Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Movin` on to the next level:

2017-02-15.png 2017-02-15 (1).png DSC05132.JPG

DFI Blood-Iron P45 T2R(S) i dalje dokazuje da je veoma raspoložena za overclock. L3360 stabilno radi na 4.17GHz/FSB 490/1.36V pod LinX-om. Da podsetim, radi se o 65W procesoru koji i nije namenjen za velike rezultate, već uštedu struje.

FSB 500 radi, ali traži mnogo više đusa i ne rezultuje stabilnošću na "optimalnim" vrednostima. Nije poenta sje*ati nešto.

U sledećoj iteraciji ide "zatezanje" memorije, a posle toga ovde leže X5470.. Stay tuned!

5xeVo, imaš sjajan chip! ;)

Poslednja izmena od urednika:
Prijatelji, jedno pitanje/nedoumica sta uzeti od ovih maticnih ploca, sta je najbolje?
Gigabyte GA-EP43DS3
Gigabyte GA-EP45-DS3P
ASUS P5Q-E
ASUS P5QL-CM
ili neku g41 DDR3(ne znam tacnu oznaku jer prodavac nije napisao), prve cetri su DDR2.
Hvala.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Po kvalitetu
1) ASUS P5Q-E
2) Gigabyte GA-EP45-DS3P
...

Hocu da sastavim jos jednu xeon konfiguraciju pa me zanima koja od ove dve ploce
asus p5k ili GA-EP45-DS3P ?

problem je sto nmg da nadjem pencil mod za gigabyte, ne znam koliki joj je vdrop. A za p5k je lako naci koji rezistor izvrljati a i tu si na njoj terao xeona na 4,5ghz ali mislim da vise potencijala ima u gigabytovoj. Ne znam koju uzeti ako neko nadje pencil mod za ep45-ds3p neka mi javi.

problem je sto nmg da nadjem pencil mod za gigabyte, ne znam koliki joj je vdrop. A za p5k je lako naci koji rezistor izvrljati a i tu si na njoj terao xeona na 4,5ghz ali mislim da vise potencijala ima u gigabytovoj. Ne znam koju uzeti ako neko nadje pencil mod za ep45-ds3p neka mi javi.
4.5GHz samo na "žvrljanje" neće da može. Milane, ako tražiš kvalitetnu i OC-abilnu ploču za Xeon-a, ima jedan dobar DS4 komad na oglasima ;) Pusti DS3..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Da li je ok da uzmem Asus P5Q SE plus sad imam EP31-DS3L sa xeon x5460, da li je ova asusova mobo osetno bolja ili necu nista osetiti kao boljitak?

4.5GHz samo na "žvrljanje" neće da može. Milane, ako tražiš kvalitetnu i OC-abilnu ploču za Xeon-a, ima jedan dobar DS4 komad na oglasima ;) Pusti DS3..

Mlogo para kume a i 4,5Ghz mi nije cilj vec je dr x toliko uspeo sa p5k a meni je 4Ghz sasvim ok, cena ds3 mi je prihvatljiva nego ne znam koji rezistor da žvrljam, a verujem da je tu negde kao tvoja dfi mozda i malo bolja.

Da li je ok da uzmem Asus P5Q SE plus sad imam EP31-DS3L sa xeon x5460, da li je ova asusova mobo osetno bolja ili necu nista osetiti kao boljitak?

Ako hoces da klokujes tog xeon-a preko 4ghz uzmi asus p5q-e ili ovu sto je pega predlozio Gigabyte GA-P35-DS4. Mislim da je asus bolji a i jeftiniji je.

Vec neko vreme vozim E5450 na P5QC ploci, ali ga nisam klokovao do sada.

Nakon nedelju dana pokusavanja trenutno sam na 3.9 GHz:
3.92Ghz Xeon E5450.JPG
Prosao je 20 min Linx-a, 4 sata Blend testa u Prime95 i 8 sati Memtest.

Ovo su podesavanja u biosu:
Kod:
CPU Ratio Setting	        9
FSB Frequency	                433
PCIE Frequency	                101
FSB Strap to North Bridge	auto
DRAM Frequency	                DDR3-1733
DRAM Timing Control	        auto
DRAM Static Read Control	auto
DRAM Dynamic Write Control	auto
DRAM Read Training	        auto
DRAM Write Training	        auto
MEM. OC Charger	                auto
Ai Clock Twister	        auto
Ai Transaction Booster	        auto
CPU Voltage	                1.38750 V
CPU GTL Reference	        auto
CPU PLL Voltage	                auto
FSB Termination Voltage	        auto
DRAM Voltage	                auto
NB Voltage	                1.40 V
SB Voltage	                auto
PCIE SATA Voltage	        auto
Load-Line Calibration	        auto
CPU Spread Spectrum	        Disabled
PCIE Spread Spectrum	        Disabled
CPU Clocl Skew	                auto
NB Clocl Skew	                auto
CPU Margin Enchancment	        optimized
C1E Support	                Enabled
Max CPUID Value limit	        Disabled
Intel (R) Virtualization Tech	Enabled
CPU TM Function	                Enabled
Executive Disable bit	        Enabled

Svako dalje povecavanje FSB-a dovodi do nestabilnosti, a jako sam blizu 1.4V za CPU.
Iskreno, dosta opcija su mi nepoznate, tako da ne znam da li je ovo ok.
Da li bi neko mogao da me posavetuje kako ici dalje?

Ako si skinuo 10C u HW monitor-u, tebi su temp već velike...

Da li se neko susretao sa ovim kit-om i kako se pokazao? I na kojoj ploci?

G.Skill F2-8500CL5D-4GBPK (2x2GB)

y2Nww5I.jpg

Prilozi

• gskill.jpg
    gskill.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 52
Ako si skinuo 10C u HW monitor-u, tebi su temp već velike...

Jesam, skinuo sam temp u HW-u.

Kupiti dobar vazdušni kuler.

Maksimum od 79C se dostize dok radi Lynx. Kada radi Prime95 Blend test, ne prelazi 60C.

U svakom slucaju se slazem da trenutni kuler nije sjajan i da bi bilo bolje da nabavim neki drugi. Moze neka preporuka?

Ima li nesto drugo sto bi trebalo podesiti u biosu sto bi moglo doneti veci OC? Mozda nesto od postojecih opcija omoguci stabilan rad na manjoj voltazi za CPU, samim tim i manje zagrevanje?
Sudeci po dosadanjim rezultatima koji su ljudi objavljivali u ovoj temi ili ja imam "los" primerak procesora koji jednostavno trazi 1.38V za 3.9GHz ili nisam nesto dobro podesio.

Vec neko vreme vozim E5450 na P5QC ploci, ali ga nisam klokovao do sada.

Nakon nedelju dana pokusavanja trenutno sam na 3.9 GHz:
Pogledajte prilog 222622
Prosao je 20 min Linx-a, 4 sata Blend testa u Prime95 i 8 sati Memtest.

Ovo su podesavanja u biosu:
Kod:
CPU Ratio Setting	        9
FSB Frequency	                433
PCIE Frequency	                101
FSB Strap to North Bridge	auto
DRAM Frequency	                DDR3-1733
DRAM Timing Control	        auto
DRAM Static Read Control	auto
DRAM Dynamic Write Control	auto
DRAM Read Training	        auto
DRAM Write Training	        auto
MEM. OC Charger	                auto
Ai Clock Twister	        auto
Ai Transaction Booster	        auto
CPU Voltage	                1.38750 V
CPU GTL Reference	        auto
CPU PLL Voltage	                auto
FSB Termination Voltage	        auto
DRAM Voltage	                auto
NB Voltage	                1.40 V
SB Voltage	                auto
PCIE SATA Voltage	        auto
Load-Line Calibration	        auto
CPU Spread Spectrum	        Disabled
PCIE Spread Spectrum	        Disabled
CPU Clocl Skew	                auto
NB Clocl Skew	                auto
CPU Margin Enchancment	        optimized
C1E Support	                Enabled
Max CPUID Value limit	        Disabled
Intel (R) Virtualization Tech	Enabled
CPU TM Function	                Enabled
Executive Disable bit	        Enabled

Svako dalje povecavanje FSB-a dovodi do nestabilnosti, a jako sam blizu 1.4V za CPU.
Iskreno, dosta opcija su mi nepoznate, tako da ne znam da li je ovo ok.
Da li bi neko mogao da me posavetuje kako ici dalje?

Mnogo ti ovde stavke na auto,mora da setues manual

Pll -1.560v+
FSB Strap 400
memoriju moras latencije da popustis pa kada nadjes koliko zelis CPU za svaki dan onda se igraj sa njom,znaci ito podesavnje maual
napon memorije
FSB Termination 1.280-1.40
LLC 4/5
Sve power funkcije disabled

To ti je otprilike to i naravno mnogo zezanja oko toga :D

Mnogo ti ovde stavke na auto,mora da setues manual
Slazem se, zato sam i potrazio savet :)

Pll -1.560v+
FSB Strap 400
Ok, probacu.

memoriju moras latencije da popustis pa kada nadjes koliko zelis CPU za svaki dan onda se igraj sa njom,znaci ito podesavnje maual
napon memorije
Hteo bih da dosegnem 4,21 GHz, tj. FSB 466.
E sad na toj frekvecnciji bi memorija bila na 1866 sto je ok za memoriju jer je to njena default frekvencija. Po SPD-u latencije bi onda bile 9-11-9-27, a voltaza 1.65V.
Da li je mozda bolje spustiti memoriju na 933 cisto da ne razmisljam da li mi ona pravi problem dok pokusavam da dodjem do 466 FSB? Tada verovatno ne bih morao ni NB da drzim na 1,4V?

FSB Termination 1.280-1.40
Ok, probacu.

Ovo mi nije jasno. Da li mislis na Load Line Calibration? To samo mogu da ukljucim ili iskljucim.

Sve power funkcije disabled

To ti je otprilike to i naravno mnogo zezanja oko toga :D
O da, puno zezanja :)

Nije problem dal memorija moze vec da li ploca moze da izdrzi to
LLC enabled
Za 466 FSB neznam da li moze plojka,trebalo bi to bolje da zna Pega jer je imao ili jos ima tu plocu pa vidi snjim

Da li bi lc 120mn bio dovoljan za x5460 na 4ghz i da li bi mogao da zavrsi posao na malo vecem kloku od 4ghz?

Samo pod uslovom da ti je vraski dobar CPU primerak,inace x5460 je grejalica :D

Nije problem dal memorija moze vec da li ploca moze da izdrzi to
LLC enabled
Za 466 FSB neznam da li moze plojka,trebalo bi to bolje da zna Pega jer je imao ili jos ima tu plocu pa vidi snjim

Može ploča. Kačio sam SS-ove BIOS setovanja negde u temi. Kod mene je bila stabilna na 467 sa Mushkin Redline Frostbyte memorijom 2x4/1866..

Poslednja izmena:
Jel zna neko da li su G45 čipsetovi kompatabilni sa Xeonima? Imam jednu g45 ploču za male pare pa reko da vidim da li neko zna da li može, u pitanju je MSI ploča, a gledao sam na nekim sajtovima gde su bios-i za xeone i te ploče nigde nema :S

Hvala, znači može :) To mi se sviđa :)
A sad teško pitanje :) E5450 ili neki sličan u poređenju sa novijim procesorima pruža kakve performanse? Znam da ne mogu očekivati od procesora starog 10 godina performanse na nivou novih procesora, ali s obrzirom na cenu za 100€ može da se sklopi lepa mašina sa 8gb ddr2 (pa čak i da se ide na brže memorije) a s obzirom da tražim nešto sa integrisanom grafikom, ono šta mi treba je da može da pušta fullHD materijal, a ova ploča mi se sviđa jer imam i HDMI na istoj :)

Hvala, znači može :) To mi se sviđa :)
A sad teško pitanje :) E5450 ili neki sličan u poređenju sa novijim procesorima pruža kakve performanse? Znam da ne mogu očekivati od procesora starog 10 godina performanse na nivou novih procesora, ali s obrzirom na cenu za 100€ može da se sklopi lepa mašina sa 8gb ddr2 (pa čak i da se ide na brže memorije) a s obzirom da tražim nešto sa integrisanom grafikom, ono šta mi treba je da može da pušta fullHD materijal, a ova ploča mi se sviđa jer imam i HDMI na istoj :)
Uživaćeš što se tiče svakodnevnog rada, a i više. SSD je neminovan u celoj priči..

Uživaćeš što se tiče svakodnevnog rada, a i više. SSD je neminovan u celoj priči..

SSD se podrazumeva, imao sam jednog e5450, lepo se i OC, ali ovom neće biti namena da se OC, možda čak i nađem neku L verziju samo zbog TDP, mada ni E5450 nije bio vruć :)

Nazad
Vrh Dno