Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Kopam na dwarfu monero sa 8x 280x i 6x 270 (x) i pitam se da li ću dogurati do min payout threshold od 10 monera pre nego rokne cena...
Stvarno im je bezveze ta fora sa tolikim threshold-om...

Druze predji na moneropool.com neces se pokajati. Isplate su min 0.5 i idu do 0.8 monera.

Ne u novcanik...
Sve brzo ide. Svako vece sihronizujem (10 minuta mu treba) nakon toga posaljem na menjacnicu i za 15-tak minuta je na poloniex-u.

U novcanik ide sa svake menjacnice tako, to je najmanji problem. Ali ako prebacujes na menjacnicu iz wallet-a onda ti uzimaju 0.1 sto se za sitnije transakcije ne isplati. Mada nekada je bolje uhvatiti cenu pre nego sto padne nego izgubiti to malo sto ce uzeti.

U novcanik ide sa svake menjacnice tako, to je najmanji problem. Ali ako prebacujes na menjacnicu iz wallet-a onda ti uzimaju 0.1 sto se za sitnije transakcije ne isplati. Mada nekada je bolje uhvatiti cenu pre nego sto padne nego izgubiti to malo sto ce uzeti.

sem naravno ako u periodu dok cekas cena ne poraste? :D

Ja sam na silu sacekao da poraste jer nisam mogao da izvucem novcica iz gui wallet-a. I dalje mi on ne radi. Ostalo mi jos 10-ak novcica tamo i prestade da sljaka. Ne mogu mu nista, neunistiv je :D

dok ti uspes da izvuces te novcice ima da krene neki ultra pump monera:D

zamisli da neko nije mogao da proda LTC kad je bio 2-3$ dolara, nego da mu je "proradilo" tek kad je doslo do ~30$...pa ono umesto da neko proda 100 novcica za 300$, "mora" da ih proda za 3000$:D

Nisam bio kuci 4 dana. Palim kucni racunar, masina ne dize win. Odem u bios, vidim nema harda. Prikacim na drugi komp hard ne vidi ga. Crko mi wd black hard glavni. Na njemu mi je wallet od monera sa procesorima (po mojoj proceni izmedju 40-50 xmr), wallet za bytecoin ( oko jedne milke) i cryptonite wallet oko 5k komada
Sreca sto su mi na ssd-u drugi walleti i sto je garancija na hard 5 godina. Ima li sanse da se hard natera da se ukljuci da izvucem samo keys file i par txt fajlova ?
Moguce da ti je crkla elektronika na hdd. Ako nadjes isti takav moze se zamjeniti i radice ok.

dok ti uspes da izvuces te novcice ima da krene neki ultra pump monera:D

zamisli da neko nije mogao da proda LTC kad je bio 2-3$ dolara, nego da mu je "proradilo" tek kad je doslo do ~30$...pa ono umesto da neko proda 100 novcica za 300$, "mora" da ih proda za 3000$:D
Evo zamisljam. Znam da se nasem dram Proday-u to sigurno nije desilo :D

Claymorova aplikacija otvara dve konekcije ka nasim serverima, jedna nosi payment adresu kopaca dok druga kopa za Claymora. (47mr7jYTroxQMwdKoPQuJoc9Vs9S9qCUAL6Ek4qyNFWJdqgBZRn4RYY2QjQfqEMJZVWPscupSgaqmUn1dpdUTC4fQsu3yjN)

Tacno, preraspodela se vrsi po IP adresi i jedinstvenoj sifri koju kopac unosi u komandnoj liniji pri pokretanju.

Hvala, onda sam dobro pretpostavio kako radi :) Nekakvo resenje to jeste ali mi je bolji proxy iskreno. Svakako je pohvalno!
I hteo bih napomenuti, da treba obuhvatiti sto vise Klejmurovih adresa (nije ta jedina koja je navedena).

Eto i mene onda uskoro dok se sredi idle worker notifikacija.

Како се вама копачима чини тренутна цена Монера? Да ли је време да се пазари пошто видим да је то једина валута исплатљива за картице и да се зато диже хајп око ње? Или сам пропустио карту за дизниленд?

To je nezahvalno reci ali mreza stalno raste, vrlo lako mozemo videti i cenu od pre 2 meseca kad je bila oko 0.008.

Ne kupuje se novcic koji je u vrhu isplativosti. Mada s druge strane mislio sam da ce odavno da padne cena a on raste i dalje polako. Ko to moze da zna sad dal vredi kupovati po ovoj ceni ili ne.
Neko ima poverenja u monero, ja ne. Ja ga istovaram i menjam sto pre je moguce. Mozda gresim ali bar ostajem dosledan u tome do kraja ;)

Imam poverenja u monero tek toliko da ga zadrzim nedelju-dve do mesec dana pa da ga dumpujem na dobroj ceni.
A predvidjanja oko cene, kao sto sam uvek govorio, pitajte Milana tarota.

Kopam ga tek par dana a cena ode gore 20% i to polako mic po mic... koliko vidim ima i pristojan volume i niko ne dumpuje što znači da akumuliraju količinu pred mega pump za kojim će verovatno uslediti dump.

Nebi bilo lose da neko stavi u jedan post sve sta treba za mining jer je ovako poprilicno razbacano. Neki dobar pool za kopanje?

Dwarf pool i ni makac dalje ako si nov u ovoj priči. Mi smo se namučili pre par meseci sa njegovim očajnim novčanikom. Dwarf ima mogućnost direktnog slanja na berzu što je u ovoj priči neprocenjivo. Interesantno da ga ljudi od jednom tako oberučke prihvataju kad je zarada po kartici ispod jedan dolar, a dok je bila 7.5 dolara ja ubeđuljem ljude nedeljama i ko da je šugav...

Ni ja jos nisam kopao ovo, nije mi se prelazilo ranije kada sam citao razne komplikacije sa njim, sa walletom itd. Valjda cu da pohvatam sta i kako, jer citajuci ovu temu povremeno cini mi se kao najkomplikovaniji do sad :)..

Ja sam pokusao jednom da ga namjestim i nije mi poslo za rukom a zbog manjka slobodnog vremena nisam dalje i pokusavao. Sad sam skinuo cryptonote-easy-miner_v0.0.3 dobio sam adresu ali ne razumijem kako da sinhronizujem blockchain.

@DADE vidim da je na dwarfu minimalna isplata 10 xmr a ja imam mali rudnik. Necu to moci nakopati za 10-15 dana :D Vise bi volio da kopam direktno u novcanik. Bilo bi dobro kada bi neko ukretko objasnio kako da se podesi gui novcanik i da li mogu iz simplewalet-a da prebacim fajl sa kljucem u drugi novcanik.

*** ovo zvuci kao da sam juce poceo da kopam cryptovalute :D

ma nije ništa komplikovano
skineš sa monero teme latest verziju (u vrhu prvog posta imaš linkove), u njoj imaš simplewallet, pokreneš ga i prvi put kreiraš wallet sa sve šifrom
daemon fajl iz te arhive pokrećeš pre walleta i čekaš dok se syncuje, tad pokrećeš wallet

gpu miner je claymore, skineš iz njegove teme. obrati pažnju na verziju drajvera i to je to. karte klokuješ iz trixxa ili tako nečeg, mora restart minera da bi prihvatile novi klok.

moneropool ili onaj francuski i kopaš direktno u wallet. možeš i sa dwarfa naravno, tad nije min payment na 10 nego 0.2
kad šalješ iz walleta u menjačnicu kucaš u simplewalletu (koji si pokrenuo nakon što se daemon syncovao), posle otvaranja tvog wallet fajla komandu
transfer 0 adresa količina paymentID

transfer - komanda
0 - broj mixinova, 0 je maximum
adresu imaš na berzi
paymentID generišeš na berzi

to je sve

Poslednja izmena:
Razumio. Hvala :)

Jos neke sitnice me interesuju. Claymore mi pokazuje 450 h/s a ima 2 x 280 u rigu zar to nije malo? Ima li nacina da se uposli kartica iz 5xxx serije ili se monero moze kopati samo na 7xxx i novijim?

Ne kupuje se novcic koji je u vrhu isplativosti. Mada s druge strane mislio sam da ce odavno da padne cena a on raste i dalje polako. Ko to moze da zna sad dal vredi kupovati po ovoj ceni ili ne.
Neko ima poverenja u monero, ja ne. Ja ga istovaram i menjam sto pre je moguce. Mozda gresim ali bar ostajem dosledan u tome do kraja ;)

Nadam se da nisi jos izbavio zaglavljene novcice jer smo na koti 0.005 po jednom XMR-u.

Jos neke sitnice me interesuju. Claymore mi pokazuje 450 h/s a ima 2 x 280 u rigu zar to nije malo? Ima li nacina da se uposli kartica iz 5xxx serije ili se monero moze kopati samo na 7xxx i novijim?

jeste malo, toliko bi trebalo jedna da daje

Jedna treba da daje oko 470kh na clay 4.0.
A 5 serija karti radi dobro na mineru 5.0.

Koliko treba ovom daemonu da se sinhronizuje?
Imam 42/21 mbps targo telekom net.

Imaš na prvoj stranici na BTCTalk-u, da skineš blockchain.

imas ovde blockchain od juce :)
1 -2 stranice nazad

Taj na BCT je malko star

jeste malo, toliko bi trebalo jedna da daje

Jedna treba da daje oko 470kh na clay 4.0.
A 5 serija karti radi dobro na mineru 5.0.

Problem je bio single core procesor i malo rama. Linux me razmazio :D
Ubacio sam dual core i dodao rama tako da sad radi ok. Jos da podesim proxy pa da ukinem ovaj harac i to bi bilo to :D

Da li je normalno da na poolu varira hashe? Meni varira vise nego duplo.

Poslednja izmena:
Momci, moze mala pomoc da vidim gde je zastoj. Nikako da pokrenem kopanje preko Proxy. Okacicu sliku podesavanja, pa ako neko zna gde je zasto? Drndam se vec u vise navrata da osposobim, al nikako nece.

EDIT: NASAO!

Problem je u -o. To mi je falilo. Sad je krenuo :D

Prilozi

• 654654.jpg
    654654.jpg
    263.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno