Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Jesam iz BG-a.
BTW, jos juce sam hteo da ti posaljem PM ali iz nekog razloga nije htelo da posalje 5 puta pa sam odustao.
Mozda ti je full box.
Probacu ponovo.
TNX, bro.
Edit:
I dalje nece, probaj ti meni da posaljes poruku i broj da te nazovem ili kako ti mislis da je bolje.
Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ovo flesovanje biosa i nekako ali ovo secenje socketa to mi se ne radi a i nisam nigde nasao kako se to tacno radi.

Ne sece se socket.

Mozda sam pogresio temu,moja maticna je Gigabyte Technology Co. Ltd. G41MT-S2PT (Socket 775) citao sam da se sece.

Može i da se seče, ali sada već velika većina procesora dolazi obrađena, tako da je dovoljno samo ih ubaciti u soket bez ikakvog fizičkog čačkanja.

Seku se dva plasticna zareza. Mozes iseci i ziletom i okrenes maticnu istreses i ispasce.

Ja nista nisam sekao, vec je xeon lemljen.

Može i da se seče, ali sada već velika većina procesora dolazi obrađena, tako da je dovoljno samo ih ubaciti u soket bez ikakvog fizičkog čačkanja.
E to, tako sam ja, kupio sa Alija vec obradjen i samo "turio" unutra [emoji2]

Ako se netreba da se sece dobro je ovaj procesor je u pitanju
intel xeon quad core e5440

Ne treba, nabavi vec "obradjen" samo izvadis stari ubacis taj novi, ovde preporucuju da pre toga ubacis microkodove(ja nisam i sve radi savrseno-jer ne znam kako uraditi ne zato sto nisam hteo pametnije da slusam) i kraj.

Cekajte gde se sece na maticnoj ili ovo sa strane na e5440 ?

Ne, nemoj seci procesor da ga ne ostetis nego na maticnoj ta dva mala plasticna g...

Kao što sam i ranije u temi hvalio P5QC, nastavljam sa hvalospevom iste linije, ovog puta full DDR3 ploča, tj. P5Q3. Treba stati mirno ispred iste! Full respect!

Prvi testovi:

Xeon L3360/4.0GHz/1.3375 u BIOS-u
Noctua C14
Cooler Master E1 IC Essential
Asus P5Q3 Rev. 1.00
Kingston KHX Predator 4GB 2400MHz
Gigabyte GT610 1GB
Seagate 2.5" 120GB/7200
Aerocool GT-500SG

Pogledajte prilog 223117 Pogledajte prilog 223118 Pogledajte prilog 223119 Pogledajte prilog 223120 Pogledajte prilog 223121

Ploča mi je stigla nova, procesor je 5xeVo-v, kao i fenomenalni Noctua kuler! Samo jedan vent dole, usmeren od proca. Nastavljamo sa testovima i pribavljanjem 16GB DDR3..

Svaka cast ,ja pocinjem da sumnjam vec u plocu,no videcu kad mi stigne memara...tvoj predator je jednostran ili ????

Znaci moze da se sece i na maticnoj ili da se iseku ivice na xeon ? to mene zbunjuje celo vreme... Nije tesko samo nesme ruka da ti zadrhti...

Znaci moze da se sece i na maticnoj ili da se iseku ivice na xeon ? to mene zbunjuje celo vreme... Nije tesko samo nesme ruka da ti zadrhti...
Ako nemas dijamantsku busilicu, ni ne pokusavaj cpu da busis, seces. Uzasno su tvrdi (silicijum). Plocu mozes lako, i ja sam.

Ово је послао 6п!

Moj je savet, ne diraj plocu. Sjbes procesor, kupis drugi (jeftinije je). Sjbes (dobru) plocu, ...onda ne samo da je problem naci dobru nego to jos i kosta skuplje. Znaci, ma koliko jednostavno izgledalo, ne cackaj CPU socket. Narucis sa ALI-ja vec 'pripremljene' (zarezane) procesore, i samo ga ubacis u 775 socket na svojoj ploci.

Hvala na savetima,na slici izgleda lako ja se nebi usudio dao bi drugom verujem da ce uspeti ali razmislicu ipak,maticna vredi kao i procesor da je neka maticna preko 50e pa i da ne rizikujem a ovako sam na isto..

NP. Ja razmisljam iz ugla kada imas dobru plocu. Nisu jeftine. A E5440 je 10-12 dolara sa free shippingom na ALI-ju (zadnji put kada sam proveravao). Ta tvoja ploca je verovatno jeftinija, pa ti je svejedno. Ali sta znas, sklizne ti skalpel i odose CPU socket pinovi u qrac.

Da sklizne skalpel i odseceti prst, podjes da previjes otkliznes se i slomis nogu.......................... :D

:D jasno mi je sta zelis reci. Ali treba biti spreman na lose stvari. Pogledaj samo masu dobrih ploca (ne samo za 775) gde su ljudi sjbali socket pinove. Meni to nikako nije jasno kako su uspeli, ali eto. Cak sam par njih pitao, i kazu '***a desava se'.

I ovde nije mnogo skuplji a nemam kako da platim a i nebi da cekam,Podjem do ambulante zbog noge usput me neko opali kolima :D

Vrh Dno