Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

pa zar nemaš da zaključaš memoriju? Ako nemaš, onda je spusti na 667, pa kad povećaš FSB otići će i ona na 800MHz (ako ide veći FSB onda je i CPU/MEM ratio veći, odnosno klok memorije manji) ali uvek gledaj da ti bude tu negde oko 800mhz, za početak bolje da bude manje, kako bi bio siguran da ti CPU radi 100% ispravno na određenom kloku, a onda ćeš lako podizati memoriju. Sad sam baš čeprkao po porukama što sam se sa drugarom jednim dopisivao, po AIDA testovima (koliko se sećam po njenim) ovaj E5450 je bio brži u sintetičkim testovima od novog a10 5800 i blizu i5 600 neka serija, što je opet odlično, pogotovo kad se uzme da xeon i ploča koštaju kao cena tog i5 :)

Da, da izgleda po automatizmu mi dize memoriju i spusta... Evo na fsb digao je na 800 i to je to.. na 3,6ghz u surfanju i ovako obicnom koristenju, iste temperature kao po def clocku...40 - 45.. probao samo CPU Z test, na sekund se popeo na 70+ i opet se vratio... sta da zavrtim od testova da mu vidim stabilnost?

Znaci na 400fsb radi prilicno stable. Problem je sto mi je masu stvari na Auto, neki savjeti sta je glavno da promijenim da ga osiguram na ovoj frekvenciji? P45-DS3L

Evo ovde imaš screen shotove lika što je OC e5450, pa možeš otprilike da vidiš šta se sve podešava :) u suštini 90% bios-a ima identična podešavanja, tako da to ti je to, e sad oko memorije, tvoje je da podešavaš timinge (možeš da vidiš deff tajminge u cpuz, aida-i, pa čak i na samim modulima je uglavnom ispisano) i onda da koriguješ malo, ako povećavaš brzinu memorije popustiš (povećaš) tajminge ili ako smanjuješ brzinu onda možeš da probaš da zategneš tajminge i slično...

http://imgur.com/a/M3qj4

U svakom slučaju 775 ploče i stari način overklokovanja je nešto što nam (barem meni) nedostaje, odnosno samo igranje sa svim živim parametrima....a ne kao sad, povećaš množilac i postao si glavni overkloker :)

Poslednja izmena:
Evo ovde imaš screen shotove lika što je OC e5450, pa možeš otprilike da vidiš šta se sve podešava :) u suštini 90% bios-a ima identična podešavanja, tako da to ti je to, e sad oko memorije, tvoje je da podešavaš timinge (možeš da vidiš deff tajminge u cpuz, aida-i, pa čak i na samim modulima je uglavnom ispisano) i onda da koriguješ malo, ako povećavaš brzinu memorije popustiš (povećaš) tajminge ili ako smanjuješ brzinu onda možeš da probaš da zategneš tajminge i slično...

http://imgur.com/a/M3qj4

U svakom slučaju 775 ploče i stari način overklokovanja je nešto što nam (barem meni) nedostaje, odnosno samo igranje sa svim živim parametrima....a ne kao sad, povećaš množilac i postao si glavni overkloker :)
Ma okačiću ja SS-ove za P5QC, negde su mi po fotkama.. BRAVO, Neo, za komentar dole! :)

Sent from my 6055K using Tapatalk

šta misliš, e5450 u srbiji da uzmem ili da poručujem x5470?

A fora je sto je to Asus bios i bas nisu slicne postavke kao sa ovog gigabajta pa ne mogu nesto da se snadjem...

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Ni u ludilu davati 5 hiljada za bilo koji 771 Xeon.

Neo, idi na E5450.

Da, ne isplati se davati 50% vise novca za 10% bolji procesor koji zahteva i bolje hladjenje.

Nista se ne isplati pa ipak dajemo novac,entuzijazam je skup pa sad ko voli nek izvoli :)

A fora je sto je to Asus bios i bas nisu slicne postavke kao sa ovog gigabajta pa ne mogu nesto da se snadjem...

Sve opcije se isto zovu, samo ih treba naći :)

To je valjda i čar overklokovanja? Da sam pronađeš najbolje podešavanje za svoj CPU :)

Evo jedno lepo uputstvo za 775 OC

Pa i ja sam mislio e5450 da uzmem, baš zbog TDP i tih 80W naspram 120W kod X braće, a razlika je u množiocu 1 :)
A vidim ovi ih po KP zacenili na 30€ a na aliju 25 dolara :)

@neo

xeon overklokovan preko 4GHz ide dobro preko 250w. samo procesor. x serija čak i više.
Jedno je thermal design power na defaultu, sa c1, eist i svim ostalim, a drugo je overklokovana mašina.

c4c650c55e3fe68f45cc087001754b69.jpg

Poslednja izmena:
ne znam za druge, ali ja na ovoj slici ništa ne mogu da pročitam :) aj je attach :)

Lepo lepo, ja još mozgam da li da idem na tog X5470 ili E5450 :) U suštini, biće showcase mašina na kojoj se neće raditi nešto bog zna šta, jedino što me vuče ka x5470 je što im je to top of the line CPU :) (za 771 socket naravno) Ono što me nervira je što sam ograničen na mATX ploču a tu je izbor za ovaj socket jadan, kada bi postojala neka P45 mATX ploča kod nas da se uzme to bi bilo extra :) Recimo Maximus II Gene, ili DFI LP JR P45 T2RS :)

Poslednja izmena:
Lepo lepo, ja još mozgam da li da idem na tog X5470 ili E5450 :) U suštini, biće showcase mašina na kojoj se neće raditi nešto bog zna šta, jedino što me vuče ka x5470 je što im je to top of the line CPU :) (za 771 socket naravno) Ono što me nervira je što sam ograničen na mATX ploču a tu je izbor za ovaj socket jadan, kada bi postojala neka P45 mATX ploča kod nas da se uzme to bi bilo extra :) Recimo Maximus II Gene, ili DFI LP JR P45 T2RS :)

Koliko god sam entuzijasta i imam X5470, savetujem ti E5450. Sa E5450 sam ostvarivao jako lepe rezultate, manje je koštao i, možda subjektivno, ali čini mi se da sam lakše dolazio do nekih FSB/MHz visina. Kod X5470 su prevelika očekivanja. Činjenica je da se jako lako dolazi do 4GHz, ali sve preko toga je slično "mučenje" kao i sa drugim Xeon-ima. Dakle, tih 10x nije garancija visina.

Procesor koji me ne ostavlja ravnodušnim je 5xeVo-v L3360. Ako praviš mašinicu za neobavezan rad, razmisli i u tom pravcu. Mali TDP, a opet vrlo raspoložen za OC. Dobra ploča je neminovna, svakako.

Maximus II Gene sam pokušao da kupim sa nekog nemačkog foruma pre 2, 3 meseca, ali mi se čovek iz Berlina nije ni javio. DFI Lan-Party JR P45 T2RS mislim da nije nešto oduševila entuzijaste; neka me isprave Kolege ako misle da grešim u vezi sa istom.

Trenutno su mi na stolu Asus-i Striker II Extreme i 5xeVo-va Maximus II Formula, pomenuti DFI Blood-Iron P45 T2R i Asus P5Q3, pa ćemo da vidimo koja će biti winner, bar u ovom krugu eksperimenata..

Poslednja izmena:
Ja sam imao tu P5q3 i znam da je *******a što se memorije tiče, tj jedva sam našao memoriju za nju (jurio sam 2x4gb) a kada sam ubacio sve, radila je extra (onaj e5450 je bio na njoj) a sad mi treba baš mATX. Imao sam davnih dana DFI P35 T2R ali mu se nešto sjebalo i od tada muku mučim sa njom da je opravim, davala je neke znake posle reballing-a ali posle toga ništa :) Ovaj LP JR mi je samo lep :) ali znam da taj heatsink na NB može da limitira izbor CPU hladnjaka (neće da može TRUE 120 na njega :S ) ali i ovako će ići TX2 tako da za sada će da gura ova g45m :)
Sad samo da nađem nekog e5450 za normalne novce :)

^ e opravi nas za sve pare,evo ja cim malo calabrcnem bacam se na montiranje pomenute,naso sam neki od 4gb ram ,radi na msi ali po tvome bice mrka kapa na q3 :D

Pego ajd sta se stiso rokaj tu q3 al mene nesto ne greje njen izgled pravo ti kazem :D,nadam se da gresim ponovo :p

Poslednja izmena:
X5470/4.4GHz/1.3875 BIOS V ~ 1.4 LOAD (uključen LLC)
Thermalright TRUE Extreme + T`right 140mm + 120mm neki za push ka T`right NB hladnjaku
Cooler Master E1 IC Essential
Maximus II Formula
Transcend 4x2GB/1066
Gigabyte nVidia GT 610 1GB
Seagate 2.5" 120GB/7200
Aerocool GT-500SG Gold 36A+36A

CPU+COOL+MOBO by 5xeVo cheers

Svi memorijiski slotovi popunjeni. Ništa prčkano po GTL referencama. NB oko 1.35. TRUE pleni!

DSC05217.JPG DSC05218.JPG DSC05220.JPG DSC05214.JPG DSC05215.JPG

Pego, da li je bolje staviti brzi ventilator za push ili pull?

11.5v na 12v grani ?

Ma zaebi to vec jesi li probo q3,ja namontirao ni jednu memaru mi neije prihvatila sto imam,samsung,patriot,hynix,koja bre radi ljudi al da je provereno?
Neo ti si je imao reci da ne bacam novce bez veze,inace stapovi su bili od 1.2 i 4 gb,1333:mad:

Poslednja izmena:
Ma zaebi to vec jesi li probo q3,ja namontirao ni jednu memaru mi neije prihvatila sto imam,samsung,patriot,hynix,koja bre radi ljudi al da je provereno?
Neo ti si je imao reci da ne bacam novce bez veze,inace stapovi su bili od 1.2 i 4 gb,1333:mad:

Nisam još, uzdam se u Predatore :) P5QC mi je radila fino sa Mushkin Redline Frostbyte 2x4/1866, P5P43TD Pro sa GeIL BD 2x2/1333, gde nađe opet Hynix-e i Patriot-e? :d

Poslednja izmena:
Nek ti prorade,da sam znao da je vako probirljiva ne bi je uzeo da mi je poklanjaju hahahaha

Nazad
Vrh Dno