Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

sreca sto je mali volume bio na mintpalu za monero pa mozda i nece uticati previse na cenu ako nekad vrate monero

jel probao neko 14.9.1 Beta drajvere ...ja sam jos na 13.12
1200/1800 2543 h/s 1.4putin 280x x4

Vezano za clay 9.1 i 6xxx seriju.
Ima li nekom da izbacuje onu gresku kao server response error,low diff share blabla a da je resio.
Clay-a imam recimo na 5xxx seriji i mnogo bolje radi nego pre ali na 6870 kartama mi na svakih minut/dva izbacuje to.

Ala ih je opravio :d

Kod mene ubrzanje na 7850 oko 20%

Oko 450 H/s sa -m 2 -i 10 na 1050/1200

15hxvet.png

Kod mene, safir 270, na 1050/1450 daje 437 h, al mi čudno kako, da ako upotrebim parametre -i i -m, u različitim vrednostima, dobijam samo lošije rezultate, nego po defaultu, bez njih
Na 1100/1500 dobijam 457 h/s, mada na tim taktovima se desi da jednom u tri dana dobijem BSOD i to zbog novih 14.9 drajvera

Poslednja izmena:
a zavisi i od karata... elpida na 950/1250 daje 460 a hynix na 1050/1500 560

a zavisi i od karata... elpida na 950/1250 daje 460 a hynix na 1050/1500 560

Ja sam uracunao oko 2300-2400khs za rig sa 4x280x.
Toliko mogu pristojni primerci VaporX,DualX ili nedao bog ASUS koji moze i do 2600khs da bije ako im pijete krv

to možeš samo sa extra kartama i to lepo napucanim. mora da bude i hynix i dobar asic i da je nagaziš klokom.

to možeš samo sa extra kartama i to lepo napucanim. mora da bude i hynix i dobar asic i da je nagaziš klokom.

pa znas kako.Uz dizanje voltaze na rusu ce da ti radi 280x koji god na 1150 i memorija na 1600,a tu ces imati oko 2350-2400khs.
To recimo postizes na glupom dualX koji je ispod proseka.
E sad za memoriju imas pravo hynix je hynix,elpida nece bas toliko...

edit 2523 h/s sa novim drajverima

ima li neko krstenu verziju 13.12 drajvera...po netu samo neke gluposti ...ocistio sam 14.9.1beta pomocu Display Driver Uninstaller jer normalnim uninstalom nije htelo da pocisti sve i sad mi uafterburner ne prijavljuje 13.12 nego 9.14.10.01001 driver version....kad instaliram 13.12 hashrate znatno manji...

Probaj da ga instaliraš ručno, preko *.inf

Tako radim za sve driver-e, ne trebaju mi catalyst gluposti.

Poslednja izmena:
Zar nije neozbiljno malo da pričamo o dnevnoj zaradi? Jel stvarno prodaješ svaki dan iskopan XMR u BTC i onda iz BTC u USD?

Kada me pita covek koji nikad nije ovo radio, kako da mu kazem? Da mu kazem cuvaj, vredece mnogo, pa ne bude tako? Mora sam da razmisli...Ja sigurno necu kopati, barem ne grafickim kartama, ali potencijalnom rudaru moram objasniti kako je trenutno i kako bi moglo biti pa nek sam odluci da li mu je isplativo. Predpostavljam da je ovo trenutno najisplativiji coin za kopanje, ili tu negde, pa neka sam odluci.

Zar nije neozbiljno malo da pričamo o dnevnoj zaradi? Jel stvarno prodaješ svaki dan iskopan XMR u BTC i onda iz BTC u USD?

A sem toga, ko je radio ovako kako si napisao, sigurno je zaradio barem 10x vise monera ili 3x vise BTC-a za par meseci koliko xmr postoji. Tako da se nikad ne zna koja je taktika najbolja.

Kada me pita covek koji nikad nije ovo radio, kako da mu kazem? Da mu kazem cuvaj, vredece mnogo, pa ne bude tako? Mora sam da razmisli...Ja sigurno necu kopati, barem ne grafickim kartama, ali potencijalnom rudaru moram objasniti kako je trenutno i kako bi moglo biti pa nek sam odluci da li mu je isplativo. Predpostavljam da je ovo trenutno najisplativiji coin za kopanje, ili tu negde, pa neka sam odluci.

Ma razumem šta govoriš ali smatram da treba predstaviti malo širu sliku pa sama kalkulacija varira ne iz dana u dan već iz sata u sat. Tu prosta matematika ne govori ništa.
Pa evo pogledajmo Monero danas, range je od 0.002635 do 0.00296... to je razlika od 12% pa svaka kalkulacija pada u vodu.
Smatram da treba gledati na mesečnom nivou i odatle izvlačiti zaključke.

Isplativost konstantno opada vec par meseci, tako da se ne nadam nekom preokretu.

Ma razumem šta govoriš ali smatram da treba predstaviti malo širu sliku pa sama kalkulacija varira ne iz dana u dan već iz sata u sat. Tu prosta matematika ne govori ništa.
Pa evo pogledajmo Monero danas, range je od 0.002635 do 0.00296... to je razlika od 12% pa svaka kalkulacija pada u vodu.
Smatram da treba gledati na mesečnom nivou i odatle izvlačiti zaključke.

Ma ne moras meni objasnjavati, ja to znam jako dobro. Ali moram imati odgovore na potencijalna pitanja, posto sam izasao iz fazona odavno, ja gledam neke druge stvari u prici, i predpostavljam da je najgora stvar koju neki pocetnik moze da uradi trgovina. E sad, ako covek hoce da zna koliko je to, ja mu kazem. Kao sto bih mu rekao da kupi direktno neki coin, npr btc :). Ako kupi hardvare, nikad nece izrudariti toliko, ali mu je veci deo tog novca kod kuce, u istom tom hardveru. Pa nek sam proceni sta mu je najpametnije.

morao je da radi sistem restore....ovo je bilo ludilo ceo dan oko benih drajvera i ponovo nesto manji hashrate ...ne razumem cak sam opet skinuo iznova putina da otklonim i tu sumnju

Uključi i ovo za svaki slučaj:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

timeout 1

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

timeout 1

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

timeout 1

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

timeout 1
Negde sam pročitao, ne znam gde.

Nazad
Vrh Dno