Šta je novo?

Mobilni operateri u Grčkoj - FAQ u drugom postu

Ja sam koristio prosle godine Vodafone na Kritu.
Prvo sam u prodavnici kupio. Radnik je nije aktivirao pa sam morao da idem do poslovnince, a tamo su mi rekli da ta kartica nije validna i dali mi drugu. :D
Radnica mi je zamenila karticu i sama preporucila koji tip pre paid paketa da uzmem kako bih izvukao najvise MB, a zatim i aktivirala. 10 ili 15e je sve ukupno ispalo za oko 1.5GB.
Nisam imao problem s mrezom.

Imas aplikaciju za mobilni pa mozes i prekonje da dopunis kredit bilo gde se nalazis.
Moze sa karticama Visa/Master, Paypal i onim karticama za dopunu na grbanje sto verovatno samo po gr moze da se kupi.
Konkretno ja sam dopunjavao preko Paypal-a.
Roming paket 3,01€ vazi 24h bez obzira kroz kolko zemalja prodjes (provereno), bitno je samo da je EU+ te zemlje koje su naveli.

Ukljucena je i makedonija u toj ponudi. :)
Cudoda nisu ubacili i nas kroz partnerstvo sa vip-om...
Hvala, vidim sad na njihovom sajtu. Samo mi nije jasno prilikom registracije naloga na sajtu kažu mi da imam CU varijantu i daju mi link ka sajtu. Isto Vodafone ali neka CU verzija!? Koja je razlika?
Druga stvar, pošto vidim da može preko neta da se doplati hteo sam da pesnicom odlazak u poslovnicu. Međutim ne znam koliko mi je dovoljno da uplatim i koju opciju. Ima nešto surf & e-mail 100 i Just surf bonus si vidim da mi je aktivirano od prošlog leta. Koliko vidim, ovo prvo je jeftinije i ima više neta tako da ne vidim logiku u ove dve ponude ili nešto nisam dobro ukačio.
Probao sam karticu, i dalje radi ali perike koje sam dobio su naravno na grčkom a google translate ne žvaće grčki tako da ne mogu da provalim šta nudi. Licu mi da ono za tri evra u EU u Srbiji daje za 9e.

Imas English na vrhu strane, ceo sajt postoji na engleskom.

Jedno glupo pitanje: Ako se u USB modem ubaci regularna GR prepaid kartica sa nekim MB u paketu, da li će to tamo raditi OK?

Zavisi da li ti je zaključan usb modem i moraš podešavanja prilagoditi prema toj kartici
Za koliko eura koliko mb si našao?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Drugar se vratio pre neki dan, pa ću da uzmem od njega karticu, ne znam šta su mu prodali tamo.
USB modem sam otključao (nadam se), našao sam neki Mobile Partner, podešavanja su ovde bila postovana, valjda je to sve što treba.

Je l' ima neko ideju gde kupiti karticu na Sitoniji? Video sam da ima u Nea Moudani, ali mi to nije baš usput i vidim da ima neki reseller u Nikitiju.

Koliko je meni poznato, nema nigde. Ja sam kupio Cosmote sim only pack u Germanosu, TC Cosmos na izlasku iz Soluna.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

U kojoj mreži može najviše interneta da se izvuče za 20-ak evra?

Vodafone očajno radi na Tasosu, oko 20kbps u sekundi, 2g ili vrlo nestabilan 3g.
Nego jel zna neko kako može da se uplati na taj prepaid odavde tako da mi ne istekne sim do sledeće godine?

Poslednja uplata na moj grčki sim je bila u Avgustu... I uspeo sam da obnovim karticu u junu. Čak su ostali i krediti ... Nekih 9 eur.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Možda je onda bilo tako, kad pogledam iz My Vodaphone app kaže ističe Jan 2017.
Znači kako uplatiti iz Srbije, sajt im je očajan na engleskom.

Sada definitivno istice kredit posle 6 meseci. Dopuna moze preko My Vodafone app. Kad se prebaci app na engleski vise nema potrebe za sajtom

Je l' ima neko ideju gde kupiti karticu na Sitoniji? Video sam da ima u Nea Moudani, ali mi to nije baš usput i vidim da ima neki reseller u Nikitiju.
makedonia mall (carrefour) u solunu, iskljucis se samo sa autoputa i tu si i vratis se isto tako. tu sam ja uzimao bas kad sam isao na sitoniju. pogledaj na mapi gde je. jedino ti mozda moze biti problem radno vreme ako prolazis rano ujutru

Sada definitivno istice kredit posle 6 meseci. Dopuna moze preko My Vodafone app. Kad se prebaci app na engleski vise nema potrebe za sajtom
Prebacio sam na eng, ima dugme top up, ali trazi da imam registrovan account prvo sa user i pass...?

@dkrstic
Ako pristupaš desktop verziji site-a imaš gore desno mogućnost za pristup portalu. Da, moraš da se registruješ prvo.
Inače, ja preko portala uplaćujem kredit unazad 5-6 godina. Dešavalo se da prođe i 12 meseci od poslednje dopune i skinut je kredit ali sam uvek uspevao da dopunim i produzim važenje kartice.
Kada je prošlo više od 12 meseci i kartica postala nevazeca, emailom su mi rešili problem.

Poslednja izmena:
Meni je važila od prošle godine. Dopunio dan PayPal-om iz Srbije da probam dal radi i radi. Usput u Makedoniji probao opciju za 3e dnevni roming net i radi. Posle sam uplatio baš u tom Makedonija molu (usput svakom na putu za Halkidiki i ne plaća se parking kao u Cosmos-u) i za 10e dobio nekih 1,5gb. Znači da mi je onaj batica nešto preterao, giga bi mi bilo sasvim dosta. Kartica je inače odlična stvar ko putuje po EU često, aktiviraš dnevni roming i važi u svim (EU) zemljama kroz koje putuješ (24h). Dovoljno jeftino i za korišćenje na destinaciji (za putovanje od nekoliko dana).

Samo Srbija efektivno nije u toj cool roming zoni, Turksa, MKB i Albanija jesu :D

Samo Srbija efektivno nije u toj cool roming zoni, Turksa, MKB i Albanija jesu :D
Skockali ljudi za svoje potrebe, kad predju preko da pazare sve upola cene... da se ne trose na roaming... kakve vajde od nas nismo im bas neka top destinacija... :D

Poslednja izmena:
Kartica je inače odlična stvar ko putuje po EU često, aktiviraš dnevni roming i važi u svim (EU) zemljama kroz koje putuješ (24h). Dovoljno jeftino i za korišćenje na destinaciji (za putovanje od nekoliko dana).
Super je to fora, imaš li link gde su navedene zemlje koje spadaju tu?

Ja sam probao ovu,
http://www.vodafonecu.gr/en/cu-services/roaming/surf-abroad/
a vidim da ima i ova bolja za iste pare,
http://www.vodafonecu.gr/en/cu-services/roaming/travel-pack/
kada sam pitao baticu u poslovnici prvo je zbunjeno gledao u ponude a onda je ponosno zaključio da je ona bila novija :)
Inače radi se o Vodafone CU kartici i isti batica nije imao dovoljno inspiracije da objasni razliku između CU i obične verzije. Nešto kao običan je kao zamena za postpejd ko baš neće njega a CU je kao za neredivne korisnike...

Poslednja izmena:
Only data SIM kartice od sva 3 Grčka operatora rade normalno u telefonima uz tethering? + Da li pokupe automatski podešavanja?

Da li tih kartica ima po manjim mestima (Pefkohori npr.) ili se mora ići u Solun?

Ljudi niko mi nije odgovorio, koja je najbolja solucija za internet?

Zavisi gde si u Grčkoj, evo meni Vodafone jedva radi u Haniotiju (u sobi, napolju, pristojno) i to u prvoj polovini mesta. U drugoj radi normalno. Prošle godine na Atosu ista kartica ekstra.
Na istoj kartici (obična pripejd, nije data) radi tethering (iz telefona, nemam mifi)

Poslednja izmena:
Lefkada i neki internet?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Pročitao sad, da dodam za Vodafone. Zbog poreza bolje je uplatiti baš u radnji pošto tamo može da se i uplati samo 6e, koliko košta 500mb. Preko neta, ko već ima karticu, može 5, 10... (a 5 nije dovoljno jer je to u stvari manje kad se odbije porez).

Vrh Dno