Win 8 i 10 zahtevaju nx i pae (fizikal adres ekstenzija) za instalaciju. To xeon savršeno podržava.
Xeon X5460 radi bez diranja biosa sa svim instrukcijama, dok E5440 nema sve instrukcije i nece da instalira win8 i win10 na mojoj ploci.
Verovatno 8 i 10 zahtevaju nesto drugo.
Tačno
Svi Xeoni iste serije imaju apsolutno iste instrukcije. Razlikuju se samo u taktu i potrošnji. I instaliraju W8/10 bez ikakvih problema, ako su ispravni naravno.
Aman, pročitajte ponešto pre nego što napišete nešto ovako
P.S. To važi ne samo za Xeone nego za sve procesore kod Intela uopšte. Jedna serija - sve iste karakterstike, osim eventualno termalnih i frekventnih.
Oba imaju identične instrukcije, ne može jedan da ima drugi da nema. Ako ista ploča kod jednog nije videla a kod drugog jeste, opet, potpisujem, problem je u primercima procesora ili u njihovom stikeru/lemu. Video sam to više puta.Xeon X5460 radi bez diranja biosa sa svim instrukcijama, dok E5440 nema sve instrukcije....
Izvini, a zašto?Uh... relativno skoro sam poceo da pratim temu. Nemam xeon a ni plocu koju bih mogao da 'akam (svoju standardnu p5q-pro koja mi je jedina masina 'ne pipam' ni pod razno).
Cekaj jel to znaci, posto i ja imam Xeon X5460 sa tom revizijom(sta god to znacilo) C0 da ja sutra necu moci npr W10 da ubacim?Pogresno si me shvatio posto ti se verovatno to nikad nije desilo
Nije problem u procesorima vec u revizijama.
U pitanju su C0 i E0.
Ako se vratimo u vreme kada je legendarni E8xxx ( aj tacnije E8400 da kazemo) izasao, bilo je C0 i E0 i moguce C1 ali njega nikad video nisam.
C0 su radili na Abitu P35-e, dok E0 ploca nije videla kako treba.
Testirao 3 (od toga 2-C0 i 1-E0), onda E2180 koji je bio M0, i posle E3300 koji je bio R0.
Posle njih Xeon X5460 C0 i E5440 E0.
Dakle, svi sem E0 su radili normalno sa svim instrukcijama sem E0 i R0 revizije.
Abit nije uradio update biosa za E0 reviziju i samim tim ploce su imale problem sa tom revizijom.
Pisao sam ja o tome na ovom forumu jos tad da imam cudan problem koji se manifestuje tipa sa temperturom procesora koja stoji na 98c sa pomenutim procesorima, kojima fale instrukcije i jos sto sta sto ima veze sa procesorom i podesavanjima u biosu.
Jos tad sam dobijao modovane biose i cak je ta ploca jedanput isla kod cika Pere (ako se dobro secam nicka ovde na forumu) da je ponovo fleshuje, jer je jedan od tih biosa sjebao, pa je moralo na zivo da se flesuje.
Naravno to ne remeti nikakav rad (sto se surfa na internetu tice i igrica, za ostalo sto bi verovatno koristilo SSE 4.1 i VT-x tu ne mogu da kazem za sigurno da ne bi bilo problema)
Sad, zbog cega tacno win8 i win10 ne znam, ali to je jedina razlika izmedju probanih procesora.
Pogledajte prilog 221794 Pogledajte prilog 221795
Pozdrav drustvo, da li neko od vas zna da ubacuje microkodove u bios.
Imam jedan E5405 koji sam stavio u P5K sa vec modovanim biosom, ali nece ploca da butuje windows, dok sa starim bez problema.
Znaci prodje bios post i sve ali kad treba da se win pokrene onda nece.
Bios ga prepoznaje i ocitava bez problema.
malo vas i zna nesto o Abitu pa ne zna da su oni jos 2008 prekinuli suport za te ploce
Obicno ljudi kada traze bas C0 reviziju znaci da imaju problem kao i ja.
E0 revizija je daleko bolja od bilo koje C0.
Svaki E0 ce se vise klokovati sa manjom voltazom od bilo kog C0.
Svi ti sto se zahvaljuju za E0 vrlo dobro znaju i zasto.
Sad, nemoj da te buni ovo sto sam ja pisao da nekome nece da radi, jer sam na celoj ovoj temi slicaj ja i kao sto sam se nadovezao na kolegu Mirza82 koji ima slican problem sa biosima i xeonima.
Pegi je proslo dosta ploca kroz ruke i on mozda moze da ti tacno kaze za neku plocu sta na njoj radi, a sta ne.
P.S. Bio je jos jedan clan koji isto nije mogao nista sem win7 da instalira ovde sa xeonom, ali sam zaboravio nick.
Naravno isti problem kao meni.
Hvala na odgovoru. Pega mi je vec dao isti odgovor kao i ti. Samo, opet se pocelo pricati o toj C0 reviziji, za koju sam pitao i Pegu, pa rekoh 'sta je sad opet'
Nesto razmisljam, mozda je glupa pretpostavka...ali...da li mozda problem moze biti 'fizicki' bios? Da li bi mozda 'fizicka' izmena (cupanje) bios 'cipa' i stavljanje drugog resila problem?
Izvini, a zato.
Nije stvar samo u modovanju 'lezista' koje nemam nameru da radim, jer na Ali-u imaju vec prilagodjeni procesori za 775 (samo nabacis). Necu, ma koliko bilo jednostavno i 'prosto' da taknem moju P5Q-Pro plocu. Kupljena polovna zajedno sa E8400 davne 2011. Od tada nista nisam pipnuo na njoj. Radi k'o prvog dana. U medjuvremenu sam joj nabacio onaj kudjeni Kingston KHX 1066 (8 GB). I ne diram to.
A sto se modovanja i zezanja tice, za to cu nabaviti drugu plocu da je 'akam'.![]()
Cekaj jel to znaci, posto i ja imam Xeon X5460 sa tom revizijom(sta god to znacilo) C0 da ja sutra necu moci npr W10 da ubacim?
Da jurim neku E0 reviziju sada dok sam na W7(mada ne zelim da prelazim ni na sta novije jer W7 x64 radi savrseno za moje potrebe) da ne dodjem sutra u problem kao ti?
Koliko kapiram Pega najbolje zna ovde(hvala mu jos jednom za pomoc) pa bi mogao i on da da svoj sud o tome.
...u tom sl. ne bih cut-ovao ništa iz BIN fajla...
Mirza, iskreno se nadam da ne troluješ temu. Na trenutak pomislih da to radiš, jer si se upustio u dramatiku procesora koji vredi isto onoliko koliko i ECC što nedavno poklonih Kolegi dulenatoruUstvari, i manje.
Šta god rekao, ne bi ti se dopaloJa pitah za pomoc a vi me pravite na trola, ne razumam zasto?
Uopste se ne radi o koliko sta vredi, vec o problematici, valjda zato forumi postoje, da se podele iskustva, problemi, resenja.
Kako god, meni naravno nije stalo do dog procesora, vec da pomognem coveku koji je hteo da pojaca masinu sa onim sto je imao kod sebe.
Hvala pojedincima koji su ponudili svoju pomoc i svoje vreme za reasvanje ovog problema.
Slobodno kazi sta god, nismo dosli ovde sa se vredjamo.
Pa nisam pomogao na zalost, a imao sam volje kao i pojedinci ovde, a pojedinci nisu.
I nije 5. strana, vec samo 3.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari