Šta je novo?

Mobilni operateri u Grčkoj - FAQ u drugom postu

@Dr Darko Nije bila u telefonu uopšte. A inače sam prošle godine pokušao da potrošim ostatak kredita na net u Makedoniji i nije htelo. A roaming je morao da bude uključen jer je i u Grčkoj bila u nacionalnom romingu.
Na fejsu su mi tražili da im u inbox pošaljem br telefona da provere šta je u pitanju ali mi u međuvremenu nisu odgovorili.

Ako neko zna tačno kojih sve PAKETA (CU, Kartointernet, Mobile Internet prepaid) bilo kog operatera ima da se kupi u Pefkohoriju po prodavnicama jer poslovnica tamo nema :(

Mislim da nemaš nijedan. Sim može da se kupi samo u poslovnicama.

To jednostavno nije tačno. Ima kartica samo nema izbora paketa kao u poslovnicama. Zato i pitam da neko ko zna TAČNO šta ima odgovori.

Ostali "mislim" komentari mi ne pomažu ... Hvala

To jednostavno nije tačno. Ima kartica samo nema izbora paketa kao u poslovnicama. Zato i pitam da neko ko zna TAČNO šta ima odgovori.

Ostali "mislim" komentari mi ne pomažu ... Hvala
To kao kada bi tebe neko pitao sta TAČNO ima kod tebe u kraju u trfici...
Danas ima sutra nema...
Kupis sta nadjes pa posle pozoves call centari i promenis tarifu u tu sto ti odgovara.

Pa paket biraš sam. Kupiš pripejd karticu uplatiš kredit i odabereš opciju. Samo treba znati kako pošto su im sajtovi k. Jedino neke egzotične varijante mogu da budu problem (ako si u pravu). I dalje sam ubeđen da ne mogu da se kupe bilo gde sem u poslovici ili ovlaštenog prodavca (prošli put me mrzelo da kucam) barem od 2011 valjda, od kada su doneli zakon da mora lični dokument prilikom prodaje sima. Ja pet godina pokušavam da kupim one peškire za sedišta u autu za koje mi svi pričaju da ima gde hoćeš, mogu da zamislim muke tek da nađem karticu :)

Ako neko zna tačno kojih sve PAKETA (CU, Kartointernet, Mobile Internet prepaid) bilo kog operatera ima da se kupi u Pefkohoriju po prodavnicama jer poslovnica tamo nema :(

Pitanje isto stoji i dalje upućeno onima koji umeju da odgovore.

Juče sam za 10€ u Makedonia Mallu uzeo Vodafone karticu sa 5,5GB neta koji važe narednih 30 dana.
Koja kartica, običan Vodafone ili CU i koji paket?
Sama kartica kod njih je 5e osim ako je ne daju gratis ali to je retko. napiši šta su uzeo da prosledim drugaru.

Poslednja izmena:
Da na kraju ipak pohvalim wind, tj q card. Već sam ispričao da mi je nakon uplaćenih 5 evra na računu bilo samo 0.46. Obratio sam im se preko fejsa i tražili su mi broj da provere šta se dogodilo. Danas su mi dodali 5 evra kredita tako da sada ima 5.46. Doduše nisu mi rekli šta je bilo . Verovatno nisu ni proveravali ali svejedno.

Koja kartica, običan Vodafone ili CU i koji paket?
Sama kartica kod njih je 5e osim ako je ne daju gratis ali to je retko. napiši šta su uzeo da prosledim drugaru.

Ja sam bukvalno ušao u poslovnicu i rekao da mi treba prepaid kartica sa netom. Na kutiji piše Vodafone CU, platio sam sve 10€ ukupno i dobio 5.5GB neta.

Instaliraj ako te ne mrzi onu njihovu app (My CU) pa vidi šta piše

Ja sam bukvalno ušao u poslovnicu i rekao da mi treba prepaid kartica sa netom. Na kutiji piše Vodafone CU, platio sam sve 10€ ukupno i dobio 5.5GB neta.

Za koji dan krećem u GR. Da li možeš da mi kažeš koji si paket uzeo? Gledam na sajtu Vodafone i CU i nigde ne vidim tu kombinaciju. Hvala u napred.

Koju konkretnu karticu si uzeo?

Vodafone CU, imam je od ranije, nije bas nesto ni pokrivenost ni brzina za 4G, ali koristi mi preko godine zbog onoh dodataka za druge zemlje...

Gde mogu da se uzmu te Vodafone CU kartice? Jel ima recimo na kioscima i u prodavnicama i jel potrebna neka registracija i dokument? Na putu sam za Grcku (Paralija) pa da vidim da nadjem nesto ujutro.. :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Izgleda da se sada uz online dopunu dobija dodatni bonus. Meni je aktivan Just surf zbog čega sam dobio još 500MB i još 200 jer je neko ko me dodao kao prijatelja u app dopunio više od 10€
3da2654d01d9df47a4ad3649ec2d8670.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Gde mogu da se uzmu te Vodafone CU kartice? Jel ima recimo na kioscima i u prodavnicama i jel potrebna neka registracija i dokument? Na putu sam za Grcku (Paralija) pa da vidim da nadjem nesto ujutro.. :D

Ja sam moju kupio u solunu, nije bas tako jednostavno, obavezna je registracija i pasos traze da se kopira.
Ako ti nije usput solun, u paraliji u trafici pored crkve je bila reklama da prodaju ali neznam kako ide sa registracijom.

Mobilni operateri u Grčkoj

Nije mi bas usput Solun, ali znam otprilike na koju trafiku mislis. Hvala puno

Poslednja izmena:
nemoj previše da se nadaš da ćeš naći tamo, ali možeš skoknuti do Katerini i tamo uzeti

Nije mi bas usput Solun, ali znam otprilike na koju trafiku mislis. Hvala puno

Malopre sam bas prolazio pa sam pitao u trafici, kazu ima, kartica je 5e, minimum dopuna je 10e, ali tip nije znao nista da mi kaze u vezi registracije kako ide...
Mozda je ipak najbolja opcija da kupis i registrujes u vodafonu u katerini-u...

Trebace mi neka kartica (s internetom) za Skiatos za svaki slucaj (ako wireless bude nepouzdan) pa da vidim da li sam dobro razumeo:
- Cosmote kosta 5e ali nema kredita a dopune su 5e za 500MB
- Vodafone kosta 5e (negde pise i da je CU dzabe) a jel ima kredita? Verovatno nema a dopune su 5e za 1GB http://www.vodafonecu.gr/en/about-cu/propositions/internet-bundles/surf-email-100/. Ili 5e za karticu + 10e dopune za 4GB http://www.poslednjiskaut.com/internet-za-letovanje-u-grckoj/
- Wind/Q kosta 5e i ima 4.5-5e kredita a dopuna je 3e za 600MB https://www.wind.gr/en/q/bundles/new-q-bundles/. Jel ta 3e mora da se doplati ili moze da se iskoristi od tih 4.5-5e?

Ovo zadnje bi mi odgovaralo a moze i ovo
Juče sam za 10€ u Makedonia Mallu uzeo Vodafone karticu sa 5,5GB neta koji važe narednih 30 dana.
ako je jos dostupno.

I najvise bi mi odgovaralo da sve zavrsim u trafici ili poslovnici ili ako bas mora preko kodova da se ne zezam s online aktivacijama i sl.

Poslednja izmena:
Trebace mi neka kartica (s internetom) za Skiatos za svaki slucaj (ako wireless bude nepouzdan) pa da vidim da li sam dobro razumeo:
- Cosmote kosta 5e ali nema kredita a dopune su 5e za 500MB
- Vodafone kosta 5e (negde pise i da je CU dzabe) a jel ima kredita? Verovatno nema a dopune su 5e za 1GB http://www.vodafonecu.gr/en/about-cu/propositions/internet-bundles/surf-email-100/. Ili 5e za karticu + 10e dopune za 4GB http://www.poslednjiskaut.com/internet-za-letovanje-u-grckoj/
- Wind/Q kosta 5e i ima 4.5-5e kredita a dopuna je 3e za 600MB https://www.wind.gr/en/q/bundles/new-q-bundles/. Jel ta 3e mora da se doplati ili moze da se iskoristi od tih 4.5-5e?

Ovo zadnje bi mi odgovaralo a moze i ovo

ako je jos dostupno.

I najvise bi mi odgovaralo da sve zavrsim u trafici ili poslovnici ili ako bas mora preko kodova da se ne zezam s online aktivacijama i sl.

1. Cosmote.
Ima najbolju pokrivenost u grckoj (3G/4G), uverio sam se ove godine.
Sa aplikacijom se bas nisam snasao, nisam uspeo da je prebacim na engleski (ako uopste i moze) a preko nje se sve zavrsava.
2. Vodafone
Malo slabija pokrivenost (3G u manjim mestima zna da predje na 2G dok 4G samo u vecim mestima) i mana sto imaju gomilu roaming partnera, sto u sezoni zna da uspori mrezu (postavio sam speedtest par postova gore).
Aplikacija je ok.
3. Wind imaju najslabiju mrezu (4G nisam uspeo da nadjem kod njih ako ga uopste imaju).

Za bilo koju od kartica da se odlucis, ako hoces 4G mors reci da ti aktiviraju.
Bilo koju od ove tri kartice da zavrsis preporuka je da to radis iskljucivo u poslovnici.
Primera radi kada sam uzimao What's Up prepaid paket u Cosmote, procedura je kao kod nas za stambeni kredit, morao sam 4-5 papira A4 potpisati + kopija pasosa itd...

Poslednja izmena:
Ima li nekih novosti, da li je neko bio skoro i da li bi mogao da podeli svoje iskustvo? Koliko vidim, Vodafone je produžio dupliranje megabajta do kraja meseca...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

U Grčkoj sam trenutno, bio sam u Vodafone poslovnici, pitao ih za 4GB neta za 10€, dečko hteo da mi proda to za 25€ (valjda neki standardni paket). Rekoh mu da sam na netu pročitao da postoji Vodafone International kartica koja je besplatna, pa bih na nju uplatio 10€ kako bih dobio 4GB. Čovek se setio, doneo karticu, aktivirao bundle, platio sam 10€, a sad mi u My Vodafone aplikaciji piše da imam na raspolaganju čak 5,5 GB, što je odlično, s obzirom da nemam wifi u smeštaju

Ili neznaju (boli ih uvo, plata ide) ili se stvarno prave ludi... :D
Ja hteo da kupim tablet sa karticom u cosmote, ubedjivali me da kod njih ima smo neki airpad...
Na kraju uzeo dualsim 4G tablet sa opcijom i za telefoniranje za 79e... nisu ni znali da imaju u ponudi... :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno