Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

P. S. Stigla Blood-Iron P45 FSB600+ :) Sad da vidimo šta može quad na nj..
94d93f146a56dee3108377f2b1a222c8.jpg

Tri crvene, netaknuta, od 2009. na stock setovanjima, pa ćemo da vidimo..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Mnogo gola Pego,ovde mora tajfuni da hlade :D

Da li se neko susreo sa ovim kulerom AC freezer LP 7 socket 775, da li se isplati da ga uzimam za cc 700 din, koristio bih ga za e5440 i malo bih ga kloknuo, ništa preterano do 3.2/3.4.. Da li je bolji od recimo LC cc-97 koji je recimo nov 1300din

Imam Xeon e5450. Radi stabilno 24/7 na 4.4ghz. Da li ce ovaj procesor biti usko grlo za rx 470 4gb ili gtx 1060 3gb (rezolucija 1920*1200)? Ili da kupim neku jeftiniju graficku -mozda gtx 1050 2gb?

Bice usko grlo. Po meni,nista jace od 270x ne bi trebalo da se stavlja... Idi na 1050 slobodno.

Bice usko grlo. Po meni,nista jace od 270x ne bi trebalo da se stavlja... Idi na 1050 slobodno.

Slažem se sa Ivicom, ali ako si u mogućnosti uzmi jaču grafu - neće da se baci kasnije kad pređeš na ovozemaljski hardware :)

Meni trenutno rade dve GTX 480 u SLI-ju u kombinaciji sa Xeonom često i na nižim klokovima. Pa ne bih se baš vraćao na R9 270.. :)

Da li neko zna koliko trosi ovaj procesor overklokovan na 4.4ghz? Nasao sam na netu da Core™2 Extreme Processor QX9650 na 4.4ghz trosi u full loadu 260w. A za ovaj ne znam. Bolje da kupim nvidiu jer imam napajanje 500w.

Da li neko zna koliko trosi ovaj procesor overklokovan na 4.4ghz? Nasao sam na netu da Core™2 Extreme Processor QX9650 na 4.4ghz trosi u full loadu 260w. A za ovaj ne znam. Bolje da kupim nvidiu jer imam napajanje 500w.

Malo čudno postavljeno pitanje. Nije auto pa da mu izvlačiš srednju ili najveću potrošnju. Na kojoj ploči ti radi na 4.4? Kojim programima si ga testirao? Zaleteo si priču o grafici. Misliš u igrama konstantno da ga opteretiš na tom taktu? :)

Je li realno da mi je jaci setup bio Q6600 + 560ti od E5450 + 7850 ? Kao merodavca cu navesti LoL, prvi je cesto isao povise 200 i nikad ispod 100 fps, dok drugi rijetko kad do 200 a pada ispod 100 cesto? Znam da je nebitno u LoLu ali u drugim igrama jeste, samo sam naveo komparaciju u LoLu... default taktovi, memorija ista, samo je druga ploca ali kad je se na default ne vidim neki razlog da bi mogla biti maticna da slabiji komplet ima jace rezultate...

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Haha, jeste malo glupo pitanje za potrosnju. Nisam bas siguran u kvalitet svog napajanja, platio sam ga samo 25e. Po nalepnici je dobro 41A 12v grana, 80+bronze.
Imam asus p5k maticnu. Uradio sam pencil MOD Vdrop. Eliminisao sam skroz pad voltaze u full loadu i onaj najmanji od 0.008v. Testirao sam u skoro svim poznatijm benchmarkovima superpi,y-cruncher,aida64,Geekbench, cinebench,blender-blenchmark, itd i prime95. Bio mi je pun desktop programa. Mnoge je izvrteo i na 4.6ghz. Radi vec 2 i po meseca na 4.4ghz (1.36v).
Kuler je lc cc 120 (jedan ventilator 2500rpm, drugi fabricki). Imam i dva u kucistu. Evo ga ovde moj racunar (tad sam modovo kuciste, sad mi je drugaciji raspored ventilatora): https://hwbot.org/submission/3399073_puze_cinebench___r15_xeon_x5450_486_cb?recalculate=true
Da planiram da ga opteretim u tom radnom taktu, mozda leti ne. Graficka mi treba za Blender i neke igre. Nisam neki gejmer. Osim cs go igrao bih mozda samo gta 5 i doom. Mislim da ovaj procesor dobro radi u tim igrama.

Dobar zion taj,jesi probao max na koliko boota ?

Najvise sam booto na 4680mhz (fsb 520). Nisam probao voltazu vecu od 1.475v.

Pozdrav drugari imam Xeon x5460 3.16, ali ne znam pokazuje mi da radi na 2.
Plojka je Gigabyte GA-P31-DS3L sa 3GB ram memorije.
E sad, cini mi se da mi je plojka losa tj slaba kao i memorija.
Hteo bih da uzmem neku bolju plojku sa podrskom do barem 8GB rama jer ova moja je do max 4, a taj jedan GB ne uzimam jer zelim bolju maticnu pa da ne uzimam za dzabe sad.
Sta mi predlazete da uzmem recimo do 4000-5000 RSD?
Da li da ostajem na ddr2 ili migracija na ddr3?
Hvala drugari!

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Pozdrav drugari imam Xeon x5460 3.16, ali ne znam pokazuje mi da radi na 2.
Plojka je Gigabyte GA-P31-DS3L sa 3GB ram memorije.
E sad, cini mi se da mi je plojka losa tj slaba kao i memorija.
Hteo bih da uzmem neku bolju plojku sa podrskom do barem 8GB rama jer ova moja je do max 4, a taj jedan GB ne uzimam jer zelim bolju maticnu pa da ne uzimam za dzabe sad.
Sta mi predlazete da uzmem recimo do 4000-5000 RSD?
Da li da ostajem na ddr2 ili migracija na ddr3?
Hvala drugari!

Ukoliko ne razmišljaš o overclock-u, slobodno pogledaj neku G41 DDR3 ploču. Gigabyte me je oduševio u par slučaja, a verujem da su i druge korektne. 8GB DDR3 ćeš lakše kupiti i ne treba ti ništa brže od modula na 1333MHz. Srećno!

Ne, ne razmisljam o OC.
Hvala @Pega na brzom odgovoru, a sto se tice toga sto radi na 2 umesto na 3.16?
Sta to moze da bude?
Hvala.

Ne, ne razmisljam o OC.
Hvala @Pega na brzom odgovoru, a sto se tice toga sto radi na 2 umesto na 3.16?
Sta to moze da bude?
Hvala.

Nisi u BIOS-u podesio množilac procesora.. :) Staviš ga na 9.5.

Poslednja izmena:
^Ploča obara klok zbog štednje energije i smanjenja grejanja komponenti. Što bi anglosaksonci rekli ic a fičr. Kad ga uposliš trebao bi da takt skoči na maksimalni mogući, ukoliko je u granicama TDP-a.

EDIT:
Proveri i ovo što je Pega napisao, ako je iz kog god razloga fiksiran množilac (mada stvarno nemaš potrebe da ga fiksiraš).

Poslednja izmena:
Meni je uvek 2 i kad sam radio stress test ne prelazi 2.
Nego, jel moze da prodje ova ploca Asus P5Q3 sad nesto gledam na KP za 40€ ili pak da uzmem to sto si mi ti predlozio?

Ma kakav račun za struju, pozajmicu ti merac potrosnje da se i sam uveris da je to apsolutno zanemarljiva razlika a 50% veći takt pa i brzina izvrsavanja operacija u CPU-u... Nije vredno.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Meni je uvek 2 i kad sam radio stress test ne prelazi 2.
Nego, jel moze da prodje ova ploca Asus P5Q3 sad nesto gledam na KP za 40€ ili pak da uzmem to sto si mi ti predlozio?

P5Q3 je sjajna ploča. Samo napred ako je siguran prodavac.

Vrh Dno