Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Videcu sta cu da uradim,ako isecem ovo na maticnoj jel moze posle da vratim ovaj svoj procesor ili samo xeon?

Radice sve jedan CPU,te plastike sa strane sluze vise ko usmerivaci da ne bi pogresio onaj ko se ne razume i nista vise...

Svaka cast ,ja pocinjem da sumnjam vec u plocu,no videcu kad mi stigne memara...tvoj predator je jednostran ili ????
HyperX HX324C11T2K2/8 is a kit of two 512M x 64-bit (4GB)
DDR3-2400 CL11 SDRAM (Synchronous DRAM), 1Rx8
memory modules, based on eight 512M x 8-bit FBGA
components per module. Each module kit supports Intel®
XMP (Extreme Memory Profiles). Total kit capacity is 8GB.
Each module kit has been tested to run at DDR3-2400 at a
low latency timing of 11-13-14 at 1.65V. The SPDs are
programmed to JEDEC standard latency DDR3-1600 timing of
11-11-11 at 1.5V. Each 240-pin DIMM uses gold contact...

Sent from my 6055K using Tapatalk

Danas sam skidao procesor da vidim kako izgleda i sta treba da se sece posle kad sam vracao ona kuka sto drzi hladnjak je pukla (i pre je bila iskrivljena) ali sada je skroz pukla,hladnjak se drzi dobro ali maticna se pregreva bas,sad dali ima veze sto sad nije skroz zasrafljen hladnjak,maticnu neverujem da sam ostetio pazio sam jako,samo taj hladnjak je jako problematican.

Joj, kuka :D:D:D
Klinovi za hladnjak.
Npr, ovako nešto

Nisam znao kako se zove,a jel imoze biti uzrok sto je jedan klin pukao ili je nesta drugo...

Pa može biti ako se procesor pregreva, što je verovatno tako. Svakako treba da rešavaš ovu situaciju što pre, novim hladnjakom ili novim klinovima. Ako budeš prelazio na kseona svakako je preporučljivo ako ne i neophodno zameni Intel fabrički hladnjak sa nekim boljim (npr. LC LL-97/100/120 od novih ili neki sličan).

Znaci moze biti uzrok i procesor,ja ne znam koja je temperatura procesora ali maticne znam,pasta nikad nije menjana i jos sam dirao procesor i ovo malo sto je bilo sam obrisao verovatno,ako moze biti uzrok sto nema paste da stavim onda,znam da je pasta obavezna ali nisam ni pretpostavljao da ako je nema temperatura moze da ode toliko visoko.

Sve što sam napisao je u domenu špekulacije. Imaš neispravan hladnjak koji moraš ili popraviti ili zameniti drugim. Tek tada možemo ponovo gledati temperaturu ploče (tj. NB-a i SB-a).

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Danas sam skidao procesor da vidim kako izgleda i sta treba da se sece posle kad sam vracao ona kuka sto drzi hladnjak je pukla (i pre je bila iskrivljena) ali sada je skroz pukla,hladnjak se drzi dobro ali maticna se pregreva bas,sad dali ima veze sto sad nije skroz zasrafljen hladnjak,maticnu neverujem da sam ostetio pazio sam jako,samo taj hladnjak je jako problematican.

Ako se matična pregreva (bilo bi lepo da nam pustiš neki screenshot iz aide) onda to apsolutno nema veze sa "kukom što drži hladnjak". Ako je jedan klin pukao teško da ćeš to primetiti na temperaturi CPU-a pogotovo što su xeoni mali deblji od klasičnih 775 procesora, pa je i sam hladnjak ok legao na CPU, a i xeoni (osim X serije) se generalno manje greju...tako da će i taj stock cooler da radi posao...
Što se paste tiče, ne znam o kojoj pasti pričaš, ali predpostavljam da je u pitanju pasta na CPU

Hladnjak mora da se menja to svakako,toliko sam se iznervirao bolje reci uplasio da je jos jedan klin pukao :wall: ali kad vidite temperaturu i vi bi se uplasili,inace nisam kupio jos xeon ovde se informisem dali vredi da kupim dali je vredno ipak postoji rizik,da mislim na termalnu pastu nju nisam nikad stavljao,evo slike od pre 5/6h
http://www.upslike.net/image/PcYkR

Klinovi pucaju jer su plastični i tanki. Sa vremenom postaju više krti, par nameštanja/skidanja i toliko im bude.
Ne pravi mnogo filozofije oko ovoga. Drugi - bolji kuler, klinovi po potrebi, očisti dno kulera, očisti cpu, namaži pastu i teraj.
P.S. ne trebaju nam slike čitavog desktopa, aman. Dovoljan je isečak skrinšota ili prozora, samo sa bitnim informacijama. Em pregledno, em dovoljno krupbo. Ovako ja ne videh ništa na tvojim slikama, inače.

Ehhh secate se one ploce sto sam je uzeo pre par dana i probao da namestim pa nije islo, juce mi je bio @Zulu92 da namesti.
Stvarno covek ubacio microkodove, fleshovao bios, sve to super, e onda jebada sa instalacijom jedna win instalacija nece(zabagovala), skinemo mi drugi win na njegovu flesku ma jok isto njesra, ajd onda na moj fles, dodje prvi put do 90% i tu zakuca, pa onda opet na njegovu flesku, pa opet na moju, ali je prijavila gresku i onda opet preko njegove e tu je krenula instalacija, ali, svo vreme se instalacija vukla, doslovno totalno sporo je sve islo, te na kraju odustasmo i dogovorimo se da komplet moj komp odnedemo kod njega da se on danas pozabavi da vidi sta je hebeni problem.
I danas cemo videti nadam se da cemo resiti(tj on).

Inace tesko ga nagovoriti da nesto popije, jedva vodu uze [emoji12] , dobro i kiselu vodu.
Da se covek namucio, namucio se.
Videcemo danas ima li zivota ploci, hardu.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

To liči najviše na memoriju, neispravan hard pa tek onda na ploču.

Da krenem od kraja, ploca radi 100% to sam proverio kod prodavca, hdd radi i to znam, memare rade pojedinacno e sad ne znam koji mu Q.

Onda ostaje procesor.

Inače termin radi, nije precizno definisan. Mnogo šta može da radi, ali da nije u potpunosti ispravno.

Ne proc je odlican, pa do trenutka stavljanja je extra radio na predhodnoj ploci vise od godinu dana, nije to, ali ne znam sta je, kao ni zulu92.
U principu sve je provereno 100% sem tog harda, njega sam dobio i probao da podignem neki XP i radio je, mozda je bas do njega.
Ako je tako, uzimam drugi ili cak ssd za win i cao.

Poslednja izmena:
Ne proc je odlican, pa do trenutka stavljanja je extra radio na predhodnoj ploci vise od godinu dana, nije to, ali ne znam sta je, kao ni zulu92.
U principu sve je provereno 100% sem tog harda, njega sam dobio i probao da podignem neki XP i radio je, mozda je bas do njega.
Ako je tako, uzimam drugi ili cak ssd za win i cao.

Dužno poštovanje Kolegama, ali ipak mislim da je par prethodnih stranica za neku od tema u sekciji "Servis". Trenutno, niko nikome ne pomaže, jer je teško i shvatiti šta je kod koga problem. Xeon sigurno nije. Ispravite me ako grešim.

Budno očekujem neki lep rez, fino spakovanu old-school kombu ili sintetiku! cheers

Zulu92 pomaže. To je bar utvrđeno :)

Na slici se jasno vidi temperatura samo treba da se poveca,i ja nisam iskusan sam sam kriv sto sam polomio ali stvarno sam bio uplasen toliku temperaturu do sad nisam kod nikog video,predje 55C i to je vec rizicno sta ja mogu da kazem,Sada sve radi termalna pasta izgleda da je bila uzrok problema, sa xeon cu rizikovati pa sta bude hvala svima na savetima!

Dužno poštovanje Kolegama, ali ipak mislim da je par prethodnih stranica za neku od tema u sekciji "Servis". Trenutno, niko nikome ne pomaže, jer je teško i shvatiti šta je kod koga problem. Xeon sigurno nije. Ispravite me ako grešim.

Budno očekujem neki lep rez, fino spakovanu old-school kombu ili sintetiku! cheers
Ja se izvinjavam, nego sam mislio da je deo teme jer je u pitanju 771 na 775.
Samo zato.

aj da si skapirao da je tema mod 771 na 775? Ti nit imaš 771 cpu, nit si bilo šta modovao, a ni flashovao, iskreno, nisi ništa uradio osim što si slomio klin za hladnjak :) Tako da menjaj temu, a kad nabaciš neki CPU onda ovde da pišeš šta si uradio a do tada kao što je Pega linkovao, servis je tvoja tema :)

Slažem se i bez ljutnje. Čim se opremiš sa 771 procesorom piši ovde pa da rešavamo mikrokodove ako treba ili da kačiš CPU-z screenshot :).

aj da si skapirao da je tema mod 771 na 775? Ti nit imaš 771 cpu, nit si bilo šta modovao, a ni flashovao, iskreno, nisi ništa uradio osim što si slomio klin za hladnjak :) Tako da menjaj temu, a kad nabaciš neki CPU onda ovde da pišeš šta si uradio a do tada kao što je Pega linkovao, servis je tvoja tema :)

Molim. Odkad Xeon x5460 nije 771 cpu?? To nesto novo ili...
Flashovan bios sa microkodovima, nikada nisam klin slomio to si me ti prijatelju pomesao sa drugim.
Koji ti to cpu predlazes meni kad x5460 nije 771?

Slažem se i bez ljutnje. Čim se opremiš sa 771 procesorom piši ovde pa da rešavamo mikrokodove ako treba ili da kačiš CPU-z screenshot :).

Imam 771, imam microkodove, bez ljutnje ali vas dvojicu ne razumem.

^Odnosi se na kolegu Miki_, koji nema kseona a ima polomljen klin na stok hladnjaku

Mala pometnja je zato sto si odmah posle mog posta napisao a nisi citirao njega ili napisao na koga se odnosi.
Sve ok.

ja sam vas "pomešao", tj išli ste odma post za postom, obojica bez slike, bez konfiguracije u potpisu...nije se odnosilo na tebe, već kao što 5xeVo kaže na Miki_-a :)

Nazad
Vrh Dno