Šta je novo?

Mobilkom Austria

da li je neko kupio karticu negde drugde osim u VIP-ovim prodavnicama, pitam za Beograd, posto bih uzeo jednu, ali ne bih da idem u centar grada... da li ih ima na trafikama, video sam na trafici "Stampe" da ima nalepnica, ali oni juce nisu imali brojeve...

ja sam kupio jednu na trafici future da imam letos za posao, ali je broj ubi' boze, kao neka sifra.

Ima ortak negde Ericsson 688 (ako ga nije bacio u djubre u medjuvremenu :D ) pa ako bude uspeo da ga nadje bas cu da probam sa njim.
Probaj, druga mi je u Ericsson R310 (Ajkulica). Mislim, sta da radim, moram u krseve, necu valjda u fon koji redovno koristim kad mi on treba.

Poslednja izmena:
Meni na Motoroli Talkabout je nasao bez problema YU-05 Vip mrezu.
Danas sam pozvao sa vip kartice i kaze automat ocekujte za 24-48h da udjete u vip svet komunikacija i bicete obvestenji smsom.

Poslednja izmena:
Ja i dalje nisam shvatio one redove u Knez Mihajlovoj i Kralja Milana? :) Jel to pola nacije voli da testira novine ili je taj kredit dovoljna udica za njih? :D Sve u svemu ne vidim razlog da menjam Telenor ukoliko previse ne zelim da vidim sta austrijanci nude i kako to funkcionise u praksi. Dobra reklama cuda cini.

Aman zaman ljudi govorimo o 100 dinara, a ne o 100 evra. Nije mi jasno zasto vam je toliko neverovatno da ljudi kupuju. Inace, aktivirao sam malocas i drugu karticu i dobio sam +1000 din

Ja sam aktivirao karticu danas pre podne, i posle par čestitanja, sada mi onaj čika govori kako ću uskoro moći da koristim usluge, a obavestiće me sms-om. Jel to normalna pojava? :)

Aman zaman ljudi govorimo o 100 dinara, a ne o 100 evra. Nije mi jasno zasto vam je toliko neverovatno da ljudi kupuju. Inace, aktivirao sam malocas i drugu karticu i dobio sam +1000 din

Mislim da je bas ovo pogresan rezon, ne govorim nista protiv novog mobilnog provajdera ali ovo je definitivno pogresno razmisljanje. Meni je u sustini bitnije sta kupujem, nema veze sto je samo 100 dinara. Znaci nije bitno koji je proizvod neka je to i nesto najgrdje ali samo 100 dinara neko ce (uz dobru reklamu) ogroman profit imati od toga. Pitanje je zasto bih ja dao tih 100 dinara ako mi realno ne treba? Ok, ljudi 1000 dinara kredita. Smoricu sve ljude sa kojima komuniciram iz fazona e ovo mi je nov broj a kasnije cu ga zadrzati da ih opet ne bih smarao? Da nije to krajnji cilj te akcije? :D

Poslednja izmena:
Za one koji znaju nešto o klpniranju: Da li je neko pokušao da je iščita? Ja nisam uspeo sa SimScan 2.01... ni na StrongKi.... sa HardMax2 čitačem na COM portu... Ima li neko neku USB čitač, da je probao sa njim?

Mislim da je bas ovo pogresan rezon, ne govorim nista protiv novog mobilnog provajdera ali ovo je definitivno pogresno razmisljanje. Meni je u sustini bitnije sta kupujem, nema veze sto je samo 100 dinara. Znaci nije bitno koji je proizvod neka je to i nesto najgrdje ali samo 100 dinara neko ce (uz dobru reklamu) ogroman profit imati od toga. Pitanje je zasto bih ja dao tih 100 dinara ako mi realno ne treba? Ok, ljudi 1000 dinara kredita. Smoricu sve ljude sa kojima komuniciram iz fazona e ovo mi je nov broj a kasnije cu ga zadrzati da ih opet ne bih smarao? Da nije to krajnji cilj te akcije? :D

pa ne znam za ostale, meni treba drugi broj za posao, zasto onda ne bih kupio najjeftiniji.
mozda je neobicno sto ljudi kupuju po 5 brojeva, nije bas da ce neko da im isplati 5000 dinzi na ruke. osim ako ne nameravaju da ceo jul provedu prepricavajuci "rat i mir" preko telefona.

Ja i dalje nisam shvatio one redove u Knez Mihajlovoj i Kralja Milana? :) Jel to pola nacije voli da testira novine ili je taj kredit dovoljna udica za njih? :D Sve u svemu ne vidim razlog da menjam Telenor ukoliko previse ne zelim da vidim sta austrijanci nude i kako to funkcionise u praksi. Dobra reklama cuda cini.
Sto si na kraj srca, pa zar ne shvatas da to nije zbog kredita ili nekih obecanja od strane provajdera... Ljudi jednostavno osecaju da se sprema nesto novo i revolucionarno, da su nove tehnologije uzele maha neslucenih razmera i zele da aktivno ucestvuju u tome. To se oseca u vazduhu, to uzbudjenje i naboj. Buducnost je tu, pred nama.
Ja cekao 15 minuta, lepo se proveo, procaskao...

99 % ljudi je cekalo red zbog tih 1000 dinara kredita, cekali bi i sutra da Telenor ponudi isto to.A i ne znam sta da testiraju mts.

Poslednja izmena:
Meni sad bas nikako nije jasno cemu uopste bilo kakav negativan stav u celoj ovoj situaciji? Ja sam licno jedva cekao da dodje treci operater mobilne telefonije a takodje se nadam da ce jednog dana i to u blizoj buducnosti biti vise operatera fixne telefonije. Vrlo jednostavan rezon - veca konkurencija, sve bolje i povoljnije usluge i borba za svakog korisnika... Evo reklamna kampanja MTS-a i Telenora u poslednje vreme u primetnoj ofanzivi - te telefoni za dinar, te novi paket ovaj novi paket onaj, pa razgovarajte za 0 din sa ovima i onima i sl...Siguran sam da ni pola od toga ne bi bilo da nije treci operater zakucao na trziste kojim su do sada vladale ove 2 pomenute firme. A sto se VIP-a tice, oni ce debelo morati da se potrude da svojim uslugama, kvalitetom i sl privuku korisnike na svoju stranu. A pre paid kartica od tricavih 100dinara sa 1000 din bonusa je sasvim ok - probajte, vidite da li vam se svidja ponuda/kvalitet i sl i jednostavno kada potrosite taj kredit odlucite sta vam je ciniti - ili da nastavite da koristite njihove usluge ili da jednostavno frljnete u djubre sim karticu koju ste ionako platili "citavih" 100 dinara tj kao jednu flasu od 2l piva ili sl :D Ne vidim zaista u celoj toj prici bilo kakav problem i mesto za neko negodovanje...Videcemo sta je i kako kada ljudi pocnu ozbiljno sa radom a naravno kao sto rekoh, sto je veca konkurencija nama korisnicima moze da bude samo bolje :)

Nemam nista protiv njih ali su krenuli izuzetno neozbiljno, kasne 15 dana pokrivenost je tolika da ih vadi mts nacionalnim romingom.Tarife jos ne postoje,postpaid se ne zna kad ce krenuti a u izjavi za medije govore da imaju potpisane ugovore sa ne znam koliko firmi.

Pa samo polako i opusteno :) Pa godinama smo ziveli sa ova dva dosadasnja operatera pa mesec dana gore dole po meni zaista nije veliki problem. A sto se pokrivenosti tice, mts i 063 tj sadasnji Telenor su godinama izgradjivali i prosirivali svoju infrastrukturu, ne ide to preko noci naravno. Po meni je najbitnije da je sad konkurencija veca i da ce da padne zestoka borba oko korisnika, na krv i noz :D sto bi rek`o nas narod, a od toga samo mi kao krajnji korisnici mozemo da imamo najvise koristi :)

Poslednja izmena:
samo da kazem da je neozbilnjno za bilo koju firmu, a kamoli za mobilnog operatera da je sajt nemoguce naci preko gugla uz pomoc najrazlicitijih key wordova... to je valjda prva stvar koja treba da se sredi kada se pocinje komunikacija sa korisnicima

Uzeo sam danas jedan broj, zato sto sam radoznao i sto hocu da pomognem ovoj firmi da koliko toliko donese osvezenje u nase telekom(unikacije).
Elem, cini mi se da prodaja ide nenormalno. Na kioscima nigde nisam nasao, ComTrade nema, nema ni Roaming preko puta pravnog.
Stao sam u red u Knez Mihailovoj, sacekao 5 minuta i kupio broj. Koliko znam, juce je moglo 5 kartica po osobi, a danas samo jedna.

P.S Google-u je potrebno bar par dana da indeksira novu stranicu i da je uvrsti u pretragu. Tek posle toga sledi rangiranje, tj. koji ce da budu na listi rezultata. To apsolutno nije do njih.

P.P.S Zna li neko kad krecu sa radom?

Pa uskoro... kao što kaže čika sa govornog automata. Šalim se, možda ni oni jadni ne znaju, jer da su 100% sigurni kad startuju, verovatno bi tu informaciju objavili na sva zvona.
Valjda će biti ovih dana.
Nego, znate li da li je tačno da svaki pedeseti korisnik kojji aktivira karticu dobija telefon džaba?
:-devil-: :-devil-: :-devil-:

Edit: Bolje da su na onaj automat snimili neku cicu zavodljivog glasa!

Poslednja izmena:
Dobija svaki 50ti telefon, cuo sam sa vise strana.

Jel to nestasica kartica danas?! Slucajno sam prosao Knezom sa ortakom oko 17h, nisu imali vise kartica :)
U najavi je bilo 50.000 kartica i 1.000 telefona na poklon... Racunica je jasna ;)

Poslednja izmena:
Kako danas? Prodaju se sve odjednom kako puste...

Ja sam danas obišao ceo grad (Sremsku Mitrovicu) i na svim trafikama ima ona reklamica, ali niko nema kartice (niti su ih dobijali oupšte).
VIP karticu hoću da uzmem zato što verujem u njih, tj mislim da će uskoro biti lepih cena kod svih provajdera, ali nemislim da će da nam bude "džabe" kao što je recimo u skandinavskim zemljama, gde ljudi 80% svojih razgovora obavljaju sa svojih mobilnih telefona (tako mi barem burazer kaže koji tamo živi i radi), već očekujem neku "normalnu" cenu.
Nego interesuje me da li sa ovih brojeva može trenutno da se zove, ili mora da se čeka da se pusti mreža u pogon??

Ja sam kupio dva broja ( planirao sam jedan, ali su bili mnogo lepi brojevi pa me ponela atmosfera :) ). Jedan sam uspesno aktivirao, drugi ne, probacu kasnije danas. U ComTrade-u kazu da su izuzetno poslovni, vec imaju i police za telefone ( to mi daje nadu da ce skoro poceti sa paketima ). Kartica radi na Nokia 5300, koja je kupljena uz BEL150...

Poslednja izmena:
Imate kartice u Pakomu u Kralja Milana, pored kazina London.

bio sam 2x (i za komsije) i kupio sam 4-5 kartica bez reda, cekanja...

Nemam nista protiv njih ali su krenuli izuzetno neozbiljno, kasne 15 dana pokrivenost je tolika da ih vadi mts nacionalnim romingom.

BIA STOPIRALA ŠPIJUNIRANJE IZ HRVATSKE
Standard, 01.06.2007; Strana: 26

Treći mobilni operater u Srbiji Mobilkom Austrija zapao je u probleme kada su srpske bezbednosne službe dale negativno mišljenje Republičkoj agenciji za telekomunikacije o zahtevu Austrijanaca da koriste postojeću opremu u Zagrebu i Beču zbog mogućnosti prisluškivanja klijenata u Srbiji.
OBAVEZE Problemi s Mobilkom Austrija grupom počeli su kada su u Beogradu shvatili da ova kompanija sa sedištem u Beču većinu svoje opreme neće uneti u Srbiju, nego će delovati iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, Hrvatske, Austrije i verovatno Makedonije, gde postavljaju sistem, uprkos tome što u ugovoru o licenci stoji drugačije. Republička agencija za telekomunikacije (Ratel), čiji je osnivač Republika Srbija, i u čijoj je nadležnosti davanje licenci za mobilne operatere, ali i praćenje obaveza iz ugovora, zahtevala je mišljenje od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da li takva mogućnost postoji, budući da telekomunikacije spadaju u deo koji se tretira kao pitanje od važnosti za nacionalnu bezbednost.
BIA nadležnima u Ratelu šalje negativno mišljenje, u kome stoji da, ukoliko je billing system (brojač poziva) u Beču, kako je bilo zamišljeno, Srbija neće moći da ima kontrolu nad prihodima Mobilkoma ostvarenim u Srbiji, čiji je poreski obveznik. Još zanimljivije je to što je u izveštaju BIA navedeno da, ukoliko srce sistema bude u inostranstvu, a pominje se i Zagreb, neće se moći izbegnuti mogućnost da se s tog mesta vrši prisluškivanje klijenata mreže.

Ljudi kad ce pustiti u rad ove brojeve..Kad da ocekujemo SMS od operatera?

Ja sam kupio dva broja ( planirao sam jedan, ali su bili mnogo lepi brojevi pa me ponela atmosfera :) ). Jedan sam uspesno aktivirao, drugi ne, probacu kasnije danas. U ComTrade-u kazu da su izuzetno poslovni, vec imaju i police za telefone ( to mi daje nadu da ce skoro poceti sa paketima ). Kartica radi na Nokia 5300, koja je kupljena uz BEL150...

smes jednu karticu po mobilnom aparatu da aktiviras

Ja uzeh u Merkatoru, guzva onako cekao mozda 5 min. Aktivirao malopre, bez problema.

@ a c a znam to, probao sam u drugom telefonu, i samo mi se javio odvratan muski glas koji je rekao da ce uskoro biti pusteno sve u rad. Nesto se istripovalo sto posto. Nego, na sajtu pise da ce poceti sa komercijalnim radom u junu. U svakom slucaju cu se zaliti ako ne budem dobio soma dindzi, tako cu odmah znati koliko su stvarno poslovni...

Nazad
Vrh Dno