Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

bb25bcdd17ab5f7bed8e108614ab1f0c.jpg

Jel se vidi nesto iz ovoga da ne valja?

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Zbog ovoga mi je krivo sto nemam nijednu Intelovu plocu, sa pristojnim Xeon 4 cores si miran jos 5 godina, za avarage user-a, koji je best buy Xeon i kakav je Intel Xeon Processor X5650 cena mu je oko 50 e

bb25bcdd17ab5f7bed8e108614ab1f0c.jpg

Jel se vidi nesto iz ovoga da ne valja?

Detektuje ti 2 diska, ne znam koliko ih imas?

Probaj da pritiskas F8 kada se podize sistem. Trebalo bi da dobijes boot meni. Izaberi disk na kom je win i vidi hoce li ga podici.

Sad sam probao C2duo 7300na kom bi po defaultu morao da radi i isto se desava.

Detektuje ti 2 diska, ne znam koliko ih imas?

Probaj da pritiskas F8 kada se podize sistem. Trebalo bi da dobijes boot meni. Izaberi disk na kom je win i vidi hoce li ga podici.
Imam dva, pa kazem ti krene da dize pise ono starting windows i krene da se vrti ono i tad ga rebootuje.

Zbog ovoga mi je krivo sto nemam nijednu Intelovu plocu, sa pristojnim Xeon 4 cores si miran jos 5 godina, za avarage user-a, koji je best buy Xeon i kakav je Intel Xeon Processor X5650 cena mu je oko 50 e
X5650 je X58 chipset, Socket 1366. Problem su ploče kojih nema, odnosno preskupe su polovne..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Nisam bas siguran da te razumem, moze pomoc?
Edit:
Provalio sam sta je to u podesavanju, bio je na ahci, prebacio na ide i ista situacija.
Stvarno niko ne zna sta moze biti problem?

Poslednja izmena:
Zalili su se ljudi u temi da nakon promene ploce nece da podigne win.
Ja nisam imao tih problema, win 10 je u pitanju.

Mozda bi ipak trebalo da flesujes bios.

Posle svakog menjanja ploce ,CPU-a naw instal, i nikada nikakih problema,ne volim da me zeza nesto a mogo sam da skratim muke...

Epa pazario sam memu i ako ne radi na maticnoj onda se bacam smosta :D

U pitanju je 8Gb(4x2) mushkin blockline na 1600

Truli@ hvala bratac za link :)

Jesi još sa nama ili si džampnuo sa bridža? :D

Posle svakog menjanja ploce ,CPU-a naw instal, i nikada nikakih problema,ne volim da me zeza nesto a mogo sam da skratim muke...

Aj posle menjana ploče ok, ali posle menjanja CPU-a vala nema baš potrebe za novom instalacijom

Vratio staru plocu i Xeon i sve savrseno kao i pre.
Lepte**** gde bre gresim toliko sam se radovao novoj plojki i jos rama, a sad se od 14:30 evo do sad hebem oko nje, i na kraju sve vratim kako je bilo.
Grrrrrr....

Gotovo sve sam vratio nemam snage vise, glava je pocela da me boli od ovoga.
A sta dobijam time? Zar nebi trebalo da moze da se digne win kad se menja ploca?
Mozda nekad ponovo pokusam da odradim, ako ne bacam na prodaju plocu i ajd u Qrac.
Il cu brate odem kod nekog koji zna da to radi i zavrsim pricu, nemam snage vise.
A tebi svakako hvala na sugestijama.

Napravi instalaciju uz pomoc rufusa. Meni ovaj GB nece da prepozna instalaciju ako je preko win programa.

Ово је послао 6п!

Odustao sam vratio se na staro a plocu cu ako ne uspem uskoro nekako da namestim, da je prodam.
Ne bih se zezao da pravim novu instalaciju wina, a zasto je potrebno rusiti win kad stavljas novu plocu? Ja sam mislio da nije, iskreno ovo radim prvi put u zivotu.

Odradi lepo naw instal i gotovo,sta se zezas tu i trazis kvrge i obavezno flesac plocu sa microcodovima

neo@

dzampam u utorak, tad treba da mi stigne :D

Poslednja izmena:
Videcu da kupim onda novi hdd da tu instaliram win ne zelim da diram trenutni, a za te microkodove ni to ne znam kako.

Odustao sam vratio se na staro a plocu cu ako ne uspem uskoro nekako da namestim, da je prodam.
Ne bih se zezao da pravim novu instalaciju wina, a zasto je potrebno rusiti win kad stavljas novu plocu? Ja sam mislio da nije, iskreno ovo radim prvi put u zivotu.

Pa mora se zbog drajvera. Prosto napravi se haos. Ja to i sve vreme pricam za obaranje sistema :D Apsurd mi je da se trudis da ucinis nesto sto nije nikako preporucljivo. Znam da nekad moze da radi, ali bude haosa. Evo pre neko vece sam zamenio moj xeon plocu, cpu i ram i stavio neki 1155 i pokrenuo ga, i zaboravih da udjem u instalaciju win-a, kad ono radi. Odgledali smo 2 epizode serije bez najmanjih problema i onda sam ipak oborio sistem. Ako ti je frka za podatke prebaci hdd u neki drugi komp i sredi to. Ukoliko nemas neki drugi komp ili hoces da ti se obara sistem, a iz Bg-a si, javi se na pp, danas sam slobodan.

Ово је послао 6п!

Nema tu niceg specijalno flash ko flash samo odes na sajt i skines za tvoju plocu,ako neznas eto ima kolega iz raznih krajeva pa ko ti najblizi uz pivce i kikiriki zavrsen poso :)
Eto kolega Zulu se vec ponudio

Poslednja izmena:
Jel moguće da niko nema trenutno xeone na prodaju, svi kao uplatim im 2500, pa kad stigne još 1000 :) Pa tako mogu i ja da poručim, a već vidim kako ću poručiti :)

Kad covek ima srece :p,drago mi da rade videcemo oce li mushkin da radi hahahahha

Neo@ evo kad se izigram mozes od mene uzeti sa bilo kojom polukonfom :D

Poslednja izmena:
Kad covek ima srece :p,drago mi da rade videcemo oce li mushkin da radi hahahahha

Neo@ evo kad se izigram mozes od mene uzeti sa bilo kojom polukonfom :D

Kasno Marko na Kosovo stiže :) Poručio sam sa Alija 25$ tako da kad stigne imaću sa čim da se igram :D do tada radiće i e6850 :)

To je zato sto si stavio xeona.
Da si stavio neki c2d ili c2q, ne bi morao to da radis.
Instaliraj win7, na njemu ce raditi i bez fleshovanja biosa.
Win8 i Win10 traze sve microcodove.

Probaj i ovo
http://www.thewindowsclub.com/your-pcs-cpu-isnt-compatible-with-windows-8
Ja sve hocu da probam, ali me mrzi :D

Poslednja izmena:
Procesori imaju podrsku sa svim windovsima,a sta je oroblem flesnuti,minut posla i gotova prica

Kao što sam i ranije u temi hvalio P5QC, nastavljam sa hvalospevom iste linije, ovog puta full DDR3 ploča, tj. P5Q3. Treba stati mirno ispred iste! Full respect!

Prvi testovi:

Xeon L3360/4.0GHz/1.3375 u BIOS-u
Noctua C14
Cooler Master E1 IC Essential
Asus P5Q3 Rev. 1.00
Kingston KHX Predator 4GB 2400MHz
Gigabyte GT610 1GB
Seagate 2.5" 120GB/7200
Aerocool GT-500SG

DSC05238.JPG DSC05241.JPG DSC05242.JPG DSC05244.JPG 5xeVo_L3360@4.0_P5Q3.jpg

Ploča mi je stigla nova, procesor je 5xeVo-v, kao i fenomenalni Noctua kuler! Samo jedan vent dole, usmeren od proca. Nastavljamo sa testovima i pribavljanjem 16GB DDR3..

To je zato sto si stavio xeona.
Da si stavio neki c2d ili c2q, ne bi morao to da radis.
Instaliraj win7, na njemu ce raditi i bez fleshovanja biosa.
Win8 i Win10 traze sve microcodove.

Probaj i ovo
http://www.thewindowsclub.com/your-pcs-cpu-isnt-compatible-with-windows-8
Ja sve hocu da probam, ali me mrzi :D

Nisi dobro citao, prvo sam xeonom, nije dalje od starting windowsa krenulo, zatim sam pomislio da je zbog xena pa sam stavio C2D sto sam i napisao, i ponasa se identicno.
Da nisam negde u namestanju tj kacenju pomesao?
Inace je win 7 x64.

Procesori imaju podrsku sa svim windovsima,a sta je oroblem flesnuti,minut posla i gotova prica
Nije problem kad znas, kad ne znas, ume da bude.

Nisi dobro citao, prvo sam xeonom, nije dalje od starting windowsa krenulo, zatim sam pomislio da je zbog xena pa sam stavio C2D sto sam i napisao, i ponasa se identicno.
Da nisam negde u namestanju tj kacenju pomesao?
Inace je win 7 x64.

Nije problem kad znas, kad ne znas, ume da bude.

Kazem ti ja, ako si iz Bg-a, sredicu ti ja.

Ово је послао 6п!

Vrh Dno