Šta je novo?

Mobilni operateri u Grčkoj - FAQ u drugom postu

Ako ima neko da je bio u Paraliji i da je koristio neku internet karticu nek napise utiske. Konkretno treba mi za 10 dana, dovoljno 1gb, mada ni vise nije na odmet naravno

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ako ima neko da je bio u Paraliji i da je koristio neku internet karticu nek napise utiske. Konkretno treba mi za 10 dana, dovoljno 1gb, mada ni vise nije na odmet naravno

839ccfbfd2aacc0b11b696dfa480c6b2.jpg
www.vodafonecu.gr/en/
Za 5.04e sada se dobije 500mb ako dodatak kupis online dobijes jos 500mb gratis.
Dodatak mozes kupiti preko sajta ili preko aplikacije za android.
Inace u Paraliji 99% apartmana ima wifi tako da mobilni net nisam nesto preterano ni koristio...

Poslednja izmena:
E to mi je odlična ponuda, hvala ti. Doduše idem u avgustu tamo ali da smislim odmah sta cu i kako cu.
Znam da imaju ali najmanje sam vremena iskreno provodio u apartmanu, a i cesto ume da bude vrlo zagusen jer idemo kao grupa od nas 50-ak i svi navale. :D

Lefkada i neki internet?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Protekle dve godine koristio wind q karticu. Zapadna obala super ali istok prilično kilav.
Karticu platio 5 evra sa 5 evra kredita. Za 3 evra može da se dobije 600mb i to može više puta da se aktivira. Plus whatsapp je besplatan (osim za pozive) dva meseca od poslednje uplate kredita. Baci pogled na njihov sajt.

E to mi je odlična ponuda, hvala ti. Doduše idem u avgustu tamo ali da smislim odmah sta cu i kako cu.
Znam da imaju ali najmanje sam vremena iskreno provodio u apartmanu, a i cesto ume da bude vrlo zagusen jer idemo kao grupa od nas 50-ak i svi navale. :D

Pa onda se mozda vidimo tamo... :D
Ako se odlucis za vodafone, nemoj da zaboravis da ukljucis 4G.

In order to activate the access to Vodafone 4G network, Vodafone subscribers can:
* Can send an SMS to 1285 writing 4G NAI

Ja zadnje što sam dobio na mejl od Vodafone je da kartica traje 12 meseci od poslednje dopune, ali kredit traje 3 meseca. Plus što su utupili sa novim PDVom, pa ono što mi je bilo 4.99 sad je 5.04 evra za 500 MB ... Ranije dopunim 10, dobijem bonus 250 ili 500 i plus kupim 2x500 MB i to me fino posluži 13-15 dana.... Sada mora 15 da uplatiš ... :)

Inače dopunjavam još u Srbiji, preko PayPala.... I njihovog sajta, kao i crnogorsku ....

Jel zna ko da li se moze ko nema paypal racun da se dopuni pripejd kartica vadafone sa telenor banke racuna , a da pre toga promenim dinare u evre ?

Upravo bio u Vodafone u Makedonija molu u Solunu. Kartica važi godinu dana od zadnje uplate kredita. Sam kredit tri meseca.

OK, znači ostalo isto. Jesi li im rekao da su faking šitmeni što im dodatak košta faking 5.04 ojra, pa zbog 4 centa mora 5 evra veća dopuna?

Nije to samo par centi. Kad uplatiš 5e skinu ti još i porez, tako da si u stvari uplatio 4 i nešto. Zato je najbolje u poslovnici 6e i to je taman

Baš me zanima, za ovu godinu najavljeno je ukidanje rominga u EU. Kako li će to da izgleda.

Juče sam za 10€ u Makedonia Mallu uzeo Vodafone karticu sa 5,5GB neta koji važe narednih 30 dana.

A to važi i u Grčkoj ili?

Samo sam tražio prepaid sa netom. Makedonia Mall je na izlasku iz Soluna.

Heeee... ja ih to isto pitao pre desetak dana i oni mi ponudili ovu varijantu koji koristim već dve godine, 500mb za 6e (+5e za sim). Prve godine su dali sim gratis, druge sam ih podsetio na prvu pa su posle konsultacija dali džabe (sim), treće mi je važila ova od druge :)
Znači ista priča sa službenicima kao kod nas.

Ljudi, sutra idem na Krit i ostajem 10 dana. Neki savet za data karticu koja radi dobro na severnoj strani ostrva ?

Hvala

Ako koristite tethering i nosite laptop sa sobom, ugasite Windows update inače ode net za čas.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Je l' i na Macu i Archlinuxu da isključim Windows update? [emoji14]

@krit

Meni je prošle godine tamo Vodafone radio kako treba.

Jedino ako ti je ponudio w10 update i pri tome skinuo 3gb.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da li tethering zavisi od operatera? Neko me ubedjivao da, recimo, nas Vip ne dozvoljava tethering sa prepaid kartice.

Ljudi, sutra idem na Krit i ostajem 10 dana. Neki savet za data karticu koja radi dobro na severnoj strani ostrva ?

Hvala

@krit

Meni je prošle godine tamo Vodafone radio kako treba.

I meni je tamo Vodafone radio skroz OK. Od Herakliona do kraja zapadne strane ostrva svuda bez problema.
Da li tethering zavisi od operatera? Neko me ubedjivao da, recimo, nas Vip ne dozvoljava tethering sa prepaid kartice.
Zavisi od provajdera. VIP ne blokira tethering na prepaidu. Koristio sam do pre pola meseca, nakon cega sam presao na postpaid.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ja sam praktično preporučio wind qcard ali danas nađoh na problem. U aprilu sam preko paypala uplatio 5 evra za svaki slučaj, da mi ne ugase karticu. To sam i prošle godine uradio i tek u avgustu koristio taj kredit. Danas se ulogujem da proverim kredit kad ono ima samo 0.46 evra. Kartica do malopre nije ni bila u telefonu. Zabeležena je transakcija iz aprila ali ne znam gde je otišao kredit. Na sajtu ne mogu da nađem neki mejl na koji bih mogao da se raspitam već daju neki formular da se popuni. A u formularu podrazumevaju valjda da sam Grk i traže neki Tax ID Number. Sad sam im postavio pitanje na fejsu pa ću da vidom da li će nešto da odgovore.
Ima li još neko iskustva sa qcard?

Samo sam tražio prepaid sa netom. Makedonia Mall je na izlasku iz Soluna.

Dakle, bez ikakve provere i sl? Prosl egodine u Atini, jul mesec, nisi mogao tek tako da kupis prepaid karticu. Trazili pasos i "bice za 2-3 dana". Ostajao sam 5 tako da sam odustao.
Imam pozajmljenu Vodafone karticu sada, ali mi ovo 10e 5GB zvuci OK. Jos kad bi bilo 30ak minuta bar za lokalne pozive (uvek i treba na letovanju). Gledao na sajtu ali mi nikako nije jasno sa tim automatic bundleovima. Probacu da nadjem tu koju si pomenuo, "prepaid sa netom" na Kefaloniji.

Bez ikakve provere, samo ti iskopiraju pasoš i to je to.

Podrav svima. Cisto da iznesem i ja moje utiske...mozda nekom bude od koristi...na letovanju sam u Polihronu i trebao mi je net (net kartica) jer ovde wifi (u apartmanu) radi katastrofalno. Morao sam da odem do grada "Kassandreia" sto je nekih 15-20 km od Polihrona da uzmem karticu nekog od operatera, jer je samo uz registraciju u njihovoj radnji ili predstavnistvu moguce dobiti. Raspitao sam se kod dva operatera (Cosmote i Wind) i dosta bolja ponuda je bila kod Wind-a, tj. 6gb za 30 dana (kartica sluzi iskljucivo za net), a dopuna moze bilo kad, odnosno jednom godisnje ili bolje receno kad god ste u Grckoj, jer sama kartica nema broj telefona vec kako sam rekao samo net (a tu namaju sta da ukinu)...a kod Cosmote-a su mi nudili istu tu net karticu ali 24e za 15 dana (5-6gb) ili 15e za samo 5 dana (3gb).
Vodafone nisam ni gledao jer bar u ovom mom aparanu Vodafone ima dosta slab signal.
Evo linka (zadnja opcija gde je samo kartica) p.s.mozda treba google translate :)
https://www.wind.gr/en/for-individual/wind-mobile-broadband/mobile-broadband-without-contract/

@valeksandar
Sigurno je q kartica bila u nekom telefonu gde ne moze da se "iskljuci" mobilni internet npr. neka nokia sa symbian operativnim sistemom pa je ostvarila gprs u roamingu...

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno