Ne mogu samo da se setim ko bese, a i bilo je to pre 5-6 godina...
5 sekundi maksimalno sme da radi bez kulera.
Postavi ga ovde obavezno. Ima ploča iz brand kompjutera kojih nema na onom kineskom sajtu, tako da je bios edit jedino rešenje.
I linkuj u opisu potrebne alatke.
Pozdrav,
Nisam znao za ovaj mod dok nisam slucajno procitao na forumu, trenutno imam procesor e5300 na GA-G41MT-ES2L ploci, pretpostavljam da ce ova ploca raditi bez problema? i da li je pogodna za overklok?
Ta ploca je skoro ista kao moja iz potpisa, radi stabilno. Potreban je modovan bios za sse 4.1 i vt-x Fsb ide do 343 na pci-e-100, 346fsb na pci-e 101, dok na 102 ide do 350fsb, znaci ne isplati se rizik povecavati Pci-e da crkne grafa ili hdd zbog kloka od 7% mozda, neke Asus ploce sa g41 cipsetom idu do 370 fsb, imaju voltazu za NB u biosu dok kod Gigabyte cipseta je to skroz limitirano.
Evo i dokaza da sljakahttps://browser.primatelabs.com/geekbench3/4534753
Jesi li siguran da su pokrivljeni..ni ne treba da budu 'pravi'.
Baci pogled na neku fotku ,pa uporedi sa tvojim stanjem.
I treba da je topao na dodir. Kao znak da radi.
5 sekundi maksimalno sme da radi bez kulera.
Matoro sve to mnogo..ja sam skoro ovde pominjao kakav mod planiram da uradim na komsinoj ploci.I kada je umesto e5450 stigao x5450,nisam ni smeo da ga probam sa njegovih 120W.
Ako ploca podrzava c2q, verovatno si imao listu procesora koji rade na toj ploci i tu si mogao da vidis koliko koji trosi.
q6600 - 105w
qx6700 - 130w
q9650 - 95w
qx 9770 - 136w
npr
Ali verujem da skoro svaka ploca koja podrzava qvadove, radi sa q6600
Tako da ne vidim zasto ne bi smeo da stavis x5450
Q6600 ima fsb od 1066.
Xeon e54xx ima 1333. Ploče koje podržavaju q9650 su za njih.
Upeavo to."E" serija je u startu sacinjena od biranih primeraka i kao takva i moze da radi na manjem naponu(ne "voltazi").Mada sve zavisi od primerka..
Znaci bez aftermarket kulera ne ulaziti u ovu pricu sa Xeonom?
Nije stvar u tome koji je kuler u pitanju, da li je fabrički ili aftermarket. Evo ja imam CM 212+, pa sam imao probleme. Izgleda da mnogo utiče što su Xeon procesori deblji i zato ne trebe zatezati zavrtnje do kraja.
Stevcho, žao mi je zbog tvoje muke, znam kako to može da frustrira. Ja sam imao samo nekoliko pokrivljenih pinova i običnom iglicom sam ispravljao jedan po jedan. Na vrhu svakog pina postoji mala kukica pa se igla zakači i polako se izvlači na gore. Ali ne znam kako ćeš ti kada su baš svi pinovi pokrivljeni!
Pozdrav,
Nisam znao za ovaj mod dok nisam slucajno procitao na forumu, trenutno imam procesor e5300 na GA-G41MT-ES2L ploci, pretpostavljam da ce ova ploca raditi bez problema? i da li je pogodna za overklok?
Nazalost, pritisnuo sam prejako i otisli su u vecna lovista. Ne daje znakove zivota....
A taman sam trebao da napravim serbian dream machine, ploca stara 8 godina, xeon od 9 eura, memorija od 16$, neki jeftini sdd.... low budget frankenstajn
pravo pitanje je sta sad, da li da kupujem plocu 775 ili sta... zanima me sta mislite
ako treba, otvoricu u temi sta da kupim, ali evo mog razmisljanja...
Cilj mi je bio da za izuzetno male pare unapredim masinu dovoljno za moje potrebe... nemam bas novca za bacanje. sad kad sam napravio stetu, razmisljam sta da radim, da li da prodam ovo, i mozda kupim g3258 i najjeftiniju plocu za njega, i zavrsim pricu, ili mozda da jurim neki polovan phenom ali skroz sam pozaboravljao amd platformu...
Matoro sve to mnogo..ja sam skoro ovde pominjao kakav mod planiram da uradim na komsinoj ploci.I kada je umesto e5450 stigao x5450,nisam ni smeo da ga probam sa njegovih 120W.
Upeavo to."E" serija je u startu sacinjena od biranih primeraka i kao takva i moze da radi na manjem naponu(ne "voltazi").
Sto dalje povlaci i vece frekvencije na istom naponu..
120W?
Odnosi se na TDP CPU-a.
Ovo je generalizovanje. Pusti link gde se pominju "birani primerci".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari