanje http://prntscr.com/gdx2oj

TNX opet :)

Poslednja izmena:
Jel to na moneru skace diff
Stalno mi pise faild connect, retry in 20sec

Poslednja izmena od urednika:
Za algoritam sam stavio -a 2 za rx 480. Milina jedna. Mozes da skines ventove.

Na whattomine stoji da 470 baca oko 660 h/s ova moja jedva 600 jel to mora da se mod. bios ili moze iz afterburner da se uradi nesto

brojevi su orjentacioni - toliko ima promenjivih parametra od drjavera do vrste memorije i tipa minera. na vatomine stoje maks , znaci i modovano i kloknuto

Hebo ovaj tapatok, kako na monero da vidim kolko koina imam, naso neki stari walet, ali nema sanse da ga dodam, nesto sam se majmunisao ali nece, ima li gui wallet?

Hebo ovaj tapatok, kako na monero da vidim kolko koina imam, naso neki stari walet, ali nema sanse da ga dodam, nesto sam se majmunisao ali nece, ima li gui wallet?

verzija 0.10.3.1:https://getmonero.org/downloads/#windows
licno ga nisamprobao , cli je do prosle nedelje lepo radilo , sada po marfijevom zakonu tesko ga sinhronizujem kada zelim da "sunem ruku u novcanik"..
8gb je minimun da se pokrene

Hvala radi, ja sam skinuo neki i kad importujem walet nije hteo da prihvati sifru, reko mucak, ovaj radi pa ce vidimo kad otvorim pecinu sta ima [emoji14]

:) eto samo da javim da sam cli sinhronizovo , al ja pomenuh marfija, izgubio sam volju da iskeshiram :)

Da li ova moja gtx 960 2 gb moze da kopa monero?Uradim sve kao sto je na nanopoolu, skinem miner za nvidiu,izmenim u bat fajl sve kako treba, ali kad ga startujem, samo se pokrene na secundu i nestane? neka pomoc ako moze

Staviš pause na kraj bata i vidiš koja je greška i šta si pogrešno napisao

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno