Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Momci, moze mala pomoc da vidim gde je zastoj. Nikako da pokrenem kopanje preko Proxy. Okacicu sliku podesavanja, pa ako neko zna gde je zasto? Drndam se vec u vise navrata da osposobim, al nikako nece.

EDIT: NASAO!

Problem je u -o. To mi je falilo. Sad je krenuo :D
Koje grafike?
Mislim da se stavlja -a 3

PS. @ all: koja verzija drajvera za amd se najbolje pokazala na moneru? Trenutno sam na 14.4...

Poslednja izmena:
Ja sam stavio -o i krenulo, tj ovaj proxy se konektovao posle startovanja .bat.

7950 su u pitanju.

PS. @ all: koja verzija drajvera za amd se najbolje pokazala na moneru? Trenutno sam na 14.4...

Kao što si video kad si skinuo Claymore-ov miner, radi sa 13.12 i/ili 14.6. Ali principu možeš imati bilo koji driver instaliran, samo je uslov da u zavisnosti od miner-a koji izabereš, u root foldera gde si raspakovao miner, staviš:

amd_opencl64.dll
amdocl64.dll

od 13.12 ili 14.6 driver-a. Ako tako uradiš, još jednom, nebitno je koji driver imaš instaliran.

Prelistavam temu i koliko sam do sada vidio na screenshoot-ovima miner uglavnom prikazuje A sherove dok kod mene uglavnom pise "new job recived". Koristim zadnji gpu miner 13.12 drajveri.

Untitled.jpg

ogroman je share diff pa retko idu

To se i meni desava. Na 3 mesta razlicito. Nego, uz koju kombinacuje drajvera i Claymore verzije moze OC da ide?

^ Na 14.6 mislim da su zakucani klokovi na default. 13.12 radi. Za Claymore je valjda svejedno
Edit: -a3 smanjuje temp i naravno brzinu, ko hoće više neka proba sa -a1 ili -a2 ,razlika je par posto

Poslednja izmena:
^ Na 14.6 mislim da su zakucani klokovi na default. 13.12 radi. Za Claymore je valjda svejedno
Edit: -a3 smanjuje temp i naravno brzinu, ko hoće više neka proba sa -a1 ili -a2 ,razlika je par posto

Imam 13.12 i sa clay ne radi. Koji drugi miner se preporucuje?

mora da radi :)
da nisi skinuo onaj za 14.6

Super kad ima optike kod tebe. Ako nista drugo makar je upload krsten ;)
Ja sam danas imao utisak da moze i do 0.008 cak. Ako probije prosli top nije iskljuceno da poleti. Ja trecinu ostavljam, ostalo istovaram za svaki slucaj. Ne znam zasto ali mi se cini da ce biti neki pump monera.

Problem je bio single core procesor i malo rama. Linux me razmazio :D
Ubacio sam dual core i dodao rama tako da sad radi ok. Jos da podesim proxy pa da ukinem ovaj harac i to bi bilo to :D

Da li je normalno da na poolu varira hashe? Meni varira vise nego duplo.

Desava se da toliko varira hes.

Super kad ima optike kod tebe. Ako nista drugo makar je upload krsten ;)
Ja sam danas imao utisak da moze i do 0.008 cak. Ako probije prosli top nije iskljuceno da poleti. Ja trecinu ostavljam, ostalo istovaram za svaki slucaj. Ne znam zasto ali mi se cini da ce biti neki pump monera.

Bice pumpa ne sme mag da ostavi gpu rudare bez posla.

auuuuuu
sad poslao 8 monera na bittrex i ladno mi za transakciju iz wallet-a skinuse 0.15XMR-a...
nece da moze ovo vise ovako, od sad novcici pravo na berzu !!!

Jos neke sitnice me interesuju. Claymore mi pokazuje 450 h/s a ima 2 x 280 u rigu zar to nije malo? Ima li nacina da se uposli kartica iz 5xxx serije ili se monero moze kopati samo na 7xxx i novijim?
Ja imam kombinaciju 5850+7950+280x (820/900/1062mV;1020/1200/1018mV;1020/1000/1018mV-trixx) kopam na Dwarfu bez ikakvih parametara jer oni podese automatski (za 58xx -a 3 a za ostale -a 1) i daju 1011h/s (u miner-u).....Probao sam sa dodavanjem (u .bat) -d (za razdvajanje kartica) i -a x,x,x kombinacije ali sam uvek dobijao manje nego kad u .bat nema ništa osim -u i -p....

Poslednja izmena:
Ja imam kombinaciju 5850+7950+280x (820/900/1062mV;1020/1200/1018mV;1020/1000/1018mV-trixx) kopam na Dwarfu bez ikakvih parametara jer oni podese automatski (za 58xx -a 3 a za ostale -a 1) i daju 1011h/s (u miner-u).....Probao sam sa dodavanjem (u .bat) -d (za razdvajanje kartica) i -a x,x,x kombinacije ali sam uvek dobijao manje nego kad u .bat nema ništa osim -u i -p....

NAravno, kad nisi uzimao potrosnju u obzir.

auuuuuu
sad poslao 8 monera na bittrex i ladno mi za transakciju iz wallet-a skinuse 0.15XMR-a...
nece da moze ovo vise ovako, od sad novcici pravo na berzu !!!

Pa i onda će isto toliko da skida. To je privremena zakrpa, vratiće se na stari fee uskoro.

da li je potrebno obeleziti rigove posto kopaju svi na isti dwarf server direktno na menjacnicu? ako se na jednom rigu kopa sa radeonima na drugom sa nvidiom i cpuom sta konkretno upisati u bat fajl da li adresa.id_pay.1 itd. tj. 3 workera da postoje?

Eto i malo dumpa, uz specijalnu poruku od dumpera :)

3660847c0fb0aaa4283e930324ace9cd.jpg

Skinuh blockchain od 28.08 stavih u appdata/roaming/BitMonero ali kada pokrenem bitmonerod.exe u logu vidim cant load blokchain from file generating genesis block. Zna li neko shta se desava ?

edit: Izgleda da sam skinuo linux blockchain posto se razlikuje u velicini.

Poslednja izmena:
@Omnik,
Hehhehe kriju se skrivene poruke u graficima

Poslednja izmena:
zahvaljujem i misljenje miner claymore koja verzija ili neki drugi miner ? Prelistao sam temu uzduz i popreko izgubio sam se 5 posto uzima neki miner neki ne ?

Claymore GPU miner provizija je 5%. Koristi se za AMD graficke kartice. Poslednju verziju mozes da skines sa https://bitcointalk.org/index.php?topic=638915.0

Claymore proviziju mozes da anuliras tako sto ces miner pokrenuti sintaksom:
Miners can now chose to *remove* Claymore fee by adding a ":claymore" to the payment address and choosing a unique password! Ex.
GPUminer -o stratum+tcp://eu.monero.rs:443 -u 42FAGmBHCAkHU1oxb5uTZ68Ashx1b7sHrjjE6q49aepAMAQtuQoKBaELWfNnFpmFSBaS1zmnbQf7X5CA2xD4aReu8VpzqnE:claymore -p zxc123asd

Nazad
Vrh Dno